Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Måndag 20 aug 21:13

Hela världen snurrar. Blodomloppet drar runt i hundranittio. Skallen är yr. En lång o jäkla dag blev det. Hade inget tågläge igår men Togleder gav en tid, helt random. Mellan ett par tåg. Varav det andra på nåt sätt skulle passera mig efter vägen...?? Varför i hela friden ska jag då rulla från terminalen först? O det visade sig ju att mitt tåg inte ens var klart. Nä. För de hade en avgångstid som av nån anledning inte Togleder hade igår. O Rutekontoret har stängt under helgerna. Visade sig sen att samma tåg gått före helgen o varför Togleder inte hade koll på det är ju ett mysterium. Sov alldeles för lite pga allt detta tjorv och går nu på ångorna av två nätters sömnfattiga timmar. 

Ska packa bilen o dra till stugan i morgon. O fundera på kalaset som firman bjuder på i oktober. Får ta med mig någon. Gubben kanske? Måste kolla hur kottarna jobbar. Hade ju varit kul om vi kunde gå allihop samtidigt. Fast det blir ju alltid problem med lillkläppen. Eller skiftarbetarna. 

Rubriken? Åkte förbi en unge som ville att jag skulle signalera o jag förmodar att det var tomtens barnbarn. Något äldre än våra barn var då han tomtade hos oss. Han hade kidsen med sig den gången o med alla år som passerat sedan dess kan det mycket väl vara ett barnbarn. Tiden går. O tomten blir inte yngre. 

Av Kvasthilda - Måndag 20 aug 09:00


Eget tema nr 14 Mosaik

232/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Söndag 19 aug 10:48

Det är en konstig förmiddag idag. Känslorna flödar över åt alla håll. Man är ömsom ledsen, ömsom glad, ömsom arg. Förbannad för all spelreklam. Varenda reklamavbrott. Varenda ett. VI har sett ett program på Discovery om havspirater i Somalia och att några förmodligen trotts vara det och blivit avrättade pga detta - av kinesiska tjuvfiskare..?? O i varenda reklamavbrott kom det minst två olika spelbolag. Fy fan. 

Dagen började med en nyhet om en älgolycka i södra Sverige med fyra ungdomar i bilen. 17-22 år. En flicka dog direkt på plats. En av ungdomarna är svårt skadad. De sista två riktigt allvarligt skadade. Älgar är stenhårda. Usch. Kör inte som idioter. Det gör ont långt in i själen. Ta det lugnt i trafiken. Snälla söta. 

Men natten slutade i kalas. I Dalarna. Sonen o Lindblomman flög ner till Arlanda o vidare med tåg till Dalarna för att vara med på moster/SysterYster och Svågerns gemensamma 50-årsfest. Nu är det ju ett tag sen han fyllde femtio, men de firade inte ordentligt då o bestämde att slå ihop dem nu i höst, när SysterYster fyllt femtio (i mars). Sonen har skickat lite bilder. Broder har delat bilder. Och den största nyheten där var ju då att den rackarns hönan gått sta o gift sig, utan att säga nåt. Enda vittnena var mor o far. Ingen annan visste nåt. Att pappa lyckats hålla tyst. Fast de kanske inte heller fått veta nåt förrän när det blev dags. Tänk att de bestämt sig efter så många år :) 

Hoppas hon fick sin efterlängtade bergsmanskrona nu. 

Har ett skift kvar och inte bestämt mig vad jag ska göra nästa vecka. Går jag hemma blir jag ännu mer deppad. Om inte annat måste jag åka ner till stugan o diska o plocka ur det där rummet som ska rivas i höst. Kan inte lämna det åt gubben. Får inte behålla nåt om jag gör det... 

Har 365or att ta hand om också. Men ingen som helst inspiration att fotografera.

Behöver en boost. O kanske lite kaffe. 

Av Kvasthilda - Söndag 19 aug 09:00


Tema nr 104 Heltäckande

231/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Lördag 18 aug 23:28

Men sjutton också. Gick ifrån skrivfönstret där jag redan hade hunnit skriva en del o när jag återkom, uppdaterade den o allt försvann. Tappar liksom en hel del av gnistan på det viset och man får lov att tänka om och börja på ett annat sätt. Bah! Vad jag började att skriva medan texten fanns kvar, var att jag löste krysset under de sista tio minuterna, dvs snudd på i snabbgenomgången, med ett par frågetecken. Allt är dock ifyllt och inskickat sen timmar tillbaks o så här fick jag ihop det idag: 


Vi började det hela i dubbelnollornas värld. Melodin var You Only Live Twice med Nancy Sinatra och filmen förstås densamma, Man lever bara två gånger. O han återuppstod ju, efter ett kort inhopp av George Lazenby, Sean Connery som James Bond. Fast han kom tillbaks mitt i Roger Moores streak också. 


Däremot kommer aldrig James Bond att bli amerikan. Manhattan Brass Quintet spelade just America, ur West Side Story


Lasse Winnerbäck tog med sig Miss Li i en duett, i hans fina Om du lämnade mig nu


Marquees sedan som dagrömde. Daydream


Vi hoppar raskt över till Vikingarna o deras tysklandskarriär under namnet Vikinger. De sjöng en av sina låtar från ett tyskt album. Den här tog mig en stund att hitta, då Vikingarnas fulla repertoar inte tillhör mitt dagliga lyssnande. Knappt ens delar av det. På Kramgoa Låtar 1997 fanns den svenska versionen, Var det nånting som jag sa

Var det nånting som jag sa
som fick dig att ge dig av
Var det nånting som jag sa
du vill inte längre ha
ringen som jag till dig gav

 

Var det nånting som jag sa
snälla ringer du mig sen
Var det nånting som jag sa
du ska få vad du vill ha
om du kommer hem igen

det mina vänner, var inte helt lätt att hitta. 


Vi byter genre igen o drar till med Alexander's Ragtime Band. Fast nu var det ju inte Alexanders band, utan Sirba Octet men ragtime var det. 


Några apor bor det inte här vad jag vet men det fanns uppenbarligen ett band som heter Arctic Monkeys och för krysset spelade de sin One Point Perspection


Meen, se då tittar lilla solen in igen. O det har den gjort idag. Från högsommar, till höst för en vecka o nu brittsommar. Medan det säkert på andra ställen i landet inte ens märkts av att hösten är på väg. Töreboda brassensemble spelade så glatt om solens strålar. 


O där kom ju hösten då. Tove Janssons fina Höstvisa, med musik av Erna Tauro

Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött,
nu blir kvällarna kyliga och sena.
Kom trösta mej en smula, för nu är jag ganska trött,
och med ens så förfärligt allena.
Jag märkte aldrig förut, att mörkret är så stort,
går och tänker på allt det där man borde.
Det är så mycket saker jag skulle sagt och gjort,
och det är så väldigt lite jag gjorde.

 

Skynda dej älskade, skynda att älska,
dagarna mörknar minut för minut.
Tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommaren slut.


Jag är lapp och jag mina renar. Så sjöng han ju Sven Gösta Jonsson. Vid foten av fjället heter melodin. Vi tar en av dem till krysset. En ren


Either. Det är visst en av Zara Larssons nya låtar. 


O vi slutar med en underlig brygd, Strange Brew. Bandet, som sades vara den första supergruppen... Hmmm? var i alla fall Cream. Det är nåt skumt med ölen säger jag då. 


O med det löddret runt läpparna avslutar jag denna veckas fylleriövningar. Sov gott i stugorna. Nu ska jag gå o nanna. Av Kvasthilda - Lördag 18 aug 12:36

Satt i godan ro o filosoferade. Tjejerna på terminalen satt o pratade om nåt. Tittade på klockan. 10.44 Ok. Åkääj. Lördag. Klockan har passerat tio. Sheiit. Melodikrysset. Bah. Drog igång radion o löste nästan hela. Har ett par uppgifter kvar jag måste klura lite på.
Väntar på en kompis. Vi tänkte ta en prommis i svappis idag. Kryssblogg kommer nog ikväll.

Av Kvasthilda - Lördag 18 aug 09:00


Tema nr 230 Ro

230/365


Frukost med sjön i synfältet. Mmmmm. 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 17 aug 21:52

Men det var väl fan. Har suttit o bråkat med bloggplatsen en stund. Kan inte öppna bloggen rätt vad det är. Får Inte säker i URL-en o det må väl vara. Själv bloggen behöver för fan inte vara "säker". Men varför kan jag inte öppna sidan? Kollar ibland hur det ser ut och om nåt måste skrivas om o då är det ju tacknämligt om man de facto kan göra det...? De måste ha haft nån riktig glitch där. Nu *peppar peppar* verkar det funka. 

Har inte riktigt tålamod med krånglande teknik idag. Finns viktigare saker i världen o då ska sån't fungera. Punkt. 


Nåt som inte alls är lika viktigt på ett sätt, men minst lika viktigt på andra - är Pokémon. Har raidat den nya bossen idag. O där krånglade teknik. En extramobil som inte ville vara med alls. Så vi skippade den helt. Gick ju bra ändå. Hade varit lite surt om det hade hängt på det enda kontot, ifall vi skulle ta den eller inte. Nu fick vi ner den, med en knapp minut till godo, men sen att fånga fanskapet? Jag fick min i alla fall. Tror vi drog in fem av sju. Dotra blev utan. Men det var ju bara för att jag slängde. O ful som stryk är han. Regirock. Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se