Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2017

Av Kvasthilda - 6 november 2017 09:00


Tema nr 118 Gångbar

310/365


... eller inte. Doris är inte så imponerad av sina stövlar... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 november 2017 10:24

Alltså... Ibland är hjärnan inte där den ska. Fick en kommentar om nåt jag läste och skrev i bloggen häromdagen och funderade vad i fridens tider jag hade skrivit.... Morgan Alling är brorson till EVA DAHLGREN???? Var fan kom DET ifrån?? Siw Malmqvist. Siwan o ingen annan. Satt o läste om honom o hann tänka, ahaaa, det är därifrån teaterintresset o galenskaperna kommer. Siwan är ju fantastisk. Namnet förvrängdes in till oigenkännlighet när det kom till tangenterna. Ett förnamn på tre bokstäver? *Skakar på huvudet o undrar vad som hände däremellan* Nåja. Inlägget är rättat. 


O skaka på huvudet är ingen bra idé en dag som denna. Tror skallen sitter lös. Eller hjärnan inne i huvudet. O nacken är ond. Varför kommer huvudvärken som ett brev på posten så fort man blir ledig? Kan bero på tusen o en orsaker. För mycket kaffe. För lite kaffe. För lite dricka. För lite sömn. Sömn på konstiga tider. För långa dagar (nattsudd). Om man ska tro alla kropp- o själforskare i världen ska vi sova åtminstone åtta timmar varje natt (ja, det gör jag inte alla nätter, men de flesta när jag kan) och att dessa timmar ska infalla nån gång mellan 21 och 08. O hur fan den ekvationen går ihop när filmer slutar långt efter midnatt o folk börjar jobba vid sju. Maken svimmar oftast före nio, men kliver också upp vid fyra varje morgon. 


O förbannade idioter. Skitstövlar. De har jagat i helgen. Hunden är knäpp o springer upp till vägen o längs med den. Vad fan den ska dit o göra? De har bara en hund kvar nu som är jakttränad o den kan fan inte vara på vägen o kuta. 373an är inte att leka med. Åsså den där jävla X som skulle vara barnpiga i helgen så det blir ingen älgjakt. Nä, ska vara hemma med barnbarnet idag. Så kommer han glidande genom byn med kompisen ändå - upp mot jaktkojan. Mao fågeljakt på schemat. Förbannade skitstövel. O den fan har en hel lot i jaktlaget. Nä. Ta bort. Dela med junioren. Ska fan inte ha en hel lott om han inte ställer upp för de andra. Gubben kör fyrtio mil för att jaga en helg o han kan inte köra fem. Fy fan. 

Av Kvasthilda - 5 november 2017 09:00


Tema nr 275 Silar

309/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 november 2017 11:00

Lördag morgon och en strålande sol på himlen. Två nätter med fullmåne har gett en något orolig sömn :) Krysset är ifyllt o ivägskickat. Så här ser min lösning ut idag: 


Vi börjar i äventyrens land och far ut i vida världen och letar gömda skatter tillsammans med Indiana Jones. Boston Pops under ledning av John Williams, som givetvis stod bakom den härliga musiken. 


Englands ros, så kallades Prinsessan Diana och Elton John skrev om texten till sin Candle in the Wind så den handlade om henne och han framförde den på hennes begravning. 

Goodbye England's Rose
May you ever grow in our hearts
You were the grace that placed itself
Where lives were torn apart
You called out to our country
And you whispered to those in pain
Now you belong to heaven
And the stars spell out your name


And it seems to me you lived your life
Like a candle in the wind
Never fading with the sunset
When the rain set in
And your footsteps will always fall here
Along England's greenest hills
Your candle's burned out long before
Your legend ever will


Bror Pilsner dirigerade Hornboskapen...... mamma mia. Bonnahumor. De spelade i alla fall Jules Sylvains Titta in i min lilla kajuta... 


Stenar som ligger läönge i vatten blir runda o fina.... Det leder mig till The Rolling Stones som spelade en av sina nyare alster idag. Commit a Crime. Nåja, bättre låtar har de gjort. 


O vi stannar kring havet när Calle Jularbo spelar om Axel Öman. 

Det var en gång en sjöman
med mössan käckt på svaj.
Han hette Axel Öman,
han hade blå kavaj.
i kärlek rikt begåvad,
hans älskling hette Maj,
hon var förut förlovad
med en som var malaj.


Vi tar oss över Atlanten och går o ser Westside Story. Melodin är America, som det hela ju handlar om :) 


Från USA till Europa igen och Eurovison Song Contest. Everyway that I Can. Så heter vinnande bidraget från 2003 och Turkiet vann för första gången. 


Två Eldemanspecialer på raken igen. Först ut var The Yellow Submarine, eller u-båt då och den andra illustrationen var dess motsats... Typ. Far, jag kan inte få upp min kokosnöt. Povel Ramels svenska text. 


Anne-Lie Rydé sjöng sen om att Segla på ett moln. Den skrevs av Per Gessle. 


Man kan ju faktiskt drömma om att segla på moln. Nästa låt berättade att det är skönt att sova efter en lång arbetsdag. Morgan och Lasse hade barnprogram ihop under några år o det var väl de som sjöng. Morgan Alling är brorson till Siw Malmqvist (självklart o inget annat. fingrarna skrev inte vad hjärnan sa). Visste du det? 


Vi slutar med The Boss. Bruce Springsteen och Hungry Heart

Everybody's got a hungry heart
Everybody's got a hungry heart
Lay down your money and you play your part
Everybody's got a hungry heart


O det var dagens kryssande. Ikväll återvänder vi till Gotland och Så Mycket Bättre. Sabina Ddumbas dag. 



Av Kvasthilda - 4 november 2017 09:00


Tema nr 48 Det som göms...

308/365


...bakom molnen, får ibland en chans att visa upp sig i en liten molnglipa.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 november 2017 11:35

Sömn är överskattat. Eller? Som nån skrev, 'omställning till "normaltid" och snart-fullmåne, månntro sömnen infinner sig?' Kan man ju undra. Har inte sovit sådär jättebra inatt. Var totalt slut när jag la mig, men inte fan kunde jag somna för det. Jävla jourtider. Jour på nätterna är inte kul. La mig med tanken att min jour slutade 0300, men insåg ju efter en stund att det var 0500. Vissa skift är fjorton timmar, medan de flesta är tolv. O obetalt några timmar på natten. Om man inte åker ut på jobb förstås, då blir det övertid. Hur fan vi nu kunde få obetald tid över huvud taget... Många knepiga turer innan avtalen var färdiga. 

Nåja, Nu är jag "ledig" i alla fall. Helg. O fortfarande slut i skallen. Trött. Molande anings början till värk. 


E-pigan bjöd på mat igår. Mobilen ringde o Gossebarnet hördes i högtalaren.

-Mormor (alla r uttalas), jag har saker till dig. Jag har leksaker o godis o.....

-Men du kan ju inte tala om vad du har, hörde man hans mor i bakgrunden.

-Jaha, Ska jag komma o hälsa på då?

-Ja. Du ska komma hit, mormor.

-OK, mormor kommer om en stund

Åt mig proppmätt på hennes goda tacos som blev kycklingtacos vad sjutton de då kallas, när det faktiskt inte ÄR tacos som görs på köttfärs. Enchiladas? Äh, kycklingtacos är det. Samma kryddning. O gott som fan. Åsså glass till efterrät. O en aldrig sinande svada från Lilleman. Pigan var lite sådär att hon inte hade några presenter till mig, men vad sjutton. Ett gott o mättande lagat mål mat är så himla dugensamt när man inte ids själv. 


PokemonGos Halloweenevent är över. Vi tog en repa igår kväll, Dotra o jag o letade ägg åt henne för att hon ska få en Häx-Pichu och nånstans kring 21.45 var det flesta spökena plötsligt borta o Venonat o larver o duvor dök upp i parti o minut. Spökena finns än, men långt emellan. De "försvinner" ju inte för att eventet är slut. Deras kompisar dyker upp närmare jul sägs det. Just nu är tredje hunden en av raidbossarna o jag har testat på två men det står ännu 2-0 till den. Får hoppas det blir lite raidande i helgen nu då. Ligger kvar i Falugruppen, sådär lite hemligt o ser att de raidar hela tiden. Där är de bra på att hålla utkik. Visserligen bor det folk lite här o där kring gymmen men ändå. Kiruneserna är betydligt mer opratsamma. Speciellt sen Zamlar börjat spela ingress i stället. O hon har säkert redan fått flera hundar. Hon har ju varit den som varit mest på, när det gäller att dela raider. 


Jaha. Fredag då. Maken drog till stugan. Inte ett ljud än så nån älg har de inte fått ner än. Skitälgar. Jag har foton att ta hand om - o slut 3654or igen. Bara att ta itu med det då. Ikväll ska jag nog testa Blossa 17. Får se. 

Av Kvasthilda - 3 november 2017 09:00


Eget tema nr 35 Länkad

307/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 november 2017 11:57

Har skrämt katten lite idag. Ett sedan länge väntande jobb har äntligen utförts. Har dammsugit. Jobbigt när dammråttorna ser ut som kattungar. Det gillar hon inte. Dammsugaren alltså. Dammråttorna ger hon blanka sjutton i. Däremot käkade snabeldraken upp en av hennes små leksaksmöss... Hann inte lyfta munstycket innan den for. Tur nog har inget av hennes älskade snören fått åka dammsugarslang. Då krävs det operation dammsugarpåse. Not so funny. Iofs är det enkelt att fläta nya snören. Det är ju bara garn. Fantastiskt att alla tre är kvar efter alla dessa år. Det första hörde till en pinne Kråk gjorde till Neo när han var bebis. Han har precis fyllt tio år. TIO?? Tyrisen är nyss fyllda sju o Lunis drygt fyra år. Tiden går.... Neos pinne ja, Luna släpade runt pinnen med snöret i munnen o till slut for pinnen. Snöret var det som var mest spännande, så det blev ju kvar. 


O allt tar sån tid. Nu har det gått en dryg timme sen jag började skriva. Med den här takten hinner jag börja jobba innan jag är klar. Dök upp lite annat som krävde min uppmärksamhet. Kaffepannan hann slå av. Tog mig frukost. Maken kom hem. O for igen. Jakt i helgen. Håller alla tummar jag har att de får sig en älg, eller tre. Hur jävla svårt ska det vara?? Skitälgar. Skitjakt på er! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards