Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2018

Av Kvasthilda - 6 januari 2018 11:00

Jag skulle ha jobbat idag (i morgon när detta publiceras eftersom jag fördaterar det...ehhh efterdaterar... nåja, skrives på söndagen i alla fall) o haft en massa slötid till att just skriva krytssblogg. Nu fick jag inställt men har ju tid att göra det hemma i stället då - med mobilen intill mig. Krysset löste jag i realtid, när det gick men hade inte riktigt tiden att skriva nåt då... So here goes: 


Vi börjar med Eurovision och The Olsen Brothers som tävlade o vann med sin Fly on the Wings of Love. De tog hem pokalen till Danmark

...There's just one more thing I'd like to add
She's the greatest love I've ever had

 

Fly on the wings of love
Fly baby fly
Reaching the stars above
Touching the sky


Lite Evert Taube efter det. En av hans mindre kända melodier och det tog mig ett tag att googla fram melodin som motsvarade det förmodade svaret om en. En söndagsmorgon bittida


Det där skeppargänget levde inte La Dolce Vita som däremot pojkarna i After Dark gjorde :) 


Vi lyssnade sedan till Steven Osborne o hans framförande av Beethovens Månskenssonaten på piano. Här lyser månen båda dag o natt, men för krysset är det nätterna vi ska ha. 


Sen dagens roligaste ljusillustration. Jag visste redan av frågan vem och vad vi sökte men låten är inte en av de mest spelade genom åren. O hon lät så ung! You Bring Out The Best In Me är hämtad från hennes första album, Främling. "Hon" är förstås Carola o hon gjorde sin första folkparksspelning samma helg som min far fyllde femtio, 1983. En trea för krysset. 

Because you, you bring out the best in me
You hold the key that opened up my life
Showed me just how love could be, really be
And baby you, you've been worth the waitin' for
Darling, you're more than just someone in my life
You bring out the best in me


Helmut Lotti framförde ett stycke ur Aida för oss, efter det.  


Sen kom en sedvanlig Eldemandubbel. Vi sökte efternamnet på bröderna som gjorde musiken till många av Disneys gamla filmer, Mary Poppins, Djungelboken m fl. Chim-Chim Che-ree från den förra fick vara exempel. Bröderna heter Robert B och Richard M Sherman

Chim chiminey
Chim chiminey
Chim chim cher-oo!
Good luck will rub off when
I shakes 'ands with you
Or blow me a kiss
And that's lucky too

Mer film för andra delen. "En romantisk hantverksscen", sa han. O ja, romantiskt var det. Unchained Melody ligger som en filt över scenen där Demi Moore drejar krukor och Patrick Swayze som spöke hjälper henne. Filmen är Ghost


Axel Öman är en annan sjöman, han. 


Tennessee Waltz sjöngs av Lotta Engberg, med initialerna LE då. 


En annan förkortning vi ser ofta i krysset är OD, som står för Orphei Drängar. De sjöng om ännu en annan sjöman, en full sådan. What Shall We do with the Drunken Sailor


Lite kryddiga tjejer på det, Spice Girls med en av sina stora hits, Wannabe

Ha ha ha ha ha
Yo, I'll tell you what I want, what I really, really want
So tell me what you want, what you really, really want
I'll tell you what I want, what I really, really want
So tell me what you want, what you really, really want
I wanna, (ha) I wanna, (ha) I wanna, (ha) I wanna, (ha)
I wanna really, really, really wanna zigazig ah


Vi slutar i en vår i Tyskland. Eller... Ehhh. Det våras för Hitler. Springtime for Hitler. En av Mel Brooks många alster. 


O här är det långt till våren. I hela landet som det verkar. Den där Caro är inte snäll. Av Kvasthilda - 6 januari 2018 09:00


Tema nr 262 Snötäckt

6/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 januari 2018 22:19

Hittade ett par askar Läkerol i en burk. Tömde just den ena - o maaaaaammmaaaaa miiiaaaa vad hårda de var! Jeeeessazzz. De har nog legat i den där burken i åratal. Blä. 

Sitter o funderar på om man ska gå o lägga sig eller inte men har en känsla av att morgondagen kommer att bli oändligt lång if I do. Jag kommer nämligen o förmodligen att vakna i ottan o ska sen sitta o häcka hela dan i Svappavaara. Roligare kan man ju ha. O på söndag blir det ett kvällsskift o har man då inte sovit ordentligt blir det en lång väg hem från Vitåfors. Nåväl. En stund till ska jag hålla mig vaken. 

Av Kvasthilda - 5 januari 2018 19:56

Gaah. Vilken dag. Ligger på soffan i vardagsrummet o dreglar. iPhönbloggar lite. Käkade paj när jag kom hem från jobbet o kände mig så trött så jag vek ikull mig på soffan. Kattrampa'rn kom givetvis o klev på mig.
Jag somnade. Det är nu knäpptyst i lägenheten. Det enda ljud jag hör är sekundvisaren på min gamla IKEA-klocka. Hör inte ens frysen i källaren. Bedövande tyst. Men nä, strömmen har inte gått för alla jullysen omkring mig lyser upp vintermörkret. Måste kanske gå o ta en titt att den är OK, frysen.
Jobb hela helgen o sen ledigvecka. *gäsp*

Sov en stund i Narvik i morse och vaknade till nyheten att ännu en röst tystnat för gott. Johannes Brost förlorade kampen mot cancern och dog i morse. Vila i frid! 

Av Kvasthilda - 5 januari 2018 09:00


Tema nr 142 Kompensera

5/365


Många dricker inte kaffe men vill ha koffeinet ändå. Dotras favoritdricka från sommaren som gick, blev permanent i utbudet och fick deras vanliga, tråkiga utseende. Hennes kusin lever på en annan dryck, från det stora röda företaget i USA. Hon dricker inte kaffe. Kollegorna köper dessa för att hålla sig vakna nattetid - de som inte *heller* dricker kaffe. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 januari 2018 16:50

Dagen har bara försvunnit. Klev upp före ottan i Narvik o körde hem mitt tåg. Satte mig o läste lite vid datorn när jag kom hem, o kopierade lite foton. Snackade lite Pokéstop med Zamlar - skulpturer o byggnader osv. Sen tog det stop(p). Huvudet, kroppen o ögonen orkade inte längre. Kröp under täcket o iddes inte ens ta av mig sockarna - jag som avskyr att sova med strumpor på fötterna! Låg där med dubbla strumpor - o en spinnande katt på revbenen. Vet inte hur länge jag sov innan jag pallrade mig ur bingen igen. Två timmar? 

Tog en repa på stan, mest för att köpa mjölk. Träffade Pelle som jag inte sett på tusen år. Alltid kul när folk känner igen en o han har jag ändå inte haft alltför mycket med att göra, då på IRF/IRV-tiden. Trevlig man. Brukar se hans fru på stan ibland men hon är dock förvirrad o disträ och måste tilltalas med namn för att hon ska komma ihåg mig. Söta Anita. 

Nu har jag en pannkaka i ugnen. Slömat eftersom jag är så slut i kropp o knopp. O ska upp före satan i morgon igen. Behöver dock inte köra hem så jag kan slagga i bakhytten om jag vill. Får se vem som kör hem. Har inte riktigt koll på det. 

Glömde skriva ut temalistan. Ville ha den o kika på för att fundera i lugn o ro o skriva anteckningar om möjliga motiv. Just nu är det stopp igen. Får se om jag kommer ihåg det i morgon bitti då. Nu ska jag äta lite pannkacku. Störa gubben som snarkar på sofflocket i köket. Kronblom. 

Av Kvasthilda - 4 januari 2018 09:00


Tema nr 20 Borttappad

4/365


Skon försvann redan i posten. Så blir det när paketen smashas så mycket att även boxen innanför plattas till o går sönder. Mycket dåligt av Amazon att inte paketera ordentligt. O stackars Lorna McNessie har tappat halva benet! Fast det är Makens fel. Hon ramlade i golvet o benet gick av. 
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 januari 2018 10:11

Har haft en rätt produktiv morgon här. Vaknade före fan i morse o drog fram kameran för att fixa en 365a, eller två. Samtidigt plockade jag fram senaste dockköpen o ankomstfotograferade dem. Det tråkiga är att jag aldrig ids ta itu med trassligt och rufsigt hår och fixa med skrynkliga kläder så det är oftast de enda foton jag får på dem. Det ska tvättas o redas ut och kläderna ska åtminstone får en chans med att avskrynklas på ett eller annat sätt. Händer aldrig. Latmasken är för stark för det. 

Fick inställt igår å hade mobilen i högsta hugg, men den förblev tyst. Hämta ju mobben ur benfickan för att just se om det fanns nåt om gårdagens jobb o insåg att den var d-ö-d. Stendöd. Satte den i laddaren o jodå. Stapeln var ilsket röd o knappt synlig. Hann ladda den i fem minuter när Pf ringde o meddelade om inställningen - o jour i stället. Fattar inte vad det är som äter batterikapacitet i den där mobilen. Använder dne ju aldrig till annat än att ringa Togleder i Narvik. Så länge de då sitter där. Blir så ofantligt mycket jobbigare om de flyttar dem centralt, typ till Oslo eller nåt. Det här Togleder-gänget känner man ju. Blir det Oslo blir det by the book o inget annat. Bokstavera tågnummer och vara galet korrekt. Vi har fått beröm för att vi ÄR mest korrekta längs norska banor, men man är ändå mer familjär med tågledarna i Narvik än vad man nånsin kommer att bli med nån som sitter 150 mil bort. Eller vad det då är till Oslo. Står förmodligen på den där skultpuren i Narvik... 1407 km från Narvik säger den visst. Det blir ju mer än 150 mil härifrån då så jag var inte helt ute o cyklade. 

Cyklar... det gör man dock inte nu. Det pratas om den där supermånen i radion. Den som vi inte ser för att himlen är täckt av tjocka moln fyllda av snö som de släpper ifrån sig. Kommer att dröja till 2026 tror jag de sa, innan månen är så nära nästa gång. Så kan det bli. 

Nåja, Lite kaffe på det då. Tretår. 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se