Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under maj 2019

Av Kvasthilda - 9 maj 2019 21:15

Maken kom hem från fjället. Frågade hur de hade klarat sig - i tält o snö. Tja. Det blåste - oavbrutet i två dygn. Vi har liggsår... Kan tänka mig det. Men de hade i alla fall tagit nå' grabbhalvor som fiskade olagligt. De verkade rätt nöjda med resan ändå. 


Den där irriterande förkylningen sitter i. Får se hur jag mår i morgon. Ett Narviksskift står på tur om kroppen pallar. Hostar som en tok emellanåt, men lårmuskeln har lugnat ner sig lite i alla fall. 


Körde pigan till jobbet o skulle ställa in bilen i garaget när jag kom hem. Jo, tjena. Inte lönt ens. Det kom ju ett par dm snö igår o vinden drog ihop en jättedriva bakom grannens bil - just i min garageuppfart. Var en sak att få ut bilen, även om underredet surfade på snön, men nåt helt annat att få upp den i garaget igen. Sommardäck. Nä. Det var bara att ge upp. Trampade ihop o sparkade ut snön o hoppas en del av det tinar bort under morgondagen. Sån där oerhört onödig snö. 


O Marvel rullar på. Ser just nu Agents of S.H.I.E.L.D och det är kul. Första säsongerna är visst bäst sägs det, men nu följer ju jag den där listan så halva säsongen - o Thor The Dark Worlds efter sjunde avsnittet. Tror jag har den på DVD. Nörd. 

Av Kvasthilda - 9 maj 2019 09:00


Eget tema nr 10 Bröder

129/365


Ett visst syskontycke förekommer...



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 maj 2019 11:45

Fy fan. Har knappt sovit inatt. Det där benet spökar så mycket. Kan knappt vända mig o kan inte ligga som jag vill. Fattar inte vad som hänt o varför det gör ont. Nån sträckning? Kan ju inte komma, bara så där. 

Snorar o nyser o på det vräker snön ner. Skulle behöva åka o hämta upp näsdroppar, men det får vara. Får klara mig med det som finns. Vete sjutton om ens min bil går hinderfri över snön som fallit. Den är så låg under. 

Får se om gubben blir hemjagad från fjället också nu. Tänker på snön... Kul att ligga i tält nu. 

Kaffet smakar skit. Huvudet spränger. Kul i jul med dunderförkylningar o onda muskler. Kärringen är slut. 

Häxan Surtant. 

Av Kvasthilda - 8 maj 2019 09:00


Tema nr 113 Här har jag aldrig fotat förr

128/365


Ett kassaskåp dök upp under rivningen av stadshuset. Undrar vems kontor det var? Kommunalrådets sekreterare? Fantasin sätter igång. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 maj 2019 22:15

En lång dag idag igen. Har ont som fan i benet o vet inte varför. Måste vara ett muskelfäste som fått spader. Hur kan det dyka upp, bara så där? Haft ont hela dagen o kan knappt gå. Det är svårt att sträcka benet. Eller nä, lyfta benet. Kraften finns inte då det onda står i vägen. Konstigt. 


O det onda då. Håller på att se Hulken. Haft en diskussion med kidsen om filmerna och den gamla teveserien. Har klurat lite i vilken ordning man ska se Marvel-filmerna o -serierna. Det finns de som roat sig med att lista alla avsnitt och filmer i kronologisk se-ordning. O det är absolut inte i kronologisk inspelningsordning. Iron Man ett o två, Hulken (gäller bara att välja rätt Hulken, det finns två filmer - The Incredible Hulk) o omlott med Iron Man går första Thor-filmen men den ligger senare, nån liten scen insprängd i CapAm med Thors hammare ligger strax innan osv osv. CapAm är ju först, givetvis då han är äldst av Avengersarna. O sen Agent Carter som utspelar sig efter hans försvinnande. Jadu. Mycket att hålla reda på. O många filmer att se. O sen kan man flippa ut i de andra serierna, som har eller inte har nåt med Avengers att göra, Jessica Jones, Daredevil o de senare filmerna med barn till Avengers och X-Men o guvetvad. Vet inte riktigt hur Inhumans och Runaways passar in med de andra, eller Luke Cage - som är kopplad till Jessica Jones. Cloak and Dagger. The Defenders. Iron Fist. Många figurer är det. Åsså Spiderman då som inte var Marvel men är en av Avengers. Rättigheter till höger och vänster. 

Nå. Tillbaks till Hulken då. Lou Ferrigno gör en cameo i filmen. Sån't gillas. Stan Lee är ju alltid med nånstans. Idag fick han flaskan med Banners blod... 

Av Kvasthilda - 7 maj 2019 09:00


Tema nr 289 Svävar

127/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 maj 2019 09:41

Sitter med tårar i ögonen o snorig näsa. Inte bara av den evinnerliga förkylningen som dessutom spär på med huvudvärk och ett ont ben(!) - det sista har inget med förkylningen att göra heller. Hade plötsligt ont i en muskel när jag la mig inatt och hade problem med att vända mig i sängen. Här o nu står ett moln av ilsket doftande tigerbalsam omkring mig. Hittade inte min voltaren-salva så jag tog fram tigern i stället. Och en Naproxen. Hjälper föga. Fattar inte vad som hände, men kul att klättre lokstege i eftermiddag med det här muskelfästet. Not. 

Nåja, snorandet o de tårade ögonen (som påverkas av nyss nämnda tigerbalsam) tåras även för att jag just sett sista avsnittet av Störst av allt. Så jäkla bra serie. Har du Netflix, rekommenderar jag den. En svensk serie om  inte helt vanliga gymnasieungar. Eller ja. Det är de väl, även om Djursholmsungar kanske har det lite mer förspänt än andra. 

Gubben drog till fjälls i morse o blir borta några dagar. En annan jobbar. Tre veckor. TRE veckor innan ledighet o semester. WUT? Det var ju nyss jul. Eller i alla fall semmeltider. Julen varar än' till påska. Har en o annan liten kvarglömd tomtedocka sittandes på hyllorna. Men julgardinerna är tvättade. Till slut. Utom den i hallen med domherrarna på. Kanske man skulle byta gardiner där i år? I vår. Äh. Med den här takten är det snart jul igen. Hejpa! 

Av Kvasthilda - 6 maj 2019 09:00


Tema nr 82 Förtöjd

126/365


Den stora malmbåten ligger o väntar på att få plats i hamnen.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards