Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Söndag 13 jan 20:39

Brukar få kommentaren att "Nä, nu har du hoppat över en siffra". Mjjo. Förvisso, men den läggs in på rätt plats igen sen. Eller snarare det fylls på upp till den siffran i efterhand. Ibland ska ett tema in på rätt dag och eftersom jag är hellbent på att lägga ett temafoto per dag, blir det luckor ibland - som fylls igen när fantasin och tiden så tillåter. 


Exraid idag. Började så fint att plocka ur granen med tanken att få undan julen idag. Så blev det icket. Granen har fått bort alla kulor och glitter, men ljusslingorna sitter kvar. O många kulor ligger på soffbordet (enligt dagens 365a) o väntar på respektive ask de ska ligga i, de som nu en sån har. Inte alla som har det heller. Kyrkan står kvar o pappersstjärnan hänger kvar i fönstret. Den lilla sjulampsstaken står kvar i köksfönstret, om än släckt. Äh. Det är en dag i morgon också. O tisdag. O hela onsdag. Må stå Knut i kalendern idag, men han har svårt att sparka ut julen hos oss. Som kompisen skrev. Det blir så mörkt o trist. Julens röda färger gör mig lugn och harmonisk. Men man ska väl följa traditionerna? Naeh. Skit i gamla traditioner om det inte passar. En annan kompis kommer att ha sin gran uppe till Valentin åtminstone. En vit gran med mycket rosa o lila i. O säkert diverse dockor. Eller inte. En annan kompis har FYRA granar varje år o börjar pynta i slutet av november. En annan tar ner ALLT före nyår. Det är nytt år o då ska fan inget julskit vara kvar. Ja, alla är vi olika. Tur är väl det. 


Exraid ja. Vi for o tog en lakritsrem igen. O efter det en rälig stengubbe. Fast den är stål. Och eld. Vi var sexton pers som raidade den o tror TVÅ fick hem den i bagen. Resten drog. Totalt omöjlig idag. Den försvinner den femtonde o då kommer väl tredje kompisen i samma serie, vad den då heter. Palkia måste det ju vara. Eller nä? Kanske Regigas. Fast den är ju boss över titanerna. De vi raidade i somras. Soptunnorna. Den har nog ingen kompis då o det blir nåt random. Eller kanske Gen IV-legendarerna, Uxie, Mesprit, Azelf. Spännande.  


Titans ja. Hörde just titans nämnas i Iron Man. Och har börjat se GCs serie Titans på Netflix. Robin, eller Dick Grayson som han heter har gått i fotspåren av Gordon och jobbar som polis. Clashar lite med hans nattliga eskapader som Robin. Eller kanske Nightwing? Jaja, får se vad det blir av den serien. 

Nu kanske man vänder blicken mot Stålmannen. Nej fel universe. Inte DCU utan MU; Marvel Universe. Iron Man. 

Av Kvasthilda - Söndag 13 jan 09:00


Eget tema nr 1 Nu var det slut

13/365


Knut.Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Lördag 12 jan 21:24

Äntligen hittade jag så lite tid att göra klart krysset. Lyssnade på det mesta i realtid, men hade ju inte tid att fylla i nån kryssplan. På eftermiddagen har vi bjudit en av Makens fågelungar på mat. Han har gräddat plättar på löpande band, både vanliga och blodplättar. Det föll i god jord. Efter The Pacifier på teve har jag så fått lite tid för kryssblogg också. Så här fick jag ihop det idag, med en del googling och lite hjälp av andra kryssbloggare för att se om jag hittat rätt. De där som har hjälp av andra. Verkar så. Att det blev rätt till slut :) 


Blå rök. Det har jag aldrig upplevt att våra tuff-tuff-tåg släpper ifrån sig. Grå och svart och lite vitt, men aldrig blått. Fast i countrystil vet man ju aldrig riktigt vad de menar.

Blue smoke climbin' up the mountain
Blue smoke windin' round the bend
Blue smoke is the name of the heartbreak train
That I am ridin' in
I left a note I wrote I'm leaving
And I won't be coming back
Blue smoke rolling, rolling, rolling
Rolling, rolling down the track
Oh, click-ad-ee, click-ad-ee, click-ad-ee clack
Just stay on track an' never look back
Choo-choo, choo-choo, woo-woo-woo
Blue smoke is comin' through

Blue Smoke är en av Dolly Partons många låtar. 


Barnmelodier i jazzform. Tja. Not my cup of tea. Bä, bä vita lamm, har du någon ull.... 


Nästa melodi var också en sån; WUT? Vad är det? Lät lite E-Type över det hela, men fick ju veta att det var Mike Oldfield, den gamla syntaren som gjorde melodin. På svenska gjorde Lill Lindfors densamma, fast i helt annan tappning, Du är den ende


Vi drar oss ut till amerikanska söderns slätter efter det och lyssnar till Tara's Theme ur Borta med vinden


Private Emotion var på tapeten under 1900-talets allra sista år. Himmel. Det är längesen! Ricky Martin hade med sig svenska Meja på albumet som bar hans namn.

It's a private emotion that fills you tonight
And a silence falls between us
As the shadows steal the light
And wherever you may find it
Wherever it may lead
Let your private emotion come to me
Come to me

Förra året gjordes en remix av låten. 


Jadu, Skenet bedrar. Nä just det. Det var ju svenska titeln på den engelska serien Keeping Up Appearances om Hyacinth Bucket som gav sig ut för att vara mer än hon egentligen var, till viss möda med hennes galna familj omkring sig. De hjälpte henne inte direkt att upprätthålla skenet av överklass... När jag googlade såg jag att serien finns på SVTPlay, men bara för utomlands boende... Svenska licensen har gått ut? 


Qwinnen, det är Peitmaale för Kvinnor. De gjorde en låt som heter Trädgårdsfascister. Ronny Eriksson har skrivit en ny och i typisk Euskefeuratsk stil, ironisk text till en annan melodi som sjungs på en helt annan dialekt, gotländska. Di sma undar jordis Snabbköpskassörskan. Den, i sin tur handlade om en kund som gjorde sig många ärenden till butiken i kvarteret där han bor. 


Sen kom min googlevända. Dröjde inte så länge innan jag hittade en melodi jag gissade borde vara rätt. Sven Olof Sandberg, SOS, var ju en ledtråd. Han gjorde den här melodin live i radion första gången och när han sjungit klart, lät han utbrista "Nu fick väl kärringarna så dom teg!". Han trodde mikrofonen redan var avstängd. Nopes. Växeln blev nedringd av kränkta människor. Fast på den tiden var man inte kränkt, utan mer upprörd. Att han bara vågade?? Kanske hans ömma moder var en av dem som läxade upp honom...? Han kan ju ha ångrat sin fråga, Lyssnar du till mig ikväll lilla mor? 


Calinas på det. De spelade och sjöng Lars Berghagens Sträck ut din hand

Sträck ut din hand och finn en hand i din
Så gjorde jag och fann en hand i min
Sträck ut din hand och bygg en mänsklig bro
Vi bygger från land till land
Så sträck ut din hand


O vi tar oss över Östersjön, till Finland. Eugene Ormandy dirigerade Philadelphia Orchestra i Jean Sibelius Finlandia. Mäktigt. Maffigt. Pampigt. 


Be My Forever. Det är en duett med Christine Perry och Ed Sheeran. Han var svar i På spåret häromkvällen. För nån vecka sen var barnens kusins måg med i programmet och sjöng med Augustifamiljen. Mmm. Lite eldemansk info. Invecklat.  


Vi avslutar med, något i Melodikryssetsammanhang omöjligt. Alla kan inte vinna. Vi hörde en karaokeversion av Nick Borges We are all the winners


O med det avslutar jag denna veckas krysserier. Hoppas ni har en fin lördagkväll! Av Kvasthilda - Lördag 12 jan 09:33

Hinner inte kryssblogga förrän nån gång idag. Idag ska vi ut o jaga små blå monster - o hoppas att de inte blåser iväg. Jäklar. Det blåser ännu. Jan är en bråkig rackare. Mobiler, platta och Powerbanks ligger på laddning. Själv har jag inte laddat mina batterier. Funderar på om jag ska idas koka en panna kaffe. Får ta med min egen termos i bilen. Se till att det finns nåt drickbart åt barnet. Komma ihåg att ta med bilbarnstolen. Den ska sättas fast också. Huj Huj. Hasta. Hasta. Hejpa! Av Kvasthilda - Fredag 11 jan 12:28

Kroppen är helt i olag idag. Vände hem direkt inatt för att få vara hemma, men fan vet om det inte lönar sig att traksa till hotellet o sova, om så fyra timmar o passa hem med ett senare tåg så man är något piggare. Nu går man i koma hela dagen i stället. Somnade i bakhytt i alla fall o vaknade till ungefär halvvägs hem. Somnade igen, fast jag trodde det skulle vara omöjligt o vankade när lamporna på KMB stack mig i ögonen. Blev väl ett par timmar i alla fall. Nu går man på ångor. O snorar. Så inihåvete. Sån't där jobbigt snorande. Det är varken eller. Näsan rinner konstant men det är så löjligt lite att det inte lönar sig att snyta snoken. Näsdropparna är slut. Buuhäää. 

Det blåser så in i bomben ute. Ännu. Skulle avta under eftermiddagen. Nåja, den har bara börjat. Skitväder. 

Av Kvasthilda - Fredag 11 jan 09:00


Tema nr 353 Yrväder

11/365


Skolboksexempel.Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

brr

Av Kvasthilda - Torsdag 10 jan 15:42

Solens återkomst ja. Idag har den lyst med sin frånvaro. Skulle just sätta mig ner i skriva blogg o hålla alla tummar i världen att jag inte skulle åka på jobb. Hann inte slå ner röven så ringer Ps o ger mig jobb. Men tack o lov ett tåg. Kan bara hoppas att allt fungerar efter järnvägen - eller att Trafikverket stänger trafiken. Det kommer bara att tillta - vinden och snön. Det blåser rejält redan nu. Men vad jag absolut INTE vill, är att ge mig ut i bil. Icket. Aldrig. Nope. Never. Finns inte en chans. 

O med det i åtanke har Maken just satt sig i sin bil o kört upp kompisen till Abisko. Tågen är ju inställda. Persontågen. O inga bussar går det heller. 

Nu gäller det bara att man tar sig helskinnad upp o förbi fjällen så man kommer hem igen. Har ingen lust att sitta kvar i Narvik i flera dagar. Dock hellre det, än att sitta efter linjen... 

Har tänt en flock ljus här. Fryser. Det blåser genom fönstren - o de är täta! O drar i fläkten i köket. Usch o fy o fasen. OK, Kläder. Vad ska man dra på sig idag då? Skulle haft ett par varma täckbyxor, men jag har inga passande från jobbet o mina privata är i stugan. Får ta o kolla om jag hittar nåt. *rys* 

Av Kvasthilda - Torsdag 10 jan 09:00


Tema nr 250 Same same, but different

10/365


-.Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se