Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Måndag 29 april 12:57

Oj, vilken nysattack jag precis åkte på. Det börjar ju röra sig i skog o mark, även i Kiruna, men än är det nog ett tag kvar innan pollenallergikerna drabbas. Jag tillhör inte dem. Tackolov. Så många människor som är allergiska mot än det ena, än det andra. En kompis till mig kan inte vistas i samma lokalen som en fiskhandlare. Luften förorenas av fiskpartiklar och hon drabbas av röda eldsmärken direkt. Huden flammar upp och det svider i dagar. Oftast är det försent när hon upptäcker det. Barnbarnet är allergisk mot katter. Hundar vet vi inte, men absolut katter. Han blir rosig om kinderna och näsan rinner när han varit för nära Luna för länge. Speciellt jobbigt blir det när de sitter i samma bil - som när vi åkte hem från stugan. På nervägen gick det bra, men på hemvägen blev det värre. Hon hade ju då varit ute o härjat i några dagar o kanske var mer katt än när hon är innekatt i stan. Gubbens syskon är alla pälsallergiker på ett eller annat sätt. Svägerskan får astma om hon vistas för länge med katter. Svågern har också astmaliknande besvär men de har både hund o katt så det går väl upp o ner. Maken o andra brodern har kontaktallergier, men uppenbarligen inte mot katter då de tjålar mer än vanligt med våra kissar. Blöta hundar kan vara ett besvär. Å andra sidan har Gubben tältat med Halts hundar mer än en gång o det har funkat så fasen vet vad som löser ut allergierna. Nån speciell hundtyp antagligen. Dotra har köldallergi. Får eksem om det är för kallt. Så mycket konstigt. 


Nåja, det blev ett inlägg om nåt helt annat än vad jag tänkte skriva. Eller..... 


Jo, Svante Grundberg är död. Mannen med kanoten. O mycket annat. Gamla radioprogram. O teveprogram med whisky o cigaretter i rutan. Skål o frid på're' din gamle räv. Nattsudd. 


O där nyser jag igen. Atchjooo. 

Av Kvasthilda - Måndag 29 april 09:00


Tema nr 175 Magiskt vackert

119/365


För vad är väl en bal på slottet? Det är inte bara livsfarligt att vistas efter Ofotbanen, det är också fantastiskt vackert. Såna här kvällar är man alldeles salig. Vi har världens bästa kontorsutsikt. Brant, ja. Men vackert. Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 13:10

Skrällande huvudvärk idag. Kan bara hoppas det går över till kvällen. En så'n dag... 


Pratat med gubben. Det har tinat enormt i o kring stugan men vattnet stiger kanske inte mer nu. Bad honom hålla koll o fota till mig så jag får se hur det ser ut när det är som högst. Har ju fått bilder av Peder o Gunnar från tidigare år, men de är tagna från vägen. Gubben ska ju in i kåken så han kan fota nerifrån så att säga. Har han säkert glömt.

Han har kopplat in vattnet nu. Inte alls avis. Inte nånstans. Ledigvecka nästa, men jag kommer inte att åka ner. Sen dröjer det tre veckor innan jag kommer mig dit. O då är det semester. Våren bara svischade förbi. Fort har'e gått. Galet. 

Fast jag tror ändå att vattnet kommer att stiga mer. Har det verkligen tinat till fjälls? Det brinner överallt i landet igen så det är ju torrt - o tidigare än förra året. O det kanske inte har varit så mycket snö i vinter som man trott. 


Vad är klockan? Ett. Halvtvå. Jaja. Några timmar kvar än då till jobb. Ska fixa kattlådan. 

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 09:00


Tema nr 69 Från ett annat håll

118/365


En närmare titt på den gamla kåken med sin nya hyresgäst. Ett mörkt mobilfoto. Skymningsljus. Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 11:02

Alltså. Varför kör den där Gardar Hansen med samma fanfar vecka ut o vecka in? Trist. Idag hade Eldeman folk i studion, en vinnare som tog med en extra - o hon i sin tur gjorde reklam för en facebookgrupp, efter en fråga från Anders. MTHW. Melodikrysset The Hard Way. Inte min way alltså :D Kikade in där. De har kul! 


Nån som inte alltid tog den enkla vägen var Sickan o hans gäng i Jönssonligan. De startade dagens kryss, med signaturmelodin från filmerna. 


Inte Jönsson, även om namnen härstammar från samma grund. Herr Johansson(s) var näst i tur. Han med Boogie-Woogie-valsen. Povel Ramel. Men på danska idag. Utan Ramel.  


Sen hittade vi ett av Ronny & Ragges pök, i händerna på Lennart Palm. Aj då. Rara Söta Anna


Några bokstäver till på nästa brud. 

You take me higher, higher than I've ever been, babe
Just come over, let's pour a drink, babe
I hope I ain't calling you too late, too late
You light my fire
Let's stay up late and smoke a J
I wanna go back to the old way
But I'm drunk and still with a full ash tray
With a little bit too much to say

Rihanna


Tungvrängarord på det. Fattar inte hur herrarna Norman kan haspla ur sig orden i den takten de gör. Framför allt Lennie. Säkkijärven Polka


Vi tar oss till Småland o lyssnar på Idas sommarvisa


Nancy Sinatra trampade på i nya boots. Eller gamla boots.

These boots are made for walking
And that's just what they'll do
One of these days these boots are gonna walk all over you

Den som gav dem till henne - o många andra var Lee Hazlewood


She's Working Nine to five.... På finska. Fast vi ska ha det på svenska. Nio


Sen en underlig Eldemandubbel som inte hade ett jota gemensamt. Ove Linds orkester spelade en gammal melodi, Det är jag som går vägen uppför stegen

Andra melodin har jag ingen aning om vilken den är, men svaret är glas


Vi får lite Niklas Strömstedt på det. Ett ljus i mörkret


Eddie and The Blazers spelade Rosen som vi brukar höra med Arne Qvick. 


Dagens krysserier slutar med powerbalad deluxe. Love Hurts med Nazareth. Mmmmmm. 


Varit en del hjärta o smärta idag. Nu ska jag åka o se om vi lyckas ta ner en Deoxys. Ex-raid. Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


Tema nr 83 Gammalt möter nytt

117/365


Mitt i den gamla husgrunden står ett träd. Naturen tar över igen. Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 26 april 11:27

Det trillade in ett mail på jobbmobben. Har jour i eftermiddag/natt. Trafiken har stått still. En fd kollega till mig körde in i en lavin häromdagen o spårade ur med en axel. På Fagerlia av alla jävla ställen. Där vill man fan inte spåra... Han hade kastat sig på golvet o väntat på att hela skiten skulle rasa ner i branten. Blev bara en axel, tur nog. Jobb klart ETA 1800 ikväll, sa en annan kollega. Det verkar som om trafiken är igång igen, så det kanske var 18 igår då? Om alla jobbar så slipper jag köra åt det hållet, tänkte jag. Ex-Raid i morgon.... Så kom det där mailet om förarbytet. Men vänta nu? Jag har inte 85an idag? Kollade igenom mailinglistorna och tur-dito o näää. Majsan har den. Ahaaa... 95an är vakant idag. Jodå. Då har jag en tripp till KOS ikväll/natt. Perfekt. Bara spår o tråd håller sig på plats. Då hinner jag hem med god marginal till raiden. 

Skulle ha varit till tandis igår. Skrapat tandsten. Hade ju jour så jag var tvungen att flytta tiden. *skulle* ju ha kört en tripp till svappis, men det blev inställt, så jag hade ju kunnat ta tiden. Nu blev det i slutet av maj o med en annan tandhygienist. Huff. Nåja. Behöver inte höra att jag slarvar då kanske? Fast jag hade gärna gått till min ordinarie ändå. 

Kollade igenom kvittot från igår o insåg att jag missat en bokjäkel till. Tur nog halva priset, men den blev ju ändå tre gånger så dyr som den skulle ha varit. Inga pengar, så inte för den delen men det är ändå surt. Rätt ska vara rätt, ska vara rätt. Sådeså. De nitton kronorna hade jag kunnat lägga på nåt annat nödvändigt. Som frimärken. Hahahahaaa. 

Nåja. Ska kika igenom fotona. Hittade några jag kan använda i 365an igår så jag ska fixa lite med dem o fundera på frulle till i morrn., Börjar jobba först 1818 så det är ingen panik. Får se när de ringer mig om dagorderförändringen. Den riktiga. Har ju "bara" fått förarbytet ännu. Vid tresnåret när T-tiden börjar, kanske? Får svara dem att jag sett den första så "slipper" de ringa :) 

Av Kvasthilda - Fredag 26 april 09:00


Tema nr 53 Farligt farligt!

116/365


Inte just här o inte just då, var det farligt. Ett par dagar senare gick ett nytt ras, där en kollega från ett annat företag klev ur med en axel i en lavin, någonstans efter den här sträckan med brantaste kanterna intill spåret. Usch. Usch. Usch. Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se