Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2018

Av Kvasthilda - 8 april 2018 18:58

Åbeliten är hos oss en stund medan hans mor får vardagsrummet tapetserat. Han vill så gärna hjälpa till och det går ju inte så bra. En fyraåring trasslar mest in sig i tapetklistret och spatlarna. 

Nu sitter han och leker med Transformers. Ett lagom pillgöra för en pillimarisk unge. 

Av Kvasthilda - 8 april 2018 09:00


Tema nr 57 Farled

98/365


Ser du den? Jag förmodar i alla fall att det är en farled, strecket som går upp i Ångermanälvens mynning och vidare in, förbi Högakustenbron. Har nog gått en isbrytare där. Vi är lite för högt ovanför marken för att kunna se hur bred den verkligen är. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 april 2018 11:05

Lördag igen. O ett inte alltför lätt kryss idag. Fick en del huvudbry o googleknappen fick jobba hårt. Det är nackdelen med att lösa hela krysset helt på egen hand. Ofta går det smärtfritt men idag krävdes en del sökande. 


Det började (och slutade) rätt enkelt i alla fall. Vi går in i teveprogrammens värld o lyssnar till Trazan Apansson och hans kompis apan Banarne som sjunger att de har Ålfobi (bygger på melodin från All of Me). De är allergiska mot allt som krälar.

Ålfobi, jag lider av ålfobi.
Allergi mot saker som krälar.
Orm och torsk och annat med gälar.
Kalla djur som helt saknar själar.

Se där. Undrar just om barn idag vet vilka Trazan och Banarne är? 


Därifrån till en av de vackraste visor jag vet, Tove Janssons Höstvisa, spelad av Roland Cedermark. Även om jag älskar melodin hoppas jag det är långt till hösten. Maken lever för hösten och jakten men jag vill gärna ha en lång skön sommar innan det. 


Sen trodde jag Eldeman slagit huvudet, men det ordnade ju upp sig. LaPerelli, eller Charlotte Nilsson som hon hette då, tävlade med Tusen och en natt i Mellon 1999... O det var just dessa nior vi skulle ha till krysset. Inte en. Uppgiften måste ha hängt kvar från förra veckan när vi skulle ha ett annat årtal och melodin som varit med veckan innan det, fast då på engelska.  


Nåja, Vi går vidare o har passerat hösten o tar oss ända in i julen. Göteborgs symfonietta spelade Lusse Lelle och den ingrediens vi absolut måste ha till lussebullarna, är ju saffran, annars blir det inget. 


Filmfolk sen. Sjungande Hollywoodstjärnor. Först "äventyrsactionhjälten" om han kallade honom Eldeman, Erroll Flynn. Mannen i tajts. Robin Hood och allt vad han då gjort. Idag sjöng han om Lily från Laguna

I know she likes me
I know she likes me
because she said so
she is my lily of laguna
she is my lily and my Rose

 

She's my lady love
she is my dove
my baby love

Den andra delen av dagens dubbel sjöng All My Life av Fats Waller. Fastnade i ett Car Pool-klipp där hon var med, Julia Roberts


O inte Lilly i lagunen, men Ellinor på de stora haven. Evert Taubes Ellinors vals spelades av Ulf Björlin. Det är inte en kvinna som man kan luras tro av titeln, utan ett skepp. 

Ohoj! Hallå! Lägg ut! Låt gå!
Se brisen är här, hissa segel på.
Snart Ellinor på böljan går,
en västanvind hon får.
Tack kära ni! Adjö, Mari!
Adjö, Ann-Charlotte och adjö, Sofie!
Farväl, Marianne! Du är minsann
en risk för var ung sjöman.


Herberts von Karajan dirigerade Berlinerfilharmonikerna i ett Beethovenstycke. 


Herr Bunny Blom från Bjärred, så kallade han sig Povel Ramel, under en tid på det glada fjuttiotalet. Typiskt Ramelskt. Är inte så bevandrad i Ramels alter egon så det tog mig en stund att hitta svaret. Lite Ramelska potpurrier om svenska flickor, Inga, Anna, Maria och kombon därav; Anne-Mari. 


Göteborgs symfonietta återkom idag under ledning av Tomas Blank, nu med Hep Stars Sunny Girl

She's a sunny girl, a real girl,
that's why she's satisfying
She will never ask for anything but you
Ain't that a girl


Sagas sång, det är en naken melodi som Lena Ph skrev till sin dotter. 


Lennart Palm arrade om Uggla o gjorde en valsmelodi av Jag mår illa. Jösses. 


Vi slutar med grabben som alltid tappar bort sina tjejer. Ola (Svensson). Idag var det Jackie Kennedy som försvunnit. Får väl hoppas han får lite sinnesro snart. Är det inte Fritjof Andersson så är det Ola eller Povel. Flickor överallt. 


O med det tog dagens krysseriövningar slut. Ha en fantastisk dag! 



Av Kvasthilda - 7 april 2018 09:00


Tema nr 220 På promenad

97/365


Om än inte så lång...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 april 2018 12:07

Strålande solsken och blåsigt. O det blev plötsligt fredag igen. En kort helg kvar innan en intensiv jobbvecka drar igång. Den börjar i bagartider på måndag. Har ett tandläkarbesök att klara av i mitten av veckan också. Aj Aj Ont. Bedövning är inte kul o jag tar gärna bedövningen för tandstensskrap. Yikes. Önskar att bedövningen även påverkade öronen och känslan i huvudet av den där förbannade höghastighetsmaskinen from hell de använder. Får se vad domen blir om min hörntand också. Den sitter löst. Inte bra, inte bra. 

Nah, förbereda sig för en dag i pokejakt igen. Ska ha tag i en ynka liten blomma. Sen börjar uppdragen om igen. 

Av Kvasthilda - 6 april 2018 09:00


Tema nr 309 Transportsätt

96/365


En hiss är ett sätt att transportera sig. Dörrarna talar om vad man kan vänta sig se i andra änden av just den transporten. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 april 2018 20:45

Naaahh. Har kommit hem efter några timmers pokéjakt med äldsta dottern igen. Eller snarare i en evig väntan på folk som kan komma o raida. Fick ihop till en raid till slut men den jäkla draken vägrar fastna. Nåja, har ju två i alla fall så det är ju en tröst. 

Har varit barnpiga en större delen av dagen idag. Dotra ringde i morse o undrade om jag kunde passa gossen under dagen då de hade inventering på jobbet o hans far var på andra äventyr. Inget dagis idag. Självklart. Åkte o mötte upp dem vid butiken o vi gick in o köpte lite frukost - o en del annat åt gossen. Han fick välja själv. Det blev rågkakor, för mackor skulle han ha. Det blev en flaska chokladmjölk (mest av lathet, att koka egen choklad är hjort i ett nafs, men barnet vill helst ha kall choklad). Eller två, för vi köpte en liten till mellis/utflykt typ också. Åsså skulle han ha gröt. O skinka till mackorna. O äppeljuice som slutade i tropisk juice. Å köttbullar till lunch. Kycklingköttbullar bestämde han sig för. OK då. Åsså blev det en tub BRAGO-kex. Han ville även ha chokladfingrar men då tog det stopp. 

Av allt detta blev det.... Köttbullar till lunch, till kokta makaroner o ketchup. Alltid ketchup. Fast det var slut i flaskan så det blev miniketchuppåsar i stället. Såna där man sparat efter alla BK-besök. VA?? skrattade ungen, har du bögerkingketchup? Joppeligen. 

Macka ville han inte ha. Alls. På eftermiddagen tänkte jag han kunde få en macka o choklad, eller juice - som på dagis men då fick mormor för sig att baka en sockerkaka, som var något av det roligaste han hört. SOCKER-kaka??? Han fick hjälpa till att hälla i ingredienserna till "gammelfarmors" Bodenkaka. Med lite twist. SÅ det blev sockerkaka o BRAGO-kex till mellanmål idag - o morfar blev lika glad han. O tydligen Svågern också som kom in en sväng när vi åkte iväg. 
Nu ska vi iväg en sväng igen, barnets mor och mormor, för att ta ner en pokeboss. Behöver en raid för två uppdrag. I morgon kommer sista stämpeln för nästa mon att ta ner. Moltres. MIN fågel. Den satan jag hade så svårt med i somras. Får se hur det går i morgon. Om jag fixar ett uppdrag. Nä, på med kläder o ut igen då. 

Av Kvasthilda - 5 april 2018 09:00


Tema nr 205 Packning

95/365


4 personer. En långhelg. O ändå syns inte alla väskor...



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards