Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2018

Av Kvasthilda - 16 januari 2018 15:53

Usch. Separatorn jobbar hårt. Näsan alltså. Pigan ligger hemma med feber o ont i hela kroppen. Lillklimpen var sjuk igår så hon vabbade, idag är hon drabbad själv. O jag snorar. O snorar. O snorar. 

Har sovit skiiitdåligt inatt. Fruktansvärt dåligt. Knappt alls. Vet inte vad klockan var när hjärnan och kroppen till slut kom sig såpass till ro att jag försvann in i sömnens förlova(r)de land. Snurrar o snor. Vrider o vänder. Man svettas o fryser. Katten kommer in o går ut. Om o om o om o om o om o om igen. Täcket snor ihop sig o försvinner ner i påslakanet och utan öppningar är det omöjligt att räta till. Tomma påslakan är inte kul. Heller. Snoozade flera gånger när mobilens väckarsignal tog sig genom töcknet. Kollade klockan. Hade ställt den med god marginal av just snooz-anledningen. Anade att jag inte skulle palla kliva upp på första ringningen. 

Gjorde mig klar o på väg ut genom dörren slår det mig. FAN, hur ska jag hinna till jobbet nu?? Klev ut o över snödrivorna Storm o Virvelvind dragit ihop vid trappen, gick mot garaget med något ilskna och nedslagna steg. Väl där insåg jag att det inte drivit så jäkligt så jag skulle kunna ta mig ut med min lilla bil. Då kom nästa tanke. Undrar hur det ser ut på parkeringen på jobbet? Nå, den var helt OK också. Men satana vad det drar kallt. Det är inte så kallt, rent temperaturmässigt, men med de här jäkla isvindarna frysr man skallen av sig. O knäna. För varför ska man ha täckbyxor på sig? Nånä. Tjuriga lokförare drar på sig den sedvanliga uniformen. Jag kan inte klättra uppför lokstegen i täckisarna? Tja, vem vet vilka onda krafter som styr det där tänket. 

Nu sitter jag i alla fall i ett isande kallt Vitåfors. Iofs inte så kallt inomhus. Lite för varmt faktiskt. Men sitter. O sitter. På obekväma stolar. Funderar på när man ska äta. Tog med mig kyckling o pottigratäng som vi åt häromdagen. 

Stängde i alla fall av notiserna från Raidgruppen. Blir så sur när man sitter här o inte kan göra nåt o det plingar o vibrerar oavbrutet där. 

Irriterar mig över glasögonen. Mina vanliga är för kassa att ha till Lapptoppen, o mina läs/datorglajjor är också för kassa att ha till Lapptoppen. Moment 22. Behöver ett mellanting. Nåt som inte irriterar så inihåvete. 

OK, ta sig lite läskigt automatkaffe då. O fundera vidare över snön o ovädret o ljugande danskar. Nä, hon slog huvudet. Nä, hon slog i halsen. Nä, hon blev förgiftad. Ehhh vänta nu? Exakt HUR dödade du Kim? För det gjorde du. 

Av Kvasthilda - 16 januari 2018 09:00


Tema nr 318 Uppför

16/365


De har det inte lätt, våra vilda djur. Det är såna snömängder och de blir alltid skrämda när man kommer med tåget. De som tagit sig innanför viltstängslet har ingenstans att ta vägen o då blir det ner i dikena eller uppför slänterna för att komma undan skramlet vi kommer med. 





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 januari 2018 12:21

Alltså. Vad är det för fel på wordpress? Nåt blir knas i deras länkningar. Varenda gång jag ska klicka på en länk jag fått från en kommentatör kommer jag till en felsida, kollar länken o det har lagts till ytterligare ett http. O gjorde en extra check nyss o konstarerar att det alltid oftast händer och endast händer med länkar från just wordpress-bloggar. 


Själv har jag som vanligt tusen o fyrtioen saker att göra om o kring mig o hinner sällan vandra runt till andra fotobloggare. Det gnager lite i mig. Jag har några trogna följare som hänger med mig året igenom och snällt kommenterar, men många tappar tålamodet efter ett tag, då jag är så dålig på att återkoppla och göra ett besök hos dem för att lämna en kommentar tillbaks. Ber om ursäkt för det, men när jag hinner, kikar jag gärna runt. På vissa sidor ids jag inte ens lämna en kommentar, beroende på att den mailadress jag har och använder där, är kopplad till ett konto jag inte vill logga in på för att lämna en kommentar. Brukar kunna ta mig runt det problemet med genom att uppge en annan mailadress (som jag i sin tur helst INTE uppger, men vad göra för konsten och vänskapen?). 


Och än en gång. Jag kan inte kommentera på blogspot (eller andra bloggar) om inte Namn/Adress är aktiverat. Var just in på en blogg o ville lämna en kommentar på en underbar bild, men kom till publicera o... näpp. Där fanns inte Namn/Adress - så då får det vara. Tappar denne som kommentatör på min blogg, men kan inget göra. 


Nåja. Jag har några dagar klart till, sen tar det stopp igen innan det blir nåt nytt att titta på. Kram på Er! 

Av Kvasthilda - 15 januari 2018 09:00


Tema nr 275 Spricker

15/365


En fascinerande fenomen som händer med det som blir kvar i grytan efter maten.
Vågar du dig på en gissning om vad det var vi åt (tills vi också nästan sprack)?




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 januari 2018 21:23

Vänta nu. Hur många filmer har Adam Sandler och Drew Barrymore gjort tillsammans? Fler än Julia Roberts och Richard Gere. En reflektion eftersom jag såg The Wedding Singer passera revy i tevetablån o jag såg en annan film med dem häromdagen, ehhh, Blended heter den visst. Adam Sandler är en sån där skådis som jag inte vet om jag alls gillar. När han inte gapar är han OK, men oftast bryter han ut i nåt galet skrikande. 

Ledigveckan rusar mot sitt slut, men än har jag en dag kvar. Fick ett X i stället för morgondagens B. Kanske för att kompensera nästa korta ledigvecka? Slutar vid fyra på måndag eftermiddag så inte ens det är ju en "ledig dag" enligt vår AGs mått mätt. Deras dygn slutar 0600. Blir intressant att se vad jag får måndagen efter det. B-vecka direkt på en L-vecka. Kan bli vad som helst. Men just det, schemat är ju redan ute. Fenomenastiskt. Ett X. Ahh, en heldag i svappis på tisdagen. Jao. Inte helt fel. Bättre än mitt nästa skift som är en heldag i vitå. Utan bil. Det är en strafftur om nåt. 

Nåja, Bye Felicia. Eller Felix om man heter det då. Är lite trött i ögonen. 

Av Kvasthilda - 14 januari 2018 09:00


Tema nr 199 Närbild

14/365


En rostig tjädertupp i Gruvstadsparken, Kiruna.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 januari 2018 20:10

Så trött o så frusen. Har raidat en ny pokémon idag och det företogs mer än en gång utanför den varma bilen, då man inte nåt gymmen inifrån värmen utan är tvungen att kliva ut i snön o kylan. Jag har aldrig kunnat använda såna där skärmvantar - vet inte om det haft med skyddet på min mobil att göra. Blev så förbannad när jag kastade bort fyra bollar på Groudon så jag slet loss det. Bollarna bara pesade iväg. Putt. Gjorde en skruv o det blev inte ens en tåfjutt av det. Kastade bort en nära hundring med andra ord. För den var stor. Gigantisk. Dock tog jag båda på Kråks mobil. Vafan. Men det blev bara en Kyogre av två försök. En åt oss var. Illspicko jäkla pokis den där firren. 


Har nu värmt mig en mugg glögg och eldar värmeljus och ljusstumpar. Spetsade glöggen lite för att skynda på uppvärmningen av bottenfrysningen. *hurv* Risken finns väl att jag svimmar av o somnar i stället. Nåväl. Vad gör det om hundra år?, som Lisa Syrén brukar säga. Ja, heter man inte Törnrosa så spelar inget nån roll om hundra år. Men hur gamla blev dvärgarna egentligen? Fast de levde väl kanske inte igenom hennes hundraårssömn i Grimms sagoböcker. Om nu inte de somnade också? Hela slottet föll väl i sömn? Hela kungariket då? *bah* Disney... 

Av Kvasthilda - 13 januari 2018 10:58

Ännu en lördagmorgon lagd till handlingarna. Veckorna fortsätter rusa förbi. Knut idag o julen ska ut. Så många häromkring har redan plockat ner allt vad jul heter. Vår gran står kvar än, utan dekorationer och ska plockas ner, bara jag skrivit klart det här. Och det här... så här ser min lösning ut idag: 


Vi började med filmaktuelle Ted Gärdestad och hans Jag vill ha en egen måne. Dock utan sång, tillsammans med Deje dragspelsklubb. 


Josh Groban sjöng You Raise Me Up från 2003. 

You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up to walk on stormy seas
I am strong when I am on your shoulders
You raise me up to more than I can be


O lite Povel Ramel på det, med en pastisch på Birger Sjöberg. Sommartrivialiteter handlar den, liksom Birgers visor om Frida. 

Humlans surr blir alltmer mumlande,
den synes rumlande,
liksom beskänkt av ädelt vin.
Flugans stolta gång blir sneande
av DDT-ande
kring tyllgardin.
Där går Frida lustigt sprutande
och visslar plutande
med rosenläpp, den muntra ton
som herr Armstrong framför tutande
I stereon.


De sökte nån de kunde dansa med, mer än att prata med, Someone Who Can Dance, Icona Pop, de fantastiska. 


Up Where We Belong, det är ledmotivet ur filmen An Officer and a Gentleman. Vi hörde inte melodin med Joe Cocker och Jennifer Warnes för att inte få texten, utan Londonfilharmonikerna spelade. 


Intressant info man kan få i Melodikrysset. Nästas svar handlar om en man, vars enda museum finns i lilla Voxna, i Hälsingland dit amerikanerna reser för att besöka det. Lämpligt nog heter Jim Reeves melodi I Won't Forget You. Nä, ett museum är ju ett sätt att inte glömma bort och även lokalen den ligger i. Tänk att lilla Woxna (som det då hette) hade ett eget järnvägshotell. 


Vi går på bio igen, tillsammans med Jonas Gardell o ser hans Pensionat Oskar från 1995. Det här kan väl ha varit en av dagens svåraste uppgifter, men ett dansk-svenskt samarbete och vi söker en regissör. Danmark har en sådan som varit inblandad i flera av Jonas Gardells filmer, Susanne Bier. Åsså var det den där femman. 


Andrea Bræin Hovig sjunger en  lågmäld melodi, på sitt hemlands språk, norska. Melodin heter Inatt men i original är det Moon River


Om det är den vackraste visan säger jag inget, men det var vad vi hörde sen. Putte Wickamn och Ivan Renliden spelade. 


Så kom en av Eldemans dubblar igen. Vi hörde Rosanna med gruppen Toto, tätt följd av Zara Larsson som säger I Can't Fall in Love Without You


O tur att jag slapp höra nästa i original. Lars Roos spelade De sista ljuva åren. Man får vara tacksam för det lilla. 


Vi avslutar med Sacha Distel som på franska sjunger nåt som vi annars känner igen som Regnet det bara öser ner


Ha det nu så bra därute så kanske vi ses om en vecka. Orkar jag bara upp efter fredagsskiftet kryssar jag i realtid igen. Tjabba! 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards