Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2017

Av Kvasthilda - 5 augusti 2017 11:21

Semester. Melodikrysset är ifyllt och inskickat men jag hoppas även hitta tiden att skriva lite blogg. Vi har hört lite Brel o Robin, Clash, Per Eggers och Laleh. Varit i Portugal där de dansat tango, i Nice och druckit öl, hälsat på en sjöman ute på en ocean men inte i en gul undervattensbåt och lyssnat på sommarlåtar av bröderna Gärdestad och Tomas Ledin. Lite gott o blandat, som vanligt. 

Av Kvasthilda - 5 augusti 2017 10:57

En lördag morgon med lite sovmorgon. Har varit uppe tidigt o letat Pokémonrajder hela veckan men bestämde mig för att "sova ut" idag. Vaknade ändå före klockan. O det regnar. 

Sol, vind och vatten är väl en av våra mest älskade sommarlåtar. Bröderna Gärdestad skrev musik och text. Den första i titeln har väl lyst med sin fråvaro, de andra två har det varit mer än nog av i sommar. Laleh sjöng denna lilla musikjuvel för oss idag. 

Så lite franska på det. Inte bröd, även om det han sjöng om, innehåller en del korn eller andra brödingredienser. Jacques Brel sjöng att det doftade öl hela vägen mellan London och Berlin. La Bičre.

Įa sent la bičre
De Londres ā Berlin
Įa sent la bičre
Dieu ! Qu'on est bien
Įa sent la bičre
De Londres ā Berlin
Įa sent la bičre
Donne-moi la main


Vi håller oss nere i Europa men tar oss till Portugal där de dansar för fulla muggar. Antar att det var I Lissabon där dansar de av Bo Sundblad vi hörde. De ska stå i kryssplanen i så fall. 


Sen en något kanske oväntad skiva. 

When my little girl is smiling
It's the greatest thrill there can be,
She gets her way, it's true, but I know I won't be blue
As long as she just smiles for me
For me

Me i det här fallet, det var Per Eggers


Hörde inte vad han sa, herr Eldeman. sensan? Inte alltid lätt med franskan o att tyda vad nån annan säger när man inte har namnet i huvudet vid tillfället. Dock var det Camille Saint-Saëns det pratades om. Han, för Camille är... - var en skäggig man - skrev Djurens Karneval ur vilken Svanen är det mest kända stycket. Kan ha varit det vi hörde. Men det vi absolut hörde var cellon som spelade det. 


Första halvlek slutade med Tomas Ledin och hans nya sommarlåt, De dagar vi drömt om


Jag trodde först att Sundblads melodi ovan var av mannen som skrev nästa kryssbidrag, icke så. Men nu kom en av Evert Taubes många visor om sjömannen Fritjof Anderssons äventyr i världen. Vet inte vad Carmencita hade i Frankrike att göra, men det borde väl ha varit Tango i Nizza vi hörde. Var så kort o fel del i snabbgenomgången att jag inte fick ihop det riktigt. Hur som haver, Nizza stavas numer som det heter i Frankrike, Nice. Christer Karlberg spelade. 


Efter det en vinnare som besjöng ett antal andra artister. Låten heter Stevie Wonder och rösten tillhörde Robin Bengtsson. 

Like a Stevie Wonder
baby I can funk you all night long
We ain't getting younger
and neither is tonigth so come along

Hmmm. 


Ut i Europas vilda vatten igen. My Bonnie is over the Ocean.... 


O då frågade han sig Should I Stay or Should I Go? The Clash.

Should I stay or should I go now?
Should I stay or should I go now?
If I go, there will be trouble
And if I stay it will be double
So come on and let me know

Clash är ett av mina favoritband från punktiden. Hade lite svårt att förlika mig med tongångarna o de skrapiga rösterna punkbanden hade men jag gillar dem idag. Nostalgi! Ser alla svarta eller blekta spikhår o skinnjackor med säkerhetsnålar framför mig. Jag var ju en snäll familjeflicka o hade inte sån't. Men de där killarna o tjejerna som hade det, var ju lite spännande. 


Paul Ramon's Magic Organ. Det låter det. O det som lät ur det idag var The Beatles Yellow Submarine. Eller som Per Myrberg sjöng; 

Gul, gul, gul är vår undervattensbåt
Undervattensbåt, undervattensbåt
Gul, gul, gul är vår undervattensbåt
Undervattensbåt, undervattensbåt

O den solgula färgen sparar vi. 


Dagens krysserier avslutas i majestätiskt sällskap. Hämtat från Drottning Elizabeths trädgårdskonsert i Buckingham Palace 2002 hör vi Phil Collins meddela att You Can't Hurry Love


O det var allt för idag. Tack för idag. Slut för idag. 



Av Kvasthilda - 5 augusti 2017 09:00


Tema nr 186 Korsar

217/365


På väg att korsa Ångermanälven med hjälp av Högakustenbron.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 augusti 2017 23:19

For iväg på ett par Moltresraider i morse - o fick två nya. Yay för mej! Drog på en Lugia o den jäkeln vägrar fastna. Så ser man folk som har en o tre o fjorton. Varför??? 6-0. *bah* Som MajLis säger, "Jag är väl en av den där procenten som inte kommer att få den utan får jaga den i ägg så småningom." MajLis, som Varg döpte om till "Ingen Moltres". O hon har ännu ingen. Eller jo! Fick hon inte en idag? Nä, det var ju Lugia, hennes andra. O hon är röd, liksom jag. Det är ju VÅR pippi. Moltres alltså. Nåja, Några dagar kvar. Jag har nu tre. Men ingen Lugia. *bah* Nya tag i morgon. Måste försöka få med mig brorssonen ut! 


Sen tog vi en tripp till Valbo. Lillkullens osaliga ande pockade på en längre resa. TrU, IKEA o COOP. Resten hann ju stänga. 


En rätt skön dag. Förutom att mor förlagt sin plånka. Igen. Men hon blev oerhört glad över sin present hon fick. Hittade en ljusstake igår med en platta i blå agat och ljushållare i mässing. Hon blev själaglad!

♥ Underbart ♥ 

Av Kvasthilda - 4 augusti 2017 09:00


Tema nr 184 Klöver

216/365


Ja, det finns det ju också i bilderna.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 augusti 2017 23:09

Bidde inte mycket PoGOande idag. Nåt stop o några mons, inget raidande alls. Vill ha en bättre Moltres o en eller flera Lugia. Får kliva upp före satan i morgon bitti o se om man kan ta hem nån gråblå jättepippi. Kråk fick två idag o en -Moltres. Det är bra. Hoppas jag har turen att slå ner nån också. 

Tänkte krypa under täcket, för jag är lite slut i luvan idag, men pappsen har radion på backsnooze så jag väntar tills den tystnat. Vet inte om han har den på en timme eller en halv men alltid innan han somnar. Eftersom han har så taskig hörsel går den rätt högt. 

Vi tog en tripp till Sågmyra idag o bland annat kikade jag in på muséet där. De har många foton - o jag kom just ihåg att jag glömt fråga pappa om han kände stinsen i Sågmyra. Gjorde han säkert. Har för mig att jag hört namnet nån gång. Berättade att jag kör tåg o gubbarna blev mäkta imponerade. Glömde berätta att tågen också väger åttatusen ton med last. Mycket intressant med alla gamla fina filtar. Sagofiltarna. Underbara. Ljuvliga. Fantastiska. I rosa eller blått, gröna o grå. Aprikosa o svartvita. Jättefina! De hade över tusen anställda i yllefiltfabriken en gång i tiden! Den är ju gigantisk, byggnaden. O jag som har en svaghet för tegelbyggnader tycker dne är helt fantastisk. 

Besökte pryttel/köksbutikerna o köpte mig en dalahäst i betong. Ska ha den tillsammans med plattan jag fick av Herr Karusell i femtioårspresent. Var vet jag inte, men de ska stå tillsammans. Tills vidare hamnar båda i stugan. 

Har också köpt ett par rosa skor. Igen. Tre par den här veckan :D Rosa. Fyra par skor totalt fast det sista paret är ett par high tops (basketskor) i svart med vita prickar. Eller är de midnattsblå? Köpte dem sent häromkvällen o var lite trött. Var sjutton är de nånstans då? Säkert i sovrummet. Blir ett fall för morgondagen. 

Nä, dags att förbereda sänggåendet. Har borstat tänder o använt mellanrumsborstar o sköljt med världens äckligaste Listerine. Fy fan. Har min Flux i resväskan o jag vill inte störa pappa när han håller på att somna. Igår somnade han i fåtöljen så jag tycker han ska få sova skönt i egen säng. 

O just ja. Har ju fixat mina tresexfemmor för juli!! Jag som inte gillar att ha bilderna på fel månad. Nu blev det så. Hinner man inte när man ska får man ta det som det blir. Sådeså. 

I morgon. Nya tag o förhoppningsvis en stor o fin ny plats fylld i dexet. På riktigt. Inte bara som en skugga man måste klicka upp för att se. Hej o Go'Natt! 

Av Kvasthilda - 3 augusti 2017 09:00


Tema nr 303 Stickig

215/365


~Hur parar sig igelkottar?

~Med försiktighet.

Lite samma sak här. Kotten tvättar sig, fick lite bilder på den men just här syns inte tungan, bara nåt sekret den spottade ut på kroppen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 augusti 2017 22:10

Men jaaaaaaa! Idag fastnade den där orangea brinnande pippin i mitt dex - o jag fick dessutom helt oförhappandes en ny pippi i dexet. Nån hade slängt in en purjopippi på ett gym. Yayyy! Nu har jag allstå hela Gen I synligt - förutom den allra sista pippin, Zapdos. Han släpps nästa vecka. Nej, inte han, DEN. Moltres är en hen. Inget kön. Fick den i alla fall. Inte så bra, men har den i dexet - o pokebagen. YAYYY! Avgrundsvrålet när den fastnade.... Voj Voj. 

Men den där förbannade chefspippin vägrar fastna. Nu står det 5-0 till Lugia. Å andra sidan har jag konstaterat att de andra ser ut som så: 
Articuno: 9-1
Moltres: 7-1

Min hjärna hade fastnat på 7-1 på Arti o 6-1 på flammande fågeln. Vägrade alltså tro nåt annat. Ringde ut pigan på andra raiden o hon kom dit, tog den direkt. For på nästa o hon tog en till..... Där är det alltså 2/2. Va??? O på Art typ 7/4. Vissa har det bra. Men ingen Lugia för henne än. För nån av tjejerna...? Vet inte hur det går för Kråk som slåss med de blå antagonisterna hemmavid den här veckan. Den här stan är GUL. Hennes färg. 

Jaja, i morgon är en annan dag. Har inte sett Lugia på ett par dar, så idag, två gym på raken. Han kommer under eftermiddagen. 

PokémonGO är kul! Har träffat unga som gamla spelare o alla hejar på varann - eller retas med varann. Träffade en snubbe o hans fru(?) som var ute o jagade. Insåg senare att jag gått i parallellklass med honom i högstadiet! Mycket folk i min ålder som spelar. O en äldre dam på det! Hon o hennes dotter, några år yngre än jag tror jag, var ute o spelade tillsammans. Så kul! 

När vi stod vid Åhlens för att försöka ta ner Lugia mitt på da'n, kom det förbi ett sällskap med damer o herrar av äldre datum och den sista tanta tittade på oss alla o funderade. Jag såg henne i ögonen o log o hon frågade om det var nån tävling. Hahahha, "ja, det kan vi kalla det" svarade jag :) 

Men summa summarum. Dagen gav mig i alla fall en Moltres. Yay till mig! 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards