Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Tisdag 20 nov 09:00


Tema nr 81 Föraning

324/365


Ja, vad anas? Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Måndag 19 nov 16:11

Hahahaha. Gubben kom hem från jobbet o drog som vanligt igång teven. Där dök Sickan Carlsson upp med en tidning i näven. Tyckte jag kände igen loggan som Falu-Kurirens. Gick en stund så kom dynamitarden tillbaks till bilen hon satt i o de började prata om polisen - i Falun. De vandrade in till stan och mycket riktigt, där promenerade de på Stora Torget, förbi det som idag är Falan, mot Kristinegatan och ner mot Fisktorget. Det såg lite annorlunda ut då, mot idag. Många hus som är ombyggda, en del har försvunnit och framför allt bilarna på Stora Torget. De passerade en gammal biosalong också. Kommer inte ihåg den såhär på rak arm, men i en av Facebookgrupperna finns det en del historia om dem. Herre gud vad kul. 

Sickan Carlsson/Lillian 'Lillan' Carlberg, 
Karl-Arne Holmsten/Arne Stockman, 
Edvin Adolphson/Henning Werner,
Gunnar Björnstrand/Valentin Fredriksson-Frisk,
Stig Järrel/Adolf Lundkvist,
Stig Olin/Jerker Nordin,
Arne Källerud/Överkonstapel i Falun

"Lilian "Lillan" Carlberg (Sickan Carlsson) är förlovad med ingenjör Arne Stockman (Karl-Arne Holmsten). För att han ska bli mer intresserad av henne träffar hon några andra män, handelsresanden Adolf Lundkvist (Stig Järrel), disponenten Henning Werner (Edvin Adolphson), konstnären Jerker Nordin (Stig Olin) och dynamitarden Dynamit-Valle (Gunnar Björnstrand). Arne inser att han kanske är på väg att förlora sin fästmö och beger sig efter henne. Lillan och dynamitarden hamnar i häktet och alla männen skyndar dit för att rädda henne." /Wikipedia 


1952. Då bodde inte min familj i Falun än. Min äldste bror föddes det året. Arne Källerud pratade nån rotvältska som mer lät som närkingska än dalmål - o framför allt falumål. Han pratade som Hjalmar ungefär. Lite som Kirunaborna gnäller om norrländskan i Andra Åket. 


Får se om det blir annan underhållning idag... Lite trollerier... 


Av Kvasthilda - Måndag 19 nov 09:00


Eget tema nr 23 Dubbat

323/365


Nyinköpta.
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Söndag 18 nov 20:02

For o raidade draken på eftermiddagen. Allt för att kanske få ett expass på gymmet. Fångade den på min o ena dotterns, men den andra - som var mycket större drog åt tjottaheiti. Tog med mig sonen ut o han hjälpte till att dra in några lösa mons till systrarna. 

Är trött nu. Vi satt uppe o kollade film inatt men vid halvfyra gav jag upp. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Har inte sett den innan o jäklar vad jag garvade. Helt vansinnig film. 

Mission: Impossible III. En av de bättre filmerna. O efter den drog True Grit igång. Hade gärna sett den men den började ju fan strax före tre inatt. Sonen såg hela o var väl mer död än levande på förmidda'n idag. 

Avbröt bloggandet för att se Andra åket, andra avsnittet. Har inte sett det första men hört talas om eländet. All konstiga "norrländska". De bor i Björnfjället gubenås. Har inte varit i Björkliden så jag vet inte hur hotellet o restaurangen däruppe ser ut, men fick en känsla av Nikkaluokta. Nåja, de kan ju vara snarlika. Rätt kul serie. 

Felix Herngren. Igen. Ska väl försöka se första avsnittet också. Finns på SvtPlay. 

I morgon är det utbildning på schemat. 

Av Kvasthilda - Söndag 18 nov 09:00


Tema nr 132 Isgata

322/365


November och vi har plusgrader i Kiruna. Världen är upp-o-ner. O vad som kan ge alla en upp-o-ner-känsla - bokstavligen - är våra vägar. Vi har ju fått en del snö, även om det mesta tinat bort. Dock ligger det kvar på gator och gångvägar så att ta sig fram med alla ben och huvud i behåll är en bedrift. Dubbar är ett måste. 


Fotat med mobilen genom skitiga persontågsfönster - inte helt lätt att få fram de läskiga isgatorna i bild.
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Lördag 17 nov 10:34

Jaha, buggandet fortsätter. Inte dansen utan datorproblemen. De har en bugg som inte kan lägga in siffrorna på rätt plats. Eller snarare tar bort dem där det inte tycker att det ska finnas. Eldeman kör en specialdubbel idag. Två siffror. En för korrekt numrerade o en för de som har felaktiga kryss. Gäller att hålla tungan rätt i mun. 


Ja, Det gör ont att det ska behöva vara så. Vi startade med Lena Ph. Eldeman pratade om att hon var teve-aktuell o jag var ju tvungen att kollla varför. Hennes show har sänts på teve i veckan. Där ser man. Nä, för en vecka sen. Förra lördagen som det verkar. 


Julkryss då. Det tjuvbörjade idag med Oh, Holy Night. Phil Colter spelade flygel. Vi sökte kompositörens namn, Adolphe Adam


Bernadette Peterrs sjöng att man inte kan fånga en man med bössa.

Oh you can't get a man with a gun
The gals with umbrellas are always out with fellas
In the rain or the blazin sun
But a man never trifles with gals who carry rifles

 

Oh you can't get a man with a gun.
With a gu-un, with a gu-un, oh you can't get a man with a gun.
A man's love is mighty, he'll even buy a nightie
For a gal who he thinks is fun.

Irvin Berlins You Can't Get a Man With a Gun och det var förstås ur Annie Get Your Gun

För att ytterliga spä på förvirringen kom dagens Eldemandubbel. O den här gången hittade jag inget sammanhang alls. Bröderna Ferm spelade Sudda Sudda, o vad det gör är, att ta bort den sura minen. 
Monica Bring och hennes Treooo spelade Lasse Berghagens En kväll i juni

En månad tidigare, i maj gick ett avsnitt av På Spåret som visade upp en ny tjej. En sångerska som Augustifamiljen hade med sig på scenen. Hon heter Sarah Klang och tog alla med storm. De som såg programmet. Jag missade det förstås. Sarah sjöng idag Strangers från debutalbumet Love in the Milky Way


Like a bang, a boom-a-boomerang
Dumb-be-dumb-dumb be-dumb-be-dumb-dumb
Oh bang, a boom-a-boomerang
Love is a tune you hum-de-hum-hum
By giving away, I think you'll learn
You'll get love in return
So bang, a boom-a-boomerang is love

Bang-A-Boomerang heter den ju. Fortfarande. 


O bang sa det i kyrkan när Agnes och Björn sjöng för Victoria och Daniel. When You Tell the World You're Mine. Så vackert så änglarna gråter en skvätt, de också. 2011 var det. Tiden går! 


Ringar utbyttes. Nästa kryssbidrag handlade om en specifik ring, Härskarringen - eller Sagan om ringen som filmen heter. Böckerna fick nytt namn för några år sedan, med en bättre översättning av originalnamnen. Vi hörde musik ur första filmen om hobbitens väg till Mordor för att för alltid förstöra ringen. 

Oooh La La. Britney Spears

Ooh my my baby don't be shy
I see that spark flashing in your eye
My heart beats fast 'cause I want it all
So baby come with me and be my ooh la la

 

Take my hand, we can go all night
And spin me round just the way I like
It feels so good, I don't wanna stop
So baby come with me and be my ooh la la


Maja och Pelle sjöng Peps Oh, Boy. Vem kan sitta still till den, även om man inte hör herr Perssons raspiga skånska? Här är det ännu svårare att sitta still - skulle man befinna sig utomhus. Vi har vackert väder men stormvindar utan dess like. Det skallrar i allt som är löst utanför fönstret hör jag. Låter som de stormbyar den vintern vår vindskiva for in i väggen runt knuten med en smäll. Tur nog hade vi inga fönster på den gaveln. 


Nothing's Gonna Stop Us Now. Starship. De hette en gång Jefferson Airplane som byttes till Jefferson Starship men ett bråk gjorde att gruppen delade sig o de fick inte använda hela namnet så de behöll ena halvan av namnet. 

Let 'em say we're crazy, I don't care about that
Put your hand in my hand, baby, don't ever look back
Let the world around us just fall apart
Baby, we can make it if we're heart-to-heart

 

And we can build this dream together
Standing strong forever
Nothing's gonna stop us now
And if this world runs out of lovers
We'll still have each other
Nothing's gonna stop us, nothing's gonna stop us now, whoa no


O vi slutade däruppe i rymden bland rymdskepp och satelliter. Miriam Bryant gjorde en låt som heter Satellit och i Så Mycket Bättre för ett par år sedan gjorde Ison & Fille om den i rapstuk. Jag kan egentligen inget om rapmusik, men förundras varje år över rapparna som är med och hur de leker fram en helt ny låt, men med grunden kvar av originalet ändå. O sen det där med vissa ord och fraser som går igen i deras texter. Mycket man som svensson inte fattar. 


O med det avslutar jag dagens kryss. Hoppas rutorna sitter kvar i fönstren. Laddar bössan, nej laddar för nytt avsnitt av Så Mycket Bättre. Apropå rappare. Det är en Stor dag idag. Spännande. Av Kvasthilda - Lördag 17 nov 09:00


Tema nr 233 Rost

321/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 16 nov 14:05

Så himla sugen på tomtegröt idag. Eller risgrynsgröt som vi alltid kallat det. Vissa säger bara risgröt. Den duger året om, inte bara på julafton. 

Fotade om en bild till 365an idag. Isgata. Vi har rena blankisen ute kring gårdarna - o i hela stan. 16 november och väldigt lite snö. Gick på vinden o letade en grej åt en kompis o hörde traktorn köra runt huset. Tänkte vad nu? Tills jag insåg att de var ute med grus. Välbehövligt. 

Jaktledar'n har skjutit en tjur idag. Gubben tog en annan hanne igår, en tjäder. Båda blir fina i grytan så småningom. Tjuren var en ynka liten sextaggare - på ena hornet. Som var så litet att man knappt såg det. Ung tjur. Men med sex taggar. Om nu inte Micke sköt av hornet o därav pyttetaggarna. Nåja. Alla är vi barn i början, inklusive tjurar som ska bygga horn. Har aldrig fattat hur de växer, de där hornen. De tappar dem ju. Hur i fridens tider hinner de bli så stora som pristjurar får? 

O julmusiken flödar i mina högtalare. Allt för att hitta känslan i år. Har varit en jävla höst. 

Nåja. Gröt var det. Bäst att titta till den så det inte bränner fast. Hopplöst. 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se