Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2018

Av Kvasthilda - 17 oktober 2018 09:00


Tema nr 214 På bryggan

290/365


Luna ligger o spanar på Tom the Lom.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 oktober 2018 13:45

GAH. Är så trött! Går på ångor av det som en gång var jag. Ska åka o hämta barnbarnet efter jobbet eftersom hans mor ska jobba ikväll. Gossen får vara hos mormor o härja några timmar innan jag kör hem honom att sova hos mamma. 

Åker pass med en kompis hem. Skönt att slippa köra själv när skallen är tom. Vad ska man laga för mat idag? Blir nog rester. Måste koka lite ny pasta till köttfärssåsen bara. Det äter barnet i alla fall. Ibland är han lite tjorvig i maten... 
Nåja, får se om det här går att posta alls.... 

Av Kvasthilda - 16 oktober 2018 09:00


Tema nr 90 Girl Power

289/365


Jag har länge tänkt dra fram nån av Spice Girls-tjejerna men kommer mig inte för. Angelica sitter intill mig för jämnan och hon är ju också en tuff brud i lyxförpackning. Hon är inte rädd att ta sig an Jack Sparrow. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 oktober 2018 12:56

Finns det nåt jag avskyr på denna planet är det scalpers. Dvs folk som rusar iväg o köper saker på rea eller vid nysläpp, tömmer hyllorna med alla medel (max antal köp per person är en, två eller sex o några lyckas ÄNDÅ roffa åt sig fyra, åtta o trettiosex) för att sedan vända mobilen mot grejerna i samma sekund de kliver ut genom dörren o slänga upp det till försäljning för tio gånger pengarna. Bara för att det går. För att de var först. Gamar. Ser det så ofta i docksammanhang. Eller Mumin. Mumindagen är ju ett perfekt exempel. Där hade du ett max om en låda, dvs sex muggar, per person. O jag har sett samma person sälja över femton muggar där priset av en motsvarar en hel låda eller mer. "För att det är så jobbigt att köa". Jo, TJENA. Du fick köa en timme eller två o får ränta för tusen procent. Nä fy fan. 

Nu senast är det en tjej som köpt en docka på Tradera som hon blev SÅ glad att den kom hem i brevlådan, för två dagar sen. Nu ska hon kränga den i världens största facebookgrupp för barbiesamlare. Har blivit erbjuden dubbla priset av en, för mig helt okänd människa. Jaja. Det skiter jag i. Hennes huvudvärk. Vad som irriterar mig NU, är att kanske hon ser en lukrativ bransch i det här o köper upp alla dockorna o säljer dem vidare? BLÄ. 

Av Kvasthilda - 15 oktober 2018 09:00


Tema nr 27 Böna

288/365


En böna är en böna är en böna.

Det finns gula, vita, röda, gröna. 

O fler därtill. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 oktober 2018 06:03

Usch. Livet som lokförare är inte alltid en dans på rosor. Aptrött. Hade svårt att somna igår o fick väl två timmar. Typ. Ungefär. Mellan tummen o pekfingret. Eller mellan ögonblinkningarna. Gäsp. Längtar efter kudde o duntäcke.


Åsså mördar vi levande varelser. Nu var det en liten Mickel som fick sätta livet till. En liten räv. Normalt sett springer de åt sidan när vi kommer men den här lille rackaren sprang rakt fram. Inte bra. O magen fick ett litet knip. Min mage. Räven is no more.


Snart hemma. Säng, säng, säng.

Av Kvasthilda - 14 oktober 2018 22:00


Tema nr 68 Frasig

287/365


Sidenet i en balklänning kan ju vara väldigt frasigt. Nu är det här nån polysatin o inte alls lika prasslande frasig som balklänningar a la prinsessbröllop eller Oscarsgala eller Nobelfester kan vara. Askungen. Sen när är hon rödhårig? Hon gick på bal också i en frasande blå klänning och tappade en glassko - som inte krasade sönder mot stentrappen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 oktober 2018 23:20

Jag jobbade när krysset gick i radion idag o kom ihåg att jag skulle dra igång det på mobilradion när jag kom ner till Narvik. Tyckte vissa delar var svåra idag. Andra ord hjälpte till en del, men inte var det lätt idag. 


Vi började i alla fall med nåt lätt. Vi sökte en filmtitel. 

Some things in life are bad
They can really make you mad
Other things just make you swear and curse
When you're chewing on life's gristle
Don't grumble, give a whistle
And this'll help things turn out for the best

 

And always look on the bright side of life
Always look on the light side of life

Life of Brian :) 


Opera i dansarr. Mycket ska man höra. Vi hörde Toreador-arian ur Carmen. Den skrevs av Georges Bizet under sista kvarten av 1800-talet och hänger med ännu. Edmondo Ros hade äran(?) att spela den i annan tappning. 


Efter det spelades Dream Weaver. Det är en låt från mitten av sjuttiotalet som lades in som tema i femte Ice Age-filmen, Collision Course.

I've just closed my eyes again
Climbed aboard the dream weaver train
Driver take away my worries of today
And leave tomorrow behind

 

Oh dream weaver
I believe you can get me through the night
Oh dream weaver
I believe we can reach the morning light

Den som vävde drömmarna i filmen var den sista amerikanska IDOL-vinnaren, Trent Harmon. 


Sen hörde vi tonerna från Du är den ende


De-n. Dean. Dean Martin. Han gjorde en låt en gång som heter Baby, It's Cold Outside. Den har gjorts om och man satte Martina McBride att spela in den 2007 - men i en duett med sagde Dean Martin, som dog redan 1995. Teknikens under. 


Före pausen drog Eldeman en av sina underliga dubbeluppgifter som inte har ett smäck med varann att göra. Först ut var Kikki Danielssons Bra Vibrationer från Mellon 1985 som följdes av Twenty-Four Hours of Sunshine. Vi sökte svenska titeln och ordet i sig var inga problem att lägga in i kryssplanen, men var kom de från? Thory Bernhards. Timma. Jo, det gav då Solsken var timma på dygnet som hon spelade in 1950. 

Det är solsken var timma på dygnet,
varje dag, som du är kär.
Det är solsken var timma på dygnet,
och livet i rosenrött sej klär.
Går än solen bak molnen,
är himmelen än grå,
må du minnas vad kärleken lär,
Det är solsken var timma på dygnet,
varje dag som du är kär!


Efter rasten pussade vi på läraren igen. When I Kissed the Teacher. Den är med i Mamma Mia, Here We Go Again. Lily James gör rollen som en ung Donna (mamman som Meryl Streep gjorde i första filmen). 


Evert Taube ger oss en Inbjudan till Bohuslän. Eller inte. Vi hörde en jazzversion med bas, ukulele, blås, dragspel och trummor. Sir Burboun Dixieland Band. Så kan det gå. Taube i Dixiestuk. 


Vet inte vad det var för version av You Are The One That I Want vi hörde men det vi vet är att den kommer ur Grease


En norsk melodi vi ska ha svenska titeln på. En tryckare som också gav en ledtråd. Men jo. Små nära ting

Ännu en duett. Whenever I Say Your Name. Ja, det var just det. Mary J. Blige sjunger med vem? Jag skulle ha vänt på det o sagt att Sting sjunger med Mary i hans låt. 


Vi slutar i en dansoff. Dance You Off. Benjamin Ingrosso, vår senaste Mellovinnare. Hans låt slutade, efter många tolvor från juryerna slutligen på en sjunde plats i ESC. 


O med det säger jag tack o gonatt. 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards