Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 23:38

Vaknade till trista nyheter. Sex bomber som small av på olika platser runt om i Sri Lanka. Hotell och kyrkor. Vilket skit. Har lyssnat på radion hela dagen o hört siffrorna uppdateras. Från ett femtiotal döda, till åtta bomber och över 200 döda, varav cirkus trettio icke srilankeser. Sex personer gripna, till sju senare under dagen. Vad i helvete är det som får folk att sjävmordsbomba hotell? Vad får de ut av det? Om det nu var såna. Minst två var det i alla fall. Är man död så är man död. Man får inte veta vad som sker sen. Borde inte risken vara enorm att man dyker på alla de man just dödat i så fall? Snarare än att stiga upp i nån helighet? Fattar inte. 


Kom hem till isande nordanvindar. Kiruna är svinkallt. Som vanligt. Blåste förvisso i Långträsk också idag o var grå himmel. Kalla vindar. Men det är ändå långt från de arktiska vindar vi har hemmavid. 


O vem ska byta däck på min bil? Vi har gått över i maj nästa gång gubben behagar titta hem några dagar. Kanske får övertala Lillkullen att göra det. Inte alls säkert att han vill eller ids. Hur vi nu ska hitta nån dag att lyckas göra det. Vet inte ens vilka däck som är mina, om jag ska vara ärlig. Bilen är köpt med vinterdäck o Maken la undan sommardäcken nånstans. 


Fick ihop EN trehundrasextiofemma i veckan. En. Uno. One. Un. Ein. Yxi. En endaste. Nåja. Det var en klockren i alla fall. Får väl glana igenom alla foton o se om jag kan få ihop ett trettiotal teman av det :p Hinner ju inte. Vill, men tiden rinner ifrån mig. 


Är hungrig, men ids inte leta fram nåt att tugga på. Tror jag kryper i säng i stället o hoppas att hungriga mardrömmar håller sig borta. Ska bara kopiera alla foton från veckan så jag har dem på permanentdisken också. 


Tell me something boy... Spotify snurrar i bakgrunden. Såg filmen häromdagen. A Star is Born. ShallowÅh, vad ont det gör. Med tanke på Aviici och andra stjärnor som inte orkar med sitt liv. 


Nä, dra igång kopieringen så man får krypa i säng sen. I morgon är det jobb igen. 

Av Kvasthilda - Söndag 21 april 09:00


Tema nr 272 Snygga spiror

111/365


Långträsk kyrka har inga överdåd av spiror, men en liten tornspira i alla fall. Den höga och vackra tornspiran på Notre Dame existerar inte längre. Långträsk kyrka är helt byggd i trä och hade inte klarat nåt om en brand härjat. Notre Dame har i alla fall grunden och ramverket kvar. Och altaret med korset. Som nåt pucko sa. "Den som inte tror att det finns en gud efter detta?" när bilderna skickades ut av det som stod kvar i Notre Dame. "Han har räddat altaret och korset". Kanske för att trä brinner vid mycket lägre temperatur än guld och altaret är gjort av marmor? Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 11:24

Lördag. Påskafton. Melodikryss. Inte så många ägg i dagens kryss kanske :) Fast Bröderna Ferm var ju med. Nåja. (Jamen, tack o lov att jag kopierade texten innan jag publicerade. Mobila bredband är inte att lita på o rätt vad det är loggas man ut...)


Vi började med musikal och ett stycke ur My Fair Lady där Eliza och Doctor Doolittle sjunger tillsammans i Wouldn't it be Loverly


En Edlemandubbel på det, där vi söker två länder. Den första borde ha varit ur nåt av Edvard Griegs verk, således Norge. Den andra melodin känner jag mycket väl igen, men får inget namn på den, landet är dock Italien


En kväll i tunnelbanan, med Hasses nasala röst och breda stockholmska. Noice


Vi går från tricken i hufvudstaden till dragspel och fioler i Dalom, med Orsa Spelmän. Sparvfars polska


Only a miracle, only a miracle
Can save me
Only love and only help from above
for my fate I turn to you
I will yield for whatever you will do
Only a gift, only a gift from the Lord
Can free me

Sophie Zelmani


Nästa melodi får mig och många andra att dra på smilbanden. Musiken rullar fram i teverutan när solen kliver upp och ner. Solfilmen


Guess who just got back today
Them wild-eyed boys that had been away
Haven't changed that much to say
But man, I still think them cats are crazy

 

They were askin' if you were around
How you was, where you could be found
Told 'em you were livin' downtown
Drivin' all the old men crazy

 

The boys are back in town
(The boys are back in town)

 

The boys are back in town
(The boys are back in town again)

Thin Lizzy


Tony Eriksson spelar saxofon för nästa kryssadress, som befinner sig nånstans Under ekars djupa grönska. För krysset ska vi ha en. Ek


Bröderna Ferm ja. De gav oss en rejäl uppmaning: 

Sudda, sudda, sudda, sudda bort din sura min.
Sudda, sudda, sudda, sudda bort din sura min.
Munnen den ska skratta och va' gla'.
Munnen den ska sjunga tra la la.
Munnen har du fått för du ska tralla.
Sudda, sudda bort din sura min

Åttonde ordet blir min


Vaddå? Jag fattade inte riktigt vad Eldeman sa, men insåg att det var titeln på låten. Vaddå? Linnea Henrikssons nya. Hon har ju blivit mamma i veckan! Grattis till påskbarnet :) 


Julvisa på det. Eller inte. Originalet är inte direkt en julvisa, utan en vaggvisa och det kan ju tänkas att den som hör den, så småningom börjar snarka. Ingemar Nordströms spelade Låt mig få tända ett ljus, eller kanske det var originalversionen som heter Schlaf meine Prinzchen. Vi hörde ingen text. 


Vi slutar med en käftsmäll. Boomtown Rats gjorde den på sjuttiotalet nån gång, efter en skolskjutning. Har varit lite mycket sån't på sistone. Nå'n som ser den svenska Netflix-serien, Störst av allt? Jag håller på att tråckla mig igenom den. Hur som haver. Tell me Why, I don't like Mondays? London Symphony Orchestra spelade för oss. 


O med det det avslutar jag detta och ska se om barnbarnet hittar alla små påskägg som gömts runt och i stugan. Glad Påsk på Er! Av Kvasthilda - Lördag 20 april 09:00


Tema nr 304 Trassligt

110/365


-.Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 19 april 22:29

Jäklar vad det tinar. När vi kom ner för ett par dagar sen, var snödrivorna en meter höga. Nu har det tinat ihop till hälften. Idag har det regnat tillofrån sen morgonen o det hjälper ju till.
Sen märks det att det är påsklov. En miljard snöfordon har passerat på sjön utanför stugan. Några av dem har kört över vägen o det är enormt sönderkört i gruset. Snöskotrar, larvfotshojar, fyrhjulingar, bobbar o kälkar. Ett himla liv emellanåt.
Just nu är tystnaden bedövande. Kylskåpen är tysta. Kiddo sover. Snart iaf. Morbror har kommit o hunnit äta.
Morfar drog till campingen för pubafton.
O jag är trött. Varannan dag. Igår var jag pigg. Kvällen före det svintrött.

Av Kvasthilda - Fredag 19 april 09:00


Tema nr 58 Fiskare

109/365


-.
Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Torsdag 18 april 22:34

Fullspäckad dag. Fast inte. :) Vi klev upp i ottan. Druttade runt lite med fukostfix och dassbesök, kaffekok o klädval. Satte oss i bilen. Nollade densamma för jag ville - engångföralla - se hur långt det är till Carina. 96 km. Typ. 96,6 tror jag mätaren slutade på. Bra man kommer  ihåg det då..... Får väl kolla mätaren nu o dela det på två.....
Medan Carina klippte mig satte sig dotra o barnbarnet med hennes skrotlåda o letade kul grejer. De hittade en kasse full! Carina skulle rensa ur den hur som helst, men helt galet. Ongen var glad i alla fall. O mormor är fin i håret. Ett tag. 
Stannade till i Öjebyn o hälsade på en kompis till dotra på jobbet. Hon flyttade ner i höstas. En gammal jobbarkompis. Sen full rulle tillbaks till Långa. Hungrig. Blev grillade hampisar. 
Fick bilder från en kompis i Skåne. Grönt o fint. Blommande träd. O här är det snö, is o kallt. Plusgrader på dagarna så snön försvinner fort, men det är kalla nätter. 

O  kallt på dass. Dilemma. När ska man  tända värmeljusen? De håller ju bara 4-6-8 timmar. O lyktans ljus håller något längre, men när ska man tända dem. Det är OK temp där på dagtid. Gubben ska sätta in ett element där, men det blir väl senare i vår/sommar - inför hästen så ännu är det kallt att vara på dass. Nu ska man ju inte bosätta sig där o det finns dass med minusgrader så varför klaga? Men värmeljusen gör sitt till, när det kommer till behaglig temperatur på liten yta. 

O detta om detta. I morgon kommer sonen ner. Han skulle ha kommit idag, men har varit för stressad för att hinna det han vill. Sen fortsätter han söderut. Älskade barn. Så vuxen han är.  

Av Kvasthilda - Torsdag 18 april 09:00


Tema nr 20 Bett

108/365


O där fick Doris tag i frisbeen.Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se