Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2017

Av Kvasthilda - 10 oktober 2017 23:15

Sitter o tittar på film med Maken o de där reklamavbrotten är så infernaliskt irriterande - och blir längre o längre ju längre in i filmen man tar sig. Eller är det ett fenomen som beror på att man blir mer o mer leds på varenda inslag? Gubben säger att de första är ungefär fem minuter långa o de inne i mitten/slutet av filmen drar sig mot TIO minuter... 

Av Kvasthilda - 10 oktober 2017 09:00


Eget tema nr 29 Efter regn

283/365


Tallar o granbarr fulla av regndroppar glittrar i motljuset när solen motar undan molnen.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 oktober 2017 09:45

Det händer grejer i kvarteret. Vaknade av ett himlans oliv. En massa snack. Med fönstret på glänt hör man det mesta som sker utanför husväggarna o i det här fallet var det rensning av våra avloppsrör som stod på agendan. Igen. Vi hade översvämning i källaren för några veckor sen. Den veckan jag var hemma, mellan semestern o ledigveckan i september. Veckan efter rensades det i avloppen. Nu är det på G igen. Nä. Maken sa att de fotograferade rören. Ahaaa. 


Dessutom mixtras o trixas det med gatlysena i kvarteret. Härligt. 


 

Nåt som tydligen också är på G, är vinterkräksjukan. Nä. Nej, Nej och åter nej. Jag har nog med min fastklamrande huvudvärk. Ville inte ha det där eländet också. NEJ! 

Av Kvasthilda - 9 oktober 2017 09:00


Tema nr 298 Sprillans ny

282/365


En av årets mest omtalade dockor från Mattel. Fashionistas Ken #13, Distressed Denim. Många älskar honom, andra avskyr honom. Detta av två anledningar. Den ena är tydlig i fotona nedan. Hans manbun. Mansknuten på huvudet. Många tycker att det är något av det fulaste en kille kan göra med sitt hår, andra tycker förstås att det är ursnyggt. Jag tycker det är kul :) 

Den andra anledningen är hans kropp. Liksom Barbie har Ken fått nya kroppstyper. Inte tre som Barbie, utan två. Eller man kanske ska säga inte fyra som Barbie utan tre, eftersom den "normala" kroppen också är ny för året. Den här killen har en kraftigare kropp än tidigare Ken-dockor. Utan midja. Det syns inte under skjortan han bär utanpå shortsen men man anar att han är lite biffigare.  




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 oktober 2017 20:45

Vår lillkille fyller snart åt. Fyra år. Tiden rusar iväg! Han har en stor Iron Man liggandes hos mormor o jag letade kartong till honom. Hade en perfekt men var ju tvungen att flytta på det som låg i den boxen så hela förmiddagen idag har gått till att sortera alla möjliga små kartonginnehåll. Delvis för att hinna få undan det till surgubben aka Maken kom hem nån gång under eftermiddagen. Han är inget fan av att trampa runt i kartonger, tomma eller fyllda. Han klarar sig bra om han får fri tillgång till kökssoffan och fåtöljen med vidhängande TV-fjärrkontroll. Resten kunde han ju strunta i kan man tycka. När han tittar på sina Discoveryprogram ser han i alla fall inte vad som händer kring skallen på honom... Nåja. Hur som haver. Stoppade IM i boxen o la lite bubbelplast runt om. Så for fan i mig. Gick o hämtade stor bubbelplast i stället. O kuddar. Då kommer ungen att få ännu roligare att öppna sitt paket *evil grin* 

Det är ungefär som att ge ett trumset till en unge - som hans reservmoster brukar göra... 


Pigan kom förbi för att hämta kartongen med present o jag bad henne stanna en stund. Lillskrutten fick stanna han också, medan pojkens far for iväg. Efter en stund åkte mågämnet på jobb så vi for o hämtade bilen - efter att han kom förbi med bilnyckeln som hastigt o mindre lustigt lämnades på en butiksparkering pga oförutseende händelser - o därav hans utryckning på jobb. När han lämnade oss höll han i sin tur på att krocka med ett par snorgärs som kastade ut sina tvåhjulingar (moppe? lätt mc?, nåt litet o alldeles för snabbt i alla fall - o verkligen för ouppmärksamma förare) precis framför snoken på honom när han skulle köra om dem - o på väg E10 av alla ställen. Hade ju kunnat vara en betydligt mer svårstannad långtradare....! Han blev tvungen att skriva en rapport på detta. Idioter. Vi såg en av grabbarna senare när vi åkte för att hämta dotras bil. *skakar på huvudet* 

Vi for på Rusta för att köpa väämpajer-dräkt, nej, väämpajermask till Lillkläppen o hans Halloviin-kalas nästa vecka. 


Nä, nu blir det BECK. Var ett tag sen jag hade ork o lust att se en Beck-film. De som går nu har jag inte sett i alla fall. Invasionen är det idag. 

Av Kvasthilda - 8 oktober 2017 09:00


Tema nr 60 Eftertanke

281/365


Stora och ståtliga som de en gång var. Idag är det bara stubbar kvar av björkarna längs det vita staketet vid Långträsk kyrka. På andra sidan kyrkgången står björkraden kvar i all sin ståtlighet. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 oktober 2017 10:57

En lite frusen lördagsmorgon idag. Jag är frusen, kanske inte naturen :) Däremot är det grått grått grått. 

Does Your Mother Know? Vi började med en ABBA-fråga i dagens kryss. Lennart Clerwall spelade. 


Vi går vidare med en av mina favoritirländare. Nej, min favorit. Ronan Keating. Ja, han var frontfigur i Boyzone, ett av alla pojkband som odlades på brittiska öarna. Dagens ljudillustration var hans As Long As We're in Love

Everyone tells us it's just a feeling
But they don't know us, what we believe in
It's more than three words we keep repeating
From the top of our lungs, as long as we're in love


Sen framhöll Eldeman att det bara ÄR den 7 oktober, vad än våra öron lurar oss att tro. Julsång på G? Nej, Nyårsklockan av Alfred Tennyson.

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskenssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö . . .
Ring själaringning öfver land och vatten!

Den lästes av Anders De Wahl. 


John Williams tog taktpinnen och dirigerade sin orkester genom musik från filmen om den lilla utomordingen E.T. Drew Barrymore är väl den av barnskådisarna i E.T the Extra-Terrestrial vi sett mest av efteråt. 


Come Away With Me, med Norah Jones hörde vi sen. 

Come away with me
And I'll never stop loving you
And I want to wake up with the rain
Falling on a tin roof
While I'm safe there in your arms
So all I ask is for you
To come away with me in the night
Come away with me


Sune Banger spelade Någonting att äta, någonting att dricka. För krysset tar vi det man äter, mat


Till maten kanske man kan får sig lite operett uppspelad? Nä, svårt att äta mat i teatersalonger. Ur Vita Hästen av Ralph Benatzky hörde vi bland annat Max Hansen i Det måste vara underbart


Trumpetaren Walter Scholz spelade My Way


Jag har ännu inte sett nån av Robert Wells många Rhapsody in Rock-konserter. Med sig i artistensemblen brukar det alltid följa minst en komiker och idag hörde vi Mikael Tornving - på skrivmaskin. Inte helt konstigt för Leroy Anderson skrev The Typewriter just för skrivmaskin. 


Christer Sjögren på tyska med sina Vikinger. Tyska titeln ger jag mig inte på utan att googla. Rose Marie Stråhle skrev några låtar till Vikingarna, en av dem är Du försvann som en vind

Nästa låt hämtas ur en film jag älskar, om De Tre Musketörerna. All for Love heter låten o gjordes av Bryan Adams, Sting och Rod Stewart. 

That is all for one and all for love.
It's all for love.
Let the one you hold be the one you want,
The one you need,
'Cause when it's all for one it's one for all.
When there's someone that should know
Then just let your feelings show
And make it all for one and all for love.


Vi slutar i rosa fluff och skitig Berlinsk luft. Sekelskiftets luft luft luft, det är den fina världens duft... Babsan tolkade Zarah Leander. 


Här doftar det mest höst. Kallt o ruggigt. Tror jag tänder lite värmeljus. 



Av Kvasthilda - 7 oktober 2017 09:00


Tema nr 38 Bytt är bytt

280/365


...o kommer aldrig igen. 

Löven har bytt färg och ramlar snart från träden. Nästa år kommer det nya blad.

Runt runt går det i en evig cykel - så länge träden lever. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards