Direktlänk till inlägg 21 juni 2009
Det här är ett gammalt recept, med konstiga mått. En kaffekopp är motsvarande cirkus en o en halv deciliter. Allt är relativt och en annan som gärna (HELST!) måttar allting, har gjort om en del för det finns exempelvis inga mått på mjölmängden... *suck*
Bilden är på en av Berthas Smurte Lefser med kanelfyllning....

4 kkp socker
1 kkp sirap
4 kkp grädde eller fil (VA??, gräddfil kanske? - eller en blandning)
2 kkp margarin (lycka till med den)
3 tsk bikarbonat
mjöl (var allt jag fick av svärmor, men har skrivit dit ca 1,7 liter)
till fyllningen:
smör, kanel o socker alternativt smör o vaniljsocker
Allt blandas ihop till en deg. Gör rundlar om cirkus ø15cm. Nagga med kruskavel eller gaffel. Inte för tätt!
Gräddas ljusbruna i ca 200°
Bred sedan med en blandning av smör, socker o kanel och lägg ihop två o två.
Det finns tusen och ett recept på lefsor, men det här är kaffebrödsmodellen. Det finns ett som bakas som tunnbröd och ofta bredes med messmör.
Sitter ner en stund och funderar på bilder och förbereder lite blogginlägg för november och december. Det är 365a o julkalender. Hade tänkt åka ner till stugan i veckan men de har lovat mer än femton minusgrader och det är svinkallt i det rum jag sov...
Howdy. En hemmahelg, arbetshelg till trots. Lite "under the weather" som britterna säger. Lördag förmiddag är det. Med Annika. Rätt kul kryss idag trots det. Vi började med att dansa jenka. Eller ja. Inte jag då. Har ingen att dansa med. En fi...
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
| 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
| 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
| 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
| 29 | 30 | ||||||||
| |||||||||