Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2019

Av Kvasthilda - 2 februari 2019 12:16

Satt uppe lite längre igår, än jag hade tänkt. Blir alltid så när man har nattugglor på tråden - dvs i andra änden av en konversation. Idag sitter jag med huvudvärk - igen. Spänningsvärk. Lite ont i nacken. Har dock sovit bättre inatt än i går natt. Maken mår bättre idag o börjar prata om sina älgkotletter. Bra att han gör dem i morgon. Jag har nattjobb o far mot Narvik på eftermiddagen. Sen ska det dammsugas. Satana vad det är kattsand o dammråttor överallt. O katten tigger godis. Heeela tiden. Husses fel. Eller tja. Jo. Hon fick ju en kalender i december o i den fanns det en massa roligt godis för en kisse. Fast det var lite mycket tycker jag. Hade räckt åt Kråk o hennes tre. Plus Luna. Från början fick hon hela agsransonen men jag insåg snabbt att det inte skulle hålla med 24 såna gottetillfällen så jag delade sonika varje påse på flera dagar, vilket i sin tur innebär att det fortfarande finns kvar. Husse deler frukostosten med henne. Hon älskar ost den där knäppa katten. Hade riskakor - eller mer troligt majs då det inte var så länge sen o jag har gått över till majskakor för de är jättemycket godare än risdito - med ost på diskbänken. Skulle ta en men tyckte den såg konstig ut. Tog mig en stund att inse att kattfan hade varit på bänken o slickat i sig osten.... Vi käkade tacos häromdagen o den där smältosten är mumma, tycker hon. Hon tigger o tigger o tigger. Högljutt. Hon tar sig numer friheten att hoppa upp på bänken, fast vi sitter intill henne, o undersöka vad som finns där. Hon kliver upp på bordet för att inventera. O DET är gubbens fel. Han låter henne sitta på Tripp Trappen o äta sina godisar från bordskanten. Nu skriker hon (nåja, med Lunas låga register i alla fall) när vi kommer in i köket. "Dra ut stolen åt mig", säger hon. Nånä. Inte om matte får bestämma. 
Som Kråk säger. HUR kan du vara så tjock när du inte äter nåt? Blir kanske bra när hon kommer ner till stugan igen o får springa ute. Hon gör ju i alla fall inte som Nelis o äter det hon fångar. Så den mat hon serveras är det hon får - o däremellan rör hon på sig. Smyger o spanar överallt. Mest hos GUnnar. 

Som ringde mig halvelva igår. Madre Mia. Undrar om nåt hade hänt. Nä. De hade ringt Gubben inatt också men han ignorerade samtalet. Whiskyboysen firade väl Peders uppsägning. Var mest förvånad att han ringde så sent. De där två brukar klocka ut vid nio.... Eller senast tio. 

Av Kvasthilda - 2 februari 2019 10:52

Sista tonerna rullar ut i sista uppgiften o jag har tid att sitta med kryssbloggen också, trots jobbhelg. Så här fick jag ihop det idag, denna kalla första lördag i februari. 


Man kan inte stressa fram kärlek, det säger Phil Collins. Eller hans mamma... 

My mama said, "you can't hurry love
No, you'll just have to wait"
She said, "love don't come easy
But it's a game of give and take"
You can't hurry love
No, you'll just have to wait
Just trust in a good time
No matter how long it takes


Stockholmskravallerna 1948. Där pratade en ung Slas om kultur. Stig Claesson. 


Vi tittar till Klas Klättermus i nästa bidrag. 


Lisa Nilsson sjöng en dikt av Kristina Lugn, När jag var gift med Herrman.

När jag var gift med Herrman
då var det allmänt känt
att jag var en mycket skicklig
hushållsassistent.

 

Jag bjöd på glada tårtor
på pölsa och på vin
och jag var alltid ensam
och snäll och rar och fin.

 

Jag kände sorgen växa
i vårt trånga hjärterum
när jag var gift med Herrman
och dog av valium.

Mycket text. 


The Extra Terrestrial var näst i tur. Vi hörde signaturen från E.T


Himmel. Vem satt still sen? Disco i allra bästa 70-talsstuk. Amanda Lear med sin Fashion Pack

In people always have to smile in Vogue
They only travel by Concorde
Doing things you can't afford.
They are the fashion pack
People you see in the magazines
They are the fashion pack
They're always smiling in theit limousines
They only come on their trendy track
They are the fashion pack.
In Paris you got to be seen at Maxim's
The Palace
The "7" and then go Chez Regine
Champagne
Caviar
Haute-coututer
Expensive cars
Saint Laurent and Loulou
Rich ladies with a few bijoux.
Who is in ? Who is out ? Tell me
Tell me
Tell me
Who is in ? Who is out ? Woman's wear Dally.


Världens bästa Karlsson. Karlsson på taket. Från världens bästa Astrid. När de gjorde filmen i mitten av sjuttiotalet, användes Centralbadets tak i Stockholm som scen. Det var tillräckligt stort och säkert för att ha barnen på och där byggde man upp Karlssons hus. 


Eldeman gav oss nästa uppgift med ett leende i mungipan. Avsignaturen till Da Capo. Goodnight Sweetheart, inte att förväxlas med The Boppers version. Al Bowlly heter han som gjorde den, på stenkakornas tid. 


Lennart Palm på det. Han spelade Gösta Linderholms Rulla in en boll


Sen bränner vi hus. Inte med Talking Heads som gjorde det på 80-talet, utan i en duett från 99 med Tom Jones och The Cardigans. Sångerskan heter Nina Persson. Burning Down the House


O dagens dubbel. Eldemandubbel. Owe Thörnqvist höll sig I köket, men om Albin och Pia också var där, får vi inte veta. Och Anna hon skulle stanna, vare sig hon var där eller inte - heller. 


Patrik Isaksson skrev Du som tog mitt hjärta och i en duett tog han med sig Sarah Dawn Finer. 


O detta hjärteknip avslutar dagens kryssblogg. Det gick ju fort! 



Av Kvasthilda - 2 februari 2019 09:00


Tema nr 147 Kattporträtt

33/365


Inte är hon lätt att fånga på bild, vår Luna. Hon var lite nyfiken o undrade vad matte gjorde utanför fönstret, så där fick jag henne att sitta still o titta en stund. Annars är hon hopplös. HEJ MATTE, vad gör du?? Åsså kommer hon flängande. Sitt still.... 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 1 februari 2019 22:30

Gubben stöp i säng. Han var trött redan när jag kom hem, men satt ändå uppe en timme till. Har varit en snabb sväng till svappis. Fick uppdrag att hålla utkik efter renar längs svappaspåret. Såg inget. Bangubbar hade varit ut tidigare o letat från Aptas men sett nada. Intjaå. Finns nån liten buske de kan gömma sig bakom, men inte är det många. Eller stora. Längre ner längs spåret finns det mer risk o buskage. 

Svängde av mot GV på hemvägen o där var det desto mer spår. 

Däremot såg jag ett par älgar. Eller en älg o rumpan på en som vek av upp mot gruvan. Rapporterade till fjärren så det inte skulle bli en äverraskning fär persontåget. Jobbigt med två stora älgar framför plastpilen. Fast nä. Det är väl snälltåg som går den tiden? Äh. Noll koll. Som svärmor alltid sa. Fråga inte en lokförare när tåget går, för det vet de inte. Förhoppningsvis vet den som kör dem.... Vi andra. Inte bry. Eller några av oss. Tågnördar med läskpappershjärna finns det alltid. 

Lite Elementary nu då, innan man kryper under täcket.... 

Av Kvasthilda - 1 februari 2019 09:00


Tema nr 322 Uppe på berget

32/365


Om man bara vet var man ska titta, kan man se en kollega till mig komma nerför Fagerlia. Ett långt pärlband av malmvagnar längs järnvägen, under fullmånens sken.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards