Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2017

Av Kvasthilda - 28 december 2017 09:00


Tema nr 351 Vissen

362/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 december 2017 21:05

Att det ens kan vara lagligt att vara så här trött. Helt slut. Kaputt. Finito. Ett skift till innan det blir helg. Efter helgen en intensiv vecka o sen ledigvecka, den första för 2018. Längtar. 

For o hämtade fialotta efter jobbet o vi tog en tripp till köpcentret, dvs Rusta o Ö&B. Mattköp låg på agendan. Mattor till lillklimpen. En var köptes. En till varje lägga. 

Sen tog vi en tripp till systemet innan vi for o raidade Groudon. Jäklar i min vinlåda vad det var urplockat. Hyllorna gapade tomma på sina håll. Körde hem dotra o Kullen bjöd på mat. Proppmätt. Hjälper inte mot tröttheten. Men rätt gött att slippa laga egen mat. Yrslade runt sen. Körde pigan till jobbet o for hem, en kom ihåg att jag hade uppdrag från sonen att hämta paket, så det blev att vända mot stan igen. *suck* 

Nu är jag hemma. Ögonen orkar knappt hållas öppna. Maken sa att han skulle gå o lägga sig - åsså byter han kanal o hittar Hamilton i skinnet på Micke Persbrandt. *gäsp* 

O mattorna ligger kvar i min bil... 

Av Kvasthilda - 27 december 2017 09:00


Tema nr 179 Karakteristisk

361/365


Barnbarnet i en typisk pose. Inte helt lätt att få den där rackarungen på bild utan grimaser. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 december 2017 11:30

Nu är jag officiellt klar för i år. Har fyllt alla mina teman för trehundrasextiofemman. YAYYYY ME! Är så skönt att ha det bortstökat så man inte behöver tänka på det just nu. 


Har inte varit den bästa julen ever i år. Heller. Fysiskt och psykiskt trött av allt som händer o sker o det som pågår runt omkring. Men sonen har skapat riktigt mysiga o goda julklappar. En stor o tung låda som Åbeliten ville hjälpa mormor öppna igår (vi hade paketöppning igår när barnbarnet kom) men jag tyckte lådan var lite för tung för honom att hantera. Sonen hade stoppad lådan full med glögg, honung och engelska kex. 

 

Jobbar två skift till i mellandagarna, sen är jag ledig över nyåret. Jobbar igen på Nyårsdagen. Har ett rätt fullspäckat schema nästa vecka, men helt OK ändå. Sen hägrar nästa ledigvecka, den första på nästa års schema. Ska bli så skönt att bara få slappa några dagar. Eller ja. Så mycket man nu kan slappa på hemmaplan när Maken är i stan. 


Gubben ringdes ut på jakt igen. Mertainen idag. Igår var han på en älgpåkörning i Krokvik. Kan ha varit samma ko med kalv jag såg häromdagen. Alltid trist, men svårt när de hamnar innanför staketet, speciellt med kalven. Den är ju inte fullstor ännu - en av årets. De vuxna djuren kliver rätt lätt över stängslet.

Jaja, ska ta reda på kaffet då innan kannan slår av. 


God Forsättning! 

Av Kvasthilda - 26 december 2017 09:00


Tema nr 175 Järnrik

360/365


Nånstans under all snön står ett par kortkopplade malmvagnar.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 december 2017 22:46

Ibland kallas det skvaller, andra gånger information. Det där som händer o sker omkring en och andra i ens liv. Det beror lite på hur det berättas o vem som berättar det - o varför det berättas. Kiruna är en sjujäkla skvallerstad. Hela gruvan är full av skvallerkärringar - med snopp mellan benen. Hostas det i Krokvik ekar det i Tuolluvaara. 


Pratat med pappsen ikväll. Ringde dem, men fick inget svar så jag antog att de var hos nån av mina syskon o åt middag. Ringde SysterYster o där hade de varit på julmiddag igår. Gick några timmar, sen ringde pappa. De har varit hemma hela dagen men ingen av dem hade hört telefonen. Pappa hör den inte för att han hör skitdåligt - men hör bra i telefonen. Mamma hade inte heller hört nåt, eller inte brytt sig. Ibland ignorerar hon telefonen. 

Pappi hade varit till lasarettet och vårdcentralen. Hans ben har börjat svullna så han har fått dem lindade och fått vätskedrivande mediciner. Den där andra envisa hönan, har hon kommit sig till läkaren än? Hahaha, du skojar? Sa han inte, men menade det så. Nä, anade det. Hon lindar sina ben med plåster o förband, men att gå till doktorn för att få det rengjort o väl omlindat o medicinerat. Låter sig ikke göras. Envisa mamma. Må gudarna se till att man inte blir sån. Fast hon skäms för att gå till läkare o visa upp sina hemska ben. Älskade mamma. 


Det kommer in nya personer o andra försvinner ur familj och släkt. Livets gång. Golfbror har hittat en ny kärlek och mina kusiner har tappat sin mor. Hörde att Olga gått bort för några dagar sen. Nu får hon göra sin make o min farbror sällskap igen. Vila i Frid. Kanske hon äntligen hittat lite frid då. 

Av Kvasthilda - 25 december 2017 13:45

En liten sån där splittrad tanke igen. Har tagit mig eviga tider att komma hem idag. 


Tog en pokévända för att hämta  bollar o mitt i alltihop dök det upp en raid så jag for på den. Hämtade upp Kråk o andra dotras mobil o vi plockade ner bossen tillsammans med Zamlar o hennes dotter. Vi fick den nog allihop. Absol. 


O svågern kom. Jag orkar inte. Vill inte. Vill vara ifred. Maken gick o la sig för att vila huvud, öron och rygg o jag hann bara precis sätta mig här så kom han. O han surrar. O surrar. O läser tidningen. O surrar. Jag vill bara vara ifred. Tyst o lugnt. Nä. Kan inte prata med honom för han hör inget o att då diskutera något är omöjligt. Att förklara hur något fungerar. Nä. Låter sig inte göras. 


Åt upp lunchkassen vi fick från jobbet. Alla som jobbar julafton får en matkasse med dagens lunch (förra året har jag för mig att det var en jullåda, men jag kan minnas fel). Nu var det ett par gigantiska köttbitar (fläskfilé?) med rotsakskaka, lite grönsaker och kryddsmör. O en jävla Maxi-cola utan socker. 


Nä, ge mig lugn o ro. Jag vill slappa ett tag, ta mig en glögg o en julöl eller två. Är ledig i morgon. Kanske. Blir nog barnpiga som det låter. Föräldrarna jobbar båda - tidigt o dagis är stängt. 

Av Kvasthilda - 25 december 2017 09:00


Tema nr 29 Blåsa

359/365


Klädd för julfest - o snart måste vi blåsa ut ljusen ser jag.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards