Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2019

Av Kvasthilda - 6 juli 2019 13:38

Vaknade en bra stund efter tio denna krysslördag med en blixtrande huvudvärk. Tog mig ytterligare en stund att inse att det faktiskt är lördag och att Melodikrysset hunnit igenom halva tiden redan. Masade mig ut sängen o drog igång dator o mobilapp efter det... Hade bara en uppgift kvar när snabbgenomgången var till ända och jag väntade till hela programmet fanns på Sverges Radios hemsida så jag kunde lyssna igen på vad sjutton Beatleslåten var för en. Hjälp. Ibland funkar det inte riktigt. Så här fick jag ihop det hela idag: 


Första låten kan jag inte ens googla. Verkar som att den inte ens existerar. Jag är jag med Magnus Uggla. Ville bara hitta texten, men nu är ju Magnus en av de som man faktiskt förstår vad han sjunger, så det är inte svårt att sätta sig med penna o papper o skriva av det han framför. Om man ids. Oj, vad jag skrev ner texter på papper när jag var tonåring. Man startade kassettspelaren, pausade o skrev. Kom förhoppningsvis ihåg allt så man inte behövde spola tillbaks igen. Jag är jag, ja, det finns bara en Magnus Uggla. 


Liza Minnelli. Liza med zäta. Liza with a z. Den skrevs av John Kander och Fred Ebb.

It's Liza with a Z
Not Lisa with an S
'Cause Lisa with an S
Goes "sss" not "zzz"
It's Z instead of S
Ly instead of Lee
It's simple as can be
See, Liza!

Den skrevs om med svensk text inför Mellon för några år sen. Sarah med ett H - Gina med ett G. Gina Dirawi. O Sarah Dawn Finer. 


Lite luft på det. Kan behövas efter den snabba ordfloden. Flöde räcker inte att beskriva det. Air. Spelades på gitarr. Vackert. Sa han José Luis Morton? Kanske. 

Vi behåller A-et o R-et o lägger till ett T. Hey Mrs Robinson, live med Simon and Garfunkel från 1981. Tiden går! I krysset placerat vi Art


Så går vi på revy med HasseåTage. Eller med Tage Danielsson och Grynet Molvig. De sjunger en melodi ur Spader Madame och musiken skrevs av Franz Schubert. "O tar man dig på saken blir nog inte du förbannad" - hade aaaldrig gått idag. 


Sen kom låten jag inte hade full koll på men det var ju Beatles Help, spelad av en klassisk orkester. O Eldeman har gjort en ny typ av "eldemanfråga". Vi her halva ordet i krysset. Ja, he betyder ställa, lägga, placera mm på peitmaale. 

Let's Go hörde vi sen, med Weeping Willows

We're all just passing through in to the past
Fading footprints in a sea of sand
We have our hearts and souls
Something's we can not hold we have to let go
We have to let go
Just let it go


Finsång sen, men inte med Helene Sjöholm. Gabriellas sång hamnar i lite annan klass med Malena Ernman


Vackra flickor, vackra damer. O Pretty Woman var nästa uppgift. Roy Orbisons låt, fast utan text. 


Sen fick den här damen hicka och lite rysningsknottror och huvudvärken tog fart. "Klassisk duett" kunde ju lova nåt fint... men icket. Christina Lindgren med Lasse Stefanz i De sista ljuva åren. HELP säger jag. Svågern skickar alltid nyheter om OJJ o gubbsen när det kommer nåt. Buse. 


Tur man har vana att stänga öronen för vissa saker. O Tre små grisar försökte stänga dörrar o bygga hus så att Stora Stygga Vargen inte skulle ta dem. Ingen rädder för vargen här. Ska Cobano spelade. Klassiska Disneytoner från gamla filmer som under senare år getts ut på DVD, alla med samlingsnamnet Silly Symphonies. Rädd skriver vi i krysset även om hela rädder hade funkat med pil. Som dottern brukar säga, "Heter det ett rätt rådjur?"


Vi slutar med en kär kvinna. A Woman in Love. Barbra Streisand. Melodin skrevs av ett par av bröderna Gibb. Barry och Robin brukar vara inblandade i texter o musik, inte bara låtarna till deras egna grupp BeeGees.

I am a woman in love
And I'm talking to you
You know, I know, how it feels?
What a woman can do
It's a right
I defend over and over again

En kompis till mig har gjort fantastiska OOAK dockor i deras avbild, BeeGees alltså. Robin är hennes stora idol. De körar bakom Barbra låten också. Svårt att ta miste på deras höga toner. 


O med det ska jag ta mig ut ur rutor i svart och vitt o göra nåt annat. Bota huvudvärken kanske. Hoppas ni har en fin lördag! 


Av Kvasthilda - 6 juli 2019 09:00


Tema nr 317 Under skalet

187/365


Vissa av såpbubblorna hade innehåll, annat än ren luft. Ur små rökmaskiner kastades det konstant ut små bollar, fyllda med rök, som puffade ut när bollarna träffade något.






Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

-

Av Kvasthilda - 5 juli 2019 21:55

Konstigaste bromssedel jag sett på länge. 14 vagnar. Med vaddå? Nä. 16 blir det visst, fick en ny. Hoppsan. En urspårning. O Dolomit är det visst i burkarna. 



Av Kvasthilda - 5 juli 2019 09:00


Tema nr 319 Underhållande

186/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 juli 2019 22:11

O med blå kind. GAH hur jag ser ut! Ena sidan är blåmärkt, men gör inte ont. Den andra sidan klarade jag blåmärkena men gör ont som fan i stället. Tänder. O slut Alvedon. Måste se om jag hittar nåt som kan lindra värken. 

Har vart i svappis hela dagen idag. Ringde Maken på förmiddagen. De hade passerat Falun för sonen ville bjuda på jordgubbar. Mamma sprang o gömde sig i ett hörn nånstans men Gubben drog fram henne. Pappa var som vanligt nyfiken och hälsade glatt på Mia o gänget. Nu borde de vara på Sundskär sen länge. 

Hade gärna varit där, i regn eller solsken. 

Här är det bara grått o kallt. Gårdagen var helt OK vädermässigt. Men det byttes snart mot grå himmel igen. 

Fotbollen gick ju åt tjottaheiti. Holland vann ju med sina 1-0 till slut o nu väntar match om bronset för svenskorna. Gråväder. Överallt. 

Av Kvasthilda - 4 juli 2019 09:00


Tema nr 14 Det ensamma trädet

185/365


Lappberg.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 juli 2019 22:53

Internet har fått spatt. Folk är desperata överallt. Facebook, Instagram och WhatsApp har uppenbara problem sedan nån gång i eftermiddags svensk tid. Bilder laddas upp men går inte att öppna, eller i vissa fall ens ses. De som hann lägga upp dem i skarven där, fick fram sina bilder, men de går inte att öppna. Spännande när hela plattformen fått knas. Svårt med auktioner och försäljningar när inga bilder kan visas. 


Har varit till tandis idag igen och nu har jag tandvärk. Tror hon var lite för våldsam "tror jag är i rötterna, det känns lite konstigt". Jamen.... O sen fick hon skriva en journalanteckning om gårdagens äventyr och det som följde. Jag ser ut som om jag sprungit in i en dörr eller fått en käftsmäll. Stort blåmärke på kinden. 


97e minuten av 105 före paus. 0-0.... Hopplöst. Tjejerna spelar semifinal i fotboll, mot Holland. USA vann första semifinalen igår. 


O Maken sover på Mysoxen inatt. I Sveg. Inte avis. Alls. Inte ens att han delar rum med Mia. En sväng till Övertänger med släpet o sen vidare mot Norrtälje med fyrisen.  


NÄÄÄÄÄÄ 1-0 Holland. Skit. 

Av Kvasthilda - 3 juli 2019 09:00


Tema nr 124 I gråskala

184/365


Betong o mer betong. En del av Stadshuset. Har aldrig sett den sidan av den fina trappen tidigare. Här finns ett gammalt inlägg med foton - vars motiv också finns bevarat inom svensk film, i Åsa Larssons Solstorm med Izabella Scorupco som Rebecka Martinsson. 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards