Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Tisdag 28 aug 09:00


Tema nr 48 Efter regnet

240/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Måndag 27 aug 19:56

Nä. Orkar inte.

Av Kvasthilda - Måndag 27 aug 09:28

Är helt ledbruten. Katten har sovit på täcket inatt o man kan inte vända sig som man vill när hon är där. Kan vara sviter av vedstaplingen men det finner jag lite mer otroligt. Höll aldrig på att somna inatt. Bråkade med en flygbokning igår o blev så irriterad när det inte gick att boka som jag ville. Sen vet jag inte hur jag jobbar efter den ledigveckan. Varför lägger man B-dagar efter ledigvecka??? Vi måste få det där ändrat. Blir galen. När det skiljer 1300 i pris mellan två dagar väljer man väl helst den billigare om man kan - o speciellt om det billigare är MINDRE än de 1300 extra det kostar annars... GAH. Idag har jag i alla fall bokat resan ner, sen får vi väl se om o när jag tar mig hem igen. Barbiemässa i Malmö. Bland annat. Skojsiskoj. 

Av Kvasthilda - Måndag 27 aug 09:00


Eget tema nr 15 Knöligt

239/365


Det är lite besvärligt att ta sig fram på den fortauen, eller trottoaren då.

En viss risk för vrickade fotleder föreligger. 
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Söndag 26 aug 11:17

Packa pappas kappsäck. Katten ligger på en stol intill mig o sover. Får se om hon lyckas smita ut igen innan vi är klara att åka hem och då kan väntan bli lång att få tag i henne. Hon får ligga inne o flytta in i reslådan innan jag går ut en gång till. Får väl försöka komma iväg i stället. Gubben o Svågern har redan farit. De skulle förbi storebror en sväng innan de far vidare norrut. Det blev ju ingen tripp dit när jhan fyllde sjuttio så de vill väl passa på nu i stället då. Surproppar. 

Kaffepannan puttrar - ska ha lite i termosen. I princip är det klart att åka. Ska bara packa ner Lapptoppen och kamerorna o sätta fast ryggsäcken i bilen - o katten förstås, sen är det klart att åka. Ska kika runt o se till att alla portar o dörrar är låsta bara. Gubben låste allt o jag sa... vänta nu. Jag är inte klar än :D Typiskt honom. 

Vi rätade upp vedboden o det gick jättebra. Gick fortare än vi hoppades att återställa vedstaplarna också. Nu går alla dörrar fint att öppna o stänga. Inga tunga lyft i porten för att få igen den. Nej då. Pang bom bara. O dassdörren går plötsligt lätt igen. Den fick sig en känga när vi rätade ut hela boden och blev lite trög. Gubben han ju trixat med den förr. Nu är plötsligt alla vinklar räta igen. Jag har tyckt att bodan lutat ut mot sjön, om än bara med nån cm. Nu gör den inte det heller. Skönt. O Maken är nöjd. Mer än nöjd. 

OK, perkulatorn puttrade just klart. Ska väl ta reda på det då, packa ihop den här manicken o börja röra mig norröver. Tre veckors jobb till nästa ledigvecka o då far jag nog till Skåne. Barbiemässa i Malmö. Det är då det. Hejpa! 

Av Kvasthilda - Söndag 26 aug 09:00


Tema nr 238 Saken är biff

238/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Lördag 25 aug 11:19

Lördag morgon och Melodikrysset i radion. Ute blåser det kyliga vindar, solen till trots. Krysset är klappat och klart men jag blev tvungen att hjälpa till med ett annat kryss en stund innan jag flydde fältet. Vår vedbod lutar o måste stagas upp, så nu ligger det X antal kubik ved på släpet o lika mycket utkastat i resten av bodan - som ska läggas tillbaks bara krysstagen är på plats. 


Vi började i denna underbara värld, i alla fall är den rätt underbar där jag befinner mig, om än lite blåsigt. What a Wonderful World med Louis Armstrong inledde. 

I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world

 

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world


En filmmakare, tillika skådespelare. Har ingen aning om vilken film musiken kommer från men Eldeman har en förkärlek för Jacques Tati och senare kryssadresser leder mig dit, om än inte hundra procent säkert. 


Han agerar förband åt GES i sommar, Eric Gadd. Här sjöng han sin Vingar


My Baby just cares for Me. Så säger Nina Simone


Lille katt, lille katt..... Fattade inte vad han var ute efter men till slut trillade poletten ner, vi ska ha en av fyra tassar. 


Something Stupid. Ja, lite stupid är den här uppgiften, Hela hennes namn o hans efeternamn. Vilket är detsamma som hennes. Nancy Sinatra sjunger duett med pappa Frank. Sinatra då förstås. 


Nisse Landgrens Med en arm omkring din hals ur filmen 1939 ska leda oss till en dansstil. Tryckare


Sån't är livet. O This is my life sjöng Anna Bergendahl i Melodifestivalen 2010, med vilken hon gick vidare till ESC, men där gick det mindre bra o Sverige fick kvala in året efter. 

Cause this is my life, my friend
And this is my time, to stand
And this is my life, my friend
And i can't be, no one else


Sen kom en något knölig uppgift. Vi hörde En som du, som i original gjordes av UB40 och hette Red red wine. På svenska blir det Rött rött vin, men vi ska ha färgen, dvs röd. Red går också in i krysset, men vi ska ha det på svenska. 


Cajsastina Åkerström vandrade längs Oslos gator. Pappa Fred skrev melodin. 


Nästa låt tillhör ett av Eldemans favoritband, The Beatles. Dock var det inte deras version, utan nån jazzig historia av Come Together. Miklosh Karadzic slog på strängarna. 


Vi slutar med tre killar som spelade ihop under några år, Erik, Martin o Danny, dvs E.M.D. med deras Baby Goodbye från 2008. 

Baby goodbye, baby farewell
I don't wanna lie
'Cause we can't stay together
My friend
This is the end, the picture is drawn
You're not even on
Because you're gone
Gone, gone, gone, hey!


O med det säger jag Hej! Av Kvasthilda - Lördag 25 aug 09:00


Tema nr 179 Modernitet

237/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se