Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2018

Av Kvasthilda - 18 november 2018 09:00


Tema nr 132 Isgata

322/365


November och vi har plusgrader i Kiruna. Världen är upp-o-ner. O vad som kan ge alla en upp-o-ner-känsla - bokstavligen - är våra vägar. Vi har ju fått en del snö, även om det mesta tinat bort. Dock ligger det kvar på gator och gångvägar så att ta sig fram med alla ben och huvud i behåll är en bedrift. Dubbar är ett måste. 


Fotat med mobilen genom skitiga persontågsfönster - inte helt lätt att få fram de läskiga isgatorna i bild.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 november 2018 10:34

Jaha, buggandet fortsätter. Inte dansen utan datorproblemen. De har en bugg som inte kan lägga in siffrorna på rätt plats. Eller snarare tar bort dem där det inte tycker att det ska finnas. Eldeman kör en specialdubbel idag. Två siffror. En för korrekt numrerade o en för de som har felaktiga kryss. Gäller att hålla tungan rätt i mun. 


Ja, Det gör ont att det ska behöva vara så. Vi startade med Lena Ph. Eldeman pratade om att hon var teve-aktuell o jag var ju tvungen att kollla varför. Hennes show har sänts på teve i veckan. Där ser man. Nä, för en vecka sen. Förra lördagen som det verkar. 


Julkryss då. Det tjuvbörjade idag med Oh, Holy Night. Phil Colter spelade flygel. Vi sökte kompositörens namn, Adolphe Adam


Bernadette Peterrs sjöng att man inte kan fånga en man med bössa.

Oh you can't get a man with a gun
The gals with umbrellas are always out with fellas
In the rain or the blazin sun
But a man never trifles with gals who carry rifles

 

Oh you can't get a man with a gun.
With a gu-un, with a gu-un, oh you can't get a man with a gun.
A man's love is mighty, he'll even buy a nightie
For a gal who he thinks is fun.

Irvin Berlins You Can't Get a Man With a Gun och det var förstås ur Annie Get Your Gun

För att ytterliga spä på förvirringen kom dagens Eldemandubbel. O den här gången hittade jag inget sammanhang alls. Bröderna Ferm spelade Sudda Sudda, o vad det gör är, att ta bort den sura minen. 
Monica Bring och hennes Treooo spelade Lasse Berghagens En kväll i juni

En månad tidigare, i maj gick ett avsnitt av På Spåret som visade upp en ny tjej. En sångerska som Augustifamiljen hade med sig på scenen. Hon heter Sarah Klang och tog alla med storm. De som såg programmet. Jag missade det förstås. Sarah sjöng idag Strangers från debutalbumet Love in the Milky Way


Like a bang, a boom-a-boomerang
Dumb-be-dumb-dumb be-dumb-be-dumb-dumb
Oh bang, a boom-a-boomerang
Love is a tune you hum-de-hum-hum
By giving away, I think you'll learn
You'll get love in return
So bang, a boom-a-boomerang is love

Bang-A-Boomerang heter den ju. Fortfarande. 


O bang sa det i kyrkan när Agnes och Björn sjöng för Victoria och Daniel. When You Tell the World You're Mine. Så vackert så änglarna gråter en skvätt, de också. 2011 var det. Tiden går! 


Ringar utbyttes. Nästa kryssbidrag handlade om en specifik ring, Härskarringen - eller Sagan om ringen som filmen heter. Böckerna fick nytt namn för några år sedan, med en bättre översättning av originalnamnen. Vi hörde musik ur första filmen om hobbitens väg till Mordor för att för alltid förstöra ringen. 

Oooh La La. Britney Spears

Ooh my my baby don't be shy
I see that spark flashing in your eye
My heart beats fast 'cause I want it all
So baby come with me and be my ooh la la

 

Take my hand, we can go all night
And spin me round just the way I like
It feels so good, I don't wanna stop
So baby come with me and be my ooh la la


Maja och Pelle sjöng Peps Oh, Boy. Vem kan sitta still till den, även om man inte hör herr Perssons raspiga skånska? Här är det ännu svårare att sitta still - skulle man befinna sig utomhus. Vi har vackert väder men stormvindar utan dess like. Det skallrar i allt som är löst utanför fönstret hör jag. Låter som de stormbyar den vintern vår vindskiva for in i väggen runt knuten med en smäll. Tur nog hade vi inga fönster på den gaveln. 


Nothing's Gonna Stop Us Now. Starship. De hette en gång Jefferson Airplane som byttes till Jefferson Starship men ett bråk gjorde att gruppen delade sig o de fick inte använda hela namnet så de behöll ena halvan av namnet. 

Let 'em say we're crazy, I don't care about that
Put your hand in my hand, baby, don't ever look back
Let the world around us just fall apart
Baby, we can make it if we're heart-to-heart

 

And we can build this dream together
Standing strong forever
Nothing's gonna stop us now
And if this world runs out of lovers
We'll still have each other
Nothing's gonna stop us, nothing's gonna stop us now, whoa no


O vi slutade däruppe i rymden bland rymdskepp och satelliter. Miriam Bryant gjorde en låt som heter Satellit och i Så Mycket Bättre för ett par år sedan gjorde Ison & Fille om den i rapstuk. Jag kan egentligen inget om rapmusik, men förundras varje år över rapparna som är med och hur de leker fram en helt ny låt, men med grunden kvar av originalet ändå. O sen det där med vissa ord och fraser som går igen i deras texter. Mycket man som svensson inte fattar. 


O med det avslutar jag dagens kryss. Hoppas rutorna sitter kvar i fönstren. Laddar bössan, nej laddar för nytt avsnitt av Så Mycket Bättre. Apropå rappare. Det är en Stor dag idag. Spännande. 



Av Kvasthilda - 17 november 2018 09:00


Tema nr 233 Rost

321/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 november 2018 14:05

Så himla sugen på tomtegröt idag. Eller risgrynsgröt som vi alltid kallat det. Vissa säger bara risgröt. Den duger året om, inte bara på julafton. 

Fotade om en bild till 365an idag. Isgata. Vi har rena blankisen ute kring gårdarna - o i hela stan. 16 november och väldigt lite snö. Gick på vinden o letade en grej åt en kompis o hörde traktorn köra runt huset. Tänkte vad nu? Tills jag insåg att de var ute med grus. Välbehövligt. 

Jaktledar'n har skjutit en tjur idag. Gubben tog en annan hanne igår, en tjäder. Båda blir fina i grytan så småningom. Tjuren var en ynka liten sextaggare - på ena hornet. Som var så litet att man knappt såg det. Ung tjur. Men med sex taggar. Om nu inte Micke sköt av hornet o därav pyttetaggarna. Nåja. Alla är vi barn i början, inklusive tjurar som ska bygga horn. Har aldrig fattat hur de växer, de där hornen. De tappar dem ju. Hur i fridens tider hinner de bli så stora som pristjurar får? 

O julmusiken flödar i mina högtalare. Allt för att hitta känslan i år. Har varit en jävla höst. 

Nåja. Gröt var det. Bäst att titta till den så det inte bränner fast. Hopplöst. 

Av Kvasthilda - 16 november 2018 09:00


Tema nr 203 Ordstäv

320/365


En bild säger mer än tusen ord. Men här är det då tusen ord i bilden. I en byggnad mitt emot lämnas tusen och åter tusen ord ut varje dag. En skola som ligger på andra sidan gatan. Kanske huliganerna lärt sig dessa ord i skolan? Nä. Inte ens på konstlektionerna. Vissa taggar är fulsnygga, andra bara skitfula. 

På en mur vid huset intill står två indiska skulpturer. Två huvuden. Huvudlöst är ett ord som dyker upp i mitt huvud. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

ex

Av Kvasthilda - 15 november 2018 22:45

Vilken dag. Inte fått ett jota gjort. Men vi har raidat lakritsremmar idag. O Snorunt. Samlade ihop "vårt" lag o fick ihop lite fler bollar, fastän vissa gjorde allt de kunde för att stjälpa lasset för ALLA andra. Förstår inte det där tänket. Jamen, "De har inte sagt att de ska vara med". Hmmm. Alla basunerar inte ut när de tänker spela eller inte o ett par gula jag känner säger ingenting i chatgruppen - mycket till del av att en del tar över allt. Trist. Den ena kunde i alla fall inte vara med in person, men vi drog ihop nog många mobiler för att den personen också skulle kunna vara med, om än inte själv. Den andra kunde ställa upp med egen mobil trots allt - för att vi flyttade upp raidandet en halvtimme. O de behöver all hjälp de kan få. Huff. Hjälpte byakompisen att få en i alla fall. Dexade två nya åt hen. Skoj! O den fan har ännu en ny, ett par minuter efter midnatt för att vissa i G4 kräver en ny grunkomojäng som man får i sjunde paketet i specialuppgifterna. Dammit. I morgon får jag min. Nä. På lördag. Dagvill. Men vilken ska man välja? Hundringen? Cp96? Men den kan ju vara skitkass, sa dotra. Voffödådå? Äh, får se. 

Av Kvasthilda - 15 november 2018 09:00


Tema nr 11 Bildtext

319/365


Texten i bilden talar om var vi är o vad vi ska till att göra. Typ. Lite lunch på Arlanda mellan flygen.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 november 2018 09:00


Tema nr 170 Lämnad

318/365


Undrar vad som gjort att vanten fastnat o frusit i just den ställningen? Nån tappade den och den har blivit kvarlämnad på en gräsmatta och sedan frusit i ett stilleben. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards