Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2017

Av Kvasthilda - 23 juni 2017 15:28

O nähä. Ja just det. Miisssômmarafton. 



Irriterade mig över att min film inte fixats, eller att jag ens fått nåt mail, men det är ju midsommar o de jobbar väl inte idag. Är ju bara vi som håller landet rullande som jobbar en sån dag. O Dotra på affären. O gruvisarna. De flesta andra slutar vid lunchtid. 

O vi har passerat sommarsolståndet. Buuhääää. Nu blir det bara mörkare. Märks inte så mycket hos oss än, men det kommer att märkas under min semester. Då blir det mörka kvällar igen. Eller tja. Jo, i slutet av semestern. Har redan ångest. Kommer hem, jobbar en vecka, ledig en vecka igen o sen är det fan höst. På riktigt. Fast det är några veckor dit ännu. På måndag går nästa gäng på semester o första gänget återkommer. 


En sväng till Narvik inatt då. Jobbar alltid miiidsommar. Så länge vi inte har 53 veckor på ett år. Får se hur det blir nästa helgbyte. Om jag byter med nån. Lär ju inte vara nån som vill. Sist hade jag tur för killen jag bytte med, slutade ju nån månad senare o för hans del spelade det ingen rock'n roll vilken helg han jobbade tills den dagen. Kirunafestivalen. Det är ju den. Det enda jag verkligen vill göra under året. Fast man kanske blir för gammal när den dagen kommer att den helgen försvinner in i jobb. Nåja. Det är som det är. Har missat nån enstaka festival under åren den varit. Missade det året Carola var här - första gången. Då när hon var *LEDIG*. Såg henne andra gången hon kom hit så det var ju bra. O Tomas Ledin har jag sett. Ulf Lundell. Orup. Måns. The Arc. Alcazar. Takida. Lena Ph. Miss Li. Magnus Uggla. Som kommer tillbaks i år. O många många fler. Men inte Miriam Bryant. En vecka till, sen startar det om igen. Skoj! Måste se till att kamerabatterierna är laddade till dess. 


OK, kattvakt över helgen. Tyra grinade illa när hon kom. Superstressad över att vara här. Spott o fräs. Men Luna är inte hemma så det kanske går över. Lillgumman. 


Åsså har vi förlovningsdag idag. 27 år. Grattis till oss! 

Av Kvasthilda - 23 juni 2017 09:00


Tema nr 63 En fluga gör ingen sommar

174/365


Sädesärlan sägs vara löfte om sommar. Myggan verkar den bara titta på.
Faktum är att den satt och putsade sig o brydde sig inte ett skvatt om myggen som surrade kring den. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 juni 2017 13:03

Först o främst irriterar jag mig över att videofunktionen inte fungerar på bloggplatsen. FIXA det för fan. Har laddat upp en film på min blåhake fler gånger - o jag kan se den i albumet där den ligger men inte i bloggen. I själva albumet är det bra en blurrig jpeg men om man klickar upp den för redigering syns den. Den ska se ut som en film även i albumet. Jävligt irriterande. Har laddat upp filmer förr o det har inte varit problem på nåt sätt. Den är inte 40MB ens o man kan lägga upp större filmer än så. *grrrr*

Sen hostar jag kemikalier. Inte av branden utan det som måste till för att de där dockorna ska bli rena från sitt äckliga lim. Varför Mattel? VARFÖR???????? Hatar deras vidriga lim. Det läcker ut ur huvudet och håret blir fett o läbbigt. Man kan inte ens ta i dockorna. Limmet är så kletigt. Plastbantning pågår överallt o man kan inte köpa dockor på vissa loppisar (Men för fan spara undan dem til samlare då, ungar behöver inte stoppa dem i munnen!). Så många gamla fina dockor de kastat bara för att. Hysteriskt. Jag dör nog i cancer i alla fall o de gör varken till eller från. Tuggar ju inte på dem. Just det. Hjärnan irrar iväg. Plastbantning pga farliga kemikalier i gammal plast pågår men lim häller de i skallen på dockor för att det ska vara ett billigare alternativ till att rota håret ordentligt. O det verkar inte behövas heller för det finns dockor som INTE har lim i huvudet. Även från Mattel. Exakt samma docka. Men många är så full av skiten att de läcker ut överallt. Så jävla vidrigt. 

Har en riktig skitdag idag. Huff. 

Av Kvasthilda - 22 juni 2017 09:00


Tema nr 185 Koncentration

173/365


O ett hjälpmedel till detsamma.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 juni 2017 20:30

Har dockor över hela köksbordet. Gick o hämtade ner en kartong med Monster High för att se om en eller två ordinarie dockor kunde matcha en annan jag hade hoppats sätta ihop. Jodå, de matchar. Däremot funkar inte kropssdelarna ihop... Fästena på armar o ben är större på de jag behöver en kropp till. C.A.M - Create-a-Monster. De är en massa delar man sätter ihop till en egen version av en docka o det finns alla möjliga konstiga sammansättningar i olika färger. Så nä. Den planeringen sket sig. 

Har jour. Tillgänglighetstid. 


O det brinner ännu. Fick ett mess i morse om att faran var över men det tog de snart tillbaks. Det var långt från färdigt ännu o idag har röken drivit in mot stan. 

Av Kvasthilda - 21 juni 2017 09:00


Tema nr 57 Dramatisk

172/365


Det har ju varit ett dramatiskt dygn här i Kiruna, med soptippen i brand. En kompis skrev "Jaså, ni eldar sopor?" Mmmmm, men det är inte meningen att det ska göras på tippen, utan i Värmeverket. 





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 juni 2017 21:46

Det kom ett sms vid sextiden ikväll. 

 

Jag hörde aldrig när Tardisen landade - dvs mitt SMS-ljud men jag hade radion på o där kom det ett meddelande om att det brinner på soptippen i Kiruna. Hade ett ärende ut en stund senare o tittade mot centrum och såg det mörka molnet som drog sig mot gruvområdet. Pratade med avkommorna o de nämnde SMSet. Ingen aning om var sonen höll till men skickade ett mess o fick veta att han jobbar på stoppet i svappis. Får se när han kommer hem. Vet inte ens om han har fått tillbaks sin bil än. 

Mest orolig för tjejerna, eller mellandotra o hennes familj. Soptippen ligger mer på deras sida av stan. Läskigt är det. 

Gick ut igen för en stund sen o rökmolnet har ljusnat men är minst lika tjockt ännu och än luktar det inte rök hos oss. Beror ju på hur vindarna ligger o som det har snurrat idag har den farit lite hit o dit, men inte häråt. Hoppas den inte leter sig häråt. De gjorde just en uppdatering i radion och inget nytt under solen - förutom rökmolnet då. 

Hörde helikoptrarna som hjälper där ikväll också. 


Räddningsledaren trodde att de kommer att vara där hela natten - o det är väl inte omöjligt. Fy sjutton. Soptippen. Finns mycket farligt bråte där. Man bär ju liksom allt skit dit man inte vill ha i vanliga brännsoporna. P4 Norrbottens reporter Alexander Linder hörde smällar därifrån o det finns ju en hel del sprayflaskor o annat läskigt på tippen. Batterier. Fy. 



I radions Karlavagnen håller Andreas Lundstedt låda och dagens ämne - i PRIDE-veckans tecken handlar om HIV. Humant Immunbrist-Virus. Många som ringer in och berättar sina historier, som flertalet utspelade sig under Jonas Gardells Torka inga tårar-tid. För fan. Det smittar inte. Inte i Sverige. Inte om du behandlas rätt. Inte om läkarna vet om det o kan ge stoppmediciner och annat som håller viruset i schack. När man talar om trollen. Journalist. Bodil. Fast det var inte "vår" Bodil. 


Av Kvasthilda - 20 juni 2017 10:46

Det är verkligen underligt när katten inte stör mig hela tiden. Springer i vägen o bara är där när man vänder sig om. Att hon inte jamar o vill ha mat när man kliver upp, eller kommer springande när man går o lägger sig för att hon ska följa med in i sovrummet - i fem minuter innan hon börjar trampa runt o ska ut, eller upp på skåpen där hon inte får vara. Ingen katt. Maken säger att hon är ledsen på morgonen när han går till jobbet. Lillgumman. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards