Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2017

Av Kvasthilda - 9 augusti 2017 09:26

Vaknade av små snabba o icket så nätta steg på övervåningen strax efter sjusnåret i morse. Tyckte det var bäst att kliva upp. O jorå. Mycket riktigt. När jag kom ut ur badrummet stod de redo för hemresa o Lillen sa Hej då, Hej då, Hej då. Hann i alla fall krama om honom även om han i sin tur vägrade ge tillbaks. Tvärvigg. Trist. O vattenmuggen med sugröret står kvar. Hade ju varit perfekt att fylla med vatten, både den o vattenflaskan jag köpte i Narvik. Imsdal säljer barnflaskor sommartid med backventil. Eller snarare rinnstopp. Men nädå. Bättre att köpa cola eller nåt annat sliskigt efter vägen. *huff* De måste hur som helst stanna o äta frukost nånstans. Lillen har inte ätit nåt o bara för att hans far inte äter frukost får inte han heller nåt. Upp ur sängen. på med kläderna o iväg. Som morfar. *arrrggghhh* Nåja. Han lär inte svälta ihjäl. O på semester blir det lite hippsohajso med det mesta. Saknar honom redan ♥ 


Har sedan hunnit med en tidig pokenad runt kvarteret. Såg en Rhyhorn på håll o drog ut o letade den. Glömde givetvis kasta en ananas på den o träffade med första bollen så det blev inga extra godis, vilket är största anledningen till att jag tar just den.. *döööööh* 


Gick förbi min gamla skola o kikade hur det såg ut därnere. Rätt långt från den skolgård, eller de skolgårdar som stått där sen nåt år innan jag växte upp o gick mina nio grundskoleår där. Där högstadiets NO-salar en gång låg, finns nu ett ålderdomshem. Tennisplanen är en parkeringsplats. Löparbanorna o kulstötningsringen är en gräsmatta intill en gigantisk glasvägg innanför vilken det är en inomhusträdgård med ständigt snurrande fläktar högt uppe i taket, sådär tre våningar upp. På var sida finns det lägenheter - i tre våningar, där alltså fotbollsplanen en gång låg. Det byggs nya hus där mellanstadiet och högstadiegården en gång stod, i samarbete med IKEA och många ser inflyttningsklara ut. Faluröda i två våningar. Men var är alla parkeringar? Varenda hushåll har ju m-i-n-s-t en bil idag. Oftast två. Aulan står kvar. Likaså matsalen. Och gympasalen. O syslöjdshuset. Eftersom matsalen är kvar borde även Einar Norelius målning finnas kvar. Undrar vad de ska göra med allt det? Kanske det används som matsal även idag, till gamlingarna? Aulan kanske har filmvisning o teaterföreställningar? 


Dagens första Zapdos dök just upp i rajdchatten (nåväl, innan publicering av detta inlägg har det ju runnit iväg nästan en timme sen dess). Har inte sett till nåt tidigare idag. Hade jag dragit direkt hade jag hunnit med att dra den första omgången men det blir inte så. Hade det varit Lugia hade ni knappt sett ryggen på mig i dieselångorna. Soppatorsk i mobilen. Fotade ju en del också nere vid fd skolan. Nåja, den är snart färdigladdad. Har ju tagit en stund att skriva det här o hunnit prata med Maken emellan också. 


Var är Lugia??? 

Av Kvasthilda - 9 augusti 2017 09:00


Tema nr 11 Augustimåne

221/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

zap

Av Kvasthilda - 8 augusti 2017 18:46

O bam satt den. Första rajden idag. Min första rajd. Inte dagens första. Nä, jag hann till den andra o fick min första Zapdos. Står nu 4-2 till den där dampiga pippin. Pigan har varit på två rajder o där står det 2-0. Vet inte hur det går för Kråk o hennes teampippi. Har inte hört ett ljud idag. 


Hoppsan. En timme senare o jag har pratat med henne (nåja, chattat via Messenger). Tyrisen har haft en nervös dag idag. Vet inte varför. Hon blev skrämd av nåt o har sen varit störd hela dagen. 


Nåja. Får se om Lillkullen drar norrut i morgon. Då tar han med sig minioren också. 

Av Kvasthilda - 8 augusti 2017 09:00


Tema nr 45 De dimhöljda ängarna

220/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 augusti 2017 21:20

Jisses.... Li kom o hälsade på en stund idag, medan Dotra o familjen drog iväg, gissningsvis mot grannsta'n. Jodå. Nån halvtimme senare ringde mobilen med en halvt hysterisk dotter i andra änden. "Det sa bom o nu ryker bilen". Herre gud. Kan vi få lite lugn o ro med våra bilar nån gång?? For iväg dit för att assistera o efter många om o men insågs vad som skett. Locket till oljetanken försvann o det sprutade olja i hela motorutrymmet. Snajsinajs. Not. Nytt lock inköptes men det ville inte passa, trots att de gick på bilens reg nr, så det funderades en stund hur i fasen vi skulle få bilen från Borlänge till Falun. Men.... Locket låg på en balk under motorn....! Köp en lott. Lite silvertejp senare o avfettning kring allt i motorn, rullar den igen. 

Li får jag träffa en annan dag igen då... 

Av Kvasthilda - 7 augusti 2017 09:00


Tema nr 289 Snurrigt

219/365


Helt galet. Fick inte nog många mobiler på bild, men det är en del... Många som snurrar stop o sätter snurr på bollar för att fånga Kangashkan och Unown. O massor med folk som snurrade runt runt runt i Mall of Scandinavia i helgen. Eventet fortsätter ett tag till, så än hinner det snurras stopp o raidas Pokémons i gymmen, för att inte tala om att byta ut lagfärger på dem. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 augusti 2017 23:45

Jäklar, i min loppelåda vilken kul dag jag haft idag! SysterYster frågade dotra häromdagen vad hon ville göra eftersom moster kunde ställa upp på vad som helst. "- Säg vad ni vill göra" "Kör du till Stockholm?" Ja, det kan jag väl? VA???? Pigan trodde inte moster skulle vara på - barasådär. Såå, igår drog vi ner till Solna o Mall of Scandinavia. Två nya Pokémon registrerade i dexet innan vi ens hann parkera bilen. Hahahhahaa. Helt galet. Heeeelt galet. Kangashkan och Unown spawnar överallt i MOS till den 21a augusti. Vi gjorde en fuling o installerade PoGO på syrrans mobil också så äldsta dottern fick sina efterlängtade mons också. Och brorssonen. Och en kompis som svamlar runt hemmavid. Så jäkla kul. Så vansinnigt galet kul! O folk överallt. Raider hela tiden. Lur i varenda stop, hela dagen. O var o varannan o var tredje o femte i köpcentret spelade PoGO. Sen passade vi förstås på att besöka LEGO-butiken, Toys' r Us och Disney Store också. O en del andra butiker. Fy fan vad kul. 

Köpte ett set underbara små julgransfigurer med Snövit o Toker. O ett par Tsum-Tsum. Ett set med Mimmi o Marie. I samma låda. Hade gärna tagit minifigurerna men mellanstorleken får väl vara OK när de såldes tillsammans. 

Hemvägen fnittrades o spanades på fullmåne o dimma. Gick som en dans. 

Vi somnar nog ovaggade ikväll med ett fånigt leende på läpparna. 

Av Kvasthilda - 6 augusti 2017 09:00


Tema nr 261 Run for Your life

218/365


Finns några låtar med den titeln med mer eller mindre underligt innehåll textmässigt.

Barnbarnet sträcker på benen under en paus, när vi stannade till vid Vaikijaur för att se Sarekfjällen i solnedgången. Underbart. Fånga mig då! Du kan inte ta mig! Hans mor ser så lagom intresserad ut i bakgrunden... 
 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards