Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2017

Av Kvasthilda - 16 december 2017 10:33

Vaknade i tid men var lite för lat att kliva ur sängen... Vet inte just nu, om jag missade första ledtråden men resten är hittills ifyllt. Halvlek o nyheterna har just slutat. Irriterande att höra Stockholmsnyheterna som standard i onlinekrysset. Nåja. Så här ser det ut idag: (o ja, jag hörde visst allt....)


Dagens krysseriövningar började ju med det jag hörde allra först. ABBAs Chiquitita sjöngs av (o där missade jag precis det igen), ett svar från vecka 47. Ahhh, Sinéad O'Connor! Förstås. Trodde det var The Corrs. De kommer (också) från Irland. De var dessutom med som svar i På Spåret igår kväll som en av två irländska grupper. En av upphovsmännen till ABBAs Chiquitita är givetvis Benny Andersson


Sen fick vi The Kings ljuva stämma. Elvis sjöng You were always on my mind. Dan Hylander har skrivit svensk text till den, som bland andra Totta Näslund spelat in. Den heter då Alltid inom mig


Julmusik på det, Sanna Nielsen från sitt julalbum Min önskejul 2001Jag bor på en stjärna. Det är Pomp and Circumstance i original. 


Så veckans Eldemandubbel i ett par gamla schlagers. Opp opp opp, Tutta Rolfs gamla dänga och en dansk schlager på det som på svenska heter Hälsa dem därhemma

Nu ska vi opp, opp, opp
Opp på den gryende kärlekens topp, topp, topp
Kom, kom, kom bara med mej
Och skyll inte på några om, om, om
Visst är du kär, kär, kär
Vill du mej något så har du mej här, här, här
Din, din, din vill jag vara och bli
Om du bara blir min, min, min


Från ena ytterligheten till den andra. Hard Rock Halleluja. Lordis vinnarbidrag i Eurovisionsschlagern från 2006. Vinsten gick till Finland


Vi fortsätter med finsk musik och lyssnar till Hasse Kvinnaböskes Änglahund, fast som sagt, på finska. 


I'll be Home with Bells On. Dolly Parton och Kenny Rogers i duett. 


O vi går därifrån till Fred Åkerström som sjöng Ruben Nilsons melodi om Fimpen och tändstickan

...."Ack, om du kunde tända eld, på mej" sa fimpen vilt,
då skulle du få smaka på en äkta Chesterfield,
och fast jag ej är fullt så vit som uti unga da'r,
så har jag dock en utsökt smak, aromen den finns kvar."


Men plötsligt tystna' bägge två och såg med skräckfylld min,
ett högre väsen som for fram med stadens sopmaskin,
och i en sky av gatans damm, de blevo skilda åt,
och ingen märkte stickans ve och fimpens bittra gråt.
Men på en tipp vid Riddersvik där möttes hon och han,
där lågo de bland lump och skräp, tätt tryckta mot varann,
och solen sken och tände eld på stickans huvudknopp,
och fimpen den gick upp i rök och tändstickan brann opp.


De önskade gå upp i rök tillsammans så Darins önskan om att Rädda mig gällde inte dem. 


The Empress of Blues, det kallas Bessie Smith. Jag kom att tänka på Harry Potter och hans bussresa till puben The Leaky Cauldron. Take me for a Buggy Ride. Fast i Potterfilmen säger de, Take it away Ern'! It's gonna be a bumpy ride!


Ladies Only, så heter gruppen som spelade låten vi skulle förknippa med en stor o go skåning, Jag har bott vid en landsväg, i hela mitt liv, o sett människor komma o gå.... Edvard Persson förstås. 


OK, Ready for it? Det undrar Taylor Swift i dagens sista uppgift. 


O med det far vi ut o raidar Pokémon. O kanske följer Musikhjälpen. Idol är slut. Så Mycket Bättre har kört sista avsnittet. Men musik finns det alltid. I eftermiddag är det nog julslingan som surrar i köket. Julgodis på G. O kanske en o annan pepparkaka. 



Av Kvasthilda - 16 december 2017 09:00


Eget tema nr 40 Ax

350/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 december 2017 22:23

Jaha, så är man då hemma. Skulle egentligen ha varit hemma redan idag ändå, men fick ju byta skift för att hinna vara med på middagen med jobbet. Efterfrågades när jag kom till SPiS, men saken var ju den att jag inte hade kunnat vara med på sjukampen. Jobbade ju till strax innan jag kom dit. O hade trevlig sällskap hem. Träfade även Isse som bytte skift med mig. Ska bli intressant att se vilka man träffar på hädanefter. Efter helgbytet träffar man ju andra än man brukade innan. Som Isse - som jag *inte* träffar nu. 

Huff. Tom i skallen. Bond i teven. *Min* Bond. Eller ja. Den Bond jag gillade mest på senare år. Innan Daniel Craig. Han är Bond på ett helt annat sätt. Herre gud. 1997... Den är TJUGO år gammal?!??? Var det Brosnans första Bond? Nä, det var väl Goldeneye med Izabella Scorupco. Satan vad tiden går. 

Av Kvasthilda - 15 december 2017 11:00

Idag är sista dagen att posta julkort med julmärken, om de ska hinna fram till jul. Vår lilla brevficka är tom ännu men ett och annat litet kort ska väl hitta hit innan julen kommit - och kanske nyåret. 




Av Kvasthilda - 15 december 2017 09:00


Tema nr 325 Tulpan

349/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 december 2017 14:02

Sitter o småhuttrar här. Satt o rotade bland mina bilder när det plöstligt small till o blev becksvart o knäpptyst. Strömmen gick - ihela kvarteret. På vattenfalls hemsida/app sa de att 74 abonnenter drabbades i Kiruna. Hmmm. Det lät lite. Gubben kom hem en stund eftersom de också fick strömlöst. Beräknad elåtgång igen var 14.30 men det kom alltså tillbaks för en knapp timme sen. 

Har slängt kyckling i ugnen o hoppas inga fler strömavbrott kommer nu. 

Tände lite värmeljus för det blev kallt som fan. Huttrar här. 

Av Kvasthilda - 14 december 2017 10:18

Hoppsan. Där tog det stopp. Sista bilden i 365 är publicerad. Måste leta nåt nytt att lägga in. 17 bilder kvar. Har några jag jobbat med som inte är inlagda, men jag har hittat andra bilder för de teman där de var tänkta så jag vete sjutton hur jag ska göra. Har några egna toma temaplatser kvar att beta av om så behövs. De är elva till antalet så i vilka fulla fall som helst måste jag rota fram några av de befintliga. Nej, inte 17, jag har 16 bilder kvar. En är redan täckt. Nej, inte heller det var rätt.... make that 15 to go, två är öronmärkta. Femton. Smaka på den. Kan vara oöverstigligt om det vill sig illa. Tjejerna har redan börjat snoka på nästa års teman - de vandrar runt o plockar ämnen bland alla deltagares egna teman. Det är sagt att de ska publicera den kring Lucia. O där är vi just nu... Snart så. Jag har redan anmält mig för nästa år. Tror jag... Har inte fått nån bekräftelse på det. Lär ju få veta tids nog. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards