Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2019

Av Kvasthilda - 12 augusti 2019 21:02

Ja, inte utomhusgrader då. I Kiruna i alla fall. Har varit till Narvik idag och med fem timmars uppehåll i långärmad svart tröja, tjocka uniformsbyxor om än av sommarmodell och skyddsskor har dagen varit en plåga. Har strosat runt By1 o fotograferat och tog en prommis till hamnen. O vilket jävla liv. De håller på att bygga en ny kaj i hamnen, till cruisingfartygen. De ska inte behöva åka IN i hamnen utan stanna utanför kajen - även om den också ligger i hamnen. De höll på att bila ner stolpar i botten - genom kajen och det där slagljudet höll på att driva mig till vansinne. Hur fan orkar man bo i närheten o jobba där hela dagarna? Killen som basade över maskinen satt på en stol intill o fan vet om han hade hörselskydd. Jag höll på att storkna av oljudet hundra meter därifrån. Eller nja. På andra kajen. Tog några bilder för 365an o drog mig sakta därifrån. Önskar att jag hade haft ett par öronproppar i byxfickorna, men de ligger i jackorna o de hade jag lämnat på Spor1. 

Så i Narvik var det en hel del plus o några minus. 

Ett plus meddelades i radion i morse. Trafikverket ska köpa in lok o parkera runt om i landet. Hjälplok. Det var fan på tiden. Ett i Boden och ett i Kiruna för Norrbotten. Undrar just hur stora upptagningsområden de har? Undrar vem som ska sköta o köra dem? InfraNord? De har ju STH80-förare. Vi har för många aktörer på järnvägen. Ska Trafikverket placera en person eller tre, som ska ansvara för dem? 

Det var ett annat plus också, men det har jag glömt. Har inte ens slutat än. O DET är ett plus. Ringde i vanlig ordning från Rautas. ~Oj, du är tidig.... ~Ehhh, Jaha? Har inte läst tidtabellen alls efter vägen men gick ju i tid från Narvik

Fast det är klart. Går inga tåg, faller mötena bort o eftersom tåget jag körde hem har minst fyra långa möten i tidtabellen, försvinner mycket tid. O det är inte många tåg som går. 

Av Kvasthilda - 12 augusti 2019 09:00


Tema nr 131 I underläge

224/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

sur

Av Kvasthilda - 11 augusti 2019 10:56

Tack o bock. Vi har planerade tågstopp framöver. Ett par brobyten längs banan gör att andra småjobb passas på att utföras. Perfekt. Jag begär ledigt, då gubben också är ledig just de dagarna. Vi har ju sprungit om varann hela sommaren o det vore skönt att kunna tillbringa nån extra dag tillsammans.
"Ja. Just det. Jag ska vara hundvakt helgen. O vi ska jaga månda'n." 
Men va fan. Jag skiter fan i att ta ledigt. Varför frågar ingen MIG om det är OK?? Ska alltid hålla med o le o tycka att det är jätteroligt att ha människor o deras husdjur omkring mig.
Jag har ingenstans att gömma mig där o då. Nånstans där jag får vara ifred eller umgås med gubben för det alltid blir jakt o fiskehistorier eller annat totalt jävla ointressant. JAG är ledig o vill ha MIN tid i stugan. Under älgjakten struntar jag i alla historier o sån't, för det hör till, även om man hört dem tusen o fyrtiotre gånger tidigare men de häckar inte alltid hos oss. Enda jävla helgen vi kan umgås o mina planer går åt helvete IGEN.
Äh. Skit. Fan. Sur.

Av Kvasthilda - 11 augusti 2019 09:00


Tema nr 263 Slokar

223/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 augusti 2019 12:28

Herre gud, sitter med YouTube-klipp såhär ett par timmar senare efter att han fastnad i Boyzones No Matter What och har lite svårt att komma tillbaks till kryssbloggen... Får lugna mig lite med....


Peter Lundblad och hans Ta mig till havet


O där lever några av dem och vi hoppas att de förökar sig i snabb takt så de som gillar dem får nån att äta. Vad? Ålarna. Ålefeskarn's vals. spelades av Skövde dragspelsklubb. 

Åsså min favorit för dagen. Boyzone med No Matter What. Ronan Keating.... *suck*

No matter what they tell us
No matter what they do
No matter what they teach us
What we believe is true

 

No matter what they call us
However they attack
No matter where they take us
We'll find our own way back

Melodin kommer ur en musikal som heter Whistle Down the Wind. Musiken skrevs av den adlade Sir Andrew Lloyd Webber. 

Rainbows and Unicorns. Älskar Ronan (om det inte framgick). Over the Rainbow kommer ur en annan musikal, The Wizard of Oz, en av USAs mest älskade filmer och musikaler. Otaliga är de dockor Mattel tillverkat och sålt i olika serier med karaktärerna ur filmen. 

Somewhere over the rainbow bluebirds fly
Birds fly over the rainbow
Why then, oh, why can't I?


Det kan bli så mycket bättre. I första säsongen av just Så Mycket Bättre var Lasse Berghagen med och när de gjorde Pluras program sjöng han Somliga går med trasiga skor. Cornelis. Vissa av artisterna har tolkat andra artisters låtar och det är en av de Plura spelat in. 


Annie's Song är nåt annat. James Halloway spelade flöjt idag, utan text, men den texten vi normalt hör skrevs och spelades in av John Denver


Sen far vi tillbaks i ålavattnen, Gamla Nordsjön. Givetvis framfördes den av Harry Brandelius

Gamla Nordsjön som svallar och brusar
Under vindarnas växlande gång
Sedan urminnes tider oss tjusar
Din betagande rytmiska sång
Åh, jag känner hur skeppsdäcket svajar
Vid din böljas förtrollande smek
Medans stimmet av tumlare ilar fram
Med vårt fartyg i glittrande lek


Gillar man inte ål, kan man alltid besöka en korvgubbe. Varm Korv Boogie. Vet inte om jag skulle grilla varmkorvar, men det finns ju ofantligt många andra sorter. Lennart Palm spelade för oss, för att inte avslöja för mycket. 


Ja, man kan säga mycket. Owe Thörnqvist är väl Forever Young, som Alphavilles gamla dänga heter. 

Forever young, I want to be forever young
Do you really want to live forever, forever and ever?
Forever young, I want to be forever young
Do you really want to live forever, forever and ever?


Hump. Nä, Jump. Fast på finska. Såg just ett gammalt YouTube-klipp på ett par gamla gubbar som kalla sig The Pensionaires och det är vad Eläkäläiset betyder, som den finska gruppen kallar sig. Himmel. Hur som haver. Jump gjordes av Van Halen. En annan favoritgrupp! 


California, här är jag. Siw Malmkvist sjöng en melodi som ursprungligen(?) gjordes av Al Jolson, men med svensk text av Hasse Alfredson. 


Kryptisk ledtråd. "Vet inte om han kör långt?". Kikade in på MTHW på Facebook och kopplade ihop svaren till slut. Steve Tyrell. Steve med Lloyden? Äh. The Way You Look Tonight


Jag har ingen Lloyd och har inte tänkt ge mig ut idag, om det inte är nån raid på G, så med det slutar jag dagens kryssblogg. Ha en skön lördag! 



Av Kvasthilda - 10 augusti 2019 09:00


Tema nr 294 Taggar

222/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 augusti 2019 12:37

Jamenjippi. Får se nu om bloggplatsen fixar sina problem med allt som är på utgång. Flash kommer helt att sluta fungera, då Adobe lägger ner supporten och uppdateringar för den under 2020. Jag som använder Google Chrome alltsom oftast, har sett detta länge, då man alltid måste tillåta Flash på de sidor där det används. Chrome tar bort Flash helt nästa år, fullt förståeligt. Har bollat frågan till supporten på bloggplatsen men de verkar vara ointresserade av att hjälpa folk i allmänhet. Får se om de svarar på något sätt. Kan bara hoppas de jobbar på nånting nytt. Appen funkar inte tillfredsställande heller. Andra företag ligger med konstanta sökningar på sina företagsnamn för att se om något sägs online. Jag har fått meddelanden från Telia exempelvis, när saker inte fungerat och skrivit om det i bloggen. Har inte hänt ofta, men nog har kommentarerna dykt upp från dem. Från bloggplatsen? Not so much. 

Önskar att det fanns en funktion där man kunde ladda ner hela blogginnehållet. Undrar hur många blogghotell/ sajter som lagts ner under årens lopp? Många unga tuppar som skapat den ena efter den andra och kanske tappat intresset efter några år? Många ger upp sina bloggar efter ett tag eller skaffar en ny plats att ha sin blogg. De ligger där i limbo och skvalpar runt och tar upp serverplats, vilket de är i sin fulla rätt att göra. Det är som att hitta en gammal bok på antikvariat. De finns. Nånstans. Bara inte antikvariaten brinner ner. Eller dör ut helt. 

Jag har alltid haft svårt för förändring. Viss förändring är bra - och utvecklande, men långt från allt är OK att ändra på. If it's not broken, don't fix it. Men om det ÄR nåt som inte fungerar, baske mig sätt fart o få ordning på skiten. Hellre förr än försent. 

Av Kvasthilda - 9 augusti 2019 09:00


Tema nr 261 Skivat

221/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards