Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2019

Av Kvasthilda - 5 augusti 2019 09:00


Tema nr 54 Farthinder

217/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 augusti 2019 13:43

En av 365-orna halkade in i tankegången idag. Höstkänning. Tittar ut genom fönstret och solen skiner. Himlen är blå. Allt skriker sommar. Åsså slänger man en blick på björkarna kring gården och rabarberbladen o inser att. Jaha. Hösten är snart här. Hos mor är bladen gulnade sen länge, men det beror på torkan. Kan iofs vara en bidragande orsak här, men första gula björkbladen syns i början av augusti. Varje år. Tidigare om det är torrt. Nätterna är mörka. Solen gick ner vid 22 igår kväll. Precis när jag lämnade Ofoten. Eller nja. Den försvann bakom ett berg. Lyste säkert en timme till ute i Lofoten, där inga berg o fjäll står i vägen. Men sen blir det mörkt. Inte helt svart. Än. Men lysena gör sitt jobb. *rys* Vintrarna är urtråkiga. Vill inte.  


Sitter o laddar för jobb igen. Har kycklingklubbor i ugnen. Hoppas hinna stoppa i mig en i alla fall innan jag åker. Nä. Inte klubbor förresten. Ben. Har lagt ugnsformarna åt sidan. Har såna i emaljerad plåt men emaljen är slut. Helt slut. O det kan inte vara hälsosamt att äta maten direkt från plåten under. Jävla skitmaterial. Vanliga ugnsplåtar håller fan i evigheter, men såna smidiga mindre formar? Nånä. Har kastat ett gäng i stugan också. Köpte ett par nya, i rostfritt på IKEA. Men de är där de. I stugan. Har nog en snarlik i skåpet men den har jag aldrig använt till annat än godis. Mumsmums eller Rocky Road. Jaja. Kolla kycklingen då. 

Av Kvasthilda - 4 augusti 2019 09:00


Tema nr 44 Dit ska vi!

216/365


Följ mig!



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 augusti 2019 11:09

Jobblördag - och CD i PokémonGO. Absolut inte en optimal kombination. Dock börjar jag i eftermiddag så krysset är avklarat. 


Lite Trubbel ibland... Monica Z sjöng Olle Adolphsons melodi med just det namnet. 

Nu lyser ängarna av sommarns alla blommor
Nu surrar bin, och fåglar sjunger överallt
Nu stryker vinden genom trädens höga kronor
men i min trädgård är det visset, mörkt och kallt
Här är det risigt och förvuxet, fult och snårigt
och lika hopplöst trist och grått som i mitt bröst
Därute doftar det av sommarns alla dofter
Där är det sommar, men härinne är det höst


Olle Eilestam spelade för oss sen. Vi fick dock inte höra Alf Robertsons text ur En femöres kola. Undrar om Eldeman nånsin spelat den med sång? 


Fem öre. Det är inte mycket, men många bäckar små ger oss money money money. Nä, det får jag nog ändra på. Reconsider me är en låt av Anders Wendin, eller Moneybrother som han kallar sig. 

Summer nights you know what we do
We're just keeping it tight, simple as that
When it's dark outside, holding me down for delight
And we could do it all night long
Reconsider me baby, come on!


Snacka om svarta stålar. Den frasen vet ni var vi hör? Jönssonligan. Hahahahaa. Har sämre övergångar än Eldeman... Vi hörde en sånglös melodi ur Mary Poppins, Chim Chim Che-ree. Den scenen utspelar sig på ett tak och det är en sotare som sjunger. London Festival Orchestra spelade under Stanley Blacks ledning. 


Vi tar en dans i midnatt med BAO. Sjöng gjorde Helen Sjöholm och Kalle Moraeus. 

I en midnattsdans rör vi oss
i ett sirligt andante
I en menuett för vi oss
med vett och sans

 

Men när vettet försvinner
och när sinnena brinner
i elden förgör vi oss
en midnattsdans


På det klassisk skotsk musik med säckpipor. De spelas ofta på av en man i kilt och mönstret i kilten bestämmer vilken klan de tillhör. Om det nu inte är en orkester, då alla bär samma. Scotland the Brave


It's a Livin' Thing. ELO. Eller Electric Light Orchestra då. 


Så mycket bättre. Underbara fina Miriam Bryant. Fick ju äntligen se henne på Kirunafestivalen i år. Missade henne förra gången hon var här. Nu som då, sjöng hon som avslutning sin Ett sista glas. Ja, sin omskrivning av SvenBertils melodi, som faktiskt är Lars Forssells låt. 

Lars text 

Och om jag haft ännu en slant
Och lite tid att dröja kvar
Så finns en flicka här i stan
Med rosig kind och panna klar
Hon har mitt hjärta i förvar
Men aldrig ser jag henne mer

blev i Miriams version 

Oh om jag haft ännu en slant
Och en till chans att stanna kvar
Så finns en kille här i stan
som jag tänker på typ varje dag
Han har mitt hjärta i förvar
Men aldrig ser jag honom mer


Svend Asmussen spelade sen Sunny Side of the Street. Vi går dit. Till solen


7 Days and 7 Nights. Å, underbara. Han spelade den i Kiruna kyrka i vintras. Blev ju bjuden på hans o sambons kyrkturnékonsert av en kompis. Så glad. Vem? Brolle. Förr Brolle Junior. Låten var från Melodifestivalen 2011. 


Nästa melodi spelades på Notre Dames stora orgel. Undrar hur det går med renoveringen av katedralen? Vi hörde en komposition av Bach och typen av verken kallas fuga


Vi avslutade dagens krysserier med en annan klassiker, en Eldemandubbel med namn som enda gemensamma nämnare. 

Jag tror, jag tror på sommaren
Jag tror, jag tror på sol igen
Jag pyntar mig i blå kravatt
och hälsar dig med blommig hatt

 

Jag tror på dröm om sommarhus
med täppa och med lindars sus
En speleman med sin fiol
och luften fylld med kaprifol

Mats Olin


Den andra i dubbeln och dagens sista illustration var Drömmen om Elin på dragspel med Calle Jularbo. 


O med den drömbilden ger jag mig ut i lördagens äventyr. Önskar att jag kunnar vara med på CDn ikväll. Precis när jag sitter på mitt tåg. Hopplöst. Hoppas ni får en fin lördag! 



Av Kvasthilda - 3 augusti 2019 09:00


Tema nr 264 Slott

215/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 augusti 2019 12:00

Gah. Jag behöver nya glasögon. Önskar bara att det vore enkelt att skaffa nya recept. Ser du bra nu? Nä. Nu då? Nja. Var det bättre här? Ja. Eller. Eh nä. Alltid mitt emellan nån jäkla grad. 


O sommarförkylningen håller i sig. Idag med en lurande huvudvärk. Sovit konstigt de senaste dygnen. Vaknade iofs 07.26 i morse men vände mig om o somnade visst om igen för nästa gång jag var vid medvetande hade klockan precis slagit 9. 


Hittade en liten festskinka i frysen häromdagen. Eller hittade o hittade. Visste att den fanns där o tog upp den att tina. Skulle griljera den o kom ihåg senapen den här gången. Förra gången blev det inte så o den fattades verkligen. Blä. 

Slängde den i ugnen o satte en klocka på ringning. Klockan ringde.... Men tror du jag gick o kollade den? Nä. Tänkte. "Två minuter till kan den stå". Dessa två minuter blev till femtiotvå. Typ. Kände plötsligt "doften" av nåt överstekt o kom ihåg. FAN. Tog ut den. Nåja. Den hade inte orsakat brandlarmsutbrott som modern gjorde med fläsket samma dag vi kom ner. Luktade som om nån rökt i hallen när vi kom dit. Hon steker det i ugnen för att det osar mindre. Fast inte den dagen... Ungefär som gubbens fiskskalle. Förbenat. Sörjer kastrullen ännu. Nåja. Tog ut skinkan, som såg ut som en stor kolbit. Det var den griljeringen det. Skar isär den och tog en skiva. hmmm. Nåja, Innandömet är ju ätbart i alla fall. Ungefär som att lägga en fisk på grillen. Man plockar av skinnet. Inuti var det som sagt ätbart - o mer i stil med hur gubben vill att skinkan ska vara. Snustorr. Tog några skivor o gjorde nåt annat. Nån timme senare insåg jag att den fortfarande låg kvar på bänken. Men gudiskruven. Skjut mig nån. Stoppade de numer halvhårda bitarna i plastpåsar o la dem i kylen. Har ätit ett par skivor till grötfrunchen idag - o helt OK. Inte vad jag i första hand skulle välja, men man blir mätt o det smakar i alla fall inte dåligt. Om man tar bort kolskalet. *skakar på huvudet* Fast aj. Det ska jag inte göra. 

Av Kvasthilda - 2 augusti 2019 09:00


Tema nr 303 Torn

214/365


En lekpark någonstans i detta avlånga land. Ja.. Exakt. Svårt att missa var den hör hemma!



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 1 augusti 2019 18:44

Vilken morgon. Vilken dag. Kom till jobbet som vanligt. Tog ut mina order o kollade var tåget fanns. "Det är inte klart än. Ska bromsas. Blir till avgångstid." OK.
Gick mot ctc till dess o mötte en av våra fd Op som nämnde att mitt tåg var inställt. Eller iaf förbjudet att rulla. OK..? En påkörningsolycka hade skett och polisen sökte av spårområdet hela vägen till min destination. Men fy. Usch o tvi.
Sent omsider blev mitt tåg officiellt inställt. Stannade o surrade en stund o det gjorde sen att jag träffade föraren av olyckståget som inte hade haft en aning om olyckan förrän mobilen ringde med polisen i andra änden. Nu var föraren OK men blev förstås skärrad när samtalet kom.
Åkte hem en sväng o inväntade nya order. Blev pass för att hämta mitt tåg.
Polishelikoptern dök upp när jag var på väg hem o polisbilar överallt. Blev ett stort pådrag. Fast kopetern kanske söker den där försvunna 30-åringen, som enligt hörsägen gärna får vara borta.... Skönt att Maken har semester och jobbar på annan ort, då hans kollegor förmodligen också blev utkallade. En sak att bli utringd på renjakt, även om det också är äckligt för en kräsmagad. En helt annan dimension att söka eventuella mänskliga kroppsdelar. Missing People o så. Huff.
O det är otroligt vad fort makadam sväljer det som hänt. En påkörd älg, eller annat stort fyrfota djur kan visa spår i dagar, men en tvåfoting städas fort bort.
Personen i fråga är på Universitetssjukhuset i Umeå för omvårdnad, av de kroppsdelar han har i behåll.
Maken brukade alltid hota ungarna i kvarteret med: "Lek inte vid spåret. Era föräldrar får hem er i en skokartong".
Kan vara nog så sant. Inte just där denna olycka skedde, då hastigheten är väldigt låg, men skadorna är enorma ändå.
Fy fan. Skönt att få krama om kollegan i alla fall o se att humöret är OK. Fördelen med att inte se själva olyckan.
Undrar vad det var för stackare som såg honom ligga i spåren o ringde polisen? Fy.

Bara skit att kandidater (i allmänhet, har ingen aning om denna person tillhörde den kategorin) inte tänker på att det alltid sitter en person längst fram i tåget. En människa. O det trauma de utsätts för. Häruppe är vi förskonade (peppar peppar) även om det varit en del de senaste åren. Men en per år under ett fåtal år, är nada i jämfört med hur det ser ut på andra banor runt landet - och världen. Där är det inte fråga om det händer nåt, utan när. O alltid med en människa i lokhytten som på ett eller annat sätt ska bevittna dessa hemskheter. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards