Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2018

Av Kvasthilda - 19 juni 2018 09:00


Tema nr 209 Pil

170/365


Äldsta/första pilen i Bjurs... Sägs det. 







Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

18

Av Kvasthilda - 18 juni 2018 11:27

Arton bilder. ARTON. Av månadens trettio. Tre-sex-fem. Bah. Just nu sitter jag o är svintrött. Fattar inte var orken tar vägen. Var tvungen att ta på mig långbyxor o en klänning med längre ärmar. Fryser. Hos mamma!! Händer ju aldrig. Fick antagligen inte sova färdigt i morse men sömnen ville bara inte komma tillbaks när jag vaknade till. Har börjat rota i packningn. Mitt i semestern. Ja, det är ju fasen i mig mitt i. Var lite skönt att ha en extra ledigvecka före semestern så känns den inte så "kort". Nu har halva passerat o det är ännu två kvar. Dock är det lite sådär småstressigt att hinna det man helst av allt vill under den här veckan. SysterYster jobbar ju ännu men momserna och deklarationerna är avklarade (de som inte kommit på efterkälken för att kunder glömt komma in i tid, men även de har nog hunnits ikapp nu). Dotra åkte ju hem igår så just nu är jag mol allena hos mor o far. De vill ju givetvis inte att jag går utanför dörren medan jag är här men jag hade gärna ställt kosan o bilfronten mot endera Mora, eller Hallstahammar. Man har ju alldeles för kort tid var man än är, hur länge man än stannar. Speciellt om man inte rutat in o schemalagt vistelsen. Att köra på lösa boliner som vi ALLTID gör funkar liksom inte klockrent. Det går alltid lite extra tid om man vaknar i lugn o ro, man tar sig tid att kliva upp o äta frukost. Sen ska man eventuellt packa nånting för att ta sig iväg. Nä. Då har MER än halva dagen redan passerat. Eller åtminstone hela förmiddagen. Halva dagen passerar inte direkt vid tolvslaget, utan mer vid tvåtiden. Får se vad som sker. Väntar på ett svar från Li nu först så ser vi sen. Kanske blir blodpudding av det hela. Mums. 

Av Kvasthilda - 18 juni 2018 09:00


Tema nr 307 Ton i ton

169/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 juni 2018 23:30

Himmelska tider. Det tar tid att landa. Vi vaknade i ottan men låg o surrade en stund o barnet vaknade o surrade ännu mer. Så ringde SysterYster väldigt yrvaken o inte lite stressad. Hon hade försovit sig. Förmodligen hade hon knappt fått på sig kläderna innan hon satt i bilen. En tripp till Arlanda stod på schemat idag. Dotra o Miniorens hemresa. Gammelmommo får som vanligt en tom och lite ledsen blick när nån av avkommornas avkommor ska resa hem. Nån i familjen, på nära eller längre håll. Fast hon är så glömsk så en till i huset gör nog vare sig till eller från. Men nä. Lite orättvist var det. Hon må vara glömsk, men hon vill ändå ha folket i närheten o vet ju att de nyss varit här. Sen om hon frågar efter dem om nån dag, är en annan historia. 

For en tur till Sonny o Evelina när vi kom tillbaks. De hade lilla solstrålen där. Synd att vi aldrig hann få kidsen att leka med varann. Hade nog varit en upplevelse. Två intensiva o galna ungar på fyra år. Madre Mia. 

De var hemma innan vi ens lämnat Uppsala. Tog givetvis vändan in på TrU i både Uppsala o Gävle på hemvägen. Hittade inget superkul, men de hade rea på stora (18") StarWars-figurer Lite glad att jag redan hade köpt Han Solo för han fanns inte. Däremot fick Finn följa med mig - och samma o tre till ville Dotra ha. Ett par troopers och Kylo Ren gjorde en andra Finn sällskap till Falun. Sen återstår att se hur de kommer vidare härifrån... Ska klura lite på det före helgen. 

Av Kvasthilda - 17 juni 2018 09:00


Tema nr 363 Över trädtopparna

168/365


Inte varenda dag har sett ut så under de jag spenderat i Dalarna - men en i alla fall.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 juni 2018 20:36

Vi har varit på vift hela dagen idag. Pokédag på gruvområdet :) Kom ihåg krysset några minuter efter att det slutade o lyssnade igenom snabbgenomgången i appen. Fick lyssna ett par gånger innan hjärnan registrerade allt men jag löste det. Nu ska jag lyssna igenom det på riktigt och skriva kryssblogg medan dottern packar för hennes o barnbarnets hemresa i morgon. 


Vi började där morgondagens resa slutar. Eller tja, nästan där den vänder i alla fall. Vi åker inte ända in till hufvudstaden utan vänder på/i Arlanda där vi lämnar av dotra o barnbarnet. Stockholm i mitt hjärta. Nu ä're sommar. 


En visa hämtad ur Fem myror är fler än fyra elefanter där vi hör Magnus, Brasse o Eva berätta om den Internationella Igelkotten Ivar. Rösten till kotten gjordes av herr Härenstam


Idag är första dagen av nästa melodis stora innehåll. I alla fall i Falun, där jag just nu befinner mig. Vi hörde Anita Hegerlands Mitt Sommarlov spelad av Mariachi Azteka. En lite annorlunda version för våra öron. 

Andra halvan av dagens Eldemandubbel var Povel Ramels The Gräsänkling Blues. 

Min fru har rest till Mölle, till Mölle by the sea
Hon for för fjorton dar sen och jag kände mej så fri
Oh, hå, hå, hå, oh boy! Nu skulle här jumpas för joy!
Men nu känner jag mig mindre fri
Så nu får refrängen bli:
Oh, Elsalill, come back to me!

Mölle är vår adress till krysset. 


Adèle kommer förbi o säger Hello


Kanske Johanna befinner sig där också? Medevi brunnsorkester spelade en melodi som jag undrar om någon inte visslade med i? Kan du vissla, Johanna? 


Allt som far upp måste också komma ner. Vi hörde en av Blood, Sweat and Tears mest känd låtar, What Goes Up... Must Come Down.... Gruppnamnet översattes till svenska och vi lämnade lite blod i kryssplanen. 


Efter det kom en aria ur Trollflöjten


Lite annan melodi kom från Sten Nilsson. Han vill fortfarande bara vara Margaretas. 

Jag vill vara din, Margareta
Bara vara din, ska Du veta
Stå där vid din dörr, kär som aldrig förr
Men vågar inte ringa
Pulsarna dom bränner så heta
Känner Du som jag, Margareta
Blickarna Du gav, gav Du dom som svar eller ej?


O blicken ja. The Sleepwalkers (en svensk gitarrgrupp no less!) spelade Birger Sjöberg. 

Den första gång jag såg dig, det var en sommardag
den första gång jag tog dig uti handen.
Den första gång jag såg dig, då glänste sommarskyn,
så bländande som svanen i sin skrud.
Då kom det ifrån skogen, från skogens gröna bryn
liksom ett jubel utav fåglars ljud.
Då ljöd en sång från himmelen så skön som inga flera;
Det var den lilla lärkan grå, så svår att observera...

Fast utan hans text då... Så konstigt som barnbarnet brukar säga. 


O liksom lärkan brukar Frank Sinatra sjunga Come Fly with Me. Biréli Lagrène spelade på sin gitarr. 


Lill Lindfors tog sig an något riktigt gammalt. Där under äppelträdet väckte jag dig är en del av texterna i Höga Visan i Gamla testamentet. 


Sen svamlade Eldeman lite. Magnum Bonum var det inte. Det var Snowstorm som gjorde Sommarnatt. I norr är det närapå snöstormar ännu, men här har vi rätt ljumma sommarnätter. Magnum Bonum gjorde ju Skateboard


O med den lilla snubblingen avslutar jag dagens krysserier. O för den som löste krysset online fanns en annan liten snubbeltråd. En extra liten ruta som inte ledde nånstans, under N-et i sten/visan. Den var "låst" hur som helst... 



Av Kvasthilda - 16 juni 2018 09:00


Tema nr 113 Huvudentré

167/365


Butiken som  snart stänger - i USA. När jag skriver detta har flera redan stängt och Geoffrey tagit sin väska o gått ut ur butiken, kanske genom huvudentrén, kanske nån annan väg. Det känns jättekonstigt att TrU stänger. Vi tillhör inte samma kedja idag som när TrU en gång öppnade i Europa o vi är inte drabbade alls av detta. Men konstigt är det. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 juni 2018 23:47

Tolka det som du vill. Tusen - saker att göra. Heeela tiden. Pojken har tusen järn i elden. Heeela tiden. Tusan - ungen har inte tid att komma. Tusan, ungen har inte tid att äta. Tusan, glömde laddaren i bilen. Tusan - fotosessionen i en kyrka gick åt fanders för att det var begravning. Kan ju inte gärna gå in i kyrkan o be folk flytta på sig så jag kan fota orgeln... Får bli en annan dag. Har ju inte lagt in en enda 365a i juni..... Får lite körigt nästa vecka eller sista veckan på semestern i Långa. Måste fixa lite roliga foton. Har ju knappt tagit i kameran hittills i sommar. :( 


tusn vad? Var bara vad jag fick som kod när jag loggade in.... 


O vi har inte raidat ett skrutt idag. Vänta nu. Jo, det har vi. Försökte oss på att ta ner en Absol på egen hand men idag gick det inte. Häromdagen fick vi ner den med en sekund till godo, typ, men då hade jag fullt i pokébagen så jag kunde inte fånga den. Tiden hann gå ut innan vi var klara... O samma idag. Ett försök fick vi men idag hade vi inte en chans. Den förra var säkert Shiny o CP-maxad o 100% i IV. Garanterat. Jo. Tror det. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards