Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2019

Av Kvasthilda - 28 augusti 2019 09:00


Tema nr 337 Verklig

240/365


Det var verkligen en häftig utställning! Dinosaurier i naturlig storlek som frustade och rörde sig. Det fanns även dinosaurier barnen kunde rida på - som också rörde sig. Det enda som irriterade mig var alla färgade lampor. Jag trodde barnbarnets möte med T-rexen skulle bli läskigt, men han blev mest bara "WOOOW" när han såg dem. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 augusti 2019 12:57

Så konstigt. Världen snurrar på som om ingenting hänt. Och för 99.9999% har det inte det. Eller kanske en mindre procentsats än så. Alltid händer det något någonstans som ställer allt på ända. 

Vi vaknade. Halt for hem. Solen skiner och det är en fantastisk sommardag. Men Micke får aldrig mer se solen gå upp. Eller ner. Eller känna dess strålar mot kinden. 

Maken gick o hämtade pipan vi gav åt Micke i 50-årspresent. Han hade den i jaktkojan och tog sig en rök på den vid enstaka tillfällen. Andra goda tillfällen sög han på en cigarr, ofta med ett glas whisky i handen efter en varm bastu och en god middag. Micke, livsnjutaren. Jag har så svårt att förstå att han inte är med oss längre. Det är så jädra asjobbigt när det är någon närstående som försvinner. 

O flugjävlarna har vaknat till liv. De där små ettriga skitarna som driver en till vansinne. Kring skallen. På mobilen. I Ballerinapaketen. Överallt. Bah. Var är alla gigantiska spindelnät när man behöver dem? O svalor som tar dem, som Ida sjunger. Fast det kanske var om myggor hon sjöng. 

Dotra kom förbi med en låda biskvier till pappsen. Just nu är han glad. En jävla dag. En fin dag. Livet går vidare. 

Av Kvasthilda - 27 augusti 2019 09:00


Tema nr 229 På stor fot

239/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 augusti 2019 21:30

En dag som började konstigt blev en bra dag som blev en skitdag till slut. 

Pappa har varit på lasarettet igen för provtagning och slangbyte. Sonen skjutsade dit honom. Senare under dagen låg Golfbror inne för provtagning, men jag vet inte för vad. Hur det gick för pappa har jag inte fått reda på, men skulle det ha hänt nåt, hade Sonen ringt, så det gick nog bra. 

Jag själv har varit hos Carina hela dagen. For till henne på fm. Vi har snackat dockor o hon har klippt mig, åsså har vi snackat mer dockor. Rullade mot Långträsk igen efter sjusnåret. Såg från vägen att det brann en eld vid vår gård o förstod att grabbarna satt ute o eldade. När jag kom på plats ville gubben att jag skulle sätta mig ner. Han såg konstig ut o Halt såg ännu konstigare ut i ögonen. -Men vad har hänt? Makens röst bröts o han kunde inte prata så jag frågade Halt i stället. -Jaktledaren... han Micke är död. WHAT???? Han fick en känningar i bröstet o ringde sin bror som är sjuksköterska. -Har du nån som kan köra dig till sjukhuset? -Sitter redan i bilen. O där dog han. 

Maken har gått o lagt sig o somnat i alla fall. Micke var en av hans bästa vänner. Jag har svårt att greppa detta ännu. Såg fram emot att träffa dem första älgjaktshelgen o höra alla tokiga historier. Träffa nya jakthundarna. Gud så konstigt det blir. 

Vila i frid Micke. Vi tar en gravöl för dig ♥ 

Av Kvasthilda - 26 augusti 2019 09:00


Tema nr 3 Alla dessa svåra semesterval

238/365


Det är så mycket som ska hinnas under de lediga dagar man har. Oftast hinner man inget. Den här dagen däremot... Då tog vi en tripp till Skellefteå för att se en utställning med Dinosaurier. Spännande! 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 augusti 2019 22:45

Jisses, vad gubbarna dröjde idag innan de kom hem. Skickade ett sms o undrade vad som skedde. Anade att nån hund kunde ha irrat bort sig. Jodå, mycket riktigt. Tess hade irrat iväg o dragit över Åbyälven o husse efter. Han vadade igenom älven med vatten upp till låren. Varje gång han visslade drog hon åt ett annat håll. Frågan är om det på nåt sätt ekade i skogen så ljudet kom från fel håll för henne? Husse jagade henne i en o en halv mil i skogen o när han till slutt nådde henne stod hon för en tjädertupp o såg så stolt ut. Jaså, där är du husse. Var har du bössan? Du ska ju skjuta den där..! Huff. Inte nog med det, hade de taskigt batteri i mobilerna och kommunikationen mellan gubbarna var knapphändig. Tur att de hittae på varann till slut. 

I morgon får Tess stanna hemma o bara Tindra får följa. Tara stannar som vanligt kvar, med sin valpfyllda mage. 

Av Kvasthilda - 25 augusti 2019 09:00


Tema nr 237 Regndroppar

237/365


Precis när vi kom till affären och parkerade bilen var det som om himlens portar öppande sig. Vi satt kvar i bilen en stund till. Förvisso gäller svärmors talesätt även idag, men det är inte kul att bli rotblöt.

"Du är inte gjord av socker". 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 augusti 2019 12:01

Vilken miss. Läste på MTHWs Facebooksida, de sedvanliga hälsningarna och bland dem en notis om att Enn Kokk gått ur tiden tidigare i veckan. 19 augusti dog han. Så går det när man aldrig ser nyheter eller läser tidningar. Jag har radion på alltsom oftast men gör man annat samtidigt, är det lätt att missa nyheter. Vila i frid, du sköne man! 


En annan man, död sedan länge var Evert Taube. Han skrev Fragancia som var dagens första uppgift. Den första av dagens första Eldemandubbel... 


Vad i fridens tider har Fragancia med Australien att göra? Zero Gravity var årets ESC-bidrag från landet Down Under. De har fått tävla i ett par år nu. Bra bidrag. I år svävade Kate Miller-Heidke på en stav högt över scenen. 


Sen ett av mina pet peeves. Ett gigantiskt irritationsmoment. Inte låten och svaret per se, men ändå. Vi hörde Elvis Return to Sender, men utan text. Givetvis måste man ha en avsändare på försändelsen om den ska kunna gå i retur och det är där min irritation och frustration ligger. Jag är uppväxt med att man ALLTID SKA HA AVSÄNDARE på det man skickar. O idag hör det verkligen till undantagen. 


En adlad sångerska. Dame Shirley Bassey. Hon ställde frågan vad vi skulle göra resten av vårt liv. What Are You Doing For The Rest of Your Life? Den var från en film från 1969, The Happy Ending. Svenska titeln fanns inte på IMDB, men det spelar inte så stor roll. Vi söker ett ord ur ett bröllop. Typ. I nöd och i lust. Regissören heter Brooks, Richard Brooks. 


Tillbaks till ESC och ett land som inte heller ingår i Europa. De har dock tävlat betydligt längre än Australien. Gruppen Milk & Honey med Gali Atari tävlade i ESC-finalen 1979 i sitt hemland Israel efter att landet tog hem vinsten 1978. Hallelujah tog hem pokalen till Israel igen. Det var året få Ted Gärdestad sjöng sin Satellit. Tiden går. 


Piccoloensemblen spelade sen en melodi om ett litet djur men vi skulle ha flera ekorrar till krysset. 


Vi tog oss genom talleskogen ner mot sjön med Per Gessle och hans Jag går o fiskar. En liten nöduppgift med ett svar i en del av ett annat. 


För sen kom resten av ordet. Löper. Det är vad herrarna i Triumfens ögonblick sysslar med. Hela tiden. Ja, man måste ju träna om man ska kunna tävla i olympiader. Vangelis Chariots of Fire


Inte ekorrar men en liten mus.

Det var en gång en mus,
och den musen hette Klas.
Och han var alltid bjuden
när det var stort kalas.
Det bästa som han visste
det var att lata sig.
"Nu tar nog ingen miste
det handlar ju om mig"
Faderullanlej

Klas Klättermus. Thorbjørn Egners saga om djuren i Hackebackeskogen. 


Wizex på det i Mjölnarens Iréne. Den skrevs av Åke Gerhard och Leon Landgren. 


Undrar om hon skrev nån avsändare? Lillan? Hon skrev till sin far att hon önskade sig ett halsband av korall

Pappa kom hem!
För vi längtar efter dig!
Kom innan sommarn är slut lilla pappa!
Åskan har gått,
och om kvällen blir det mörkt,
stjärnorna syns nu på himlen igen.

 

Allt jag vill ha är ett halsband av korall,
ingenting annat det kostar för mycket.
På våran tomt
är det nu så mycket bär
och fullt med ungar har fåglarna där


Andra delen av Eldemans konstiga dubbel var Cornelis Somliga går med trasiga skor


En annan Brooks som regisserade en  och annan film var Mel. En av hans måga filmer som på svenska hette Det våras för..., var den om Frankenstein


Sen åker vi ut på de sju haven igen, på Pomperipossa tillsammans med Pippi och hela rövarbandet. Pippi själv sjöng många visor och en av dem var Kalle Teodor. 

Minns du en sjöman för länge, länge sen
Minns du hans namn var Kalle Teodor
Aldrig så ser du den sjömannen igen
Han vilar i havet, Kalle Teodor

 

Men en stormnatt kan du höra
Nån som ropar: Hej hå!
Ifrån havets djup det kommer
Och det låter så
Hej hå! Hej hå!

Pippi spelades av Inger Nilsson


Vi slutar med morgondagen. När jag tänker på i morgon. Friends. De tävlade 2000 med den melodin och kom på andra plats efter Barbados.

För när jag tänker på imorgon
Tror jag drömmen kan slå in
Om en jord i fred och frihet
Som är både din och min
Till den värld som finns framför oss
Går en väg från varje land
Om vårt val som finns framför oss
Går vi alla hand i hand

För krysset ska vi ha en nolla, som är sista siffran i årtalet. 


I med det går jag ut i lördagen- igen. Vi avslutar sommaren i stugan med ett grillkalas ikväll. Sen kommer hösten o jakten drar igång. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards