Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2019

Av Kvasthilda - 19 november 2019 09:00


Tema nr 13 Avlägsen

323/365


Ja... inte helt lätt att hinna fånga en örn på bild i förbifarten. Speciellt med en kass mobilkamera när man är oförberedd. Det är en örn som sitter där, i toppen av björken. Den där mörka blobben mitt i allt det vintervita. Man är rätt nära, men ändå för långt borta för att mobilen ska kunna fånga den på rätt sätt. Vi såg tre stycken igår. Tre. På olika ställen längs Malmbanan. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 november 2019 10:41

Vad ska man säga? Livet är inte en dans på rosor. För vissa personer är det ett djupt, bottenlöst, svart hål. Psykiskt ohälsa är ett stort problem. Gigantiskt. Det finns hjälp att få men många är inte mottagliga och det drabbar förr eller senare ens nära o kära. Jag har just nu ont i själ o hjärta för en närstående inte mår bra. Vägrar ta hjälp utifrån men hens fd sambo är ingen psykolog och kan inte hjälpa. Alla behöver hjälp nån gång i livet. Vanlig sjukvård är inget konstigt att söka sig till för minsta skråma, men tandvård och psykisk ohälsa är dyrt eller tabubelagt. Man behöver ha hela kroppen i harmoni. Allt. 

Av Kvasthilda - 18 november 2019 09:00


Eget tema nr 36 Fluff

322/365


En kompis till mig brukar prata om Dagens Fluff och detta blir mitt fluff för idag. 





Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

dip

Av Kvasthilda - 17 november 2019 19:05

Söndag. Halva november har passerat. WUT?? Vad hände lixom? Har inte riktigt hajat att ledigveckan är över för den här gången heller. Nåja, i morgon bitti. Före ottan. Övertrött. Satt uppe lite för länge igår o klev upp lite för tidigt i morse. Var dock tvungen så jag ska kunna somna innan mobilen ringer o väcker mig i morgon. Har suttt o kopierat foton o det var tröttsamt. Väldigt tröttsamt! Höll på att somna sjuttinutton gånger. Tog en snabbprommis för att snurra ett Pokéstop men den lilla luften gjorde varken till eller från för min trötta skalle. Ska se ett avsnitt av något o försöka sova sen. Ett mina värsta skift. Morgontider är definitivt inte mina tider. Nåja. Dricka lite té, dippa lite texmex, spana in nån teveserie o slappna av lite. 

Har ni inte grattat alla Naemi och Naima ni känner är det hög tid nu. Jag känner ingen. Men namnsdag har de. Hela dagen. 


O för den som kanske undrar. Åbeapa. Shiny sådan o dess utvecklingar. 



Av Kvasthilda - 17 november 2019 09:00


Eget tema nr 35 Köldfenomen

321/365


Detta är vad jag möttes av på min bil innan jag lämnade stugan en dag tidigare i höst. Så vackert. Små spjut av iskristaller på rutorna. Hela bilen var täckt av dem, men det syntes givetvis bäst på rutorna i med- och motljuset. 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 november 2019 18:30

Så har man då hittat en stund att lyssna färdigt på dagens kryss. PokémonGO hade Community Day idag så vi har varit ute en större del av dagen, döttrarna, barnbarnet o jag. Efter det middag o nu lite tid att höra andra halvan av krysset också. Löste hälften innan vi for ut på förmiddagen. Så här blev det idag. 


Håll mitt hjärta, den vädjan kom från Björn Skifs. 

Håll mitt hjärta, håll min själ
Lägg mitt huvud i ditt knä
Säg att du menar
Och vill mig väl
Håll mitt hjärta, håll min själ


Andra hjärtan månhända tillhöra en eller flera militära ynglingar, Löjtnantshjärtan av Jules Sylvain. 


Dan Hylander har nog aldrig tillhört den kategorin. FAst vad vet jag? Idag hörde vi hans Aldrig sluta drömma som han släppte förra året. 


Yes, We Have no Bananas. Denna konstiga motsägelse. Ja. Vi har inga bananer


Som ett svar på Björns vädjan, svarade The Rembrandts, I'll be there for You. Titelmelodin ur serien Vänner


De, vännerna, kanske möttes på Capri nån gång, vad vet jag? Gnesta-Kalle spelade just Det var på Capri vi mötte varandra. Rune Edvin Karlsson som blev Kalle från Gnesta, eller Gnesta-Kalle då. Han tog sig efternamnet Gnestadius. Vem vill heta Karlsson lixom? 


Come Away With Me, sjöng Norah Jones sen. Ja, vart ska vi? 

Come away with me and we'll kiss
On a mountaintop
Come away with me
And I'll never stop loving you

 

And I want to wake up with the rain
Falling on a tin roof
While I'm safe there in your arms
So all I ask is for you
To come away with me in the night
Come away with me


Till Ett litet hotell kanske? Tillsammans med Succéorkestern Astoria och Lars Tull. Det är också en Jules Sylvain-melodi. 


Jan Johansson sa sedan Jag gick mig ut en afton. Eller nä. Han spelade på piano. 


Vadå? Jo. Just det. Linnea Henriksson. Rackarns vad tiden går. Tio år sen hon var med i IDOL? Ja, nästan. 2010. 

Lyft upp din blick nu och se på mig
Jag står framför dig
Försöker kämpa för oss två
Det är som att du är någonstans
Blir sån obalans
Som att jag kämpar för vadå, baby?


Tiden går. O det lilla klipp vi hörde sen. Smoke Rings. Var det verkligen Leif Anderson som pratade? Har för mig han var bra mycket hesare än så? Det som blir kvar efter att man puffat ut diverse rökringar, är annars aska. Jazz i Baljan spelade. Också namn på ett band. 


ABBA avslutar dagens kryssande - på spanska, Al andar. På engelska heter låten Move On


Och med det fortsätter jag in i lördagskvällen och veckans avsnitt av Så Mycket Bättre! Ha en bra kväll och vecka till nästa gång! 



Av Kvasthilda - 16 november 2019 09:00


Tema nr 26 Brant

320/365


Beroende på hur duktig man är, kan man välja olika branta backar. 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 november 2019 22:47

Ännu en händelselös dag till handlingarna. Nä, Inte riktigt. Har varit till ÅVC med lite skräp. Svågern körde (nya E10) till återvinningen. O allt hamnade i brännbart. Orkar inte. Här tar man sig tid att sopsortera. Plast. Kartong. Tidningar. O ALLT åkte i brännbart. Går inte att prata med honom. Han hör inget. En påse for redan i våra egna hushållssopor. Hängde inte med på den då han klev ur bilen o kastade påsen just med hushållssopor o i farten följde en kasse med plast med. Hade inte tänkt ta plast o kartong men va fan. ÅVC måste ju ta emot allt. Men den hamnade bland hushållssoporna. Asså... De där bröderna. Maken är hopplös o Svågern är värre för han hör inget. Hörapparaten han fått har han lagt på nåt bra ställe o hittar den inte. Vill inte använda den ändå då han hör så himla mycket ljud... Eh ja. Vi är omslutna av ett evigt surrande o bullrande o brummande o pipande. Om o om igen. Det är bara när strömmen går, man vet hur mycket ljud man har omkring sig. Fast han har inga. Annat än i huvudet. Tinnitus o annat. Fick till slut en hörapparat, åsså lägger han bort den. *suck* 


Tog en tripp till Luossabacken i solskenet idag. Så himla fint. Inte så kallt, men vackert frostigt överallt. Har ännu inte upplevt frost som hösten när det då var. 2012? Många herrans år sen var det. Vi var fortfarande kvar på Kumla. Norgeutbildning för några för nån av T-na var här. T2? T3? Frosten reste sig i höga "stjärn"-formationer från snötäcket. Fantastiskt vackert. Det hade varit kallt kallt i flera dagar utan snö eller blåst. Då samlar snön ihop sig o reser sig. 

Hittade ett par gamla inlägg. 2010 var det visst. Tyckte 2012 läst nog så sent med tanke på var vi befann oss. 


NF Macro #10 

teddytäcke 


Sen har jag varit med dotra o bråkstaken o handlat. Han är lite obstinat det lilla livet. Blir tvärsur o drar iväg. Lyssnar inte. Nä, jag tror inte på dig i alla fall, säger han. Ehhh. Ok. Idag berodde det på att han var hungrig. Åt en o en halv banan o lite pepparkakor som Anki bjöd på, sen var det en glad liten unge vi hade med oss igen. Det blev så sent efter pigans jobb, så kvällsmaten blev nog kvällsfika i stället. Duger gott det med. Måste inte alltid vara så korrekt o precist. 


I morgon ska vi ut o leta glimrande Åbeapor. Skoj. Men det är då det. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards