Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2017

Av Kvasthilda - 9 maj 2017 23:45

 Men kan jag låta bli att komma åt den där utkastknappen på den snart värdelösa appen i mobilen? Min mobil varnar för att bloggplatsens app slöar ner telefonen och att den kommer att sluta fungera med framtida iOS. Kan de fixa det då kanske?? 


Aj, aj o helvetes ont. Har varit hos tandplågaren idag. Första besöket av fyra. Tog bedövning idag o jag HATAR de där jävla sprutorna. Det äckligaste av allt är när svalget tappar känseln. Känns som man inte kan andas. Läskigt. Däremot avskyr jag än mer gnisslet när de skrapar tandsten längs tandrötterna. Fy FAEN. Sån't skit man måste stå ut med när man inte sköter tänderna som man ska. Bara skit att det är så jävla dyrt. Jag menar, har man inga tänder kan man inte äta. Borde ingå i den allmäna sjukvårds-försäkringen vi trots allt betalar skatt för. Idag står min arbetsgivare för notan, så länge den inte överstiger vad då summan är. Har tandförsäkring så den täcks i alla fall av bidraget från the bossman. Får väl säga som så, hellre skrap av tandsten än total tandlossning. Men HELLRE bättre skötsel av tänderna än att stå ut med det där helvetes gnisslet. Kände ilningarna trots bedövningen.... *blääää* SKÄRPNING missus. 


O Robin är vidare. Tittade/lyssnade på första delfinalen av ECS ikväll. Många konstiga bidrag. Hur kunde de tycka att den där australiensaren är bra? Kanske är en sån låt man måste lyssna flera gånger på för att ta till sig? De två tidigare bidragen de tävlat med har jag gillat skarpt. Speciellt förra årets. Men den kom ju tvåa också efter den där otroligt underliga 1944 som vann - som jag fortfarande inte förstår mig på. Hon gjorde två pauslåtar ikväll o båda lät lika illa. En av dem var just 1944 i en annan version men inte fan lät det bättre än sist. *skakar vilt på huvudet* 


Nä, krypa i säng då o hoppas få sova tills man vaknar.... Lite mosig i skallen. Bävar inför nästa skift. 

Av Kvasthilda - 9 maj 2017 09:00


Tema nr 257 Retro

129/365


Så läcker inredning - o alla detaljer. Vi insuper 50-talsdekoren med slukande aptit. 


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 maj 2017 20:05

Jag har fyllt hela maj månad med foton! Eller nä. Ett par teman kvar, sen är det fullt. Har ett par foton också som ligger sen tidigare, med tanken att bli temafoton men de teman jag hade i åtanke för dem har vikts åt andra bilder, så jag vet inte vad jag ska hitta på med dem. Får bli nåt helt annat. Långt dit. Just nu. Skööönt! 

Av Kvasthilda - 8 maj 2017 09:13

Än så länge, ingen snö. Ser blå himmel mellan molntussarna. Eller molnsjoken. Lite osäker på hur stora de är när jag inte tittat ordentligt. 

Totalt kaos omkring mig. Runt omkring och i huvudet just nu. Känner mig stressad av situatuioner jag inte kan påverka och försöker att inte låta dem påverka mig, men det är svårt. Alltid nåt som ligger o gnager när man är på hemmaplan igen. 

Hade hoppats få sova länge idag men kattan fick för sig att väcka mig före åtta. Sådär lagom kul när man jobbar natt nästa skift. Som ligger ett par nätter bort. Måste verkligen dubbelchecka schemat. Är det inte förrän på onsdag?? Före det har jag ett par tandläkarbesök att avverka. O ett par till nästa vecka. Rengöring. Slarvar för mycket och riskerar tandlossning. Jävla jobb man har. O lätt att skylla på jobbet. Men det är som med medicin som ska tas, ett par, tre gånger per dygn, jämnt fördelat över dygnets timmar. Hur lätt är det då? Ibland sover man den där stunden när pillren ska intagas. 

Har inte dragit igång perken. Funderar om jag ska dricka kaffe eller te. Väntar nog med kaffet tills kaffe-tarmen börjar klaga. O varför katten väckte mig kan man ju undra. Hon gick o la sig igen o sover nu i sängen, den lilla skiten. 

Bah. Nä. Det är väl bara att dra igång ordentligt då o försöka reda nån ordning i kaoset. 

Av Kvasthilda - 8 maj 2017 09:00


Tema nr 17 Bakom glas

128/365


Gammaldags prislistor med glasfront.

Gamla diskar med sluttande glas o bakom dem gott fikabröd.

Barskylt i glas. Visst är det läckert? 


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 maj 2017 14:36

Insåg att jag glömde posta inlägget jag filade på i morse. Skulle ta nån bild o lägga upp o glömde sedan helt bort det o stängde hela browsern, med osparat inlägg. *bah* 

Det snöar idag. Kräksnöar. Eva skickade bilder på grönskande träd. 

Gårdagen blev rätt knökproppad av allt o ingenting. Först o främst två lyft o landningar med planet från AGH. Eller ett plan därifrån o ett annat från ARN. Samma crew var det dock. O landar i ett svinkallt Kiruna. 

Blev barnpiga en stund då barnets föräldrar håller på att packa o flytta lite grejer. Snart flyttar de för gott till "röda huset". 

En stor del av gårdagen - och denna dag har gått åt till att sortera och namnge o kopiera alla foton som tagits den senaste veckan. O ändå glömde jag ju batteriladdaren till kameran... Nästa gång ska båda kamerorna med, liksom båda laddarna. Herre gud. Har tagit nya foton också av en del grejer jag hade med mig hem. Loppisköp. Sjalar, påslakan, dukar, afrikanska sniderier och en Simba Lejonkungen till nåt framtida diorama med mina afrikanska dockor. Detsamma med de asiatiska saker vi snokade fram o köpte. Eva hittade en snygg Buddha i nåt konstmaterial - o det fanns bara en, men jag hittade två snygga thai-gudinnor/danserskor i plast på träplatta som hon blev avis på så det jämnade ut sig lite. Några grejer gick sönder i frakten upp, trots att jag trodde jag paketerat det OK. En var en liten porslinskyrka som tappade klocktornet. Hade stoppat det i en stålnätburk, men hade inte säkrat den nog, så klocktornet gick av. Inget som inte går att laga, men frågan äre hur snyggt det blir. Det blev i alla fall fler byggnader till min lilla spanska miniatyrby - som nu har två landsortskyrkor. Var osäker på om jag hade byggnaderna, kyrkan ville jag ha hur som helst. Däremot "fick" jag inte dela på setet för säljaren så jag köpte alla fyra trots allt. De blev lite dyrare än förra setet jag hittade - o nu med trasig kyrka. O det gamla hade blandat rosa o bruna tak o det nya bara rosa så det blev några nya byggnader trots allt. Barnbarnet stoppade näsan i väskorna och frågade "Mormor, vad är det här för saker?". Mormors saker. Hahahahha. Men han fick sin Skye med flygplanet i alla fall. Han har ju önskat sig alla hundarna ur Paw Patrol och saknar nu ett par stycken av dem. Polisen Chase fick inte plats, men flyghunden Skye hängde med hem från Skåne. Tror det är en serie som rullar på Netflix. Alla ungar älskar den där Valppatrullen. En polis, en brandman, sjö- och flygväktare, en sopgubbe, en byggare, en australiensare o en robothund. Plus killen med lastbilen vad han nu heter. Mer loppisfynd var Ior o Ior o Tigger i Puh- o I-ordräkter :D Och en hel del annat med olika dioraman i åtanke. 

Nä, det är väl bara att sätta igång igen då. Slut 365or för jag inte haft tid att lägga upp några. O jag får nog bryta mitt PokésStop-ande idag. Dag vad? Fem? Kanske jag tar mig ut men det är inte så lockande med den där jävla snön. 

Av Kvasthilda - 7 maj 2017 09:00


Tema nr 216 Minns ni?

127/365


Ebbas fik i Helsingborg. Jag är för ung för att ha upplevt femtiotalet med allt vad det innebär, men gillar stilen. Underbart litet fik i hjärtat av Helsingborg, trogen femtiotalet inifrån och ut. 


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 maj 2017 16:59

Så, en lördag med Melodikrysset lagt till handlingarna. Har hittat lite tid att lösa krysset - äntligen! Min lösning idag ser ut som följer: 


Vi börjar med att putsa fönster. Eller ja... Om Sami Saari sjunger om det på finska vet jag inte, men George Formby och Peter Sellers har spelat in den på ukulele o den heter då When I'm cleaning windows.

Now I go cleanin' windows to earn an honest bob
For a nosy parker it's an interestin' job

 

Now it's a job that just suits me
A window cleaner you would be
If you can see what I can see
When I'm cleanin' windows

Det borde bli en svensk fönsterputsare


Så drar vi till Barcelona tillsammans med Montserrat Caballé ocxh Freddie Mercury. Vaddå pop o opera? Sen när är Freddie Mercury POP???? 


Lite Jules Sylvain på det, Med en enkel tulipan, uppå bemärkelseda'n... Lennart Legend spelade dragspel. 


Vi drar oss tillbaks till operascenen och lyssnar till en musiksatt saga av H.C Andersen, Näktergalen. Igor Stravinskij skrev musik till sagan och gjorde opera av det hela. Kate Royal sjöng med toner bakom av English National Opera Orchestra. 


Vi stannar i England, därifrån Robbie Williams kommer och han säger sig älska livet, Love My Life

I love my life, 

I am powerful, 

I am beautiful, 

I am free, 

I love my life, 

I am wonderful, 

I am magical, 

I am me, 

I love my life


Jörgen Mörnbäck imiterade Ian Wachtmeister i en låt där han befann sig här bak i riksda'n. Fast exempelvis Kurt Olsson hade Flickor bak i bilen


Pernilla Andersson och Dregen gjorde duett av Olle Ljungströms Jag och min far


Sen drar vi Jorden runt på åttio dagar och passerar tullen x antal gånger. Mantovanis orkester spelade. 


Glada pensionärer, det är Sigge Fürst och Thore Skogman. 

När man är en glad pensionär
då är man ung i sinnet,
lever på minnet.
När man är en glad pensionär
då är man aldrig nånsin sur och tvär.
Om man är sjutti', åtti' eller nitti'-två,
så sjunger man ändå, sjunger man ändå


O är man pensionär är man gammal... Old MacDonald had a farm.... 


Många varv snurrar den, jorden. Åttio dagar innebär åttio varvsnurr. 

Snurra min jord
låt mig följa med dig
Jag är lika värnlös som du
Snurra min jord
du får inte ge dig
Jag vet ingen stjärna som du
Ja, lika lite som du
vet varför det blir som nu
Du är vad du bär
och hur det än är, min vän
Natten griper efter dagen


Håll i'rej! Det sa Nano, Hold On...! Årets mest populära låt ur Melodifestivalen, en annan vinnare till trots. 

You gotta have the patience
and believe you’re gonna make it
gotta hold on

 

I know you’re tired of surviving
but you gotta keep on trying
gotta hold on

 

Hold on
Hold on
Hold on


O apropå det då - håll i er, snart smäller det. ESC drar igång på riktigt till veckan. Vem vinner i år? 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards