Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2018

Av Kvasthilda - 20 januari 2018 17:49

Jaha. Ett dygn sen jag hade kunnat sätta mig med det här. Nu blev det inte så o även om jag sparade inlägget igår eftermiddag för att eventuellt kunna jobba med det på hotellet, blev det inget, så jag gör detta idag, söndag i stället o klockan är snart halvtolv. 

Vi började storstilat med BAO och en del andra musiker, som Kalle Moraeus (som var med i Skavlan häromkvällen, intressant folksamling med Kristofer Hivju och utrikeskorren Magda Gad). De spelade ett stycke av en klassisk kompositör, Johann Sebastian Bach


Det fortsatte på franska med Charles Aznavour och hans Toi, som på engelska heter She


Sir Bourbon Dixieland Band spelade Drömmen om Elin i tradjazz. 

Modern Talking gjorde sin Brother Louie redan 1986, men 1998 släppte de en ny version med en rappare till hjälp. 

Check it out, check it out
Here we go - let me say it
Tax on wax make the DJs wanna play it
The front to the front
And the back to the back
The hip to the hop
And the rhyme to the rap
Every single line on the time you admire
Stays in your brain like earth, wind and fire
Here I am all the time, girl, you know me
I must admit, I'm the real Brother Louie!


Kjell Öhman och Hasse Rosén stog näst i tur att illustrera några kryssrutor för oss. Utan sång...

~Vart ska du gå, min lilla flicka?

~Jo, jag ska gå och hämta dricka.
~Åt vem då, du lilla tärna?

~Åt vår get, som heter Stjärna.
~Får jag följa med? Får jag följa med?

~Ja, det får du gärna.
~Får jag följa med? Får jag följa med?

~Ja, det får du gärna.

Till krysset väljer vi ut tre ord ur första raden. , min, lilla


Sten & Stanley lät oss Klättra upp för stegen för att knyta ett gult band kring en gammal ekTie A Yellow Ribbon Around The Old Oak Tree heter den på engelska. 


Efter nyhterna fick vi höra Sting sjunga en gammal Fred Astaire-melodi. Nice Work If You Can Get It


Gitarrgruppen The Spacemen (har just tittat på Doctor Who och ett avsnitt om just The Spacemen... underligt) spelade en melodi som Sven-Erik Magnusson gjorde på ett singelalbum. Melodin hade text av Gustaf Fröding, fin vise


This Charming Man. Vi hörde lite klassisk pop på engelskt vis med The Smiths


Fiskarna i havet. Idde Schultz. 


Åsså en Eldemandubbel igen. Sjuka rysningar i den första. Jag älskar oftast BAO - och Helen Sjöholm, men Du är min man orkar jag bara inte med. Bennys spelade, fast det hjälpte inte mot rysningarna. 

Den andra melodin var en gammal popdänga från 90-talet, då med Tone Norum och Tommy Nilsson, idag på gitarr med Hasse Online. Vad är det?? Melodin var i alla fall Allt som jag känner


Vi slutar i nåt som ligger långt, långt, långt bort. Höst. Monica Z sjöng. Fast originalet heter Stardust. Vaddå två ord? Star Dust. *huff* Av Kvasthilda - 20 januari 2018 09:00


Tema nr 292 Symmetri

20/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

tid

Av Kvasthilda - 19 januari 2018 22:28

Den går. O går. O går. Väntar på att mitt tåg ska bli färdigt. Nåt knas med lossningen. Nåväl. Lär nog komma mig hem, vad tiden lider. Jag gör i alla fall inte det. Har gott sällskap av Sheldon o Raj o Penny o Leonard o Howard. Måste vara gamla avsnitt när inte de andra tjejerna är med. The Big Bang Theory. Ja. Det är också tid. Långt tillbaks i den. Tiden.
Äh. Nå. Bli klart då så jag får åka hem.

Av Kvasthilda - 19 januari 2018 09:00


Tema nr 43 Dubbelexponering

19/365


Krystad bild för temat, men det är ju lite så. Eller kan bli lite så om man kör dem simultant :) Jag önskar att jag hade haft tid att testa den lilla kameran - för det är precis vad det är! Man använder ett MicroSD till den. Den måste laddas först (har nån form av inbyggd laddningbar strömkälla) o sen måste jag gräva fram ett minneskort - o läsa mig till hur man hanterar den, i ett litet häfte med, till engelska dåligt översatt beskrivning. Köpte den för kul o på vinst och förlust. Kostade inte så mycket o hoppades den skulle fungera OK med nån av alla dockor jag har :) Kommer säkert att bli nåt så småningom. Den har bättre upplösning än de första digitala kamerorna jag hade tillgång till! 
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 januari 2018 17:50

Sitter o huttrar o har armarna fulla av tuppskinn. Håret står rakt ut. *brrrr* 

Har just smällt i mig en semla. Årets första för min del. Julen är ju slut. Sägs det. Har inte tagit ner alla adventsbelysningar än, men de är släckta. Nja, Inte kyrkan. Den lyser än, men pappersstjärnan hänger just nu bara o ser vacker ut, utan sitt ljus. Köpte en liten bordsbelysning i formen av en stjärna och den står i fönstret och lyser också, sina bestämda timmar på dygnet. Köpte två, men har bara ställt upp en av dem. Allt som hjälper till med ljuset när solen gått ner igen får stå o lysa vackert. Solen o solen. Jo, den är väl där, ovan molnen nånstans. Syns inte under alla moln o den snö som trillar ur dem. 

Vilket också påminner... Såg att det skulle finnas en Spheal 100 på ett ställe i stan o for dit. Vi hittade tre men absolut ingen som var värd att behålla. Kartan visade snö. Vi hade massor med snö i luften. Vad hade PoGO? Molnigt... Bullskit. Man gör inte så mycket med de där sälarna o sjölejonen, men det är i alla fall kul att se 100%-are i pokebagen. Nu har de raidat Kyogre - förmodar jag. Groudon har väl försvunnit och gruppen for på en raid för en halvtimme sen. Sonen har parkerat in mig o jag ids inte ge mig ut. Lite låg idag. 

Pigan ringde i morse, nåja, på förmiddagen o lät grinfärdig så jag undrade vad som nu hänt. Nå. Inget annat än att hon mådde skit av feber o halsont. Hon är så tanig att hon inte har nåt som sätter emot alla smärtor av feber o hosta. For dit en stund för att se om de behövde hjälp, men barnafadern låg på soffan o sov o öngen åt glass o tittade på teve. Hans sjuka mor åt också glass o drack te - lite om vartannat så de var OK. 

Nu måste jag sätta mig o kika i 365-listan igen o se om jag kan göra nåt skoj. Tog slut foton så morgondagen är tom. Är ledig nästa vecka så hittar jag inget före det, blir det förhoppningsvis nåt matnyttigt då. 

Av Kvasthilda - 18 januari 2018 09:00


Tema nr 4 Antenner

18/365


-.

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 januari 2018 10:17

Ha, wordpress. Idag är det blogspot som strular med länkningarna. Sammalika grej där. Det lägger till https... Måste vara för att folk är inloggade och browsern automatiskt lägger till deras https-adress (o där kom gubben hem på lunch o jag tappade konceptet alldeles. Tråden klipptes av o for iväg i vinden.). 

Drog igång spotify o deras dansbandssommar. Orkar inte. Låtarna är alldeles för käcka o överglada för min trötta hjärna denna förmiddag. Eller morgon. Har varit vaken drygt en o en halv timme men det känns som om jag nyss klev ur sängen. Ledbruten. Hostig. O kroppen har inte kickat igång. O stöket i köket hjälper inte heller med sinnesron att kunna vakna upp till min dag. Vaknar alltid upp till nån annan funktion. Kattmamma. Givetvis. Hon kan ju inte fö' sig själv, även om hon gör sina försök. Skulle ta mig en majskaka med ost häromdagen som stod på bänken och tyckte den såg konstig ut. Först o främst fattades en kaka i paketet o Maken äter inte dem. Såg att den hade ramlat ur paketet o farit bakom. O det gör det inte av sig självt. Konstaterade vad det var som var underligt. Det fattades ost på översta kakan i packen. O majskornen såg liksom luftbubbliga ut. Puffade majskorn blir väl inte helt släta. Jahaaa.... Kattfan. Hon har slickat i sig ostpulvret. Mumma för en ostälskande katt. Knäpphöna. 

Eller så vaknar man upp o är hustru. Enda gången jag vaknar upp o är mig själv - helt o hållet det, är när jag inte har jobb på schemat o Maken inte är hemma. Alls. Andra gånger är man gruppadmin i nån av FB-grupperna. Mormor. Mamma. O de två senare är jag gärna, även om jag vill vakna upp o bara vara jag. ♥ Så är livet när man har familj o husdjur. Man är aldrig riktigt sin egen. Fast det finns ju nivåer på det också o mina gränser är rätt flytande o jag får vara mycket ifred. Iofs en hel del pga mitt jobb. När jag åker iväg är det bara jag. Oftast. 

Nä, nu ska hustrun ta en tripp till köket o slänga på en panna kaffe. Dammsuga? Nä, det går inte, för när gubben svalt sista tuggan slår han ikull sig på sofflocket o vilar en stund. Ännu en anledning till min vilja till egentid. Sen har jag inte tid. Har jour i eftermiddag och en hel del att hinna med före det. Ska få iväg ett paket till ExtraSöstraMi. Inte SysterYster, utan min Sister in Dolls, som jag kallar henne. Fina Li. Som min syster var så arg på när hon var barn/preteen. "Hon tar min syster från mig". Men det skulle ingen nånsin göra. Allra Mest Älskade SysterYster. Som snart fyller 50 o jag måste komma ihåg att lämna in semesteransöken tills dess. 

O där kom min största antagonist i högtalaren - i en låt jag gillar. Fy fan. Byt sångare så kan jag lyssna. Det regnar o regnar. Också ett slut på ett egocentriskt inlägg. Helt i tiden. Kram på Er! 

Av Kvasthilda - 17 januari 2018 09:00


Tema nr 219 På plåten

17/365


Pigan fixar lite Bake-off inför morgondagen så kunderna får tillgång till nygräddat bröd.
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se