Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2019

Melodikrysset v 40, 2019

Av Kvasthilda - 5 oktober 2019 11:00

En solig men kall lördagsmorgon. Klev upp tidigt men satte en klocka på ringning för att inte missa krysset. Hade inte varit nån fara idag då jag kom ihåg att dra igång radion redan under Ring så spelar vi och idag har radiovågorna kommit fram utan större störningar. Så här fick jag ihop krysset idag: 


Helene Sjöholm bad sin Kära syster att ta det lugnt med alla män, då en av dem är hennes. 

Kära Syster, det är inte ditt fel att du strålar
Som en stjärna – succéen är din
Du kan få alla män
Den du tar kanske är den jag mister
För Kära Syster
En av dom är min


Se det snöar... Nä, det gör det inte här, men jag har ingen aning om snön som fallit hittills ligger kvar hemma fortfarande. 


Don't stop. Det är nåt jag inte sagt de senaste dagarna. Sluta snöa. Sluta blås. Det enda jag inte vill ska sluta är solens sken. Den har dock hamnat bakom moln igen. Fleetwood Mac spelade. Eldeman pratade om konstiga kryssplaner och i denna fattades det en pil. Många vinklade ord idag och en saknad pil gör det lite konstigt. 


Var hittar han alla gitarrgrupper? En grupp från vårt grannland i öster fick illustrera dagens finska bidrag, som egentligen är spanskt men vi söker en svensk tjej... Fia Jansson ni vet. Hon med bröderna Hammarlund och Schröder. Brothers in arms?  


Så dagens mest oväntade bidrag. Krister Henriksson sjöng Taube, Ett sista glas. Som av en händelse har han gjort teater med SvenBertil på Dramaten, i Påklädaren. Annars kanske han är väldigt kopplad till sin roll som Kurt Wallander. Wallander som kommer på Netflix i en yngre version. 


De serierna utspelar sig i Ystad. Kan man säga att där blåser Sunnanvind? Hade önskat mig lite sunnanvind här också. Betydligt skönare än de iskalla nordanvindar vi har, (vilket väderstreck de än kommer från - för kalla är de!).

Vi dricker cava Aperol
Ur våra koppar i Berså
Och det är enkelt att förstå
Att vi var lyckliga
Att vi var lyckliga
Att vi var lyckligare då

Killarna som dricker sitt Cava Aperol i Bersås kaffekoppar kallar sig Mares


Vi går från det bekymmerslösa sommarlivet med kaffekask till starkare kaskar och svårmod i visan om Erik Olov Andersson. Stefan Demert sjunger, som alltid om det som händer i samtiden. 


"En vacker melodi", sa han med ett leende om nästa bidrag. "En  förhoppningsvis känd melodi". Den borde ha hörts nån gång, om man bara hänger med i Melodikrysset från start. Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir. Fast det heter desto. Så de-st...-o-eh....-å. Karaokeversion? Finns den i karaokemaskinerna?? 


Nåt som definitivt inte är karaoke och ganska oefterhärmeligt är Luciano Pavarottis stämma. Idag sjöng han Nessum Dorma ur Turandot


My Fair Lady på det. Eliza försöker lära sig att tala tydligt o lite mer "posh" än den londonslang hon dras med från början. På svenska sjöng hon att den spanska räven rev en annan rä-ä-äv. Spansk eller svensk, en räv ska vi ha. 


Donnez sjöng Elton John på svenska. En sorlig sång var förstås Eltons Sad Songs i original. 

Turn 'em on, turn 'em on
Turn on those sad songs
When all hope is gone
Why don't you tune in and turn them on

 

They reach into your room, oh oh oh
Just feel their gentle touch (gentle touch)
When all hope is gone
Sad songs say so much


Vi stannar i England och lyssnar till en belgisk gatuorgel.... Visst sa han så? Melodin var John Lennons Happy X-mas, War is over. Vi tar det avslutade kriget till krysset. War. Den rullar alltid på min spellista före jul. Snart är det dags igen. 


Åsså slutar vi i Ryssland. From Russia With Love. James Bond. Andra filmen. På svenska är det Agent 007 ser rött


O med det avslutar jag lördagens krysserier. Hoppas ni har en fin dag! 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


  Tema nr 97 Guldvatten 115/366   Nå. Det som kallas guldvatten skulle försvinna i de här vattenmassorna.Samma utsikt som igår o jag tänkte lägga två bilder i samma inlägg, tills jag kom ihåg temat guldvatten. Det fick då bli denna bild med s...

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


  Tema nr 103 Havsutsikt 114/366   ... fast vi brukar säga "vår kontorsutsikt". Vårt rullande kontor har en fantastisk utsikt över Rombaksfjorden.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan in...

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 09:00


  Tema nr 205 Norrsken 113/366   Ett oerhört suddigt iPhonefoto under devisen "de bästa bilderna - är de som tas".      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om in...

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


  Tema nr 273 Skymning 112/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 10:55

Jamen, då var det kryssat och klart och webbradion höll hela vägen och så här löste jag mitt idag...  Vi lever det ljuva livet, eller snarare galna, Livin' La Vida Loca. Upside, inside outShe's livin' la vida locaShe'll push and pull you downLivi...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards