Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2018

Av Kvasthilda - 28 januari 2018 09:00


Tema nr 72 Från en annan vinkel

28/365


O vinklar är det... ^v^Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 januari 2018 18:32

Ännu en lördag till handlingarna o jag har knappt hunnit sitta vid datorn idag. Skrev just klart krysset o tar itu med bloggen också :) Så här ser min lösning ut idag: 


Vi började med en gammal barnvisa där Gullan Bornemark hade med sig en liten pojke i visan Är du vaken, Lars? 

...Jag är duktig mor, jag är duktig mor,
Som har tvättat händerna, tvättat händerna.
Men jag luras mor, men jag luras mor.
Jag har borstat, jag har borstat tänderna!
Ha ha ha, det gjorde jag bra!
Ha ha ha, det gjorde jag bra!


Vi lämnar över bollen till Lennart Palm så han får rulla in den. Ja, Östens gamla dänga, Rulla in en boll o låt den rulla... 

Rulla in en boll och låt den rulla
vi ska fixa till en riktig jubelfest
gitarren stäm och stråken kläm
och glader han skall bli vår hedersgäst


O rullades gjorde det även i skateboardbacken i slutet av sjuttiotalet. Jisses. Hamnade direkt i Folkets Hus stora lokal och skoldanserna där.

Armarna ut å jag svänger ner
Go! Go! Go! Vi blir fler å fler!
Gallerians gång är mitt andra hem
Rullar det på , tar det om igen!

 

Jag tar min skateboard backen ner
ner ner ner för backen ner!
Jag tar min skateboard backen ner
ner ner ner för backen ner!

Skateboard med Magnum Bonum. Potatisen... Hahahhaaa. 


When You Got It, Flaunt It! Ulla i The Producers sjöng och i rollen som svenskan hittar vi inte Ulla utan Uma Thurman. 


Chris Barber spelade en melodi om ett djur. Mary had a little lamb, ger oss ett lamm


För en handfull dollar. Spagettivästern när den är som bäst. O vem skrev musiken om inte italienska spagettimästaren själv, Ennio Morricone


Leslie Garrett på det. Hon tog mig tillbaks till skoltiden också - o ett par år efter Magnum Bonum. Scarborough Fair. Vi åkte till Scarborough på skolresa i nian. Stora då, var även Simon and Garfunkel. Till krysset söker vi förnamnet på den senare, Art

Are you going to Scarborough Fair
Parsley, sage, rosemary and thyme
Remember me to one who lives there
She once was a true love of mine


Så tappade han bort den där gröna handväskan igen. Eller snarare, nån snodde den på "Centralen igår". "Han" är Kurt Olsson som sjunger många av Siwans gamla låtar. 


Percy Faith's orkester (ja, trända på den ni, som Eldeman gjorde) tog oss ut i schweiziska alperna med Maria o Kapten o alla barnen Trapp. Sound of Music


En röst från svunna tider for ut i etern, helt tack vare ett av hans egna ettusennittiotre (amerikanska) patent. Thomas Alva Edison. Mannen som uppfann mycket av allt vi inte klarar oss utan idag. Glödlampor. Radio... Svårt att lyssna på Melodikrysset utan radiovågorna. 


Sydsvensk filmmusik. Södra Sverige, Skåne. Edvard Persson. Ja. Vi klarar oss nog ändå

Ja vill sjunga en visa i klaraste dur
Ty den handlar om Skåne o slätter o djur
Kan hända den retar en del
Men i så fall är de deras eget fel
Det har talats så mycket om dynga och lort
Men betänk vilken oerhörd nytta den gjort


Så låt dom bara gå på, vi klarar oss nog ändå
Ja låt dom bara gå på, vi klarar oss nog ändå


What About Us? Det frågar sig PINK


Det var det. Ser ni Stjärnorna på Slottet ikväll? Eller kanske nåt helt annat? Här styrs teveutbudet av Maken just nu så vi får se vad kvällen har att bjuda. Av Kvasthilda - 27 januari 2018 09:00


Tema nr 311 Trianglar

27/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 januari 2018 23:45

Gah. En lång dag går mot sitt slut igen. Sitter klistrad framför datorn o ser Lucifer. Tjejerna har sett alla avsnitten men jag har kommit knappt halvvägs in i första säsongen. Skoj. 


Gubben har varit på jobbet hela kvällen. De har haft sin årliga landhockeyturnering med inbjudna motståndare/medspelare. De är inte nog många för att ha ett eget lag. 


Fick en present av dotra idag. For precis iväg o hämtade hennes syster och hennes bil som varit på Hälsan och hon ringde mig o funderade var jag är. Har en present till dig. Men oj. En plåtväska ☺ ♥ I lagom dockstorlek. Hade hittat den på Lenas. Har nån sen tidigare men den här är fantastisk. Luuurve it! Av Kvasthilda - 26 januari 2018 09:00


Tema nr 184 Målat med blått ljus

26/365


Det jag egentligen önskade fånga på bild var den lilla sidensvansen, men det var för kallt ute o enda kameran var mobilen så den syns knappt i det snötyngda grenverket. Provade inte ens zooma in på den. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 januari 2018 09:50

Har haft fredag hela morgonen idag. O det är "bara "torsdag. Varför har jag tappat bort en hel dag? När dessutom ledigveckan började först på tisdag? 

Traktorn har varit här på morgonen - o så fint han skottat! Tog även garageuppfarten. Så skönt. Ska ta o putsa av det som är kvar längst in mot porten men så fantastiskt bra skottat. För det har snöat. O snöat. O snöat lite till. Åsså har det kommit en del snö på det. Som om vi inte fått nog mycket snö redan i vinter? Mycke' okomme än. Många vintermånader kvar. Många. 

Gubben blev utringd i morse. Han var uppe redan men fick en utryckning innan jobbet. Vet inte på vad. "Är du vaken? Jobbar du idag?" Eeeehhhh, va? Var har han huv'et? Nåja. Vet hur det kan vara. 

Förkylningen stannade av. Nä, huvudet bankar, näsan snorar och jag nyser ännu. Men det blev liksom inget mer. Kan ju hända mycket än, förmodar jag. Hoppas bara halsflussen håller sig borta. Knock on wood. 

Kaffesugen. Har inte satt på en panna kaffe ännu. Kanske ska göra det då. Är så galet trögstartad på morgnarna. Morrn'Da! 

Av Kvasthilda - 25 januari 2018 09:00


Eget tema nr 1 Ljusboll

25/365


Trigon är så spetsig så den där vita bollen fastnade...iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 januari 2018 12:45

Ja, det tog tvärnit i 365an igen. O eftersom det är stopp i snoken blir det svårt att få till nya foton. Har all chans i världen att få till en del fina vinterteman här o nu, men dagen försvinner snabbt. Man är lite trögstartad med den här förkylningen i kroppen. 

Blev barnpiga igår, då gossens föräldrar gick om varann - och hans far hade problem med bilen i iskalla skogen ute vid Esrange. Motorvärmare till o från hela dagen hjälpte inte. Hur fasen kan de bara ha två timmar att ställa in i den här griskylan vi har? Finns inte en bilmotor i världen som hinner bli varm på två timmar. Typ fyra timmar försenad kom han så o hämtade sonen, som var väldigt trött av feber och halsfluss. Vilket betyder att mormor snart måste uppsöka läkare för penicillin också. O jag har en tid hos tandläkaren nästa vecka. Typiskt när jag fick en tid på ett klockslag jag kan gå. Får se på måndag hur jag mår. Några dagar dit. Endera slår halsflussen till, eller så stannar det vid den här dryga förkylningen. Snorar, nyser o har feber. O en jävelusisk huvudvärk emellanåt. Typisk vinterförkylning. 

O Niantic har släppt nya Pokémon igår. Fasen. Den där Aron måste man  väl ut o leta. Får ta en kortrepa senare o hoppas jag hittar en eller två eller fjorton. Om bara kroppen o huvudet orkar. Hade ju varit enkelt om man bott i närheten av ett stop så man slapp kliva utanför dörren. Existerar knappt i Kiruna... Möjligen de som bor i snusdosan o på ströget. De kanske når sina stop när avataren ränner iväg i GPS-fläng. Hade tre nya här inatt o tog en snabbis till grannhuset, men de var förmodligen på de där "osynliga" spånställena. De där man bara når sommartid. 

Nä. Lite Lucifer nu kanske. Måste skaffa mig ett Netflix-abonnemang. Hejpa! 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se