Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2019

Av Kvasthilda - 19 april 2019 09:00


Tema nr 58 Fiskare

109/365


-.




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 april 2019 22:34

Fullspäckad dag. Fast inte. :) Vi klev upp i ottan. Druttade runt lite med fukostfix och dassbesök, kaffekok o klädval. Satte oss i bilen. Nollade densamma för jag ville - engångföralla - se hur långt det är till Carina. 96 km. Typ. 96,6 tror jag mätaren slutade på. Bra man kommer  ihåg det då..... Får väl kolla mätaren nu o dela det på två.....
Medan Carina klippte mig satte sig dotra o barnbarnet med hennes skrotlåda o letade kul grejer. De hittade en kasse full! Carina skulle rensa ur den hur som helst, men helt galet. Ongen var glad i alla fall. O mormor är fin i håret. Ett tag. 
Stannade till i Öjebyn o hälsade på en kompis till dotra på jobbet. Hon flyttade ner i höstas. En gammal jobbarkompis. Sen full rulle tillbaks till Långa. Hungrig. Blev grillade hampisar. 
Fick bilder från en kompis i Skåne. Grönt o fint. Blommande träd. O här är det snö, is o kallt. Plusgrader på dagarna så snön försvinner fort, men det är kalla nätter. 

O  kallt på dass. Dilemma. När ska man  tända värmeljusen? De håller ju bara 4-6-8 timmar. O lyktans ljus håller något längre, men när ska man tända dem. Det är OK temp där på dagtid. Gubben ska sätta in ett element där, men det blir väl senare i vår/sommar - inför hästen så ännu är det kallt att vara på dass. Nu ska man ju inte bosätta sig där o det finns dass med minusgrader så varför klaga? Men värmeljusen gör sitt till, när det kommer till behaglig temperatur på liten yta. 

O detta om detta. I morgon kommer sonen ner. Han skulle ha kommit idag, men har varit för stressad för att hinna det han vill. Sen fortsätter han söderut. Älskade barn. Så vuxen han är.  

Av Kvasthilda - 18 april 2019 09:00


Tema nr 20 Bett

108/365


O där fick Doris tag i frisbeen.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 april 2019 21:41

Är trött. Trött, så trött. Vet inte  varför. Frisk luft tär på en? Eller så beror det på att jag satt uppe för länge igår o redan då gick på ångorna av tidigare dygn, eller att jag inte sov tillräckligt innan jag vaknade i morse. 

Vi filosoferade en stund till jag sa, "Ska vi åka till Arvidsjaur idag? DollarStore?" Men jaaaaa, utbrast Dotra så så fick det bli. Vi hade en tanke om att kanske raida lite i byn också, men då kom det hemifrån, kommentarer om raid o att de tar med våra huvudkonton. Jaja. Lika bäst det då. 

Blev  marginellt hur som  helst. Nu, ska jag ta en tur till dass, via Pigans nyskottade gång genom snöhögen, fan så mycket bättre än att gå runt den på isen. Sen borsta gaddarna o inte dröja alltför länge innan ögonen förlorat kampen mot John Blunds sandsäck. Han måste ha smugit sig på mig redan, för jag har jättesvårt att hålla ögonen öppna. 

Av Kvasthilda - 17 april 2019 09:00


Tema nr 163 Leklysten

107/365


Iza o Doris älskar att jaga saker och vill att Åbe hjälper dem kasta frisbeen. Dock lite svårt när Iza står på den.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 april 2019 21:07

Kunde ha handlat om Tolkien, men det är fortsatt om Notre Dame. De två tornen på "framsidan" av katedralen verkar klara sig från eldens härjningar. Vore fasen annars. När vi tänker på Notre Dame, vi som inte varit där, är det framför allt de två klumpiga klocktornen på var sida om ingången man ser på  ögonhinnan. Det är liksom sinnebilden av Notre Dame. Det där bakom, som ju är själva kyrkan, ser man inte på samma sätt. Tragiskt att spiran föll. Rakt ner i kyrkkroppen... Den var under renovering. Man hade tagit undan ett antal bronsstatyer för översyn, o tack o lov för det, annars hade säkert även de fallit offer för brandhärden. Spiran satt mitt i krysset där de två skeppen möttes. 

Macron har bett omvärlden om hjälp att återskapa, eller bygga upp katedralen igen. Får ju hoppas att det går lite fortare än de 200 år det tog att färdigställa den från början. Idag finns lite andra möjligheter att sätta upp byggnader av den här digniteten, men det kommer ju aldrig att bli samma sak. Det är oerhört fascinerande hur fasen de lyckades bygga alla dessa enorma byggnader som finns i världen. Alla stora katedraler som byggdes för 800-100 år sen o mer. Pyramiderna. Alla statyer och skulpturer som finns - som INTE IS eller daesh, slagit sönder. De som överlevt krig. Narvisk kyrka är en sån byggnad, om än inte 800 år gammal. Men den överlevde tyskarnas bombningar. Samma gjorde Notre Dame. Fast delar av den överlevde inte Franska Revolutionen. De rev då ett torn. En spira? O slog sönder en massa kungastatyer. Men större delen av katedralen stod stolt kvar, tills igår. Så ledsamt att se spirans fall, rakt ner i helveteselden. Tur nog, stod sig större delen av katedralens stengrund, så det finns att bygga på. 
Jag har vänner som ska åka till Paris under en nära framtid och ett besök i Notre Dame har varit en självklarhet. Nu, blir det att titta på den utifrån. Framifrån kan man fortfarande låtsas att den är hel, men från  sidan och bakifrån finns inget tak, eller spiror och torn att se. Inga fina rosett- eller andra målade fönster. Tragiskt. 


Jag har haft radion på hela dagen, på vår väg till stugan o så fort det pratats om Notre Dame och branden har ljudet ökat. Som kyrkvän gör det så ont i mig. Så ont. 

Av Kvasthilda - 16 april 2019 09:00


Tema nr 308 Trädkrona

106/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 april 2019 21:44

Dagens hemskaste nyhet. Årets tråkigaste nyhet tror jag. Tråkigaste nyheten på över tusen år. Notre Dame brinner. Den franska folksjälens herrefäste. När jag tänker på Paris är det på Notre Dame och Eiffeltornet. Triumfbågen och Sacre Coeur. Och mycket annat. Men Aristocats. Ringaren i Notre Dame. Det säger sig självt. Det vore inget utan katedralen. Så himla tragiskt. Hjärtekrossande. Jag gråter. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards