Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2017

Av Kvasthilda - 27 juni 2017 09:00


Eget tema nr 13 Äpplen

178/365


En uppdatering av operativsystemen gav mig ett tema. Svart o vitt? Kontraster? Motsatser? Stor o liten? Tror vi haft alla under senare år, så jag tog nåt helt annat. Ett par tuggade äpplen :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 juni 2017 13:28

Stackars liten. For till OK/Q8 i morse för att se om nån hade tid att titta på min bil. Nå inte. Ingen tid förrän i augusti.... Blev hälsan som vanligt då o de skulle ta in henne under dagen för att se vad som fattas henne. 

Fan katthår i tangenterna. Undrar om Tyra varit på skrivbordet inatt? Hon har då varit o klängt bland docklådorna jag håller på att gå igenom, för det låg grejer på golvet. Nåja. Min lilla bil. Hoppas de hittar vad felet är. Kanske bara en sten. Hade ju varit mest smärtfritt. Men det är säkert ett lager. Eller nåt annat gigantiskt skitjobb. *huff* 

Saknar Jennifer. Frågade far hennes var hon tagit vägen. Jobbar i Umeå - åt en annan repfirma. Se där. Klappade om dotras bil också som står där o väntar på rep. Får se om de kommer ihåg att skicka ett mess. Sen Jennifer har slutat är det lite si o så med det. 

Av Kvasthilda - 26 juni 2017 09:00


Tema nr 203 Ljus i mörkret

177/365


Egentligen stämmer det inte. Det var inte så mörkt som kameran uppfattade det. En sommarnatt i juni och solen är precis på väg upp över trädtopparna på andra sidan sjön. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 juni 2017 10:50

Tyra har börjat så smått att acceptera mig igen. Hon har varit sådär sedan hon kom hit.

"OK, jag kan vara här, men ta inte i mig. Eller jo, klappa mig en stund. Mmmm, Det är skönt. Kurr..... Men NÄ lyft mig inte för då BITER JAG DIG."

Typ. Igår for Kläppen o hämtade Lindblomman från tåget o drog till byn. O hon hade bara mig kvar i lägenheten. Hon har inte kommit till mig frivilligt ännu. Sådär som hon gör när man sitter i tevesoffan eller Kråk vid datorn. Nä. Hon låg på Kläppens säng en större del av gårdagen o jag funderade om hon alls rörde sig. Hörde ett ljud vid nåt tillfälle men var upptagen så jag undersökte det inte närmare. Tog en runda o såg att hon varit på lådan o att sovrumsdörren stod öppen. Ahh. Hon låg på min säng o det var ljudet av hennes hopp på dörrhandtaget jag hörde tidigare. Lämnade sovrumsdörren öppen inatt så hon fick komma in om hon ville. I morse kom hon jamande o kramades som hon brukar o la sig på bröstkorgen. Hon trampar inte som Luna gör men hon har en minst lika irriterande svans som ska vara i ansiktet ♥ Kanske vi blir kompisar. Så länge inte den andra monsterkatten är hemma i alla fall. 

Hon, å sin sida tar fågelungar i stugan. Maken är lagom sur på henne. Jägar'n i henne är stark. Fast att ge sig på strandpiparungar är lite fegt. Fick en bild från Maken på en unge han såg på jobbet en dag i veckan som gick. Väl kamouflerad!



Av Kvasthilda - 25 juni 2017 09:00


Tema nr 127 Havets läckerhet

176/365


Nårga av flera. En lätt rostad macka med Skagenröra. Mumma! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 juni 2017 15:42

Började skriva tidigare men kom av mig för annat kom emellan och internet kraschade så jag börjar väl om igen då :)  Eldeman är fortfarande på semester men är väl tillbaks om åtminstone två veckor då han sänder direkt från Almedalen. Detta hörs på att han inte läser upp vinnarna själv. 


Vem vet? när han kommer tillbaks? Förmodligen både han o chefen. Lisa Ekdahl öppnade dagens kryss med en bra fråga inför det som komma skulle. 


Herr Bert von Karajan (äh) ledde sina Berlinerfilharmoniker genom en balettsvit ur Svansjön


Zarah Leander tittar ut genom Minnenas fönster


Taisto Wesslin spelade gitarr för oss sen, Du är den ende. Jao, fyrdelad fråga. 


Åhhh, fina Lisa på det. Inte Ekdahl igen även om hon vann mitt hjärta efter Så Mycket Bättre. Nej, denna fröken Nilsson var också med i Så Mycket Bättre fast ett år tidigare o där gjorde hon Miriam Bryants låt Raised in Rain.

Born and raised in rain
Make me feel this way
Twenty pass forever started yesterday
I will call you shame when she knows my name
Who is braver, this won't save her

Underbart! 


Viktor Emanuel Antonsson och Sture Miltiades Eriksson.... Jösses. Vad var de, en undulat o en guldfisk? Hur som haver var det Humle & Dumle som besjöng dem. Barnfavoriter? Ja, allt är ju relativt. Tror aldrig jag klarade av de där två skafferitomtarna. 


En annan dag, eh, låt är Everybody Loves a Lover. Doris Day


Lennart Palm fick komma ur garderoben i Lerum för att spela Magnus Ugglas Jag mår illa


Vi far till vårt grannland i väst för att hämta nästa namn till krysset. Nåja, norska Ane Brun bor i Stockholm så egentligen är den trippen onödig. Shape of Heart heter låten hon sjöng idag. 

Though the shape of a heart is always the same
You can never be sure it fits your frame


Var bor du lilla råtta, i din hatt.... 


Jag hör vad du säger men glömt vad du sa. Hejja Danny. Låter som här var o varannan dag. 


O eftersom det ofta glöms, känner man sig som man befinner sig i La La Land... Emma Stone sjöng, fast hon tyckte det var otäckt att behöva göra det i filmen med just det namnet. Filmen som vann en Oscar för bästa film fast inte. De läste fel vid utdelningen. Skandal. 


O med den blundern slutar vi dagens krysseriövningar. Här är det grått o kallt, som sig brukar en midsommarhelg i Svea Rike. Nästa vecka är det Kirunafestivalen. Woohoo! En av dagens artister ska vara med där - fast han egentligen inte var med idag. Magnus Uggla. Ha det! 



Av Kvasthilda - 24 juni 2017 09:00


Tema nr 62 En fjäder i hatten

175/365


-.

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 juni 2017 08:54

Vaknade tidigt (för att vara jag) o än har mobilen varit tyst. Fick inställt igår så det blev jour i stället. O ikväll behöver de akut hjälp. Antar att det är nån form av skiftändring på den så min vila funkar inte med det skiftet. Ordinarie tid kan funka, men vi kör aldrig det tåget hem, utan ett långt senare. 


Slog igång radion och förra Ring så spelar vi-tävlaren önskade sig Toto och Africa. Jag älskar den låten. Funderar om Toto nånsin gjort nåt annat? One Hit Wonder? En kompis till mig fick ångets varenda gång hon hörde den eftersom hon alltid fick nåt dödsbesked efter att hon hört den. Södergök är dödergök, typ. 

Den senaste inringaren önskade sig däremot nåt helt annat än en One Hit Wonder. Tomas Ledins underbart ljuvliga Sommaren är kort. Otaliga är hans hitmelodier, men den här är alltid min favorit. Nä. En av mina favoriter. Jag bara älskar Tomas Ledin. 


O nån mer jag älskar är min fina pappa som fyller år idag. Grattis pappa! ♥ 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards