Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2019

Av Kvasthilda - 22 november 2019 09:00


Tema nr 145 Kalla handen

326/365


-.




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 november 2019 07:47


Tror du att jag bryr mig? Ja. Det gör jag. Ska det vara så svårt att förstå? 


Av Kvasthilda - 21 november 2019 21:40

Åkte på jobb igår så jag har tillbringat en natt i extrarummet på Spor1. Först bädda sängen o sen inse att jag måste dra den till andra änden av rummet. Varför måste sängen prompt stå mot fönstret? De har inte satt in nåt handfat och inte en krok att hänga kläder på, vilket jag måste komma ihåg att skriva till chefen. De andra rummen har krokar, handfat,  spegel o handtork, dvs vanligt torkpapper. O dessutom strömuttag i närheten av sängen. Inte i andra änden av rummet som det är om sängen står där de ställt den. Långt till uttagen för lampa och element också. Vem fan är det som planerar sovrummen på ÄllKå? Ingen, för de ska inte ha några sovrum. Det ska inte sovas på jobbet. Utom vi. Som måste. 

Hade passåkare med mig hem o undrar hur han klarade whiplasharna? Satan vad renar. Fick en förvarning av fjärren om ren i Bergfors. Jodå. Två av de fem såg jag. De strosade runt o fjollade omkring på bangården. Smög förbi o ökade farten. Kom runt en kurva o madre mia. Där var de andra tre. Eller tre andra. Försökte ta ner farten men inte helt lätt. De delade på sig, två på en sida o en på den andra. Den enda såg jag stod lite förvirrad intill spåret och såg ut att halta iväg senare. Pratade med norsken sen o han hade sett de två o att de sett ut att ha klarat sig bra. Asch då. Alltså att behöva ha dem i spåret. Inget viltstängsel där. Såg två örnar idag igen, på samma ställen som i måndags. Mycket dött längs spåren. Korparna skvittrar undan som bara de kan, men en örn behöver lite mer starttid att komma undan. Gick bra, men en iPhön tar sämsta bilderna så det blev ungefär lika kassa bilder som sist. 

Väl hemme bestämde jag mig för att gå till vår butik på området o hämta ut ett par nya vinterskor. Hade siktet på ett par Arbesko, men måste prova lite. Tog fram en låda, men innan jag började prova gick jag o kikade hur m,an ska göra för att registrera dem.... Jahaaaja. Det går ju inte. Inget användarnamn eller lösenord. Men skrutt. När man äntligen hittar lite tid att gå dit. Hittade ett telefonnummer till supporten på Ahlsells... Hjälpte det? Nånä. Han var på tjänsteresa eller nåt. 

Hade ärende ut till industriområdet (eller ClasOhlsson, alternativt Elgiganten) för att köpa en ny strömkabel till skärmen så tänkte att va fan. Åker väl till Ahlsell o snackar med dem. Fick en annan kille, men en som varit hos oss för att "lära oss" hur butiken fungerar. Tiderna har aldrig passat mig så jag har inte kunnat gå den där "utbildningen". Fick en användare o ett lösenord o butiken har ju öppet dygnet runt om jag läste rätt, så jag kan ju gå dit när som helst. Kanske tar det efter jobbet i morgon då. Får se. 

Skärmen fungerade inte så mycket bättre med kabelbyte så det är nog dags att köpa en ny. Den slocknade o vaknade två gånger. Tredje gången? Nopes. Väntade en stund o en halvtimme senare gick den igång o har gått sen dess. Vet inte vad som orsakar kraschen varje gång den inte vill vara med, men den börjar ju ha några år och vakentid i ryggen. Behöver nog en ny. Måste skaffa nytt operativ till burken också. Så sur att jag inte installerade W10 när jag kunde. Man ska inte lyssna på andra.

Japp. Det var det det. Dagens äventyr. Bara att krypa under täckt då o invänta morgondagen och hela dagen i svappis. YAY. 

Av Kvasthilda - 21 november 2019 09:12


...hemskt mycket hej.
Världshejardagen idag.
Hemliga byrån.
Joråsåatt.

Av Kvasthilda - 21 november 2019 09:00


Tema nr 75 Fånigt påhitt

325/365


Boys will be boys. Så är det. O ungar är barn. I evigheter. Från kallingarna ut till blöta vantar. Vatten. Finns det inte ser vi till att det finns. Barnbarnet o kompisen kom på att isen var tunn inne vid land och hoppade sönder den. Plaska vatten är kul, även om man är sex år. Byxorna blev som stela pansar sen, men kul hade de. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 november 2019 12:14

Blä. Har smakat en av årets julfiler. Gillar inte. Saffran ska vara i bullar. That's it. Möjligen en o annan kola och kanske i ris, men inte i öl o inte i fil. Görs det en creme fraiche eller kesella med saffran kan jag tänka mig att lägga den i saffransdegen, men inget annat. Det bjöds på saffransbullar i svappis igår. Maria gillar gula bullar och hade köpt flera sorter. Vanliga lussekatter och saffransklipp. De gillar jag bäst, med mandelmassa i. Dammsugare och Dumlebitar. Var hård åtgång på dem under dagen såg jag när jag kom tillbaks in på terminalen på eftermiddagen. 


Låg dag idag. Huvudvärk. Var ett tag sen. Dotras jobbarkompis har migrän. Månatlig sådan. Säkert samma skit jag haft, men jag vet ju inte hur jäklig hennes är. Alltid en vecka före mens. En annan kompis låg däckad när hennes migrän slog till. Hon kunde knappt andas o mådde illa. Mörkt o tyst, var hennes medicin. 


Sen förstår jag inte dagens samhälle och den eviga twitchen i blockfingret. En kompis blockerar alla som tänker annorlunda mot henne. Ja, men orka. Ta bort dem som vän. Sluta följa. Problem löst. Man kan inte blockera hela världen för att någon tycker nåt annat. En annan dockpolare jag "känt" i drygt tjugo år är republikan o gillade inte vad jag tycker om hennes ledare, den orangea varelsen, så där blev det blockering. Men sluta följ? Tappade henne i en dockgrupp också pga detta och det är så jävla löjligt. Vårt gemensamma intresse har inget med politik att göra. Eller nyheter, om det så är Fake News som den där snubben gillar att kasta omkring sig så fort det är nåt HAN inte håller med om eller nåt som går honom emot. De blir så vansinnigt kränkta. O det där med att känna sig kränkt. Man kan inte sätta en grad på hur mycket eller lite nån är kränkt, men vissa saker undrar man ju över. Jag känner mig aldrig kränkt för att nån skriker "ring brandkåren, det brinner", eller det sedvanliga, "Har du spottat snus i motvind?". Nog blev man väl lite störd av det i skolan, men att kalla det för att vara KRÄNKT?? O skulle nån kasta skit på min ledare... who cares? Det är inte min tanke eller min åsikt? Jag kan inte styra vad andra tycker o tänker. Gäller det nåt på jobbet är det en sak o man säger nog till, men inte nåt så stort som stadsministern... eller kommunledarna? Är det nånstans på denna jorden det förekommer pajkastning och skitsnack så är det i partiledardebatter och olika regeringsmöten. Se bara engelska riksdagen. De är fan inte kloka. 

Ta bort blockeringen. Vad i fridens tider tjänar du på det? Sinnesro? Tror jag inte. Vill inte höra en sanning, bara för att den inte är din? Lyssna. 


O med det. Kram till den som behöver. O till den som inte tror sig behöva. 

Av Kvasthilda - 20 november 2019 09:00


Tema nr 227 På snö

324/365


-.



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 november 2019 21:20

.. eller är det? Jo. Förmodligen. Lite bråkig bara med underkylt regn och strul längs järnvägen. Mycket rimfrost i tråden och persontåg som haft svårt att ta sig fram. Vallade dessutom en älg ett par km idag innan den hittade lite buskar o små träd att gömma sig i. Fortfarande på fel sida viltstängslet, men i alla fall inte framför tåget. Den hade gått åt andra hållet strax innan jag vände hemåt igen, men vet inte om den vek av o tog sig över stängslet igen, eller om den fortfarande var innanför nånstans i busksnåren. Tror det senare. 

Såg en örn i samma veva som den dök upp i morse. Igår såg vi tre örnar på hemvägen. O en jädra massa korp. Mycket påkört vilt längs spåren. 


Skickade döttrarna att köra exraid idag. Har fått två pass o jag var/är upptagen vid båda tillfällena. Nästa vecka, enda dagen jag inte kan. Så typiskt. De drog då in den åt mig iaf. En ny dexad boss. 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards