Kvasthildas Malmdamm

Presentation

URL:    http://malmdamm.bloggplatsen.se
Registrerad:    2009-04-08 18:25
Senast inloggad:    2020-01-22 12:39
Bloggtitel:    Kvasthildas Malmdamm
Förnamn:    Kvasthilda
Efternamn:    -
Län:    Norrbottens län
Kommun:   
Ort:   
Intressen:   

Hej o välkommen till min Malmdamm :-)


Vill först säga att mina inlägg är en ständig process när jag skriver. Skriver, sparar, läser o redigerar i evigheter! Om du läser ett inlägg o tittar in en timme senare kan det vara mer eller mindre babbel i samma inlägg eller ändringar eller tillägg eller "undantag" (mwahahahahaaa). "Svenskafröken" har varit där o petat o petat igen o petat ännu en gång. Mycket redigerande blir det. Queen of Typo. Stavar superbt men är hopplös på tangenterna! Blir vansinnig när jag inte kan stava ordentligt och måste rabiat göra om det igen. Däremot är jag "oxå" en jäkel på egna ord och egna stavningar så haka inte upp dig på det om du också råkar vara "svenskafröken" :-)

Kommateringar är också nåt jag är totalt värdelös på. Minns nån ramsa från skolan, om men eller utan för, men vad dessa har för sammanhang med svenska skriftspråket minns jag inte. Får man kommatera före dem? Eller inte? Nä.

O min bärbara dator går givetvis under namnet lapptoppen. Helt medvetet :-)


Annars då? Trebarnsmor. Kulla sedan födsel men numer inflyttad Kirunes och pratar väl mer Kirunamål än Dalmål. Annars är Dalmålet svårt att ta död på. Känner många Kirunabor som har kvar sin ungdoms dialekt efter mer än två decennier i denna (min andra) gruvstad.


Jag fotograferar mycket och gärna. Inte alltid så populärt bland huliganerna (äk ungarna / kidsen / barnen / tonåringarna / avkomlingarna / gullungarna / vampyrerna / skitungarna / snorgärsen.....) eller polare och arbetskamrater, men oftast får de ta det.


Apropå namn... Det förekommer en del namn här o var i bloggen. Några återkommer rätt ofta. Här finns en kort förklaring till vem de är...


Samlare av ditten o datten och delar av det kommer säkert att visa sig här vid tillfälle (vare sig det passar eller inte). Fotograferar mycket och gärna sa jag ja. Samlar. Läser böcker, ser film och serier. Berättade jag att jag är samlare också?


Har nyligen bytt karriär i arbetslivet. Nåja, bytt o bytt... Varit "mellan jobb" sen jag flyttade till Norrbotten för 17 år sen (dec 1991), men nu fått jobb inom järnvägsbranschen. Kör malmtåg! Sakta går det, men vikterna är inte av Guds Nåde. Tungt som attan!


Kommenterar stort och smått i livet :-)


Detta om detta. Om viljan finns och humöret skiftar, ändras detta säkert också förr eller senare.


/ K


Min bloggbakgrund med loggan är riktigt malmdamm btw.*

~'~'~

-*-*-*-*-*-

~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~

-*-*-*-*-*-

~'~'~

*


O ett sista o jäkla långt P(m)S....

Vill du länka till mig, så Vassego. Orsa Kompani lovar ingenting bestämt, så det är inte säkert att jag länkar tillbaks. Minnet är inte alltid det bästa. Gillar jag din sajt eller blogg eller vad du nu har, hamnar den säkert i mitt länkinlägg vad tiden lider. Jag är hopplös att hitta tid att alltid (svars-)kommentera. Lever efter devisen, Var och en sköter sin blogg och vill du länka är det heeeelt OK för mig. Jag länkar själv det jag gillar och frågar inte alltid (sällan eller aldrig) om det är OK. Förväntar mig INTE att du ska länka tillbaks bara "för att". Jag struntar i oskrivna o fjantiga bloggregler. Bara så du vet.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se