Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2019

Av Kvasthilda - 7 november 2019 19:09

Idag blev en sån där konstig dag. Liksom ingen ordning på nånting. Har i alla fall åkt o lämnat tegelstenar till Anna som blev saligen lycklig över en systempåse fylld med sten. De har legat hos oss sen i somras sen vi hämtade sten från Stadshuset. Ska tänka på henne när jag ser nåt gammalt rustikt o rostigt. Brukar ju springa på sån't skrot emellanåt, vilket också hon gjorde en gång, bokstavligen. Var ute o joggade o hittade en rostig krok eller vad det då var. Den har säkert hittat sin rättmätiga plats på nån vägg hos henne :) 

Har dock idats laga mat idag. Köpte en bit "ytterfläskfilé (eller kotlett då) inför resan till stugan senast. Den blev aldrig tillagad där och det började liksom hänga på håret att den skulle vara ätlig ännu. Trodde jag i alla fall. Utgånget datum men inget fel på köttbiten. Skönt. Blev några kotletter o en gryta med chilikorv och champinjoner. Skulle bara haft grädde, men det lilla jag har får bli till ostkakan i stället innan DEN går ut av sig själv. 

Däremot är vi utan varmvatten just nu. Kommer om nån timme. Lite besvärligt att diska grytor utan varmvatten. Fast jag har ju klarat mig utan varmt kranvatten i stugan i alla år hittills. Finns ju vatten och en dito-kokare. Och ett avlopp, vilket jag INTE har i stugan nu. Blir förhoppningsvis till sommaren. 

Är vansinnigt sugen på glögg. Har grävt igenom lagret vi har o hittat en o annan flaska. Får se vad som är drickbart. Sån't som avkommorna lämnat när de städat ur egna skafferier... Vi kör det till mamma

Men jag undrar var Morbergs glögg är. Den finns inte på ICA o inte på Coop. Har han slutat låta tillverka den? Roséglöggen och Svartvinbärsglöggen var båda helt suveräna. Den försvann redan förra året så fan vet. 



Av Kvasthilda - 7 november 2019 09:00


Tema nr 79 Förlegat

311/365


Den gamla lokstallsruinen i Riksgränsen. Tror inte jag vill kalla den förlegad, även om den minner om en sedan längs svunnen tid. Då stallade man upp de svenska ångloken här, för att byta dem till ett norskt dito som tog tågen resten av vägen över gränsen, ner mot Narvik. 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 november 2019 23:28

Vaknade i morse med en tanke att .... *undrar jag... blir garanterat drogtest idag* Lite utbildning på övertid. 

Vi har haft TJN. Norska föreskrifterna o en del nyheter var det ju. Har skrivit prov. Gick ju sådär, men så länge man är på plus är det OK. Hade några löjliga skitfel sådär lagom irriterande. Men nu får de fasen ta proven in i 00-talet o fixa nåt datorprogram. Man blir ju vansinnig av att sitta o skriva för hand. Det får man berömma förra arbetsgivaren för. Datorproven. 

O efter lunch. Guess what? Jo. Slumpmässigt drogtest - på alla lokförare som har utbildning. De missade visst igår. Det slår fan aldrig fel. Jag har en läkarundersökning en dag. Det går ett par dagar så åker man på ett slumptest. Vilka droger fick ni testa? sa en kollega som kom hem från turen... Lustigkurre. Väntar ju fortfarande på resultatet från det jag gjorde i måndags, som Trafikverket ska ha in. 


Ikväll fastnade den där jädra geten i mitt dex. Skönt. Slipper man stressa med den igen. Vi körde en raidhour ikväll. Hann inte med så många raider, men tog ner nästan alla i alla fall. Tror en drog. 


Men vad som snart åker ut är skärmen på min stationära. Satana vad den börjat krångla. Slocknar hela tiden. Måste köpa en ny. Alltid äre nåt. 


Nä, dags att ta huv'et till kudden. Trött! 

Av Kvasthilda - 6 november 2019 09:00


Tema nr 213 Pandoras ask

310/365


Spännande med en ny författare. Man vet liksom aldrig vad man har att vänta sig. Kan ju bara hoppas att innehållet i de här böckerna av Kirunaförfattaren Anna Huru har ett mångt mycket mer fantastiskt innehåll än den låda Pandora inte kunde låta bli att öppna. Jag har annars böcker som handlar om innehållet i just den lådan. Lords of the Underworld har alla en inneboende demon som en gång fanns i Pandoras ask. Avundsjuka, Lössläppthet, Lögner, Likgiltighet, Våld, Hemligheter, Sjukdom osv. Den enda känsla som fanns kvar i lådan sägs vara Hoppet. 

Men det här ska bli spännande. 



Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 november 2019 18:33

Nä. Inte på jobbet. Har försökt ta den nya bossen i PoGO. Vill inte. DEN vill inte. Fast 2-0 är inte hela världen. Dock hjälpte jag pigan o lillan att få en varsin. 


Getskrälle

Av Kvasthilda - 5 november 2019 09:00


Tema nr 361 Ögonfransar

309/365


Veronique Perrin heter hon, denna rödhåriga skönhet. Hon har limmade ögonfransar. 

O givetvis passade jag på att lägga henne på dagen datum. Älska ditt röda hår-dagen

Jodå. Så är det. 




Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 november 2019 09:24

Ahh. Kom hem rätt sent igår och såg att det hade snöat. Inte allra farligast. Förväntade mig kaos på gården, men det hade kommit en del puder, sådär nästan en dm så det gick bra att komma fram o in i garaget. Idag kom så traktorn o eftersom nabon har flyttat bilen kunde han äntligen skotta hela gården. YAY! Vår übersure trusk. Traktorkusk. 

Läkarbesök idag. Ska ta bort stygnen också. O be dem titta på knät o se vad domen om det blir. Resten är SäkLäk. 

Av Kvasthilda - 4 november 2019 09:00


Tema nr 93 Gula knappar

308/365


Älskar den här serien med Mix'n Match från Sindy med korsordstrycket. Det är SÅ daterat, men så läckert. 







Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards