Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2018

Av Kvasthilda - 22 november 2018 09:00


Tema nr 294 Säsongspremiär

326/365


Winter Classic Tour - premiär av Brolle o Mimis kyrkturné i Kiruna igår kväll.





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 november 2018 23:01

Lite övertrött igen då. Har haft en fin kväll. LM stannar hos oss en natt på sin väg till Abisko och hade ett par biljetter till en konsert i Kiruna Kyrka ikväll. Vi var o såg premiären av Brolle & Mimis Winter Classic Tour. Så himla bra de är! 



O jag är så glad att jag får sova hemma i egen säng inatt o inte börja jobba om en halvtimme som annars kan hända när man kommit hem på morgonkulan. Sov skitdåligt inatt o klev ju upp före fem. Man är sådär lagom mosig. Det är illa när man nästan somnade på konserten! Det tog sig igen och man vaknade till liv. O de fick igång den kyliga kirunapubliken. Alla satt med jackor o kappor på sig. Utom prislappen. Han satt i sin tischa bara. Brrr.... 

 


Av Kvasthilda - 21 november 2018 09:00


Tema nr 271 Spetsigt

325/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 november 2018 10:01

Gårdagen var en lyckodag, med avklarad norgefortbildning och efterföljande, godkänt prov. Yay till mig. Fick inga toppoäng men godkänt är godkänt. Kunde inte ta in nåt igår kände jag o stresshjärnan stoppar all korvstoppning. Det blir liksom kortslutning, sen spelar det ingen roll om det är grejer man vet o kan i vanliga fall. 


Ett snabbt beslut om bio på kvällen och den avskydda 3Dn till trots, var filmen klart godkänd. Grindelwalds brott. Andra filmen av serien om Farliga vidunder. Med ett besök på Hogwarts med Pottermusiken som filt över det hela. Åhhh. Underbart. Den lilla sekvensen gav mitt hjärta en volt - av det goda slaget. Inflygningen över slottet och pottermusiken. Mmmmm. Sen, att Dumbledore spelas av Jude Law är ju ett sidospår. 

Vad jag funderar över... Dumbledore var ju lärare i förvandlingskonst enligt vissa källor, men i filmen var han lärare för svartmagi. O något krystat, förbjuden av trolldomsministern att framöver fortsätta med det. Mysko. Behöver se om filmen, känner jag. Utan 3D då. Missade lite här o där. 


O efter den härliga gårdagen, vaknade man idag med en filt över skallen. Spänningsvärk o stressad. Det var väl fasen vad det går upp o ner hela tiden. 

Ska dra igång snabeldraken som en kompis brukar tjöta. Dammsuga lite. Katten är stressad över dammsugaren som står i köket. Bara vetskapen att den ska dras igång gör henne sur. Nåja. Bäst att göra det då. 

Av Kvasthilda - 20 november 2018 09:00


Tema nr 81 Föraning

324/365


Ja, vad anas? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 november 2018 16:11

Hahahaha. Gubben kom hem från jobbet o drog som vanligt igång teven. Där dök Sickan Carlsson upp med en tidning i näven. Tyckte jag kände igen loggan som Falu-Kurirens. Gick en stund så kom dynamitarden tillbaks till bilen hon satt i o de började prata om polisen - i Falun. De vandrade in till stan och mycket riktigt, där promenerade de på Stora Torget, förbi det som idag är Falan, mot Kristinegatan och ner mot Fisktorget. Det såg lite annorlunda ut då, mot idag. Många hus som är ombyggda, en del har försvunnit och framför allt bilarna på Stora Torget. De passerade en gammal biosalong också. Kommer inte ihåg den såhär på rak arm, men i en av Facebookgrupperna finns det en del historia om dem. Herre gud vad kul. 

Sickan Carlsson/Lillian 'Lillan' Carlberg, 
Karl-Arne Holmsten/Arne Stockman, 
Edvin Adolphson/Henning Werner,
Gunnar Björnstrand/Valentin Fredriksson-Frisk,
Stig Järrel/Adolf Lundkvist,
Stig Olin/Jerker Nordin,
Arne Källerud/Överkonstapel i Falun

"Lilian "Lillan" Carlberg (Sickan Carlsson) är förlovad med ingenjör Arne Stockman (Karl-Arne Holmsten). För att han ska bli mer intresserad av henne träffar hon några andra män, handelsresanden Adolf Lundkvist (Stig Järrel), disponenten Henning Werner (Edvin Adolphson), konstnären Jerker Nordin (Stig Olin) och dynamitarden Dynamit-Valle (Gunnar Björnstrand). Arne inser att han kanske är på väg att förlora sin fästmö och beger sig efter henne. Lillan och dynamitarden hamnar i häktet och alla männen skyndar dit för att rädda henne." /Wikipedia 


1952. Då bodde inte min familj i Falun än. Min äldste bror föddes det året. Arne Källerud pratade nån rotvältska som mer lät som närkingska än dalmål - o framför allt falumål. Han pratade som Hjalmar ungefär. Lite som Kirunaborna gnäller om norrländskan i Andra Åket. 


Får se om det blir annan underhållning idag... Lite trollerier... 


Av Kvasthilda - 19 november 2018 09:00


Eget tema nr 23 Dubbat

323/365


Nyinköpta.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 november 2018 20:02

For o raidade draken på eftermiddagen. Allt för att kanske få ett expass på gymmet. Fångade den på min o ena dotterns, men den andra - som var mycket större drog åt tjottaheiti. Tog med mig sonen ut o han hjälpte till att dra in några lösa mons till systrarna. 

Är trött nu. Vi satt uppe o kollade film inatt men vid halvfyra gav jag upp. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Har inte sett den innan o jäklar vad jag garvade. Helt vansinnig film. 

Mission: Impossible III. En av de bättre filmerna. O efter den drog True Grit igång. Hade gärna sett den men den började ju fan strax före tre inatt. Sonen såg hela o var väl mer död än levande på förmidda'n idag. 

Avbröt bloggandet för att se Andra åket, andra avsnittet. Har inte sett det första men hört talas om eländet. All konstiga "norrländska". De bor i Björnfjället gubenås. Har inte varit i Björkliden så jag vet inte hur hotellet o restaurangen däruppe ser ut, men fick en känsla av Nikkaluokta. Nåja, de kan ju vara snarlika. Rätt kul serie. 

Felix Herngren. Igen. Ska väl försöka se första avsnittet också. Finns på SvtPlay. 

I morgon är det utbildning på schemat. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards