Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2017

Av Kvasthilda - 8 juni 2017 23:03

Jo, Sverige är ett avlångt land. Vintern har ju släppt greppet om oss här i norr - några dagar i alla fall och i ett par dagar har vi haft varmast i landet! Kanske inte just i mina trakter, men i Norrbotten. 

Har slutat dagens skift. Ett tåg med passresa som blev tjänst till slut. Eller T-tid som det heter hos oss.

Pigan ringde på eftermiddagen o frågade vad jag gjorde. Jobbar. Var är du? Har jour. Men var ÄR du?? Jaja, hemma. Hon kom hit med barnet i släptåg o ett par glassar i högsta hugg. De drog till lekparken en sväng. 

O jag längtar ner till kusten o stugan. Stugan ligger inte vid kusten men vid en strand i alla fall. Före det har jag en sväng till Narvik kvar (hade ju glömt att det faktiskt är öppet i morgon om jag ska köpa med mig nåt gott till stugan...! - var lite sur att jag skulle missa det idag med inställt hem o ont om tid i vändningen.) O ett par svappavaaraturer på det. SEN är det ledigvecka. En efterlängtad sådan. GÖÖÖ vad det är långt mellan dem! 

Har ont i högra långfingret. Kör pekfingervalsen - men med långfinger. Vafan?? Nageln har gått av där, kontra pekfingret o det är väl orsaken kan jag tänka. Konstigt. 

Jaja. Ska fixa lite länkar o sen krypa i säng. Varit uppe sen före fan i morse. O inser att jag glömde stämpla ut när jag gick hem igen. Nåja, får ta det i morgon när jag stämplat in. 

Av Kvasthilda - 8 juni 2017 09:00


Eget tema nr 12 Äntligen!

159/365


Vad jag har väntat. O väntat. O väntat. Det har varit en segdragen vårvinter i år. Har knappt sett våren. Den springer förbi i raketfart nu, när värmen och ljuset hjälper naturen komma igång efter denna ofantligt långa vinter. Äntligen blommar blåsipporna. Ja, bilden är tagen igår. Den 7 juni 2017. Årets blåsippor i blom. Några dagar till så har de försvunnit i det groende gräset kring dem. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 juni 2017 22:24

Ännu en dag till handlingarna. O inte vilket dag som helst. En sommaronsdag! För sommar har vi haft idag. Sommartemperaturer. Ungdomarna på Vårbalen kunde inte haft mer tur än så. Svinkallt i flera veckor, så spricker det upp o värmen kommer o fyller oss med glädje och lycka, lagom till sommarlovet. Eller vårbalen i alla fall. Här är det nog bäst att inte ta ut nåt i förskott.

O apropå skott. Jäklar i min blomlåda vad rabarbern drar iväg nu när det varit varmt ett dygn. Vi har haft varmast i landet idag sägs det. Rabarberplantorna har kommit upp med knutna nävar ur myllan och hållt sig på det viset de senaste dagarna - o genom snöandet. Så idag har de vuxit, säkert en dm! Varenda gång jag tittat ut genom könsfönstret är det som att de dragit iväg ett par cm igen. Man kan nästan se dem växa därute. Skulle behöva staka in den där plätten. Det fanns en gång fyra stolpar o snören runt den men nu ligger den vidöppen för skotertrafik o fan o hans moster, aka grannar o illvilliga svågrar merd gräsklippare. Jag hoppas verkligen att smörbollarna kommer upp i år. Tyckte mig se ett par ranunkelblad där. Blåsippan blommar i alla fall   


Jerry beklagade sig högt idag. Inte lätt att vara frisör när strömmen går - på dagen D för studenterna. Vårbalen är det viktigaste av viktiga dagar, när det kommer till kläder och frisyrer. Ingen värme i locktången! Vad fasen gör man då? Går ju inte att springa igång dem! Han fick många tips om att åka o köpa elverk... 


Hämtade Kackostampen på dagis o tog sen en promenad med honom kring stationsområdet för att fota lite. Med sorg i hjärtat ser jag allt trasigt tegel på stationshuset. Snart har de mejat det med marken. Får se om det står kvar efter ledigveckan. Är väl borta till midsommar :( De river stationshuset, Järnvägshotellet och gamla tullen samtidigt. Resten är borta redan. GCs gamla lokaler på fd Kiruna C är jämnat med marken och väggar o brädor mals ner till flis inne på det inhägnade området. Perrongerna är inte rivna än, inte alla i alla fall. De har jämnat ut kanterna med nån form av fyllnadsmasssa. Stadshustornet är inlindat i blått byggnät. Det ska ju plockas ner o ställas upp på platsen för det nya Stadshuset, i Toulla. 


Nä. Nu är det bara att försöka varva ner o hoppas få lite sömn inför morgondagens skift. Blir ingen Pokénad i Narvik. Kastvändning. Hur fan de nu kan göra så? Kanske det bara går ett tåg hemåt innan det jag skulle ha, som är inställt? O då förstår jag det, men att vi inte får nån rast kan ju inte på några som helst sätt vara riktigt. Man måste kunna sätta sig ner o äta ett mål varm mat om man så vill. Så blir det inte i morgon. Måste kolla upp avgångstiderna - de kanske har ändrat dem sen förr så de går mer omlott. Föga troligt. Matsäck. Kaffet ska väl laddas innan man lägger huv'et på kudden. 

Av Kvasthilda - 7 juni 2017 09:00


Eget tema nr 11 Spanare

158/365


Den frös fast där på gården, när jag var ute inatt för att ta en bild på midnattssolen. De är vaksamma och tvärstannar för att försöka röna om de rörelser de ser hör till något hotfullt. Öronen spelar och ögonen rör sig åt alla håll - de sitter rätt långt ut på en hare. Vinterpälsen är borta sedan några dagar. Så sent som förra veckan såg jag vitspräckliga harar. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 juni 2017 22:57

Nationaldag idag. *jaha* För mig är det som vilken annan dag som helst på året. Arbetsdag. Även om jag varit "ledig" idag. Fick ju åka pass hem igår i stället för att sova över, få traktamente och komma hem på eftermiddagen idag. Vet fortfarande inte varför, men skitsamma. Kunde passa barnbarnet på eftermiddagen i stället. Sammalika i morgon. Ska hämta kläppen från dagis. Hans mor jobbar o pappsi har nåt möte på eftermiddagen. Jag är ledig hela dagen i morgon o kan absolut ha busfröet här. Undrar om han vill/får följa med till stugan nästa vecka? Hade varit skoj. Funderar ju på en IKEA-sväng i veckan o hans föräldrar pratar om detsamma. Ids de bara, får de sova i lillstugan hos oss. Han har ju aldrig varit borta så många dagar. När mor o far flyttade kunde de ju i alla fall hälsa på honom om det knep. Nu blir det lite svårare med 40 mils enkel resväg. Ska i alla fall höra med dem. 

Har en del grejer att släpa med ner dit också. Mörtfångare vad den då heter, toapappershållare, lakan, papptallrikar o guvet vad mer man har samlat ihop under tiden man inte varit ner. Alltid är det nåt. 

Av Kvasthilda - 6 juni 2017 09:00


Tema nr 286 Slut på säsongen

157/365


Ja, snön smälter långsamt bort. Det finns en snöhög i bilden. Inlägget är efterdaterat, för bilden togs natten mot den 7e. Midnattssolen är här. 23.45. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 juni 2017 11:20

Idag är det första dagen på länge, när vi kan känna att sommaren är på väg, även till Kiruna. Det är 11 grader i skuggan på norrväggen. Grannen är ute i bara tischa, Fast det är han ju jämt. Ska gå o kika om blåsipporna gått i blom än. Knappast, men säkert inte långt borta om det blir lite varmt. Samtidigt som björkar o hägg drar igång kanske. Nationaldag i morgon. Blir en kall sådan. När jag var på Datortek för sådär tusen år sen, hade vi nåt event i Järnvägsparken, eftersom Kommunen var inblandad i kaffeservering o annat. Då var det kallt som fan, men det var grönt i alla fall! O jag hade en blomkrans i håret. Får se om det hinner explodera till dess. Brukar gå fort när det väl sätter igång, men vi behöver värme också. Inte bara sol. Det är ljus dygnet runt nu. Härlig tid. Som sagt, hade vi bara lite värme också, så är paradiset nära. Det räcker inte bara med midnattssol. 

Har en tripp till Narvik på schemat idag. Inställt hem så jag har fått nåt annat tåg att passa med än det vanliga. Normalt sett hade det varit pass med persontåg om det tåget är inställt som ligger på turen, men nu blir det kastvändning på terminalen. Jobb efter linjen stökar med alla tågen. Sammalika på - är det torsdag? Ja, nån dag framöver. Vi har ju vårt årliga kvartersevenemang i helgen, med vårstädning, årsstämma och grillparty. Jag jobbar hela helgen. Precis hela helgen. Inte många minuter över. Vissa dagar klämmer det ihop sig nåt så vansinnigt, medan andra finns det gott om luft mellan skiften. Kommande helg är som i gamla GC-tider med SÖM-schema. 

Jaja. Har lite att göra, ett par mattor att tvätta, ett postkontor in disguise att besöka, matsäck att fixa, strumpor att leta. Sen är det jobb. 

Av Kvasthilda - 5 juni 2017 09:00


Tema nr 23 Bevarad

156/365


Gamla fina gränder. Kullersten. Det enda jag stör mig på är alla fula skyltar.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards