Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2017

Av Kvasthilda - 13 februari 2017 19:39

Jaja, annan stavning. Det är så Jon stavar gin-bryggaren han har. 

Men vad detta gäller... Sonen kom hem o var svinsur för han har varit in på blomaffären under dagen (eller igår kanske) o beställt en bukett som skulle bussgodsas upp till Lindblomman till Valentin, dvs nån gång den här dagen så den är där inför morgondagen när han själv inte kommer att vara i byn. Bussen hade inte stannat i byn o han var jättesur så jag sa åt honom att ringa till Länstrafiken, "för det är väl de som kör där?". Han fick numret o ringde, sådär lagom uppretad. O fick veta att anledningen till att bussen missat lämna blommor o tidningar i byn, är att den inte ens tagit sig dit. De har blåst av vägen!! Det är isgator överallt och det blåser nåt infernaliskt och att en buss i det läget halkar av vägen är inte så konstigt. Tidningar och blombukett kom med taxi så nu är allt frid o fröjd. 

Av Kvasthilda - 13 februari 2017 11:52

Ledigvecka o inte ett enda foto. Herre gud, Vad är det som händer? Eller inte. 

På järnvägen händer inget i alla fall. Eller tja. Ett tåg rullade just iväg men det kan inte ha varit mycket lastat för jag såg inte ett malmkorn i dem. Får inte ihop klockan med några tåg alls, annat än till Narvik. Det har ju varit stopp för tåg under gårdagskvällen och förmiddagen, av två olika anledningar, fast det drabbar ju samma förare. O att ha en läkartid att passa när det är stopp efter järnvägen. Fantastist roligt. Not. Även om det var långt - lååånt efter ordinarie skifts sluttid. Hjälper inte alltid när väder o vind o andra krafter är i farten. Svårt för oss att köra utan spänning så det där snöret ovanför huvudet måste ju vara helt. O dess bärlina likaså. Annars blir det besvärligt. "Ja, vad du än gör, Kliv inte ur loket om nåt händer" säger Maken. Jo tjena. Jag har 44 vagnar att skruva. *huff* 

Nä, måste sätta mig o rota lite i temalistan o se vad man kan hitta på. Fantasin och "iden" är på noll just nu. 

Åsså detta. Hmmmmm.... 

Av Kvasthilda - 13 februari 2017 09:00


Tema nr 120 Går sin egen väg

44/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 februari 2017 17:02

Det blåser. Vaknade i morse av att fönsterblecken skallrade. O det har hållt i sig hela dagen. Vi har lånat extrasäng av dotra, överliggningsrummet var redan tingat i helgen och med två extra personer i huset blev det lite rockad i sovplatserna. Kussen o hennes kompis fick ta vår dubbelsäng, Maken flyttade in hos Svågern o jag tog extrasängen, till kattans stora lycka. ÄNTLIGEN nån att sova hos. Nu har hon adopterat hela sängen. O jag har så jävelusiskt ont i ryggen eftersom den är lite hård. 

Kussen for hem för en stund sen o jag hoppas resan går bra för henne. Kompisen åkte redan igår, då han hade förhoppningar att få träffa sin dotter idag. Kanske, kanske inte. Jobbigt med knepiga förhållanden. Eller icke-förhållanden. 

Ikväll ska Dotra o jag gå o se ett annat förhållande. Andra filmen i Fifty Shades of Grey-trilogin. Hanky Panky. 

Jag får ibland skäll över mitt kryssbloggande. Jag har mellan 100 o 300 bloggbesökare en lördag. Andra har 70 - TUSEN. Jag tror inte min blogg är så avgörande i det stora hela. Jag löser mitt kryss ensam, liksom några andra bloggare jag känner till. Andra tar hjälp av hela världen när det löses o svaren läggs upp. Det är så olika. Gillas det inte... Låt bli att söka då. 

O jag har ett tema kvar innan det tar slut. O den här veckan har bara seglat förbi i ingenting. Många fina dagar. Missade frostdagarna, eftersom jag jobbade och all fin frost blåste bort. Kan alltid hitta på nåt annat i det temat, men det är lite sådär... Nåja. Det är som det är. Blir nåd råd så småningom. Hmmm. Också ett uttryck. 

Av Kvasthilda - 12 februari 2017 09:00


Tema nr 154 I rörelse

43/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 februari 2017 10:59

Sköna lördag välkommen. Eldeman är i Luleå idag. Minus 7 där. Vi har lite kallare, ungefär "dubbelt" men en strålande vacker vinterdag. 


Strålande vacker är även kvinnan med rösten, La Voix, Malena Ernman. Hon öppnade idag. 


Mindre vackert är naturföroreningar. I Tom Lehrers vackra värld heter ett album med Lars Ekborg och från den skivan hämtade Eldeman Förgiftning. Hugaligen. 1967 var det. 


If I Were Sorry, det är inget som mannen med det orange ansiktet skulle säga om naturföroreningar. Det finns inga. Nåja, skitsamma. Frans tävlade i Melodifestivalen förra året - och vann den svenska uttagningen. I ESC som gick i Stockholm och Globen.... f'låt - nån jäkla Arena blev han femma. 

If I were sorry
I'd give you all the glory
if I were sorry

 

If I were sorry
it would be a different story

 

If I were sorry
if I were sorry oh


Sen blev det karaoke. Fanns säkert ingen i Luleå som inte sjöng med i När vi gräver guld i USA. Blev inte så mycket guld där. Men en annan ädel valör blev det i alla fall. 


Inför halvlek lyssnade vi till Everything I do, I do it for You. Bryan Adams. Han är från Kanada. Har de alls nåt fotbollslag? 


Efter nyheterna flyttade vi in i Faulty Towers. I Sverige hette serien Pang i bygget. 1975/76 och 1979 visades serien, två säsonger om sex avsnitt. Que? 


Sen svängde det runt i grytan, Gipsy Kings drog av sin Volare


GES gjorde ju VM-låten ovan. Vi plockar G-et ur den konstellationen och lyssnar till Hep Stars Sunny Girl. Anders Glenmark spelade in den på hyllningsalbumet till Björn och Benny. 

She's a sunny girl, a real girl
And no-one can declare
That she's something that I never need
And never want to care for
She's a sunny girl, a real girl,
That's why she's satisfying
She will never ask for anything but you
Ain't that a girl


Tysken Klaus Wunderlich spelade en fransk låt som vi söker en del av engelska titeln till... Frankie Boys My Way. Lilla My stoppar vi in i krysset. 


Mer Mello på det. Nina & Kims En gång för alla

En gång för alla, ska jag ta dig dit du vill
Få dig att falla, så att tiden stannar till
All min längtan, ska ta form under min hand
För jag ska sätta den i brand


Vi går i mål med en finsk skiva. Eki Jantunen tog sig an nåt som vi annars brukar höra med Christer Sjögren, Till vårt eget Blue Hawaii


Ikväll blir det deltävling nummer två i Melodifestivalen. Hur kommer det att gå för Pontare o de andra? Glöm inte att krysset börjar en halvtimme senare nästa vecka. Sovmorgon. Fast jag jobbar ju förstås. 




Av Kvasthilda - 11 februari 2017 09:00


Tema nr 321 Titta in i kameran!

42/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 februari 2017 10:38

Glömde helt bort att jag skulle sköta matlagningen igår så Maken var topp tunnor bindgalet rasande när vi kom hem. Eller nja. Mobilen ringde när Pigan, Kackostampen o jag for från huset de hade hoppats få köpa mot affären vi skulle besöka. Pigan svarade o fick sig en skopa av surskallen. Just det. Fågel. Det lagar jag. O klockan var strax före fyra. Antagligen hade han varit iväg o tittat på bilen Pinnhögen ska ha o kom hem, o ingen hustru vid spisen. Asch då. Vi åkte o köpte potatis o Åbe var sur för han "vill köpa nåt", helst gå på "blå affären". Vi snurrade in på Ö&Bs parkering o sa till honom, nej det är stängt. "Men gula affären då?". Nä. Han blev sur men det fick han vara tills vi kom till morfar. Svågern kom in samtidigt - o det om nåt är ett stressmoment som heter duga. Vet inte hur många gånger han nämnde "Jag börjar vara hungrig" eller "Jag är hungrig". Maten blir fan inte klar fortare för det. Nu är det som det är. Vi äter när maten är klar, inte klockan fyra. O börjar man steka fågel halvfem tar det tid. O blir sent. O potatisen blev aldrig klar. Vilket Junior med tydlig röst gnällde på mer än en gång. Nåja. Matlagningen blev inte gjord med själ o hjärta den här gången men alla blev mätta, om än klockan hade passerat 1800. So what?? 

Pigan hade köpt med sig en god kaka o den försökte vi lirka ur påsen. Närapå omöjligt. Purfärsk kaka med en massa glasyr i slimpassad påse. O glasyren sitter alltså kvar på insidan av påsen. O glass på det. Mumma.


Idag kommer tidigare nämnd Pinne till Kiruna för att hämta den där bilen. Med sig har hon en kompis. Eller om det är han som tagit med sig henne. Hur som haver. Var fan ska vi lägga dem? Kvarterets övernattningsrum är upptaget just den här helgen. Lillgumman. Som inte är så liten längre. Fyrtio år i år, var tog DEN tiden vägen?? Fast hon ser ut som fyrtio svåra år. Har inte haft det så jävla lätt. Gubben får åka ut o köpa blod så han kan grädda blodplättar åt henne. 


O jag har inte hittat ett enda fototema den här veckan. Kanske blir ett nu. Vi har under tjugo kalla grader. Blir i alla fall lite frost av det. Måste fylla på temabanken... Bara ett par kvar som väntar på publicering. 


Nä. Undrar om jag ska gå o skura badrummet? Eller städa kattlådan? Hej på Er! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards