Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2018

Av Kvasthilda - 15 april 2018 19:04

Sitter med nån konstig känsla i magen och skallen. Nånting är inte som det ska. Kanske lite sur över att man inte kunde vara med under dagens PoGO-CD...? Eller sugen på ett glas vin? Eller det att hela blodomloppet snurrar hejvilt o inte vill stanna av - typiskt när jag varit många timmar på rull. Nånting är inte OK just nu och det är bara en vag känsla. 

Söndag. Olivia och Oliver har namnsdag. Fredag den 13e överlevdes, Lasse Stefanz till trots. Helgens evinnerligt långa skift har klarats av. Gårdagen som blev över 22 timmar innan den avslutades i en för egen maskin bäddad säng i Narvik. Jag som avskyr mjuka sängar, älskar den sängen. Tjock madrass. Man sjunker ner i madrassen o kommer inte därifrån. Ungefär som Memory Foam, fast inte. Bara en tjock bäddmadrass. Kudden har lite att önska men det är svårt att tillfredsställa trettio lokförares önskningar om hur en säng ska vara o fungera. 

Kanske ska ta en raidsväng på stan? Åka till dotra o köpa ägg? Tror hon jobbar ikväll. Eller ja, hon jobbar, o har förmodligen redan börjat. Bah. Såå konstigt. Ingen rosa Mareep till mig :( Kanske finns nån senare när nu koden finns därute. Har inte sett en enda shiny karp så chansen att hitta en rosa Mareep är säkert lika hög den. O ingen gul Luvdisc. Inga skinande Bulbasaur sen eventet förra gången. Har dock hittat en gul hyena, även om den var värdelös. Men gul är den. Kunde man nu bara hitta en fårskalle med rosa päls - eller fem, hade jag varit glad. are. 

Av Kvasthilda - 15 april 2018 09:00


Eget tema nr 3 Jobba för födan

105/365


Eller tja. Mer lite godis, fast en del mat. När Luna har extremt tråkigt och är klängigare än vanligt ger vi henne lite att göra genom att stoppa små ätbara katt-godisar och torrfoder i den här kulan. När bollen hamnat så här, med öppningen neråt brukar hon dock ge upp o sätter sig o tittar på oss o jamar. Hon har aldrig klurat ut hur man vänder på kulan igen så den kan vicka omkring (som en gammal Roly Poly-leksak) o nån liten godsak kan slippa ut. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 april 2018 15:27

Såå, nu fick jag då lite tid över till kryssbloggen också. Löste det som sagt i direktsändning. Så här fick jag ihop det idag: 


Vi började i Astrid Lindgrens Värld, där Emil i Lönneberga sjöng Opp-o-ner-visan. Opp o ner, ner o opp, grisen gal i granens topp... 


Vem vet vilka konstigheter som avslöjades där? Grisar som galer...? Uncover heter en låt av Zarah Larsson


Sen dagens första Eldemandubbel. Dvs två melodier som inte har nåt direkt med varann att göra, fast ändå. Tevesignaturer. Vi hörde Hollow Talk med Choir of Young Believers som var signatur till teveserien Bron, som jag ännu inte sett. Den andra var signaturen till Lagens Änglar, som jag faktiskt har sett. Delar av i alla fall. Fanns inte så mycket att välja på, då på 80- o 90-talet. Mike Post skrev musiken till den och många andra teveserier på 90-talet. Det blir då Los Angeles till krysset från L.A Law som var namnet på serien i original. Vem var inte småkär i Harry Hamlin eller Susan Dey? Steven Bochco som skapade serien dog den första april i år. Jag minns att hans fru Barbara var med i serien Hills Street Blues och vare sig Maken eller jag gillade henne. 


Därifrån går vi till en svensk grupp som skildrar en sländas andetag. Bo Kaspers Orkester. 

En sländas andetag, som ett korn på en strand,
som ett barn i din hand, är jag, är jag,
en droppe i ett regn,

som ett stråk på en grav,
som en båt på ett hav, är jag, är jag
ah ah ah ah aaaah....


Royal Philharmonic Orchestra i London illustrerade nästa lilla bidrag med Mammon som förlaga. Eller Pink Floyd. Money. Ett slangord för detta är kosing


Mello 2005. Gone verkar delar av dem vara.... De försvann dessutom redan i deltävlingarna. BWO. Bodies Without Organs. Gone hette deras låt. 

Now now that you're gone
I see that I was blind
Now now that you're gone I cry
Now now that you're gone
My world is turning to stone
Now now that you're gone I'm alone


Sen kom ett gulligt bidrag med tanke på att Lill-Babs dog för några få dagar sen. Vi skulle ha en plats där förmodligen första textraden utspelade sig i hennes melodi, för övrigt skriven av Björn och Benny. Undrar om han tänkt ha deras initialer som svar? Eller kanske rent av BB King? För BB var det vi sökte. 

Du sprattlar i magen, och vips så är du här.
Sen jollrar och du skriker, till glädje och besvär.
Du snubblar och ramlar, och slår dig gul och blå.
Och innan nån vet ordet av, så har du lärt dig gå.
Du börjar skolan, kanske får problem, en vacker dag?
Vi löser dom tillsammans du och jag!


O inte BB men väl DD. Dagens Dubbel, nummer två. O tillbaks i tevevärlden. Två teveserier söktes igen o svenska namnen på dessa. De var rivaler om tevetittarna när det begav sig, o bittra rivaler förekom i båda serierna. I den ena ett par vildkattor, i den andra ett par bröder. Dynastin och Dallas


O SS på det. Samba Sambero. Anna Book. 


O Eldeman drog till med en tredje dubbelfråga utan gemensam nämnare. Alls den här gången. Fast den andre förekommer i den första. Vi sökte en stad och en yrkeskår. Hela Uppland står i lågor, Taubes Stockholmsvisan. O brinner det nånstans i Stockholm kan du ge dig sjutton på att där hittar du snart poliser. Förhoppningsvis! Vilken typ av brand det än gäller. Här är polisen som mitt i gatan står.... 


O vi tar ännu en dubbel. Snälla snälla. Caroline af Ugglas. Oerhört passande efter vad jag utbrast igår. 


Vi slutar med nåt annat konstigt. Malin Baryard skrev texten hon pratade fram i nästa kryssbidrag, Do You Wanna Ride? Uppenbarligen tillsammans med maken, Henrik Johnsson. Se där. Hon gjorde låten tillsammans med Spånka NKPG. Det står visst för spårvagn norrköping. 


O med det avslutar jag dagens krysseriövningar. 



Av Kvasthilda - 14 april 2018 14:45

Hej där. Har löst krysset i direktsändning men som många andra jobbhelger har jag inte haft tid att sitta med bloggen i samband med det. Idag, inte konstigt då jag blev lite sen hem, fast de prioriterade mitt tåg framför två andra. Kan ha att göra med nattens jobb. Eller nåt annat. Förmodligen för att tåget ska gå vidare i ett annat. Nåväl. Inlägg kommer. 

Larmet hade visst gått nånstans på jobbet o vi fick inte komma in med tågen så det stod tre tåg o väntade på körsignal. Voffö dådå? Larmet hade visst gått i Lokstallet o då förstår jag plötsligt varför de inte släpper in oss. Tre långsamt gående nära 800 meter långa tåg. Dock blev det inte så långvarigt. 

Hade en tid att passa så jag blev lite smått stressad av att vänta, den fantastiskt vackra dagen till trots. O den tiden jag hade att passa spelade ingen roll för det blev för dyrt i alla fall. Billesholms Auktioner har köpt upp ett stort lager hos en fd cykelhandlare i Helsingborg och bland alla cykelslangar och ventiler hade han leksaker. Ett rätt stort lager av leksaker från åttiotalet. Mycket solblekt, då det stått i skyltfönstret för länge, men en hel del ur lagren bakom. De där man aldrig fick komma in i. O jag fick aldrig göra ett besök i butiken. Hade hoppats få göra det förra året, men gubben har varit sjuk i nåt år vid det här laget. Då över ett halvår. Så till slut köpte en auktionskammare upp hela lagret och har idag auktionerat ut det - i både klubbauktioner och via webben. O eftersom chansen att lägga fler bud på klubbdelen tog slut i o med auktionsstarterna var det bara webben kvar o det blev skitdyrt. Synd att man inte visste vad gubbrackarn hade innan. Hade skickat kompisen att rota runt där. Buhää. 

Nåja, vad är väl en bal på slottet? Hoppas det kom till en samlare o inte nån jävla spekulant som hoppas göra sig en hacka. 

Okidoki. MelloX då. Ska väl ta itu med det också... Efter maten. Måste få i mig nåt i matväg först. Återkommer. 

Av Kvasthilda - 14 april 2018 09:00


Tema nr 349 Åh, nej!

104/365


Inte den enda gången på länge jag ska få sova i lugn o ro en hel natt....?! Fast kanske tur att det var just en hel natt o inte ett ottetåg som vanligt. Eftersom detta fotades i morse ungefär vid samma tid som det här publiceras, kan jag meddela att det var rätt lugnt ändå, även om affischen lovade mig huvudvärk utan like. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 april 2018 22:45

Jo. Kan inte vara nåt annat. Heeelt säääkert. Ringde taxi på väg ut till vitå och fick som vanligt den enda chaffisen jag helst av allt INTE åker med. Jag är sällan rädd när jag åker bil med nån men den snubben är fan inte sann. Inte bara det att man blir lätt illamående av den inrökta garderoben han bär, sen vinglar det åt alla håll när han kör. O inte hjälper det när historierna om pappsens taxidagar i Stockholm gör entré och det pratas om snapsar före jobbet till höger och vänster - och att de bjöd polisen på en o annan hutt också. När han lämnade av mig vid hotellet - i helt skick kan ju tilläggas - sa han, Hoppas du får lite sömn nu då. Det är mycket folk ikväll. Lasse Stefanz spelar. Men dra mig ända in i kaklet o stoppningen där bakom. O jodå. Tittade på kön till puben o gick mot kravallstaketet i stället. Egen VIP-fil in. Med viss hjälp av in-och eller utkastarna. Vakterna. De hälsade glatt i alla fall. O väl innanför dörrarna... Lasse Stefanz i högtalarna. Skjut mig. Kom o ta mig lååååångt härifrån. Please. Snälla snälla. 

Fick min rumskortnyckel o drog iväg upp mot rummet. Det pratades i mobiler o skrattades o skrålades bakom var o varannan dörr. Hörde Ola Conny nämnas från ett överförfriskat gäng som anlände nåt rum mitt emot mitt för en stund sen. Tyst korridor? Jojoooo. Slipper höra pipan på mannen med den fula hatten i alla fall som det verkar, men King Louie bor uppenbarligen i nåt av rummen i hotellet. Det är ett jääävla liv nånstans, kanske ett par våningar ner tillome. Var tvungen att öppna fönstret o det är helt OK. Skrålas mer inifrån hotellet än utanför väggarna. Det är bara att hålla i sig o hoppas att man får sova så ostört det bara går. Ska ju jobba i morgon natt också. GAAAAHHHH. 

Av Kvasthilda - 13 april 2018 09:00


Tema nr 322 Ur vägen!

103/365


Så återkom traktorn igår kväll - i sällskap med en till. Bort med snön bara. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 april 2018 16:59

Det är fan omöjligt att skriva nåt på mobilen. Tappar bokstäver. Skriver fel bokstäver. Missar mellanslagstangenten o lägger in ett n i stället. FFS. O jag använder oftast bara en tumme, den högra. Ids inte vrida skärmen o använda båda på bredare tangentbord. Hjälper föga för det blir inte brett nog. Så tumfingerstomp it is. Inte ens en ynka vals blir det.


Har varit hos Phong o fixat tänder. Han hotade med nysningar men inte en ynkligaste liten hostning gav han ifrån sig. Nu har jag ont som fan. Tog en Ipren för att dämpa det värsta. Bedövningen släpper sakteliga. Nytt besök nästa vecka för att ta hand om underkäken.

O där är jag nu. Med jobbmobben i beredskapsläge. Det har ringt i den idag, men flera timmar innan jag började såg jag. Släpade med den till tandis. Just nu är den skonsamt tyst.

O snön har rasat från taket. Äntligen. Igår kväll for det med ett jäkla dunder, sa gubben. Jag jobbade ju. Traktorn har varit här o skrapat bort det mesta på förmiddagen. Däremot behöver vägen putsas bättre. Gick fint att köra iväg vid lunchtid idag, men den stunden jag befann mig på Tandvårdsmottagningen räckte för vårsolen att skapa en sörjig uppfart med djupa spår. Igen. Det klappades ihop igår kväll o var rätt plant o fint när jag kom hem efter jobbet igår. Får se om jag tar mig härifrån idag, ifall jag blir utringd. En jäkligt spännande tid, dessa dagar tills vägarna är torra. Eller i alla fall snöfria.

Nu ska jag hoppa ner soppan så bullen Maken köpte ryms i spadet. Lite kaffe på maten. Hepp hepp.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards