Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Måndag 24 juli 10:11

Hämtade Pigan efter jobbet igår o vi drog en Pokérepa runt stan. Tog över lite gym. På ett ställe hann vi knappt ställa in pokisarna innan nån jävel hade slängt ut dem igen - o inte en männ'ska i sikte. Vi drog till det vi hade tänkt o tog över, slängde in en varsin o på väg därifrån började hjärtana svarta - o där var det absolut ingen. Jävla spoofare. Ska anmäla idioten. 

Av Kvasthilda - Måndag 24 juli 09:00


Tema nr 106 Gemytlig miljö

205/365


I goda grannars lag.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Söndag 23 juli 17:00

Jag hade färre träffar på bloggen igår än förra lördagen. Var det så mycket svårare då - eller var det nån av drakarna som inte bloggade? Blir alltid lika förvånad när besökarstapeln drar iväg. Nåja. Väl bekomme :) 


Har knappt träffat Maken när han varit hemma. Han har knappt varit hemma hemma, utan mest ute o fiskat o eldat o druckit whisky o mått gott. Jag har jobbat. O jobbat. O jobbat. O så även i morse. Klev upp o drog på mig uniformen. Packade matsäck för dagen, mest frukost faktiskt. Såg till att mobilerna var laddade o skulle dra på mig varseljackan när jag kollade jobbmobben. Var ju o hämtade ut en ny häromdagen. Inget i displayen. Nä just ja. Ny telefon. Öppnade o tyckte att mailen eventuellt hade fått tillökning. Men jaha. Inställt. Det var bara att stoppa tillbaks frullen i kylen o krypa ur uniformen igen o ner i sängen, i sällskap med mobilen. Turen övergår per automatik i tillgänglighetstid. Dvs en typ av jour. Tog en stund att somna. Men gjorde så o vaknade ett par gånger men klev inte upp innan Maken gjort det. 


Idag blev det så träffar av annat slag. For o skickade ett paket till en kompis o drog en Pokérepa runt centrum. Men titta där. En LEGENDAR!!! Kråk hade redan träffat på ett par stycken i Älvsbyn men jag har ju inte sett nån. Mystics pippi var det, Articuno. Kråk sa att de även fångat legendar nr 2 i ÄY, Lubio? Glömmer alltid bort vad de heter för man aldrig ser dem. Lugia är det. Drog iväg ett par bilder o hittade en lokal messengergrupp. Träffade en röd kompis, som jag fått för mig är blå, av nån anledning. Vi samlades kring Maxus. En kille till slöt upp o vi sa åt honom att vänta lite. Han hade inte spelat så mycket så han visste inte riktigt hur han skulle göra. Han hade varit förbi tidigare o provat - på egen hand. Mot en nivår fem Legendar... Går inte att slåss ensam mot en nivå fyra, än mindre en femma. Han hade ju avverkat sit pass o undrade hur han skulle göra. Vi visade honom att gymmet också är ett stop o att du får ett nytt raidpass om du inte fått nåt redan samma dag. Det dök upp en kille med ungar o han hade varit med under förmiddagen o dragit ner en, men endast yngste sonen fick den. SKOJ! Anslöt några till o jag insåg efteråt att en av dem var en fd kollega... Så kan det gå. Gula, blå o röda om vartannat i en sammelsurig kakofoni. Vi tog ner den där blå pippin, men endast två av oss fick den. Pojkspolingen som redan hade en och hans far :) Storebror blev utan så pappsen lär nog ut fler gånger för att hans andre son också ska få en. Jag fick åtta vita bollar att kasta på den o missade hälften. HUFF! Man GÖR inte så med legendarer. Man ser fan till att träffa alla. Mobilen var lite kladdig efter att jag pratat med dotra en stund tidigare. O nu vet jag också vilka våra blå antagonister är. Altid kul att få ett ansikte på nån, även om man inte träffat dem ännu. Ser ut som att det blir fler raider under kvällen. Tja. Gubben har ju dragit till Långa o tog katten med sig. Jag har inget annat för mig. Kanske drar en repa sen, om nåt kul dyker upp :) 

Av Kvasthilda - Söndag 23 juli 09:00


Tema nr 300 Spröt

204/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Lördag 22 juli 14:23

Urrk o blurrk. Har jobbat idag men löste krysset i realtid. Kommer hem till ett rökfyllt hus. Usch o fy. Ingen större fysisk skada skedd men fy fasen vad det luktar. 


Fred Åkerström öppnar dagens krysserier med Fredmans epistel Nr 3 av Carl Michael Bellman


Från det ena till det andra. En barnvisa där en yrkesgrupp ingår i titeln. Kjell Öhman och Hasse Rosén spelade om Bonden och kråkan


Årets Karamellodiktstipendiat, Lisa Nilsson sjunger duett med Jocke Berg. Innan vi faller


Harriet Löwenhjelm skrev en dikt som heter Beatrice-Aurore. Denna tonsattes av Hjalmar Casserman. Som en parentes kan ju sägas att Casserman var livmedikus hos Gustav V (dvs "läkare åt en fustlig" källa: Wikipedia) och fröken Löwenhjelm blev inte så gammal eftersom hon avled i tuberkulos vid 31 ås ålder. Idag hörde vi Roland Cedermark spela Cassermans tonsättning med darr på dragspelet. 


Vi går vidare med en annan tjej. Hon blev känd i två helt olika sammanhang. Först som skådespelerska och sångerska. Det fanns väl ingen skådis på 20-50-talet som inte kunde sjunga? Bing Crosby och Grace Kelly spelade mot varann i High Society och melodin heter True Love

For you and I have a guardian angel
On high, with nothing to do
But to give to you and to give to me
Love forever true
Love forever true


Före nyhetspausen får vi höra Johann Sebastian Bachs 3e orkestersvit, även kallad Air


She leads a lonely life.... Det är första strofen ur All That She Wants från 1992 med Ace of Base, en av våra stora exporter. 

All that she wants is another baby
She's gone tomorrow boy
All that she wants is another baby
All that she wants is another baby
She's gone tomorrow boy
All that she wants is another baby

 

All that she wants, all that she wants


O apropå karamellerna ovan, Povel o Lisa då. Povel Ramel brukade spela en "urtrist gubbe" som han kallade honom, Eldeman. Flashback Big Band spelade låten som handlar om Karl Nilsson

Goddag på er alla, mitt namn är Karl Nilsson
Och jag ville sjunga en visa om mig själv
Jag föddes i Småland av egna föräldrar
Ja, närmre bestämt i en by som hette By

 

Ett rött litet torp med mossa på sitt tak
Bak fönstret närmast köket jag först såg dagens ljus
En säng och en stol, två stolar till och ett bord
Just så såg rummet ut där jag först såg dagens ljus

 

Traddirallanemej, hugg i och håll


Sen kom en av Eldemans favoriter. Vikinger med sin Schenk mir den Sommer, Marie som på svenska heter Du är min sommar, Marie


O inte många kryss utan en finsk skiva. Idag var det WHAMs Wake Me Up Before You Go-Go som slaktades. Ehhh... sjöngs på finska av Vilperin Perikunta. 

Wake me up before you go go,
Don't leave me hanging on like a yo-yo.
Wake me up before you go go,
I don't want to miss it when you hit that high
Wake me up before you go go,
'Cause I'm not planning on going solo.
Wake me up before you go go,
Take me dancing tonight.
I want to hit that high


Men vi håller oss i Finland för nästa uppgift. Stycket vi hörde skrevs av Jean Sibelius. Herbert von Karajan med Berlinerfilharmonikerna spelade Finlandia. Trippel i finska idag alltså. Finlandia är annars en fin vodka o jag är sur på Maken som gav bort min gamla flaska med en slatt till törstiga grannar. Den for sedermera till nån glasinsamling. De tillverkas inte längre o jag gillade verkligen formen på dem o hällde gärna över vodka från andra flaskor till just den. Påminner om Iittalas glasserie Ultima Thule, från vilken vi har diverse glas. 


Vi slutar med Lasse Winnerbäck och hans Visst har vi glömt. Nä. Det är lite svårt. 


Fääärdig! 


Av Kvasthilda - Lördag 22 juli 09:00


Tema nr 121 Gäckar

203/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 21 juli 17:35

Så kom jag mig då iväg för att hämta ut min nya jobbmobb. Den gamla for ner i en låda bara. Galet. Inget fel på den o de hamnar i nån trash för destruktion. Nåja. Inte mitt problem. Största problemet idag var att hitta ett six digit lösenord... Han var precis på väg därifrån när jag trampade in genom dörren i andra änden av korridoren men jag hojtade. Nå, inte gå nu..... O det tog typ fyra minuter, eftersom jag var tvungen att hitta ett lämpligt lösenord - som jag ändå bytt bort redan. O att det var tvunget att filas lite på SIM-kortet. De har en stans som tar ner storleken på dem, men den har stansat kort X antal gånger o det blir lite flisrester kvar på kortet, vilket gör att de krånglar lite. Lite sandpapprande på kanterna så fixar det sig också. Onödigt bara att slänga på skalet emellan.... Nu ligger den på laddning. 

Två dagar kvar. TVÅ. T V Å. Sen har den här tanten äntligen semester. Så efterlängtat. Så galet efterlängtat. 

Tog upp lite kläder som hängt på tork efter tvätt o jag måste väl gå igenom det som ska packas för semestern också. Nu ligger gamla ledighetsplagg i resväskan, mest bara nerslängt. *huff* 

Sonen o Dotra får turas om att hålla fortet. Jag drar. 

Men först. Två turer. 

Av Kvasthilda - Fredag 21 juli 09:00


Tema nr 65 En näbbfull

202/365


(fotograferat genom fönster)

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

37 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se