Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Lördag 8 juli 16:52

Anders Eldeman är tillbaks från semestern - o det gör han rätt i. Vecka 27 kan man inte vara ledig. Dock har de väl haft bättre, eller varmare väder än vad vi har i norr. Regn o rusk. Fast det regnade på Gotland så det skvalade i radion. 


Turistens klagan. Ja, det måste man väl säga då. Regn o rusk. O kallt. Norskarna som campar kring Pajala o marknaden där har klagat på att det är kallt. Cornelis Vreeswijk sjöng för oss för dagens första kryssadress. 


Sen tar vi ut en riktning - åt höger. Kanske inte bokstavligen då? Almedalen var det... Lennart Palm spelade o jag höll på att bli galen innan orden trillade på plats. Håll till höger Svensson! Låten som lanserades av The Telstars i samband med trafikomläggningen från vänster-, till högertrafik. En tävling utgick med nån form av koppling till höger och vänster o de vann med sin låt om vänsterprassel. 


Eftersom Eldeman befann sig live i Almedalen handlade en stor del av dagens kryssövningar om politik. Nästa bidrag var en knepig en. Tredelad fråga för tre bokstäver. Ett namn på tre bokstäver, uppdelat på tre rutor. Eldeman har skapat ett nytt rekord i konstigheter. Vem pratade om sin gamla mormor? Endelig, sa min mormor Magnhild. Jo, det var ju Jan Björklund. Den var jag tvungen att googla. Vissa röster är så svåra att känna igen. 


Vi går vidare och hamnade i Mellon. Ace Wilder som var upptagen med att göra ingenting. Ungefär som många tycker att politikerna gör. Busy Doin' Nothin'


Politisk satir på det. Vår mest kända satiriker var Karl Gerhard o han hade många politiska texter. Vissa så vassa att de förbjöds i Tyskland. Den ökända hästen från Troja är en av många. 


Åsså klämmer han in lite Lelle Printer i mellansnacken. Lite här o där kommer han in, med nyheterna från På håret. 


Vi tar oss in i Töreboda kyrka och lyssnar till en melodi som ska ta oss till en symbol för ett riksdagsparti. Vi hör The Rose, melodin om Janis Joplin. En ensam röd ros är Socialdemokraternas logo sen många år. 


Det går bättre och bättre dag för dag. Tja, allt är relativt. BAO hade med sig Helene Sjöholm och Tommy Körberg när de spelade och sjöng den i alla fall och en annan revykung är välkänd att framföra den på scenerna, Ernst Rolf. 


Sen kom en röst ingen kan ta fel på. Jag har hört den i en telefonhögtalare hos en kompis. Inte varje dag man hör Carl Bildt i telefonen, var min kommentar. Jo, svarade Mia. Hans fd fru. Carl bräkte ut Fyra Bugg och en Coca Cola


Änglamark, en miljöpolitisk melodi säger Eldeman. Evert Taube skrev den för HasseoTages Äppelkriget 1971. Junior sjöng idag, en mycket yngre SvenBertil än vi hör idag. Jag har också blivit äldre, som uppskattar SvenBertil idag. Tyckte mest han var pompös när jag var yngre. Miljöpartiets språkrör av idag heter Isabella Lövin och Gustav Fridolin. 


Åsså smet Lelle Printer in igen med lite satiriska nyheter. 


Ingen kommer undan politiken. Också en röst man känner igen. Marie Bergmans. O för krysset räcker det med hennes initialer. MB alltså. 


Vi slutar i nåt som lämnar mig med, ja vad...? En underlig känsla. Jag avskyr karl'n o allt han står för politiskt. Det nya sjukvårdspartiet?? My @$$. Men spela klaviatur kan han. Uppenbarligen. Dolda talanger. Edin Ådal skrev sista melodin för att väcka kyrkorna. STIM-pengarna går oväntat nog, med tanke på pianisten till Projekt för flyktingar. Killen som spelade så vackert till Bedårande Barns sång i Jag tänker be för Sverige, var ju Jimmie Åkesson. Du skojjar? 


Måste säga att Pop och Politik tillhör ett av de roliga programmen i radion, men Melodikrysset och Politik? Mja. Blir lite för politiskt. O bara för att, lite motvalls sådär - o som motsats till mina tidigare inlägg. Här kommer hela texten till Änglamark.

 

Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill,

jorden vi ärvde och lunden den gröna.
Vildrosor och blåklockor och lindblommor och kamomill
låt dem få leva, de är ju så sköna.

 

Låt barnen dansa som änglar kring lönn och alm,
leka tittut mellan blommande grenar.
Låt fåglar flyga och sjunga för oss sin psalm,
låt fiskar simma bland bryggor och stenar.

 

Sluta att utrota skogarnas alla djur!
Låt örnen flyga, låt rådjuren löpa!
Låt sista älven som brusar i vår natur
brusa alltjämt mellan fjällar och gran och fur!

 

Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill,
jorden vi ärvde och lunden den gröna.
Vildrosor och blåsippor och lindblommor och kamomill
låt dem få leva, de är ju så sköna.Av Kvasthilda - Lördag 8 juli 11:08

Det blir lite sent idag. Jobbar o har precis pratat bort hela krysstimmen :) Ibland behöver man det också. Får inte åka hemåt förrän om cirkus en timme så jag bara gör mig sedd här tills jag har tid att verkligen lösa veckans melodikryss.

Av Kvasthilda - Lördag 8 juli 09:00


Tema nr 61 En doft av sommar

189/365


Våra häggar må tillhöra de osnabba i landet, men vintern klamrade sig fast längre än nånsin i år (not, sammalika varenda år). Häggen står i full blom o det är så fantastiskt. Det är sommar för mig! Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 7 juli 12:02

Vi ska bli det nya vårdpartiet.... Ehhh. Har radion på skvalandes intill mig o hörde en röst jag trodde tillhörde Jimmy Å. Nä, tänkte jag sen, det kan det inte vara. Men bah. Röstfiskare. O det vidriga är att han får röster. Sonens svärmor är en av dem. *rys* 


Ont i ryggen. Kvarlevor sen festivalhelgen. Tar några dagar innan den lugnar ner sina aversioner mot mig. 


Gubben har (ehh, ska) köpa en kattlucka till stugan. Låter bra. Då kan hon vara där mer o vi behöver inte passa henne konstant. O man kan stänga dörren när det blåser o regnar på tvären. Kan hon lära sig att ta sig igenom kattluckan i bajslådan kan hon säkert snappa upp att man kan ta sig igenom en lucka i dörren. Får bara hoppas att han placerar den på lämplig höjd. Hon ska ju inte behöva HOPPA upp till luckan. 


Hittade en ny Pokémon inatt :) Eller en nygammal. En gammal men helt ny. Jubileumseventet del-vad-har-dragit-igång igår kväll. Många o långa var diskussionerna om varför jag inte hittade den där nya monen. Inte jag heller. O inte jag. Jag tog en men inte fan hade han keps... Blablabla. O sen drällde bilderna in på löpande band. Jag hittade en. Hur stor är din? Blablabla. Folk är knäppa. 


Pik-hatt-chu. Han har snott kepan från Ash.


Åsså finns det en supersöt Pichu med keps! Daammit. Tvåkilometersägg..... 


~~~~~~~~~~~~~~ 


Åsså dök det upp nåt i en säljgrupp. Jäklar så häftigt. Vill ha!!! 


Av Kvasthilda - Fredag 7 juli 09:00


Tema nr 260 Rullar in

188/365


Jodu, nu kommer det...Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Torsdag 6 juli 21:19

Tja. Livet tuffar på - om än inte så ofantligt snabbt. Idag i alla fall. Denna torsdag (va? Var tog veckan vägen? Nåja, halva kvar än med jobb hela helgen) har gått i den gula cirkelns tecken. Solen skiner - o har så gjort hela dagen. Fast den avger ingen värme. Eller förmår inte tränga bort vår arktiska kyla helt. 

Tufft är också startfältet på hundra meter i Lausanne. Har radion på intill mig o de började prata om Gatlin och 100-metersloppet i Diamond League. Letade snabbt fram SVT Play och hann precis hitta sporten o få igång det innan grabbarna startade - o då var de i mål för länge sen. hahahhahaa! Gatlin låg efter i starten som vanligt, men i sedvanligt manér kom han igång o vann. 
Sofie Skoog klarade just 193 i höjd, med darr på ribban. En cm från pers. Årsbästa? Ja nåt "bästa" i alla fall. Spännande är det. Ahaa 800 meter är det. Hör lite lösryckta kommentarer. En o en halv minut, innebär 800 m. 

OK; ser också ut som att jag ska få lön till semestern. PCn har varit på jobbet o attesterat. Fantastiskt när ingen chef jobbar o den ena hänvisar till den andre som hänvisar tillbaks igen. *bah* Nåja. Tur att det ordnade sig i alla fall. 

Av Kvasthilda - Torsdag 6 juli 09:00


Eget tema nr 18 Tuff

187/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Onsdag 5 juli 21:45

Några minuter kvar av min jour. Håller tummarna att mobilen är tyst en stund till. En kompis har jour till fem i morgon bitti så om det ska ringa - ring denne kollega. 

En kall jävla julidag har det varit idag. Sviiinklall. Med tre iii. Fortfarande vecka 27 med allt vad det innebär av skitväder i kyla o regn. De intervjuade turister i radion idag som sa att de sett vita flingor i luften. Joråsåatt. I fjällen kan det vara snöflingor bland regndropparna men i stora centrala city här har det i alla fall varit ÅTTA grader idag. Eller elva. Eller nåt däremellan. Vet inte så noga. O är det såpass mycket norr om noll, ska det fan inte vara snöflingor i regnet. Men regnat har det gjort. Fortfarande vecka 27. I helgen har de lovat lite sol. Pajala Marknad. Har ännu inte sett en marknad i Pajala. Eller har jag det? Tror jag har drömt det. Helgen innebär inte att vecka 27 är över. Först ska det lösas Melodikryss a la 27. Sen är det en söndag. Båda dagarna med tur 81 på schemat. Dvs vakna före ottan o tuppar o allt vad militära tattoo heter. Men sen kan det gärna bli lite varmare så vi åtminstone kan tro att det är sommar, även norr om Polcirkeln. O Kiruna. 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

37 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se