Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2019

Av Kvasthilda - 18 juli 2019 09:00


Tema nr 11 Att skapa

199/365


Svärfar gjorde mycket grejer i näver. Kaffeburkar, ljusstakar (nåja, en krage man satt runt ett ljusglas), klockor, brickband, lampor, speglar, korgar o en massa annat. Vad han inte gjorde, var en matväska som denna. Ursnygg. Det kräver lite skaparanda och fingerfärdighet för att arbeta i näver. Min syster gjorde en adventsstjärna att hänga i fönstret som jag fick, men den gick i kras i nåt ilsket utbrott *nån* hade för en herrans massa år sen. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 juli 2019 20:04

Fick oförhappandes några timmar till övers här. Typ. Blev lite tidigare hemgång då mitt tåg blev inställt så jag passade med kompisen. Ska sätta mig o fixa med lite 365-foton om handen bara håller. Mushanden gör ont som fan och visa rörelser är jobbiga. Svårt att lyfta och ett helsike att klättra ut o in i lok. Hade gärna tagit en virre för att lindra det hela, men kan inte för att 1. har arbetstid till midnatt och 2. har ingen.... Blir svårt då. I alla fulla fall. 

Gubben drog till fjälls med Halt o förmodligen hela hundflocken. Hoppas de klarar sig från alltför mycket regn. 

Nä, dyka ner i arkiven då o se vad som finns där. Nåt skoj ska man väl hitta. 

Av Kvasthilda - 17 juli 2019 09:00


Tema nr 359 Älvdans

198/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 juli 2019 14:34

Ja herre gud. Kastade in ett kort utkast här sen jag lämnat Narvik. Ville inte glömma vad han sa åt mig togekspeditøren idag. Skrattar än när jag tänker på det. Ett tåg var på väg ner till Narvik när jag ringde om avgång och Teksp sa att "vi kan väl prata på lite här medan vi väntar på att jag ska kunna lägga växlarna" o så fortsatte han att berätta att han hade en dröm där han la en växel på Rombak o jag(!) körde ett tåg som spårade ur i Bodø(??) för att han la sagda växel fel. Jisses. Tur att det inte var mitt fel då, var mitt svar. Har ens Bodø järnväg? Nä. Nåt knas var det. Fast det är klart. Mina tåg går inte alltid på järnväg heller. I drömmarna. Mardrömmarna. Konstigt det där. 

Av Kvasthilda - 16 juli 2019 09:00


Tema nr 219 Promenad i skogen

197/365


Fast egentligen är det ingen stor skog. En liten väg som leder ut från huset i Siksjön. En sista promenad därifrån. Pojkarna/kusinerna passade på att fotografera lite innan vi lämnade stället helt. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 juli 2019 18:07

Märkte aldrig att gubben kom hem inatt. Kollade mobilen och ett sms med "Gällivare" kom in före halvtolv. Då sov jag. Vaknade till när katten hoppade över mig o använde min höft som språngbräda. Bah, en time till klockan ringer. Måste ha somnat om rätt omgående för minnet försvann tills den ringde. 

Var bara att packa ryggan o dra till jobbet. Sova nån timme i svappis före hemfärd. O just ja. Fick ju ett mobilsamtal förra veckan från en av insarna. "Ring mig, Skulle behöva prata med dig" Öhhh. Vad har jag nu gjort?? Visade sig inte ha ett jota med mig att göra, utan min namne i firman. Nån hade adresserat en synergi till mig... Fast inte till mig utan till den andra. Skulle den iaf. Jag har inte sett nåt, så den svansade väl runt kanske innan den hittade rätt. Ajnånåthin. Inte första gången jag får grejer som ska till hojna. 

Hade hoppats få raida en armerad M2 idag, men middagen stod i vägen för det... Hoppas P hittar nåt skoj åt mig i stället. Raida får vi göra när hon kommer hem igen. 

Svågern bjöd på mat idag. Törstig som en kamel ikväll. Fast det var nog mitt fel. Eller vårt bådas. Stekt röding med pottimos o nåt som skulle likna sås. Hur gör man, frågade han? Ehh. Du har lagat god mat i femtio+ år o borde väl veta det? Han letade fram en buljongtärning som blinda jag inte hittade. Hade då redan saltat det som skulle bli nån form av mjölk/gräddredning. I med tärningen o bam, blev det nåt annat. Åsså lite dill på det. Fy fan vad gott. Men salt. 

Av Kvasthilda - 15 juli 2019 09:00


Eget tema nr 22 Strimmor

196/365


Var tvungen att ta ett par mobilfoton på molnstrimmorna. Det är faktiskt panoramabilder men jag klippte dem precis innan bilden nådde trädtoppen bakom mig. Urläckert. O knallblå himmel. 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 juli 2019 22:40

Så har man då kommit sig hem en sväng. Jobb före fasen i morgon bitti.
Gubben är ute längs vägarna ännu o har katten med sig. Till slut. Han släppte ut henne en stund, som blev en lång stund innan hon återvände hem. Nu får hon leva inneliv i en vecka innan hon flyttar ner till stugan för nån månad.
Nä. Sova då. Klockan ringer om.... fyra timmar igen. Gäsp.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards