Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Lördag 5 jan 10:54

Årest första Melodikryss och Eldeman har ännu julledigt. Kim Ohlson läste upp vinnarna från förra veckan, så resten är färdiginspelat. Ja, Eldeman måste väl också få vara ledig nån gång :) 


Vi började med en av Charlie Normans mest önskade låtar. Norskarna som äger originalet blev vansinniga över hans version av deras klassiska verk. Anitras dans av Edward Grieg, blev Anitras Dance Boogie i händerna på Charlie. 


My Love is Not Blind. Det är ett av Weeping Willows nyare låtar.

I have loved, and I have lost
I know the rise before the fall
Now I look for the ones to trust

 

There are cracks in every wall
On the streets of my hometown
I've been up and got beaten down

And now I realize I'm through to the other side


Now I'm strong, don't have to cry
I've seen enough to see through lies
With open eyes
My love is not blind
No, no
My love is not blind

Bakom micken står Magnus Carlsson, den fantastiska. 


Beatles i tysk orkestertappning. James Lasts orkester spelade in ett album med "Beatles Greatest Hits". En av dem måste väl vara She Loves You som spelades här idag. 


Lars Winnerbäck tog sig an Bellman i en av Fredmans Epistlar. Nå Skruva Fiolen

Nå, skruva fiolen, hej, spelman, skynda dig!

 

Kära syster, hej! Svara inte nej,
svara ja, så bli vi glada.
Sätt dig du på stolen och stryk din silversträng!

 

Röda stråken släng och med armen sväng;
gör ej fiolen skada!
Du svettas, stor sak, i brännvin ska du bada,
För under detta tak är Bacchi lada.
Zum zum zum zum zum zum zum zum zum, ganska riktigt,
ditt kall är viktigt både för öra, syn och smak


En sedvanlig Eldemandubbel på det. Den första var Sune Valdimirs Allt detta och himlen därtill. På det Samuel Hedborns Ute blåser sommarvind. Alice Tegnérs text hörde vi ju inte. 


Zara Larson kan inte leva med o inte leva utan sin kärlek. Either

Can't live with you, can't live without you either
Don't wanna want you, but I need ya
Don't wanna stay, don't wanna leave ya
Can't get over us, stuck up underneath ya
I really hate that I love ya
Don't wanna want you, but I need ya
Can't live with you, can't live without you either


Schenkt man sich Rosen in Tirol, det är en duett ur operetten Fågelhandlaren av Carl Zeller. Duetten sjöngs av Erika Köth och Rudolf Schock som Kurfurstinnan och Adam. 


Harpo gjorde en svensk version av Chuck Berrys Roll over Beethoven och översatte titeln rakt av, Rulla över Beethoven. Den finns med på albumet Råck änd råll rätt å slätt


Edda Magnuson gjorde rollen som Monica Z och sjöng här Sakta vi gå genom stan från filmen och albumet. 


Bye, bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
And them good ole boys were drinking whiskey and rye
Singin' this'll be the day that I die
This'll be the day that I die

Hank Marvin spelade, men alla har väl Madonnas version som sitt "original"? 


Jag känner nästan att jag måste se om den här säsongen av Så mycket bättre. Den när Agnes och Bo Sundström deltar. Agnes tolkar Bo Kaspers orkesters Allt ljus på mig. Har sett den, men jag minns inte ens vilka som var med! Det enda jag minns av den säsongen är en vän som klagade på Agnes språkbruk och allmänbildning. 


Vi avslutar med en klassiker. För mig och många andra. Needles and Pins.

I saw her today, I saw her face, it was a face I loved, and I knew
I had to run away, and get down on my knees and pray that they'd go away
But still they'd begin (uh), needles and pins (uh)
Because of all my pride, the tears I gotta hide

Smokie. ♥ 


O där var alltså kryssåret igång! Väl mött nästa gång! Av Kvasthilda - Lördag 5 jan 09:00


Tema nr 32 Bubblande

5/365


En av julens mest omtalade glögg. Ernst glögg som återkallades för att flaskorna exploderar. Jag har inte upplevt det med mina, de två vi öppnat i jul. En blev kvar o frusen som jag var häromdagen, tog jag det sista i flaskan. Pooouff, sa det när jag öppnade. Alkoholfritt? Den har då jäst i alla fall. Mycket bubblor blev det. Som värsta färskölen! Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 4 jan 09:53

Vad hände? Var tog veckan vägen? Det är visst fredag idag. Trodde nånstas att det var torsdag. Lite dagvill som man lätt blir när man jobbar över dygnsgränserna. 


Läste ett inlägg om mobbing i en länk från Aftonbladet. Robban Aschberg hade i 200 sekunder tagit upp ett fall om "Julia 17 år" som blev mobbad via sociala medier, till den grad att hon ville dö. Som så många andra ungdomar. Frågan gäller vad skolorna gör. På Facebook svarade nån jävla SO-lärare att det inte är skolans ansvar utan föräldrarnas. Men va fan. NÄ. Det finns INGEN som har sagt att det är skolans ansvar allena, men långt från alla tonåringar lyssnar inte på sin familj. Man kan älska sina barn förbehållslöst och hjälpa dem allt man förmår o det räcker ändå inte till för att deras egen värld är så ofantligt mycket större och tyngre och föräldrar o familjs kärlek väger fjäderlätt i sammanhanget o försvinner med minsta vindpust, aka ett mobbinginlägg. När mobbingen går så långt att man startar facebookgrupper om det, då har det fanimej gått för långt. Snapchat är också ett jävla medium, eftersom det som skrivs kommer o försvinner lika fort igen. Filmer spelas in, foton tas o de förvrids till nåt helt annat. Fy fan om dessa forum funnits när jag var barn. Jag fick höra ett o annat, men det var mest fjant. Rött hår o fräknar. Det kan man liksom inte komma ifrån. Otaliga är de gånger man fått höra "Har du spottat snus i motvind" "Ring brandkåren, Det brinner!". Hade det varit idag, skulle mobbingen se helt annorlunda ut och vändas till nåt helt annat. Skit föder skit. Skit GÖDER skit. Hur man gör en höna av en fjäder. Hur man bygger en hel hönsgård av en fjäder o tar hela skiten till ett slakthus. Ungefär så fungerar det idag. Inget blir nåt, nåt blir jättestort, jättestort blir övermäktigt. Tonåringar är bräckliga varelser. Speciellt om de är utsatta för skit o mobbing. De där som gömmer sig bakom ett tangentbord och en mobilskärm och kastar okvädningsord stärks i sin sketna världsbild och av att trycka ner andra. Så har mobbare alltid fungerat. Får de dessutom bränsle från andra idioter, blir lågorna så stora att de förintar allt i sin väg. 

Givetvis finns det skolor där det fungerar med informationen, men det hjälper inte alltid. Det här är stort. Enormt. Gigantiskt. Ett jätteproblem. Men när en av världsmaktens största, twittrar ut sina egna mobbar-tweets utan urskiljning eller självinsikt, hur fan ska man då kunna motverka ungar och deras skitkasterier? 

Av Kvasthilda - Fredag 4 jan 09:00


Tema nr 1 ...by night

4/365


In i dimman. En fantastiskt suddig bild av det nyaste storbygget i Ofoten, Hålogalandsbrua.
Inte helt lätt att hitta nån skärpa i mörkret i förbifarten.

O framför allt svårt att se det magiska i ljuset som rådde. Eller mörkret om man så vill. 


iPhonefoto

Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Torsdag 3 jan 11:27

Sitter o gäspar käken ur led. Ögonen ramlar ihop av sig själva. Blodomloppet far som det vore överladdat o hela världen gungar. Snor o snörvel. Har sovit skitdåligt inatt. Insåg när jag till slut vaknade varför. Det var alldeles för varmt för att sova skönt. Nåt fryslort som dragit upp elementet till 22 grader o i det lilla rummet blir det vansinnigt varmt. Vi har betydligt svalare hemma i sovrummet nu för tiden - när vi nu satt upp termostater med tempvisning. Tidigare körde man på en höft, om än vreden hade siffror, men de betydde ju inget. Måste försöka komma ihåg att kolla elementen innan jag kryper under täcket. Törstig som en kamel var jag också. 

Satt o funderade på massor på hemvägen idag som jag tänkte adressera men just nu går hjärnan i sirapsfart så det blir inget. Äter en av sonens supergoda pepparkakor hans morbror tyckte han skulle ta patent på. Hade man kanske kunnat göra, om det vore mitt recept, svarade han.... Tant Lillys fantastiska pepparkakor. Citronolja i dem. Bland annat. Han har gräddat dem sådär perfekt sega. O Kråk gjorde fikusar. Mumma. Mandelmassa o fikon som rullas i choklad. Enklaste o godaste julgodiset. Vi har massor kvar. Ingen som idats äta nåt. Gjorde ingen knäck och inga kolor den här julen. Köpte massor med grädde med det i åtanke men det mesta av grädden får åka ner i diverse grytor, eftersom det inte duger till godis längre. 

Nä, en balja kaffe nu så man kanske vaknar till lite? Eller slå huvet i kudden en stund? Måste byta lakan så jag ids inte. Kaffe får det blir. O ett digestivekex med mjukost. MMmm. 

Av Kvasthilda - Torsdag 3 jan 09:00


Tema nr 242 Rosa

3/365


Polkagrisrandigt igår. Rött och vitt. Det blir ju rosa! 

Barbie fyller 60 år i år. För att fira det har Mattel gjort en skapelse helt i rosa. En Silkstone Barbie klädd i rosa från topp till tå och med rotat rosa hår. Barbie Pink för att vara exakt. Jag har nåt annat rosa att visa upp. Inte en Pink Cadillac, men väl en rosa Bentley. 

~~~~~~~~~~~~~~~

Bilderna nedan är från Mattels officiella reklam för henne. 

Barbie Proudly Pink 


Foton: Mattel


Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Onsdag 2 jan 11:43

Snorar som en tok. Jobbigt att andas. Vill bara att det ska bryta ut så det får gå över nån gång. De här halvmessyrerna är bara irriterande. Svårt att hinna andas när snoken rinner. Men å andra sidan är det som komma skall ingen lek heller. Måste inventera medicinskåpet. Värkmedicinerna är nog på upphällningen. O med min onda svanskota på det.... KLANTARSEL. 

O på det ligger ett moln av kattsandsdamm över lägenheten. Hjälper inte mot andningssvårigheterna. Gjorde rent kattlådan o hällde i en typ av sand vi inte använt på ett tag. GAAAAH vad den dammar! Har använt Mjaus kattströ, som är en bentonitlera (kanske skulle sno med en vagn hem när jag kommer från Narvik nån gång...?). Den andra, Monstersanden är också nån typ av bentonit men mer finfördelad. Färgen kan ju inte spela nån roll? Malmdamm i dess värsta form. Nä. Det finns värre. 


365an är igång. På riktigt. Märker det, då kommentarerna börja trilla in igen. Eftersom jag skjälv är så vansinnigt dålig på att följa upp frågor och svara - o helst i folks bloggar, vilket jag tycker känns helt orimligt idiotiskt, avtar kommentarerna med tiden. Inga konstigheter i det, egentligen. Man måste köra en tvåvägsdialog om nåt ska upprätthållas. Man ger o tar. Tar o ger. Mitt jobb tillåter inte total hängivenhet. Eller jobbet.... Jo. Det också. Men mer bristen på fritid. Vilotiden. Tar lång tid att surfa runt och kolla in andras bloggar o skriva matnyttiga kommentarer. Jag är mer en sån: Snyggt. Cool tolkning. Ahh, du fick också den idén? Osv. Ids inte hålla på med kompositioner och ljusbrytningar o annat joller. Jag är en fritidsfotograf, om än hängiven när tiden tillåter. Ingen proffsfotograf med tids att lära mig allt om slutartider och stativ. Har ju ett stativ, men det hjälper inte. Man måste engagera sig mer än jag ids. Drömmer ju om de där übersnygga norrskensbilderna med hela Vintergatan och fullmåne. Kommer aldrig att ske med min utrustning. Inte om jag håller i den. Kanske när jag blir pensionär. Hahahaha! Flyttar vi till Långa en dag, finns ju möjligheterna i alla fall. 

Varför jag tycker det är idiotiskt, ovan? Ställer jag en fråga till nån, förväntar jag mig att få ett svar där frågan ställts. Inte på min egen blogg i ett sammanhang som inte har ett skrutt med frågan att göra. Det är väl upp till mig att leta upp ett eventuellt svar om jag verkligen vill veta det? Kan vara en sak att svara på båda ställena. Eller att svara i egen blogg o skicka en kommentar om att svar finns att hämta.... Men att enbart skicka ett svar på ett inlägg jag gjort som inte har med det andra inlägget att göra...? Nä.

O nu finns flera av deltagarna på Instagram. Det är ett forum jag klarar av, men inte använder sådär frenetiskt. Jag har vänner som gett upp Facebook helt exempelvis, och bara använder Insta. Eller en vän som har sin FB som officiell sida och Insta som sin privata. Ja. Det går ju också. Hashtaggar leder ju till insta (bland annat). Tycker inte insta har samma gemenskap som FB. Inte samma interaktion. Fast det är jag det. 

Jaha. Kanske skulle ta o kika igenom listan nu då o se vad jag kan hitta på innan jag åker o jobbar, denna årets andra dag. Hej på're Svea! 

Av Kvasthilda - Onsdag 2 jan 09:00


Tema nr 217 Polkagrisrandig

2/365


-.Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se