Har köpt en bok idag. En jag längtat efter ett tag. For upp till museet och hämtade upp ett ex.

Det tog oss (mor o far o jag) minst en halvtimme att diskutera det fantastiska skyddsomslaget med bildmontaget över Östra Hamngatan. Hopsatt av sex eller sju bilder (sju sa Hamrin men enligt boken är det sex o det är ju han som skrivit den). Domuskvarteret verkar enormt men det beror ju på att fotografen står närmast det som så småningom blev fyllt av betongklumpen som blev Domus. Inte många hus kvar av de som syns på omslaget. Sjuttiotalets rivningshysteri visar verkligen hur illa det blev.
Ms. T
15 juni 2012 10:10
Vet inte om det var igår, i alla fall helt nyligen gick ett program om något liknande för Stockholm. Finns trots allt en hel del gulliga kvarter kvar också i Falun och jag försöker ju välja att se det som är positivt och fint också. Med rätt inställning kan man se "guldkorn" lite överallt. Men visst var 70-talets rivningshysteri i mångt och mycket helt onödig ändå.
http://mina-ord-och-bilder.bloggplatsen.se
Ms. T
15 juni 2012 17:34
Jag LÄSTE nog om det igår. Men på måndag sänds ett repris-program, "Staden i mitt hjärta". Stockholm är den stad som förändrats mest i Europa utan att ha blivit bombad. Mer än 700 hus strök med i den stora rivningsvpgen på 50- och 60-talen./ Oavsett om jag bor där eller är på genomresa, brukar jag göra promenader. Det finns trots allt mycket FINT att se idag också och bl.a Falun har flera mycket charmiga och pittoreska områden.
T
17 juni 2012 19:00
Ja, det är ju viktigt att "lyfta fram" sådant som är positivt. I Falukuriren står bl.a "Ett tvärsnitt av svensk historia" som en rubruk. Sedan står bl.a "Den dova klangen från Stora Kopparbergs kyrkklocka inledde sommarens första stadsvandring i Falun. Turen tog plats i Östanfors och följde bland annat i Carl Larssons fotsteg". Sedan bl.a - Till och med världssamfundet tycker att Falun är en unik miljö,med en spännande historia värd att bevara. Att vandra i Falun är som att få ett tvärsnitt av svensk historia från medeltid och framåt, säger Sven Olsson, före detta museichef för Falu gruva och turens guide./ Det vsr väl på 1600-talet som det brann en del i staden. Tänk också på att staden, eller delar därav, är ett världsarv!