Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Onsdag 21 juni 20:30

Har dockor över hela köksbordet. Gick o hämtade ner en kartong med Monster High för att se om en eller två ordinarie dockor kunde matcha en annan jag hade hoppats sätta ihop. Jodå, de matchar. Däremot funkar inte kropssdelarna ihop... Fästena på armar o ben är större på de jag behöver en kropp till. C.A.M - Create-a-Monster. De är en massa delar man sätter ihop till en egen version av en docka o det finns alla möjliga konstiga sammansättningar i olika färger. Så nä. Den planeringen sket sig. 

Har jour. Tillgänglighetstid. 

Zamlar o gänget rykte all världens väg också. Wooohooooo! Visserligen är min Blissey också hemma igen från Porjus, men va fan. Så jävla skönt att slippa se de där blå jävlarna överallt. Niantic har gjort om alla gymmen. Eller håller på än. De bygger upp nya funktioner. O man kan inte ha två Blissey i samma gym. En massa stop har blivit gym men de ska tydligen kunna användas som stop. Fast bara när de är tomma? Äh. Vi har nog få stop i den här jäkla hålan för att de ska sno flera av dem till gym som ingen ids slåss i ändå? Nåja. Nu behöver man i alla fall inte bli sur på de där egoistiska svinen - på samma sätt. Har inte läst allt som händer men man får visst inte bonusen förrän man lämnar gymmet igen? Fattar inget. Hur ska glina nu få tag i coins till shopen? Nåja. Lär väl visa sig vad tiden lider. 

O det brinner ännu. Fick ett mess i morse om att faran var över men det tog de snart tillbaks. Det var långt från färdigt ännu o idag har röken drivit in mot stan. 

Av Kvasthilda - Onsdag 21 juni 09:00


Tema nr 57 Dramatisk

172/365


Det har ju varit ett dramatiskt dygn här i Kiruna, med soptippen i brand. En kompis skrev "Jaså, ni eldar sopor?" Mmmmm, men det är inte meningen att det ska göras på tippen, utan i Värmeverket. 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Tisdag 20 juni 21:46

Det kom ett sms vid sextiden ikväll. 

 

Jag hörde aldrig när Tardisen landade - dvs mitt SMS-ljud men jag hade radion på o där kom det ett meddelande om att det brinner på soptippen i Kiruna. Hade ett ärende ut en stund senare o tittade mot centrum och såg det mörka molnet som drog sig mot gruvområdet. Pratade med avkommorna o de nämnde SMSet. Ingen aning om var sonen höll till men skickade ett mess o fick veta att han jobbar på stoppet i svappis. Får se när han kommer hem. Vet inte ens om han har fått tillbaks sin bil än. 

Mest orolig för tjejerna, eller mellandotra o hennes familj. Soptippen ligger mer på deras sida av stan. Läskigt är det. 

Gick ut igen för en stund sen o rökmolnet har ljusnat men är minst lika tjockt ännu och än luktar det inte rök hos oss. Beror ju på hur vindarna ligger o som det har snurrat idag har den farit lite hit o dit, men inte häråt. Hoppas den inte leter sig häråt. De gjorde just en uppdatering i radion och inget nytt under solen - förutom rökmolnet då. 

Hörde helikoptrarna som hjälper där ikväll också. 


Räddningsledaren trodde att de kommer att vara där hela natten - o det är väl inte omöjligt. Fy sjutton. Soptippen. Finns mycket farligt bråte där. Man bär ju liksom allt skit dit man inte vill ha i vanliga brännsoporna. P4 Norrbottens reporter Alexander Linder hörde smällar därifrån o det finns ju en hel del sprayflaskor o annat läskigt på tippen. Batterier. Fy. I radions Karlavagnen håller Andreas Lundstedt låda och dagens ämne - i PRIDE-veckans tecken handlar om HIV. Humant Immunbrist-Virus. Många som ringer in och berättar sina historier, som flertalet utspelade sig under Jonas Gardells Torka inga tårar-tid. För fan. Det smittar inte. Inte i Sverige. Inte om du behandlas rätt. Inte om läkarna vet om det o kan ge stoppmediciner och annat som håller viruset i schack. När man talar om trollen. Journalist. Bodil. Fast det var inte "vår" Bodil. 


Av Kvasthilda - Tisdag 20 juni 10:46

Det är verkligen underligt när katten inte stör mig hela tiden. Springer i vägen o bara är där när man vänder sig om. Att hon inte jamar o vill ha mat när man kliver upp, eller kommer springande när man går o lägger sig för att hon ska följa med in i sovrummet - i fem minuter innan hon börjar trampa runt o ska ut, eller upp på skåpen där hon inte får vara. Ingen katt. Maken säger att hon är ledsen på morgonen när han går till jobbet. Lillgumman. 


Av Kvasthilda - Tisdag 20 juni 09:00


Tema nr 81 Figur

171/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Måndag 19 juni 12:17

Gudars skymning vad trött jag är!!! Tror jag sovit tre timmar inatt. Eller fyra. Knappt fem. Nä. Eller tja. Somnade efter ett o vaknade före sex, det blir under fem timmar. O sonen har sovit ännu färre. Hur fan han kan överleva på den lilla tid han sover fattar inte jag. Iofs sover han när han kommer hem, men det vore ju bättre att nyttja nattimmar till att sova. Jag hade svårt att komma till ro efter ledigveckan. Mycket att göra sen jag kom hem igår. 

O jag springer o letar katten hela tiden. Väntar att hon ska dyka upp bakom skohyllan, eller under fötterna på mig när jag kommer ut från badrummet, eller vänder mig om i köket. Ingen katt. Hon är kvar hos Maken. O ville gå ut i mrose. Hon grinade o pratade högt o brett - så högt nu hon kan. Hela dagen ensam i stugan. Ingen skillnad mot att vara hemma, förtuom den lilla detaljen att hon inte får vara ute medan husse är på jobbet.... Hemma är hon inte brydd alls o vet inte att ute är ute. I stugan är hela världen hennes. Den närmaste omgivningen kring stugan i alla fall. Han kommer inte att få in henne i morgon bitti. Så fort han rör sig på morgonkulan kommer hon att springa ut. Han är borta så många timmar under arbetsdagarna. Sen är han ledig o då får hon springa som hon vill. 

Nåväl. Hoppas det går bra. Lillgumman. Måste skicka mat o sand med Kråk när hon åker ner. Eller be henne plocka upp en sandsäck nånstans efter vägen. Sex veckor tills jag kommer ner igen. Det är lite för länge för att maten ska räcka. 

Önskar att jag fått bilder på knipan på Ryggen. Så fort man gick förbi holken flög hon ur den. Hon. Han. Den. Vi har två knipholkar. Fick ett tema i skallen. *Jag knep den*. 

Just ja.... Sommar drar igång i helgen. Hörde en intervju med Torgny Lindgren som dog i fjol? I vinter? Ja, han är död i alla fall. Det pratades om att leva i nuet. Varför det sa han? Nu är ett par sekunder. Inte mer. Varför vill man det? Nu passerar så fort. O nu är redan över när du läser det här. 

Av Kvasthilda - Måndag 19 juni 09:00


Tema nr 320 Tillsammans

170/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Söndag 18 juni 23:04

Har inte hört hela programmet utan bara brottstycken så jag måste ta mig in i podden o lyssna igen på P4 Dokumentär som ikväll handlade om Helenas försvinnande. Helena Andersson i Mariestad. Utanför Mariestad. När jag träffade Maken gick han på folkhögskolan i Stöllet och i en parallellklass gick Gabriella. Jag har foton på Gabriella sen den tiden. Gabriella som har/hade efternamnet Andersson. Gabriella gick en journalistutbildning vill jag minnas - med djup reservation. Det fanns andra tjejer på skolan som vi på ett eller annat sätt haft kontakt med efteråt. En tjej som absolut gick journalistlinjen, var Bodil. Bodil hängde ihop med en gammal kompis till mig några år senare. Bodil jobbade med Trafikmagasinet ett tag o har sedan vandrat vidare till lokalstationer i Dalarna. Men åter till Gabriella. O Helena. Helena försvann på väg hem från krogen en kväll sommaren 1992. Att vi blev så inblandade i den historien och att den lever med oss, är att Gabriella är Helenas syster. En av Helenas två systrar. Ulrika var med henne under kvällen när hon försvann. Vi följde händelserna med hjärtat i halsgropen, trots att vi aldrig träffat Helena. Gabriella å andra sidan var en söt tjej o kompis med ett gäng Maken upgicks med - som man gärna gör på en folkhögskola när man är inackorderad på stället. I Stöllet. O jag har varit där o träffat henne o kompisarna. Helena försvann några år senare. Långt efter att vi tappade kontakten med Gabriella o många av de andra på skolan. Några ser vi namnen segla förbi på i olika sammanhang men de flesta har försvunnit ut i periferin. Helena har aldrig hittats. Helt vansinnigt. 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

37 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se