Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2018

Av Kvasthilda - 12 augusti 2018 17:15

Voj Voj. Här stressar vi på. Hade förhoppningen att komma iväg hemåt vid femsnåret, men det var som vanligt önskedrömmar. Satsat på senast sexsnåret i stället. Vi måste få i oss alla lite mat. Ger sjutton i disken, eftersom det i alla fall är jag som kommer ner först nästa gång. Tar det då, i lugn o ro. 

Åkte till Piteå, men lite sent, för dag två av Eeveentet och förhoppningen att hitta lite fler shinys. Hittade fem. Kan bara hoppas att utvecklingstrixen funkar på de man vill ha som Umbreon/Espeon nu. Hörde sägas att nån hade gått de krävda 10 km men ändå fått en Jolteon. Testar nu med en halvkass för att se om det funkar. Går 10 km, byter till en annan och går med den lika länge. Sen byter jag tillbaks o går nån km till med den första o provar utveckla. Ska ha en grön Espeon. Huff. 

Nä, packa färdigt bilen nu. Katten sist. Hasta hasta. 

Av Kvasthilda - 12 augusti 2018 09:00


Tema nr 9 Belyst

224/365


Många var det som lyfte mobiler och kamerorna mot himlen inatt. Jag var ut en sväng och såg den galna molnkanten, belyst av solen som låg nånstans långt under horisonten. Det var lite magiskt över molnen den här natten och de allra flesta som såg fenomenet med ljuskanten delade detta på sociala medier, endera direkt på natten, eller på morgonen. 





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 augusti 2018 21:58

Ja, kanske ska hitta tiden att skriva kryssblogg då. Löste delar av krysset på vår väg in till Piteå idag, med dotra som fylleriassistent. Skriv det, skriv så. Men hur stavas det? Två c? Nä, ett s på slutet... 


Men, vi började på annan plats, på Frankies väg. Eller Paul Ankas om man ska vara petig. Det var han som skrev My Way


Dagens dubbel. Den första. Vi söker ett par ord jag inte får ihop nåt gemensamt med. The Yellow Rose of Texas ger oss färgen gul och nästa melodi en danstyp, flamenco


Vi fortsätter med underliga språk. Fattade aldrig vad hon sjöng, Lena Nyman, men Sirkkas favoritsång hämtades ur Picassos äventyr, en av Hasse å Tages många alster. Ska visst vara finska det hon bräkte ur sig i en halvmesyrig tango :) Hittade texten i nån blogg som skrattade gott åt hennes sång: 

Nein laittaa kalakukkuaa:
nyt otta vette ja suolaa.
Sen jelkeen voit ja jauhoja,
sen jelkeen vaivataan,
sen jelkeen vaivataan

Är nåt underligt recept enligt uppgift (o en halvkass googleöversättning).  


Nästa låt var Schottis på Valhall med Cool Candys. 

Opp och hoppa, fast Odin har spatt.
Slå i mera mjöd. Det får bli min död.
Nej, se där är ju Idun, min skatt.
Min valkyria kom hit till vår midvinterrit.

Det är givetvis party hos asarna. 


Vi tar oss till Mellon 2004 och Kalle Martindahl. Eller Karl då. Han tävlade med Love Turns Water into Wine. Han slutade som trea i Andra Chansen med den. Finaste Karl. 


Nästa uppgift, blev två-i-en igen. Vi sökte ett par djur. I Ålefeskarns vals var ju ålen självskriven. O lika självklar Donkey Serenade, fast på svenska då, åsna


The Spotnicks spelade filmmusik. En tecknad figur söktes. Rosa Pantern


Nästa låt kom ur musikvideons barndom. Vem minns inte de tecknade bilderna av Morten Harket i spegeln? Take on Me.

Take on me (take on me)
Take me on (take on me)
I'll be gone
In a day or two

Så underbar. A-Ha. 1985.  Tiden går!


Snatterpinnarnas paradmarsch på det. Lite breda kast. Edvin Adolphson sjöng o spelade dessa snatterpinnar. 

Marianne Bitran tog fram flöjten sen o spelade ett stycke som alla flöjtspelare förmodligen satt ljud i munstycket till, Carl Nielsens Taagen letter. Taage är danska för dimma


Missing U är det allra senaste Robyn släppt, från nu i augusti. Åtta år sen senast! 


Dagens sista skiva kommer från Lerum. Lennart Palm spelade en förkortad version av låten om Den kaxiga myran. Du vet, han som lärde sig den hårda vägen att man aldrig ska fajtas med ett toy, om man nu är en liten myra


O med det säger jag tack o hej! När jag avslutar detta sjungs det Thank You For the Music i radion, I Eldemans kvällsprogram, DaCapo. Så ja, tack för musiken, och tack för idag! 



Av Kvasthilda - 11 augusti 2018 21:40

Sitter o zippar på en jägaröl, vad annat kan man kalla Fagerhult? Kanske inte godaste bärsen i världen men den svalkar o rinner ner rätt fint. O jagat har vi gjort idag. Döttrarna o jag har spenderat flera timmar på gator, torg och parker i Piteå idag. Dag ett av Eeveent-dagen. Eftersom det krävs så många pokisar för att göra alla Eeveelutioner har Niantic sträckt ut eventet till två dagar - o dessutom gett folk mer tid att kunna utveckla sina eventuella shinys med helgens speciella attack, Last Resort till efter midnatt. Andra Community Days är apstressiga i slutet för att man ska hinna IV-kolla sina mons o hitta just rätt pokémons att ge det speciella moveset som släpps bara under de timmarna. Speciellt med Larvitar-eventet var det hysteriskt. Förberedde mig lite genom att sätta några högIV-ade Eevees som buddy, då Espeon och Umbreon kräver tio kilometers promenad och minst två godis för att kunna bli endera, Espeon på dagen och Umbreon på natten. Snart slår Pokéklockan om till natt o då ska min andra bli en Umbreon. Har hittat elva shiny idag, men ingen är värd att utveckla till nåt. Är den IV-bra, är CP-t urkasst o den största i CP jag har är bara OK. Fast skitsamma, de ska bara stå i gym o se snygga ut. Who cares? Kanske ska testa tradea med dotra o se om nån blir bättre. Fat chance. ALLA vi tradat hittills har blivit skitkassa. O definitivt inga Lucky Pokémon. 

Däremot bidde det inte en enda minut på Nolia. För fasen. När man för en gångs skull är ledig HELA veckan som Nolia är i Piteå. Fan vet när det blir nästa gång. Ja, om man har semester i augusti då, men då befinner jag mig mest troligt inte i Norrbotten. *huff* 

Av Kvasthilda - 11 augusti 2018 09:00


Tema nr 62 Fenomen

223/365


Jag slutar aldrig förundras över tankar och fantasier som sätts igång av att titta upp mot himlen när molnen seglar förbi, eller som här, samlas ihop till en stor kaka, med ett ansikte i :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 augusti 2018 16:48

Det regnar idag. Har varit gråväder mest hela dagen. Katten har varit ute ett par gånger men mest legat på en stol o snarkat. Blev tvungen att installera lite spel på plattan till barnbarnet. Eftersom mor o mormor har haft näsan i mobilerna o städat Pokébagen till helgens Eeveent, vill han också göra nåt. Tyvärr har jag bara ett löjligt mobilt bredband med begränsad månadssurf o kan inte ladda ner vad som helst. Blev lite livat nyss, då han ville ha ytterligare ett spel, men nu är han tillbaks i tåggången i nåt Duplospel. 

Vi eldar i kaminen idag. Dörren står lite på glänt för att få in luft, men det är skönt med en brasa. Städningen hamnade på efterkälken o nu ska jag hacka lite lök o steka köttfärs. Hejpa! 

Av Kvasthilda - 10 augusti 2018 09:00


Tema nr 284 Strandnära

222/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 augusti 2018 14:32

Alltså. Det blåser nåt helt galet idag. Jag sitter o gäspar. O gäspar. Varför det? Luften kommer ju i hundratjugo så det är ingen brist på det. 

Om nu tåget nånsin rullar ut från Kiruna kommer Dotra neråt idag - om hon tar sig ända hit återstår att se. Som vanligt är det ett jävla hallå på morgonen för att hon inte sovit, inte fått sova, inte kunnat sova, ja som sagt, inte sovit alls o morgonhumöret är inte att leka med. Hade hon vaknat nån timme tidigare hade hon hunnit med det tidigare tåget o snart varit här. Så är det. Men hon avskyr också när folk talar om för henne vad hon ska göra, hur hon ska göra det, när hon ska göra det o varför hon ska göra nåt. O det tycker hon att alla gör - oavbrutet. Jag hoppas hon mår bättre snart. Alltid stress. Stress på jobbet, stress hemma. Folk ringer dygnet runt och skickar meddelanden ännu oftare. Andas? Har sagt till henne att lägga undan mobilen på en mörk och tyst plats tills hon har tid o ork att svara på nåt. Hon kommer att gå i väggen snart. Sen blir det inget gjort alls. Hjärnan måste också få sitt lugn o ro. Älskade barn, så stor hon är. 

Nä, barnbarnet vill ha uppmärksamhet. Hejpa. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards