Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2018

Av Kvasthilda - 11 februari 2018 09:00


Tema nr 125 Iakttar

42/365


Nu är Luna lite för nära där hon inte få vara - på köksbordet. Hon tog tillfället i akt o lutade hakan på bordskanten o kikade - ja på vad det då var på andra sidan. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 februari 2018 11:59

Lördag - o vilken lördag sen! Första OS-guldet bärgat av fantastiska Charlotte Kalla! O Mellolördag i Göteborg på det. Där befinner sig Anders Eldeman i sin paljettjavaj och leder krysset i radion. Man kunde ju vänta sig en del Abbe o Hebbe o Håkan på det. Jodå... 


Men vi inleder med Mambo No. 5! Lou Begas hit. Han rabblar tjejer i samma frenesi som vår egen Robban Broberg, 

A little bit of Monica in my life
A little bit of Erica by my side
A little bit of Rita is all I need
A little bit of Tina is what I see
A little bit of Sandra in the sun
A little bit of Mary all night long
A little bit of Jessica here I am
A little bit of you makes me your man
Mambo No. 5!


Vad är det för Göteborgsanknytning till Mando Diao? De är från Borlänge...? Nåja, nya sångaren kanske. Strövtåg i hembygden


David Lindgren leder årets Mello och här fick han illustrera nästa kryssuppgift med sitt bidrag från 2012, Shout it Out.

So put your hands up to the sky
I wanna see you wave them high
We're gonna make it make it loud
When we shout it shout it out
So put your hands up to the sky
I wanna see you wave them high
We're gonna make it make it loud
When we shout it shout it out

Den skrevs bland annat av Tony Nilsson


Gudfadern. Underbar musik till ett fantastiskt filmepos. Musiken skrevs av Nino Rota


Så hamnade vi en Lördagskväll i Paradiset tillsammans med Jejja Sundström. Den skrevs av Ulf Peder Olrog


Dagens finska skiva. Ingen aning om vem som spelade, men originalet är WHAM och deras Wake Me Up Before You Go-Go. Om det nu var Sofia de bad om väckning hos, förtäljer inte historien... Bwahaahaa. Nåja. 


Inte ett götebrogskryss utan stadens störste son, Håkan Hellström, idag med den minst lika självklara Känn ingen sorg för mig, Göteborg. Tänker fortfarande på IDOL-juryns sågning av Snygg-Erik när han gjorde den. Det finns bara en Håkan. 


Nocturne på det, med Göteborgs symfonietta. Evert Taube.

Sov på min arm! Natten gömmer
under sin vinge din blossande kind.
Lycklig och varm snart du drömmer
flyr mig i drömmen som våg flyr vind.

Lite skönare att lägga huvudet på en kudde


Två goa göbbar från Göteborg, Albert o Herbert. Tomas von Brömssen och Sten-Åke Cederhöök. 


Lite countrygitarr sen med Chet Atkins. Han gjorde Willy Nelsons On the Road Again, som på svenska gjordes av bland annat Fernandoz och heter då (Jag är) på väg igen


Vi slutar i nåt riktigt aktuellt. Just Nu. Vad kan vara mer aktuellt än det? Tomas Ledins bidrag från 1980. Tiden går o ändå befinner vi oss alltid i detta Just nu. 


O just nu funderar jag på om jag ska idas ta mig ut i PokémonGOs fantastiska värld och leta nya monster som dök upp igår. Annars är det som sagt Mello ikväll. Toalettstolar, Samir o Viktor. Vad kan gå fel? 



Av Kvasthilda - 10 februari 2018 09:00


Tema nr 98 Guldglans

41/365


Allt är inte guld som glimmar.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 februari 2018 13:05

En kompis till mig leker med Tummen. Hon har ett par stycken. Och en systertumme, vad då hon heter. De pratar tyska o går ofta i strejk. O tumme. Det bidde ju inte ens det. För mig. Pass åt två håll. Ibland faller äpplena långt från päronträdet. Men det är inte mitt problem. 


Just nu sitter jag o är törstigare än nånsin o det är långt till vattenkranen. Besvärligt att man kommer på det sekunderna efter att man stoppat fötterna i ett varm o skönt fotbad. Speciellt när man dessutom är småstressad o hade hoppats få en timme i lugn o ro. Men det blev lite problematiskt. Pigan sitter fast på stan med Kackostampen. Storasyster prommade ner på stan o måste promma hem för att ta sig vidare till jobbet före två. Marknad. 


Äh, vattnet har kallnat. Får bli ett stressbad då o ta ett varmare o bättre i morgon. Tvi. Bidde inte ens en tumme. Det heller. 

Av Kvasthilda - 9 februari 2018 09:00


Tema nr 302 Tillbakablick

40/365


Stopp i innkjør, då kan man ta en riktig titt bakåt. Annars ska vi göra det under körning också.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 februari 2018 11:49

Eller snarare i ögonen. Madre Mia så trött man är. Blev nästan sex timmar sen hem inatt. Har sovit fyra? Synd att vattnet kommit tillbaks till Spor1. Nu måste jag bädda mig en säng innan jag stupar ikväll. För fyra timmars sömn innan hemfärd. Undrar hur ET mår idag? Om hen vaknat än? 

Snorar o nyser än. Det var envist. Kanske är katten? Fast jag har inga allergier. Alls. 

Solen skiner idag o det är en superfin dag. Hinner nog inte se ett jota av den, annat än gemom fönstren. Väntar hem dotra snart men får se om hon tar sig hit för egen maskin. 

Nä, lite kaffe så man kanske vaknar. Kanske. 

O btw. Den som ids läsa mina inlägg får ta mina urtråkiga uppdateringar för vad de är just nu. Skvaller o skitstövlar står mellan min skalle o tangenterna. 

Av Kvasthilda - 8 februari 2018 09:00


Tema nr 110 Hotellfrukost

39/365


Tja... så mycket till foto på frukosten blev det ju inte. Höll på att missa hela kalaset. Men platsen där man intar frukosten går inte av för hackor så det får bli en bild av det då i stället.... Nu gömmer sig Dronninga bakom gardinen där, så man får inte se hennes vackra profil. Heller. Bara en sån morgon.  



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 februari 2018 10:11

Undrar om man kan få kliva ur sängen en morgon/förmiddag utan en bixtrande, bubblande eller anande huvudvärk? Idag är det inte så farligt men den ligger där o lurar. Går väl över bara man kommer igång. 

Ha. Rikard har namnsdag idag. Som inte svärfar stavade det. Rickard ska det vara. Jag heter väl inte Ri-i-ikard? O apropå det har vi snart två såna i leden - igen. Han fick dra skägget ur brevlådan o komma tillbaks igen. Han som jag bytte skifthelg med en gång i tiden. GC lägger ner Kiruna om inte Northland kommer igång igen. Helt vansinnigt. En lokstation försvinner. På sätt o vis. Ja. Den existerar inte längre som lokstation. Lokförarstation. Vi räknas ju inte dit. GC är ju liksom gamla SJ. Det är SJs fel. Allt är SJs fel. Eller PostMords. Fast de senare kan man nog skylla mycket mer på idag än SJ. Försenad post. Post som försvinner. O företag som inte vill skicka till Sverige längre för att PostNord inte kan garantera att sakerna kommer fram. Vart fan är vi på väg?? Storkz hade lagt Sverige på sin Svarta Lista över mottagarländer de inte skickar till. Mitt senaste (nåja, enda såhär långt) paket därifrån kom fram som det skulle. Snart hamnar vi på eBay-säljarnas antilista också. 

Nä, kaffet har nog puttrat klart o jag fryser. EN helt vanlig (vinter-)dag då med en väntande barack i Svappis för kvällen. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards