Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2017

Av Kvasthilda - 28 mars 2017 09:00


Tema nr 126 Hasp

87/365


Till Lunas stora sorg - sitter det ingen hasp på vår dörr hemmavid. Det här är i stugan där hon kan gå ut o in som hon vill. En variant av kattlucka. Och köksfläkt. Och temperaturstyrning med en brinnande vedkamin i köket. Fast iofs bryr sig inte Luna så mycket om att vara utanför dörren på hemmaplan. Där (här) är hon innekatt.


 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 mars 2017 18:35

Mamma Mia. Många långa äckliga mil idag. Har ont i fingrarna. Har gjort allt för att inte spänna mig men det blev en del spännande ändå. Ymnigt snöfall o mitt i det mötte man halva Vintersol-karavanen. Utom en bandvagn som hamnade under isen igår kväll så föraren dog. Usch. Kråk sa att det stod ett gäng militära fordon utanför henne efter elva igår. Kanske de väntade in nån form av besked. Usch o fy. Trist. 

Solen har skinit från blå himmel när det inte har kräksnöat eller kommit nåt vidrigt regnblandat snö. Fy fan vilken resa. Men hellre det än blåsten igår. O hela vägen hem har det pratats om järnvägen o E10 och laviner o sprängningar o inställda tåg o stängda banor. Därför var det inte sådär jättestor överraskning att ett mail och meddelande väntade mig med orderändring. Inställt inatt. Så jäkla skönt. Kan ju bli nåt annat men det finns fler som har inställt. Malmbanan är stängd. E10 har öppnat igen men de ska spränga laviner och antagligen stänga av strömmen - så det kommer att bli spänningslöst. 

Hemma nu. Luna har svimmat på Makens fotpall. Hon har sovit o gnällt, sovit o gnällt, sovit o gnällt. Som vanligt är det värst kring Koler :) Slängde ut en Pokémon i Gällivare. Hade hoppats lämna en i Jokkmokk eller Porjus men jag iddes inte stanna o slå upp nåt - o ett av Jokkmokksgymmen var redan fullt. 10/10. Hemma är det som vanligt blått. Blått blått blått. Överallt. Svingrisjävlaarslen. 

Av Kvasthilda - 27 mars 2017 09:00


Tema nr 138 Huvudsak

86/365


Golvet hos en frisör...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 mars 2017 17:13

de' blåser i träa ida'. Igen. Fast idag blåser det mer än vad det gjort under hela veckan - sammantaget. Satana. Tur att tallen är fastfrusen i backen. Alla andra tallar står o svajar hejvilt. Får se om jag ens tar mig från Ryggen i morgon. Det är tomt i stugan efter att ha haft huset fullt till o från hela helgen. Eller... tja.... Pinnhögen har varit här i helgen - o idag har vi bjudit Sven o Monica på plättar. Eller vi o vi. Gubben har stått för hela kalaset. O lämnade en grisig vispskål till mig när han for till Boden. Utan rinnande vatten. *bäh* Kanske stoppar hela skiten i en balja o far till campingen o diskar. Äh. Håller på att tina lite snö till diskvatten. Har en dunk vatten o det borde räcka att skölja i. 

Men som sagt. Om snön håller på vägen. Tog en tripp till campingen och vindarna på värmen har gjort hela vägen till en sladdrig moddstig. Gunnar är ju här i alla fall. Kommer jag inte härifrån gör jag inte det. Kråk fick rattförbud idag. Med dessa vindar kring Sjaunjamyren. Nä fy fan. Bättre att hon kommer hem i ett stycke än att chansa o fastna nånstans. Som efter E10 norr om Kiruna. Vad fan håller de på med? För bråttom förstås. 

Det är jättefint ute med solsken o blå himmel - men tallarna står på tvären. Hujja! 

Av Kvasthilda - 26 mars 2017 09:00


Tema nr 47 Det blåser

85/365


Dagens väder - några timmar efter publicering. Ett temanamn med underdrift. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 mars 2017 10:38

En strålande vacker om än lite blåsig lördagsmorgon. Frukosten är intagen för ett par timmar sen. Vi har sällskap hos oss i stugan. Makens systerdotter sitter o vänter på eget sällskap för de ska förta en liten tripp till skoter. 


O Sällskapsresan är vad vi börjar dagen med. Lasse Åbergs första film om Stig-Helmer och hans norske kompis Ole. 


De for över hav o berg o i nästa musikillustration gå vi över daggstänkta berg. Fallera

London Symphony Orchestra tog sig an Sir Andrew Lloyd Webber och en av hans musikaler, Starlight Express


En stor stjärna är han, Tommy Körberg, idag gestaltande en mindre stjärnglansig figur, Alfred. Fattig Bonddräng som Astrid Lindgren står bakom. Bakom Tommy stod Anders Eljas med Sveriges Radios Symfoni-orkester. 


Do You Know What It Means To Miss New Orleans? Där bor en av mina gamla dockpolare. Hon som stsatistar i en massa filmer och teveserier och kan ses nu o då i NCIS New Orleans. Den vackra gamla kulturstaden ligger i staten Louisiana


Donny Montell tävlade i ESC 2016 med I've Been Waiting for This Night. Med den tog han Litauen till en nionde plats. 


Gårdsmusikanterna klev in på en gårdsplan nära dig o spelade om Två små fåglar på en gren


Watching every motion
In my foolish lover's game
On this endless ocean
Finally lovers know no shame
Turning and returning
To some secret place inside
Watching in slow motion
As you turn around and say

 

Take my breath away
Take my breath away

Jag hade, som säkert de flesta andra, redan skrivit in filmtiteln när vi hade kryssadresserna klara. Top Gun. Berlin heter gruppen som framförde låten. 


Oh, Mein Papa, En barnkör sjöng och Arne Lamberth spelade trumpet. 


Inte Arne, men Ane Brun heter en norsk sångerska, bosatt i Stockholm. Miss You More heter hennes låt idag. 


Den vackraste visan om kärleken
kom aldrig på pränt.
Den blev kvar i en dröm på Montmartre
hos en fattig parisstudent

Visan går in i krysset. 


O vi slutar med en annan visa: Axels visa vals. Hämtat ur Galenskaparna och After Shaves Stinsen brinner! Per Fritzell sjunger första verserna, innan Anders tar över. Han som är Stins Axel Hansson på stationen. 

Sälj inte vindsurfingbrädan
det kanske kan komma en våg
Bygg inte om stationen
det kanske kan komma ett tåg
Bygg inte om stationen
det kanske kan komma ett tåg!


O med det toket avslutar vi dagens kryss-ing-övelser.

 


Av Kvasthilda - 25 mars 2017 09:00


Tema nr 87 Fluff

84/365


Fluff. Det brukar vara ett tilltalsnamn på Tyra. Hon har fluffig mage. Fluffig päls. Det här är rester av det som visades igår. Garnrester. Rosa Fluff. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 mars 2017 07:20

Jamen herre guuuud. Andas surgubbe. Nämnde i förbifarten att "Undrar om Catrine jobbar idag. Kan ta blecket till campen o diska" (där när det finns rinnande vatten). Typ - o Nisse Surpropp tände på alla cylindrarna o hämtade in snö, hällde kvarvarande smält snö i vattenkokaren, fyllde på med snö o slängde grytan på kaminen. Jag diskar. Ja men vad bra! Då slipper jag. Avskyr att diska utan rinnande vatten. Sådeså. Måste jag så måste jag, men kan jag undvika det är jag lika glad för det. *nickar* 

Solen skiner i alla fall från klarblå himmel idag. En fantastisk morgon. O jag vaknade strax efter nollsexnollnoll. Typ nollsexnollfyra. Go'Morr. Kattan har hunnit vara ut fyra gånger redan o spanat in omgivningarna. Hon drar som en iskall vindil kring benen när hon kommer in. Kyla kvar i pälsen. Hon trivs som fasen i stugan. Hemma är hon innekatt, här får hon komma o gå lite som hon vill. Än har jag inte fått nån present av henne. Mössen har väl gått o gömt sig i nån snögrotta nånstans. De tinar nog fram vad tiden lider. Strax över nollan idag på morgonen. Ännu ingen Meteorologisk vår här. Sju dagar med medeltemp över noll grader. För kalla isvindar ännu för att det ska bli nån riktig värme. Det ligger en bit bort. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards