Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2019

Av Kvasthilda - 21 juli 2019 09:00


Tema nr 243 Rovfågel

202/365


I några kassa mobilfoton fångades ett par örnar. Är inte dessa rovfåglar, vet inte jag :) 





Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 juli 2019 17:00

Idag är det en dag med ett vanligt namn. Jag känner hur många Margareta som helst. Jobbar med en Maggan. Kul tjej. 

Av Kvasthilda - 20 juli 2019 16:50

Sådärdå. Några minuter till övers. Eller egentligen inte. Har väskor att packa (om) inför nästa vecka. Löste krysset i direktsändning, med viss svårighet. Tog några sökningar att hitta rätt och lullullet får låta vänta på sig i de flesta fall. Fick ihop det så här idag (om jag nu kan tyda mina handskrivna kråkor): 


Vi drar ut i Stockholms skärgård, tillsammans med Lasse Berghagen. 

Jag älskar dej, oh, grönskande skärgård,
mitt juniblåa hav.
Du gör mej så oändligt rik,
kan du säga vem som gav
dej din friska doft av salt och tång,
din drömmande solnedgång.
Jag ber dej, lev för alltid i mitt sinne,
bli en ton i min enkla sång.


Om så bara solen skiner far man väl runt där med ett leende? Nästa uppgift illustrerdes med Charlie Chaplins Smile och det man gör är ler


Sen är jag osäker men tror att det var ABBAs Happy New Year i ett underligt arrangemang. Svaret för krysset blir i alla fall nyårsafton


2001 års mest önskade artist? HUR??? Jailhouse Rock är fantastisk - om micken hålls av Elvis. Definitivt inte när Eilert Pilarm håller den. Han är ju värre än M.A. 


Nåt som låter bra mycket bättre, är Gotländsk sommarnatt på trumpet, vem som än blåser i den. Idag var det Ernie Englund. 


Har ingen aning om vem som sjöng för nästa kryssadress men jag vet att Agneta brukat sjunga The Heat Is On

Tropical summer - balmy day
Sit around You haven't much to say
'Cause the heat is on
The heat is on.

...

The temperature is rising to fever pitch
The sun is getting closer and we all get rich
'Cause the heat is on
The heat is on.


Brevet från Maria på Öland. Han pratade en massa om hur brevet och melodin kom till, men det var lite dålig täckning så jag fick inte ihop sammanhanget. Men den som satte ihop en text med musik var Thore Skogman och sjöng gjorde Lotta Engberg


Sen den där som definitivt krävde nån form av sökning. En holländsk grupp som poppar upp klassiska stycken. OK. Det var ju ett undantag. Eller inte. Ekseption heter de och melodin de satte strängar o annat i idag, var ett av George Gershwins stycken. Ingen aning om varifrån. 


Irving Berlin är en annan klassisk kompositör. En uramerikansk sådan. En rysk jude... Skulle ha varit idag så hade han inte ens kommit innanför gränsen. Oj, vad mycket musik han komponerat som är helylleamerikansk. Tycker de. Annie Get Your Gun är en av alla hans musikaler och ur den hörde vi idag, Ulla, vilken Ulla sjunga ett stycke, på svenska, Underbar. Förmodligen fru Sallert. 


I fru Wennermans fall, är en galen komedi, skriven av en av alla Ekman, Marie-Louise. Hon var ett tag gift med Gösta som spelade en av damrollerna i denna komedi, från vilken vi hörde just Fru Wennermans sång. Några av de andra damrollerna spelades av Kent Andersson, Dan Ekborg och Johannes Brost. 


Vi fortsätter med ett klassiskt stycke, vilket det då var - o vem som nu spelade. Den italienare som skrev det var i alla fall Paganini


Lill-Babs slutar med att utbrista Mina kärleksbrev dom vill jag ha igen.

Jag kastat sten mot din vägg,
ringt på din dörr,
bultat mej trött och se'n.
Har jag försökt telefon,
till det brann i trå'n,
för mina kärleksbrev dom vill jag ha igen.

Känslan hon förmedlar är nog lite ilska


O med det snärtiga slutet avslutar jag detta för idag. Nu ska det packas väskor. Nästa kryss löses kanske med SysterYsters hjälp. Hejpa! 



Av Kvasthilda - 20 juli 2019 09:00


Tema nr 144 Jukebox

201/365


Man tar alltid på sig 1:6-ögonen när man går på loppis. Alltid hittar man nåt spännande som kan funka som prop i nån display. Dessa var jättecoola, men säljaren tog bara kontanter så de fick bli kvar. Den ena i plåt, den andra i porslin. 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 juli 2019 13:37

Jösses. Att de fattade för femtio år sen hur man skulle ta sig ut i rymden? Man tycker att så mycket har hänt inom all forskning att det syns ofattbart och ogreppbart att de alls kunde ge sig ut i rymden för femtio år sen. Femtio år! 



Av Kvasthilda - 19 juli 2019 13:16

Sara. Känner en och annan. Min äldste bror har ett barnbarn som heter Sara. En klasskompis farmor hette Sara. Hon var en go gammal tant som jag bodde granne med några år. Kompisar i Falun har en dotter som heter Sara. Några vad-kallade-hon-dem-(sig)-Emilia? Bangårdstroll - kontra gruvtroll då - heter Sara. Det är Sara idag. Fast fruntimmersveckan startar ju med Fredrik. Finns säkert ett o annat fruntimmer med det namnet också. Känner några såna också. 

Sara kom med solen. Idag är det fint väder ute. OK, grå molntussar här o där o som till stor del täcker himlen just nu, men jag har i alla fall känt solens varma strålar och sett dess vackra gula ljus genom fönstren. Har inte varit ut ännu idag... Blev sen hemkomst igår. Passade på att dra en repa runt stan o snurra stopp i Pokémon och besöka lite Värdshus i Potter. 

Ikväll styr jag kosan åt andra hållet och far ner till torskkusten. Eller fiskleveroljans förlovade land som Rikke brukar säga. Men det är då det. Lite annat nu. Om datorn svarar. VARFÖR uppgraderade jag inte Windows när jag kunde....?? Bah. Ha're! 

Av Kvasthilda - 19 juli 2019 09:00


Tema nr 46 Dubbeldäckare

200/365


Hade ju kunnat gräva upp nån gammal Tvillingdeckarna-bok, men jag råkade se denna på en loppis. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 juli 2019 18:15

Det är temat för dagen. Börjar jobba om... tre minuter. Eller två när jag skriver det här. (blev tvungen att redigera då jag hörde nåt i Karlavagnen? Kvällspasset? nåt radioprogram igår kväll. En farbror ringde in o sa "Jag är yngre än vad jag är nu". Ehh? Jo, tiden går ju medan jag pratar.) Ringde Op o kollade lite vad jag har hem inatt, då jag inte fått nån dagorderförändring, Det brukar komma när vi har genomgående tåg. Nä, du har ensamt lok hem. Yay. Det är en högvinst om nåt. Såtillvida att det inte är ett STH10-tåg. Ett sån't har jag också haft o det var ingen superhöjdare. Nädå. Full STH (70 som vi har i tomtåg) o full ED-broms. Finfint. O inga tunga vagnar på kroken. En kompis fick köära ett maxlastat tåg häromdagen. Yikes. Fattar inte riktigt vitsen med det. OK, går mindre folk o färre tåg, men slitaget på räls o växlar blir så ofantligt mycket större. Jaja, det är väl nån som tror sig veta bättre än jag som har Maken ute på järnvägen o synar allt vi kör sönder. 

Nåväl. Ska ta mig ner mot kollegan o byta av honom så det är väl bäst att leta fram bilnyckeln, ta tågordern o dra iväg. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards