Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2017

Av Kvasthilda - 28 maj 2017 15:59

Nej nej och åter nej. Idag gjorde jag en sån dundertabbe IGEN. Stängde ner browsern o jag hade inte sparat mitt inlägg. IDIOT.

Skulle hämta upp en bild o lägga upp i bloggen - o glömde givetvis bort att jag inte hade skrivit klart inlägget. Klantskalle. Ids inte ens fösöka fundera över vad jag skrev - förutom. Huvudvärk. Vitt. Böcker. Jobb. O det vita är snö. En massa snö. Hej Vinter. Kul att se dig igen. Var så länge sen. 

Nä. Skiter i det här o drar på jobbet i stället. Fan. 

Av Kvasthilda - 28 maj 2017 09:00


Tema nr 116 Grön, grönare, grönast

148/365


Hundra första kunderna fick med sig en påse hem under invigningen. Två gånger under dagen! Lite gröna varor från "gröna-fären" som barnbarnet säger. (Eller är det "farta-fären" han säger? Nä, det är nog ICA.) Eller "mammas jobb". Mammas nya jobb. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 maj 2017 10:11

Sitter här mer i trots än vanligt och löser mitt Melodikryss. Det är bara jag o katten, o en kopp kaffe. Varken kaffet eller katten hjälper mig att nå mina lösningar. Nåja, kaffet lite grann då. 


Vi börjar dagens krysseriövningar med att springa på en söt hund. Jag mötte, Lassie. Inte med de gotländska enebuskarna idag utan med Lotta Engberg. Musiken kan väl ingen missa att Benny Andersson står bakom. 


Men, det låter som Brødrerne Olsen :) Fast låten är Norges vinnarbidrag från ESC i 1986, Bobbysocks La de swinge. Han nämnde inget i första omgången, herr Eldeman. O inte i snabben heller :) 


Vi drar till det Glömda Landet o lyssnar på Smurfarna när de sjunger sin version av Nordmans Vandraren

Smurfaren har ingenstans att gå
När han kommit fram till slutet
Månen färgar alla skuggor blå
Han är ensam kvar där ute
Långt där borta från en enslig gård
Lyser värmen ut i natten
Väcker hungern i hans frusna kropp
Som har levt på luft och vatten


Lennart Palm på det. Här kommer Ville o Valle o Viktooorrr! O vare sig du vill-e eller inte stoppar vi en av dem, den förste i krysset. 


Så mycket bättre. I vissa fall blir det det. Lisa Ekdahl hörde inte till mina favoritsångare - innan hon deltog i programserien. Hon vann mitt hjärta. Sköna människa. Hon står bakom låten som Danny sjöng idag, Öppna upp ditt fönster

Öppna upp ditt fönster,
slå upp din dörr, släpp in ljuset låt allting bli som förr.

Låt mig få veta, det finns en väg tillbaks?
Låt mig få veta, jag är den enda du vill ha.


Danny då.... Fast det borde kanske vara Glenn. Äh. Vi hör Donnez? Det får Eldeman berätta efter nyheterna. Jopps, Donnez. En sorgsen sång sjunger de, fast tempot går lite för mycket upp för det :) Elton John gjorde originalet, Sad song


Dagens finska skiva. Kurre? Kan man heta det? Kerran Sut Löydän heter melodin.... Den är väl annars mest känd under The Smokies namn, Needles and Pins. Ja, man kanske känner sig som på nålar ibland. 


Vi simmar ut i Disneyhaven för att Hitta Nemo


Om vi tar oss över haven kanske vi hamnar i en av musikalernas hemländer - o det borde vara det som står för originaluppsättningen av Book of Mormon som vi hörde just Book of Mormon ur. 

You're gonna die someday
But if you read this book you'll see
That there's another way
Spend eternity with friends and family
We can fully guarantee you that
This book will change your life
This book will change your life
This book will change your life
This book will change your life
The Book of Mormon (Mormon)
Hello!

Just raden med titeln hördes inte idag. 


På en liten smutsig bakgård, i de saligas kvarter... Ulf Peder Olrog tolkades av SvenBertil Taube. 


Mer tecknat. Bamse


Come away with me and we'll kiss
On a mountaintop
Come away with me
And I'll never stop loving you

Fina Norah Jones. 


O bara för att jag är tvärsöver idag kommer lösningen direkt o lullullet senare



Av Kvasthilda - 27 maj 2017 09:00


Eget tema nr 8 I väntan på...

147/365


...barn! De håller i fiskedammen på deras nyöppnade butik. Inga barn i sikte.

Maja häckar bakom plastskynket o väntar på fiskespöt med klädnypan. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 maj 2017 23:30

Nä, om man skulle ta o svimma lite då o hålla tummarna att mobilen förblir tyst inatt. Har fastnat i en fåtölj o hoppar mellan facebook o min bok som jag har svårt att släppa. Sen är det bara det att, när den tar slut har jag en kvar i serien o sen måste jag leta nåt annat att läsa. Det är som att vilja äta kakan o ha den kvar. Ville inte läsa ut för då tar det slut snabbare, men vill inte släppa den för jag vill veta hur det slutar. Eller nä. Vill veta hur vägen dit går, för de slutar alltid positivt. Äh. Läser nåt kapitel till innan jag går o lägger mig. Eller så drar jag till stationen vid midnatt o hämtar upp ett par pokéstop. Har inte gjort det idag o det är kanske dumt att missa dagsnoteringen för veckobonusen så småningom. Bra att ta det kring midnatt så behöver jag inte stressa ut i morgon.... :D Två i en smäll. 

Av Kvasthilda - 26 maj 2017 09:00


Tema nr 361 Återseende

146/365


Butiken som försvann. Den brann ner förra året och har under ett hektiskt år byggts upp igen för nyöppnande häromveckan. Fasaden på hyrsehuset intill är fortfarande svart av sot från branden. Varför fixade de inte det samtidigt? Eller innan de satte upp en ny byggnad framför?

Dotras före-före-detta chef passar på att få sig en korv med bröd. Eller vänta. Före-före-före-detta. O den före-före detta är den nya. O den första här heter samma sak som den förra. Stefan-Maja-Stefan-Maja... Fast Maja är en o samma. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 maj 2017 12:28

Men alltså. Vad jag skriver och lägger ut i min blogg är väl min ensak? Sålänge jag står på rätt sida om lagen så att säga. Blir lite småtjurig på alla som pekar finger åt mig och mitt kryssbloggande. Eller *alla* - det dyker upp nån nu o då. Varför googlar ni på svar om det är så kul att "lösa det själv" då? Jag löser mitt kryss på egen hand - inklusive googlesökningar i parti o minut (oftast för att leta en textrad, ibland för att hjärnan torkat in på fel opera). Eftersom varje hit på google som ger min sida också visar vad det handlar om (i rubriken, liksom länken står det klart och tydligt Melodikrysset....), säger det sig inte självt då att jag har nån form av lösning liggandes? Varför klickar ni er in där då? Mitt lilla krypin i sajberspejs är så obetydligt bland alla de stora kryssdrakarna så det är nästan löjligt. Jag har i bästa fall över 300 besökare en krysslördag, i sällsynta fall drar det iväg till över 700/900 men en snabb check av *drakarna* ger mig då att de inte löst krysset den dagen. O de har m-å-n-g-a tusentals läsare på lördagar. O några tusen vilken dag som helst i veckan. Vilket joller. Min blogg. Mitt innehåll. Min blogg hamnar inte ens på första sidan om man söker bara "melodikryss blogg", med eller utan mellanslag. Herre gud. 


Kyrkoherdens tankar 

vonkis 

Enn Kokk 

Klintenberg 

Stigs hemsida

Melodikryssvar

Kjell-Enar 

Rissna, mitt i prick 


De tre första är mina GoTo när jag kör fast helt o fullständigt. Nåt mer ni ville veta? 


Av Kvasthilda - 25 maj 2017 09:00


Eget tema nr 7 Röse

145/365


Ditställt av mänsklig hand nån gång för länge sedan.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards