Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Lördag 2 feb 09:00


Tema nr 147 Kattporträtt

33/365


Inte är hon lätt att fånga på bild, vår Luna. Hon var lite nyfiken o undrade vad matte gjorde utanför fönstret, så där fick jag henne att sitta still o titta en stund. Annars är hon hopplös. HEJ MATTE, vad gör du?? Åsså kommer hon flängande. Sitt still.... 
Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 1 feb 22:30

Gubben stöp i säng. Han var trött redan när jag kom hem, men satt ändå uppe en timme till. Har varit en snabb sväng till svappis. Fick uppdrag att hålla utkik efter renar längs svappaspåret. Såg inget. Bangubbar hade varit ut tidigare o letat från Aptas men sett nada. Intjaå. Finns nån liten buske de kan gömma sig bakom, men inte är det många. Eller stora. Längre ner längs spåret finns det mer risk o buskage. 

Svängde av mot GV på hemvägen o där var det desto mer spår. 

Däremot såg jag ett par älgar. Eller en älg o rumpan på en som vek av upp mot gruvan. Rapporterade till fjärren så det inte skulle bli en äverraskning fär persontåget. Jobbigt med två stora älgar framför plastpilen. Fast nä. Det är väl snälltåg som går den tiden? Äh. Noll koll. Som svärmor alltid sa. Fråga inte en lokförare när tåget går, för det vet de inte. Förhoppningsvis vet den som kör dem.... Vi andra. Inte bry. Eller några av oss. Tågnördar med läskpappershjärna finns det alltid. 

Lite Elementary nu då, innan man kryper under täcket.... 

Av Kvasthilda - Fredag 1 feb 09:00


Tema nr 322 Uppe på berget

32/365


Om man bara vet var man ska titta, kan man se en kollega till mig komma nerför Fagerlia. Ett långt pärlband av malmvagnar längs järnvägen, under fullmånens sken.Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Torsdag 31 jan 23:41

Will You Still Love Me When I'm Sixty Four? Det frågade The Beatles. För att ställa det i relation till en relation i min närhet.... Krondiamant. Smaka på den. Krondiamantbröllop. Det innebär 65. År. Som gifta. Inte att vara 64. Gifta i 65 år. Det är våra föräldrar det. De firar Krondiamantbröllop idag. Eller firar o firar. Men de har i alla fall varit gifta i 65 år. Trätat i 65 år. Underbara älskade. Önskar att det inte vore så jäkla långt dit. Sonen är där o kan fira o krama om mormor o morfar i alla fall. 


Mor o far, 65 år som gifta! 


♥ Mamma, the Drama Queen ♥ 

Foton: Lillebror

Av Kvasthilda - Torsdag 31 jan 09:00


Tema nr 29 Brudpar

31/365


Det här brudparet kommer från Indien. Där har det tillverkats många dockor för deras egen marknad, både av LEO Inc, under licens från Mattel, men senare under eget flagg, Mattel India. Vad som kännetecknar de flesta, är ju att de är klädda i indiska kläder. Ken finns i ett fåtal versioner, det här tror jag är den första. Just detta Kenhuvud, med hjälmhåret a la Bobby Ewing, tillhör inte mina favoriter, men han fyller sin funktion i samlingen med sitt svartmålade hår och bruna ögon. Pärlbroderier och broderade guldband. Mycket detaljer. O jättefina. Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Onsdag 30 jan 18:55

Gud vad kul. Peo Thyrén intervjuas i Go'Kväll. De hade ett tufft liv, grabbarna i Noice. Teven fungerar inte annars o Maken är sådär lagom irriterad. Det är anledningen till att Go'Kväll ligger kvar i rutan.... Annars hade vi nog varit i Alaska eller nånstans o letat guld eller byggt stugor o laddat fällor. Prognos för ComHems teveavbrott var 20-snåret. Nu har de flyttat det till 22. Bah. Kronblom har tillbringat mer tid på soffan i köket än nåt annt. Han har sån huvudvärk att han inte kan göra nåt av det andra han brukar heller. Tråkigt. 


En ny raidboss har sett dagens ljus. Palkia. Har kört fyra..? fem? åtta? raider idag. Kan inte kolla för mitt konto är ute o leker på egen hand. Bara skit de jag tagit ner i alla fall. Åtminstone fyra Palkia. Körde ett par andra raider med barnbarnet o hans fader. Ungern sömma moder jobbar idag och pappa har tagit över. Pappavecka. Pojken verkar piggare idag. Peppar peppar. Har varit varannandagsfeber hos honom. 


Nu är det full rulle igen. Ett himla blippande i mobilen. Full raidrulle. 


#484 Palkia, en av de tre skapelse-pokémonerna. arna. whatevs. Giratina har vi redan raidat. Nästa är Palkias vapendragare/ärkefiende Dialga (#483). Äh, jag struntar faktiskt i den delen av Pokémon. Historia. Filmer. Anime. Äh. 

Av Kvasthilda - Onsdag 30 jan 09:00


Tema nr 160 Kylslaget

30/365


s v sTemalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Tisdag 29 jan 22:30

Gubben försökte in i det längsta att hålla sig vaken lite längre än vanligt men för en stund sen gav kroppen upp o han gick o la sig. Hans förkylning ger inte med sig alls. Köpte lite nytt Alvedon och näsdroppar av olika slag idag. Hjälper inte så mycket på honom. Egentligen konstigt för han äter sällan mediciner - om inte för magen. 

Min förkylning ter sig mest som ett evinnerligt nysande. Min vinternäsa i kombination med snorande är en fasa. Ett fasans otyg. Elände. 

Jour i morgon em. Riktig T-tid. Idag har jag haft inställt med jour motsvarande. Lugnt o stilla. O tur det. 

Tänkte ta en tripp upp till centrum o tog med mig kameran idag, men hade med mig barn o barnbarn o han var definitivt inte piggelin så besöket i snöskulpturparken blev islagt igen. Nya tag i morgon. 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se