Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Måndag 25 sept 09:00


Tema nr 107 Genom mina händer

268/365


~~~~~Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Söndag 24 sept 23:30

Gubben kom hem idag. Han var sådär lagom less att köra hem o jag förstår honom. I hans fall är det kroppen som skriker o inte vill. Han har ingen farthållare o det tär på fötter o vrister. 

Han beställde mat på hemvägen o jag sa att jag kanske gör köttsoppa. Jag har ätit köttsoppa i flera dagar, sa han. Hmmm.... Fast du gör vad du vill. Leif sätter makaroner i soppan i stället för klimp. Fusk. Läskigt. O de blir galet läskiga efter ett tag. Samma sak med tomatsoppan i Narvik ju. Eller korvsoppa som folk kallar den. Korv- o tomatsoppa då. Den är det mest soggiga makaroner kvar i när man kommer ner till loungen. Fast nu var det länge sen man var där. lääänge sen. Undrar hur de har det, Inger o Jan? 

Farthållare. Kan nån hålla tiden ett tag? Det rullar på lite för fort just nu. 

Av Kvasthilda - Söndag 24 sept 09:00


Tema nr 235 Once Upon a Time

267/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

tea

Av Kvasthilda - Lördag 23 sept 22:21

Usch, latmasken är ovanligt stark idag. Har massor att göra och ingen tid kvar. Hahahhaaha. Fastnar i Facebook hela tiden. Så mycket som dryftas om allt o ingenting. Fast idag har min plågoande varit tyst, tack-o-lov. Tjötig männ'ska. 

Har städat ur resväskorna i alla fall. Saker o pinaler har bara bytt plats men väskorna skulle ner i källaren så det var bara att tömma. Har i alla fall fått in kläderna i garderoben. Woohooo. De ligger inte i en hög längst ner i fotänden på sängen som de oftast gör. Sen är det bara resten kvar. 

Sa jag det att jag varit på ett dockmuseum? Nä, tror inte det. Var ju på Barbiemässa för en vecka sen, nä två. Tiden går. För två veckor sen var det. I samma veva besökte vi Camillas Barbieland. Det ligger på ett stenkasts avstånd från SysterYster. Camilla håller på att ställa i ordning ett litet museum, helt utan ordning. Lite random displayer och scener - och uppställda samlardockor i hyllor. SÅ VILL JAG OCKSÅ GÖRA! Får bli att leta nåt gammalt hus i Långa så småningom för att ställa upp grejerna i. Ska jag bara ha mitt egna lilla minimuseum måste samlingen tunnas ut till oigenkännlighet. Hennes är så fantastisk! Precis som jag vill göra. Superenkla bord ihopsnickrade av brädor till ben o plywoodskivor till bordsskivor. O lite fuskgräs på en av dem där hon ställt inte mindre än TVÅ stora prinsesslott. Två gigantiska slott. O en häst med vagn intill. O en urhäftig soldat som portvakt. Nån actionfigur jag inte kände igen. *avis* 

Nåja, ska ta itu med lite av mitt eget kaos här just nu. HejpaHej! 


Av Kvasthilda - Lördag 23 sept 11:00

God förmiddag, denna lördag i september månad, anno 2017. Egentligen har jag inte tid att sitta med krysset idag, men just idag tog jag mig den friheten och har tragglat mig igenom det hela utan större svårigheter. Liksom många andra kryssbloggare idag har jag inte fått grepp om hur en uppgift illustrerades, men vad den skulle ge till kryssplanen är glasklart. Men vi tar det från början då. 


Jag hörde aldrig vilka som spelade dragspel och gitarr men däremot var det inga svårigheter att höra vad de spelade. Melodin om vår vackra huvudstad sedd genom Lasses ögon, eller hjärta kanske? Stockholm i mitt hjärta


Heidi Hauge kom från Norge för att sjunga I'm gonna be a Country Girl again. Vi plockar country ur titeln, för det är även genren den tillhör. På svenska hette melodin Är det konstigt att man längtar bort nån gång och Lena Andersson låg på Svensktoppen med den 1971.

Det regn som sakta faller här i stan gör husen grå.
Neonljusen de speglar sig i asfalten den blå,
och bilar signalerar, jag ser människor på språng.
Är det konstigt att man längtar bort nån gång?

 

Säg är det konstigt att man längtar bort nån gång?
Om man gärna vill lyssna till lärkans drill eller trastens glada sång
och om man älskar hav och vindar och är trött på neon och betong,
är det konstigt att man längtar bort nån gång?

Originalet gjordes av Buffy Sainte-Marie. 


På det ännu en Eldemansk dubbel, med det enda gemensamt de är båda filmmelodier. Vi hörde Harry Lime Theme spelas på cittra och titelmelodin ur filmen Född Fri - Lejonet Elsa, båda återkommande inslag i mellox-et. 


Från det hoppar vi raskt över till nåt helt annat, rockabilly och ståbasbandet Top Cats. In the Middle of the Night


De kommer från värmlandsskogarna, nåja, värmeland i alla fall och där kan man väl bo i en röd liten stuga? Eller ett litet hus då. Det var vad som söktes för nästa adress. Arne Domnaerus och Rune Gustafsson spelade.  


Några som definitivt var från Värmland var ju Sven-Ingvars. De sjöng om ett barn som föddes i september. Vår äldsta exempelvis, fast denna handlar om ett gossebarn.

Det föddes ett barn i september,
vår äppelrödkindade son.
Det doftade friskt i vår trädgård,
och gulnade blad i bersån.
Han kom i mognadens månad,
när höstvinden vände och ven.
Det blåste storm över viken.
Jag drömde i kvällsbrasans sken

Text och melodi skrevs av Mats Paulson


O barn. Kan det bli en klassiker frågade sig Eldeman? Disneys 56e film. Joodå. Den kommer aldrig upp i samma klass som Frost men den handlar också om en självständig tjej, må vara prinsessa. Det amerikanska originalnamnet Moana är för konstigt för svenska öron, så hon döptes om till Vaiana när filmen visades på svenska biodukar. 


Litte lättare är det då att säga Diana, som var Paul Ankas största hit. 


Vi tar oss tillbaks till Elsas hemtrakter. Miriam Makeba var från Afrika och hennes största hit heter Pata Pata


Londonfilharmonikerna spelade nåt annat, hos Eldeman populärt band, The Beatles. Idag var det med Free As a Bird


OK, Ready for it? Ja, Taylor Swift då. En av Eldemans ledtrådar var att hennes förnamn är ett efternamn, o detta sjunger hon om: 

In the middle of the night, in my dreams
I know I'm gonna be with you
So I take my time
Are you ready for it?

 

Me, I was a robber first time that he saw me
Stealing hearts and running off and never saying sorry
But if I'm a thief, then he can join the heist
And we'll move to an island-and
And he can be my jailer, Burton to this Taylor
Every lover known in comparison is a failure
I forget their names now, I'm so very tame now
Never be the same now, now


Åsså slutar vi med en början på nåt nytt. Den där melodin som ingen vet vad den heter. Inte alltid lätt att hitta melodin när den går i annan takt än kanske man är van att höra den. Men eftersom det handlar om bröllop får man hoppas att var och en av de de tu är ogift så bröllopet kan gå av stapeln utan problem. Cave Stompers spelade, därav det underliga taktläget. Redigerat: har sett av sökningar att det förmodligen är Bröllopet på Ulfåsa som spelades. 


Det bröllopet avslutar dagens festligheter. Nu kanske man ska dra ut o fånga några monster då? PokémonGO har event i samband med höstdagjämningen som inföll häromdagen. Nu blir det bara mörkt. Av Kvasthilda - Lördag 23 sept 09:00


Eget tema nr 26 Nytt o fräscht

266/365


Nya fräscha lokaler efter branden.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 22 sept 23:45

Ännu en lång dag lagd till handlingarna. Har varit med dotra o lillskiten till tandis idag. Vad duktig han var idag!!! Tandsköterskan fick titta in i munne idag utan problem. Fast han var tvungen att ligga i famnen på mamma. Han krampade fast händerna i stolen de satt i innan de satte sig i tandläkarstolen. Sen gick det va bara farten. Banankrämen smakade skit tyckte han dock. Vi gick på stan sen o tittade efter kalaskläder påt hnom. Han har varit på sitt livs första riktiga kalas idag. Blev inget speciellt o det spelar väl ingen roll när kidsen ändå bara har ränt runt o hoppat studsmatta o allt vad det nu är där de var.

En himla kul sak hände idag. Träffade en gammal kurskompis!! Har inte sett några av de gamla ursarna från lokförarutbildningen, förutom de jag jobbat med men idag skedde det. Santtu. Träffade Ricke på stan o han pekade på polaren han hade med sig o BAM. Men se där. Det var inte igår! I morgon ska han ut o åka IORE till Narvik. Undrar med vem. Strunt samma. Kul att se honom i alla fall - o PRECIS sig lik, såhär tio år senare! 

For sen o hämtade min bil som fått nya sulor. O de bytte plats på dem ändå. Sa att det inte var nödvändigt men de bytte ändå. Får se om de tar extra för det då... (hade vi ju kunnat göra själva...) Bara två hjul som fått nya däck, nya sommardäck sådär lagom till vintersulorna ska på. Hade ju varit bra om de hade kommit den veckan jag var hemma men så blev det ju inte. De kom i torsdags! Annars hade de ju fått några mil innan vinterbytet. Nyckel o faktura får jag åka in o ta hand om senare. 

Fredag idag. Sonen har skickat bilder varje dag nu. Underbart! De ser ut att ha det gött. 

Av Kvasthilda - Fredag 22 sept 09:00


Tema nr 49 Det var en gång...

265/365


... Neo gillar dem...Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

37 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se