Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - 23 december 2018 09:00


Tema nr 74 Frö

357/365


Varje litet fjäll innehåller ett litet frö, som blir en "pinjenöt" när kotten öppnar sig. Pigan tog in pinjekottar på jobbet till jul o jag var tvungen att köpa en i år med. De luktar så gott när de börjar öppna sig. Den är inte helt slät under så jag hällde lite havssalt på ett fat och ställde dit den. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 december 2018 14:20

Jaha. Vintersolståndet har passerat och dagarna blir längre. Skinkan står på spisen och veckans Melodikryss är avklarat. Missade nästan halva programmet men hade fyllt i allt innan snabbgenomgången var klar. Så här fick jag ihop det idag. 


Som sagt, skinkan står på spisen och puttrar och har inte alls rymt. Vad jag vet. Werner & Werner tillhör våra mest älskade kockar. Sven Melander och Åke Cato. Julskinkan har rymt. Men det går precis lika bra med selleri! 


Kungens lilla piga har säkert kokat en och annan skinka. 

I kungens granna slotts stora stora stora kök
det finns en liten liten liten piga
hon alltid har så brått för där är så mycket stök
och jämt ska hon för alla vackert niga.
Och bannor utav alla hon måste ta emot
för jämt är lilla näsan så rysligt svart av sot
Och tidigast av alla hon stiger ur sin säng
och sedan så går dagen lång uti ett enda fläng.

Låter som vilka julförberedeler som helst. Utom den sotiga näsan då, kanske. Kungar och andra finfolk håller väl alltsom oftast till i ett slott, stort eller litet. Eller som han sa Robin Longstride, Every Englishman's home, is his castle. Såg Robin Hood häromdagen :) Eldeman hade grävt fram ännu en underlig svensk gitarrgrupp, Spinning Wheel Combo att spela denna. 


På Drottningholms slottsområde finns en liten teaterlada. Nåja, världens bäst bevarade 1700-talsteater. Drygt tvåhundra år efter nybyggnationen av den första, nedbrunna teatern satte man 1982 upp, en av Wolfgang Amadeus Mozarts operor där, Trollflöjten. Vi hörde en duett ur densamma. 

Jodå. Guld och glamour. Gläns över sjö och strand

Gläns över sjö och strand, stjärna ur fjärran,
du som i Österland tändes av Herran.
Stjärnan från Betlehem leder ej bort, men hem.
Barnen och herdarna följa dig gärna,
strålande stjärna, strålande stjärna

Bertil Tedenborg spelade trumpet. 


Jultemat fortsätter lite med Jungfru Maria framförd av Sten & Stanley


Gunnar Sandewärn frågade oss Vem vet? Jo, vi vet att det var Lisa Ekdahl som en gång gjorde den och som gjordes i en version av Little Jinder i Så mycket bättre - som femåring, via ett kassettband :) 


André Rieu illustrerade bästa kryssbidrag, Moon River (o just precis ringde dotra o sa att jag skulle gå o kika på månen, den är visst gigantisk idag). Henry Mancini har skrivit musiken. 

Mer julmusik. Feliz Navidad med Boney M. Det var en sån uppgift jag fyllde i medan krysset pågick för jag trodde den hade gått innan jag började lyssna. Nopes. Förväntade mig nåt helt annat av dem, men deras Feliz Navidad är en skön version. 


"Sir de ut sånna där?" frågade en gammal småländsk "Krösamaja" i huckle min svärmor en gång. Hon var nog van vid Flickorna i Småland och hade förmodligen aldrig kommit i kontakt med nån som den långa och ståtliga unga norrbottniska kvinna min svärmor en gång var. Erik Lind spelade saxofon. 


I'm so Lonesome I could Cry. Gah. Countrymusik. Hank Williams gjorde originalet, fast Eldeman hade plockat fram nån finsk skiva. 


Tillbaks till jul och glitter. När juldagsmorgon glimmar. Det är en av alla julmelodier som ligger i min klassiska spellista, där även mycket nytt fått plats. 


O vi avslutar med en Mello- och ESC-vinnare. Charlotte Perellis Hero från 2008.

Oh, out on the line
Like a star, like a hero
Love will survive
Oh, taking the fight
Is the life of a hero
Staying alive
This is a story of love
And compassion
Only heroes can tell
Oh, out on the line
Like a star, like a hero
Love will survive

Ingen har väl missat Linnea Henrikssons coola version ur Så Mycket Bättre såhär tio år senare? 


O med det avslutar jag det här o går o tar reda på skinkan. Ha en God Jul nu alla därute! Av Kvasthilda - 22 december 2018 09:00


Tema nr 169 Läkande

356/365


Aloe Vera.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 december 2018 10:07

Hade hoppats vara iväg redan men min kropp sa ifrån o ville inte vakna i någorlunda tid. I stället för att klä mig sitter jag här o skriver blogg. Prioriteringar.... Ska åka o handla det sista till julbordet. Typ grisfötter. Varför jag ens ids. Dotra har köpt en burk som hon ska ge sin far. Passar nog så bra som julklapp åt honom. 

Värmeljus. Har skickat sonen till IKEA o leta ledljus. Batteridrivna kronljus. Vill ha till kronan i stället för vanliga ljus, men tills han eventuellt tar sig dit o sen kommer hem, måste jag nog sätta dit vanliga Liljeholmens. Det är vackert. Pratade med en av damerna på CO o hon sa att hon "ALDRIG använder levande ljus". Nähä, varför inte det då?? Finns inget som ger myskänsla så mycket som levande ljus. Glömma släcka dem? Nä. Det får man inte. Jag använder mina hemstöpta i adventsaljusstakarna. Oftast. En har jag billiga köpesljus i. De brinner ner så fort att man inte hinner äta maten innan de är borta. Hade inte nog många röda ljus för att täcka två adventsstakar. Eller kanske jag har, men ville inte ha långa i staken i köket. De hamnar för nära lampan. 

O jag har fyllt 365an sånär som på en dag. Julafton ligger orörd ännu. Har ett specifikt tema vikt till dess o måste nog vänta - till julafton.... Nej, två. Även nyårsafton ska ha en bild som är otagen ännu. 

O nu kom gubben hem så jag ska slänga i mig lite brunch o dra iväg en sväng. Hejpa! 

Av Kvasthilda - 21 december 2018 09:00


Tema nr 324 Uthängd

355/365


En klapp till barnbarnet får vikariera som julgranshänge tills han kommer.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 december 2018 13:27

Om jag räknade rätt är det åtta teman kvar att lägga upp. Åtta av trehundrasextiofem. Inte illa pinkat. Har varit inte helt enkelt på sina håll, men jag har lyckats få till alla bilderna den månad jag velat publicera dem. Ibland krystat, ibland klockrent. Inte alltid så jäkla enkelt. Fyra teman ligger klara o väntar på rätt dag, men åtta ligger som utkast ännu. 

Och ett par julkalenderbilder. Har några dagar på mig där i alla fall :) 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se