Direktlänk till inlägg 21 juni 2009
Det här är ett gammalt recept, med konstiga mått. En kaffekopp är motsvarande cirkus en o en halv deciliter. Allt är relativt och en annan som gärna (HELST!) måttar allting, har gjort om en del för det finns exempelvis inga mått på mjölmängden... *suck*
Bilden är på en av Berthas Smurte Lefser med kanelfyllning....
4 kkp socker
1 kkp sirap
4 kkp grädde eller fil (VA??, gräddfil kanske? - eller en blandning)
2 kkp margarin (lycka till med den)
3 tsk bikarbonat
mjöl (var allt jag fick av svärmor, men har skrivit dit ca 1,7 liter)
till fyllningen:
smör, kanel o socker alternativt smör o vaniljsocker
Allt blandas ihop till en deg. Gör rundlar om cirkus ø15cm. Nagga med kruskavel eller gaffel. Inte för tätt!
Gräddas ljusbruna i ca 200°
Bred sedan med en blandning av smör, socker o kanel och lägg ihop två o två.
Det finns tusen och ett recept på lefsor, men det här är kaffebrödsmodellen. Det finns ett som bakas som tunnbröd och ofta bredes med messmör.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|