Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 14 augusti 2009

Av Kvasthilda - 14 augusti 2009 19:40


Sonen plockade ut en papperspåse från sitt rum. En IKEA-påse.

Vad kan tänkas finnas i påsen?


En del av hyllan IVAR? En NOSTALGISK låda? En korg BASTANT? DOKUMENT tidskriftssamlare? Kanske lite värmeljus TINDRA med vaniljdoft? Nej just ja, de var ju slut.

Ser mjukt ut... Hmmm... DIMPA kasse? Nej ser mer ut som en kudde. SANELA kuddfodral? Eeehhh, filten BEATA? SAXÅN badlakan?? Nähä...


MEN VAD ÄR DET DÅ???

  

Ahaaaaa! Mjukisdjuret NEO!



Av Kvasthilda - 14 augusti 2009 18:41


SysterYster gillar att spela Yatsy. Tärningarna håller hon hårt i. Hennes ungar (Sambons två) vill låna dem emellanåt men icket sa Nicke. De slarvar bort nycklar o annat som sitter FAST i kläderna så tärningarna lånas icke ut, om inte syrran själv är med o spelar.

På en loppis hittade hon en liten låda i trä med lock på gångjärn. Visst är den tuff??


 

Bra ställe att förvara sådär en sju stycken tärningar i, eller hur?


Samtidigt sprang hon på ett par örhängen med usprung i mitten av förra seklet. Hennes favoritstil. Hade varit bättre om de varit svarta, vita eller röda, men vaddå? Man tar det man finner.



Av Kvasthilda - 14 augusti 2009 18:34


Jaha, så kan det också gå... Vi fick inställt. Tog nån timme innan ledningen bestämde att ställa tågen. De har inte börjat gå ännu. Det är strömlöst på norsk sida och då kan inga tåg gå. Inga av våra i alla fall. Dieselloken tar sig fram, men inga ellok.

Pigan kom till stationen och skickade mig ett sms. "Det blev buss i alla fall". Självklart. Persontåget står ju nånstans på norsk sida! Så gick det med den föresatsen. De sju timmarna hon INTE ville tillbringa på bussen, trots att priset var det halva, blev till slut ungefär detsamma till dubbla priset. Hör av er säger SJ så får ni tillbaks pengar. *suck o stön* Tåg 91 väntade på dem i Boden (o går om cirkus tio minuter). Hon blir drygt två timmar sen trots allt.


Av Kvasthilda - 14 augusti 2009 12:01


En av livets kryddor är alla små fynd man kan göra på loppisar o andra ställen. Jag städade ett av mina skåp häromdagen och tog fram alla mina små teburkar. Det smög sig in en alldeles ny kryddburk också. En hermelin bland kattungarna.



Har tömt alla teburkarna på dess innehåll. De har stått orörda i eviga tider och det te de en gång innehöll kan idag kallas svart "bladpulver" mer än te. Nån hade kvar doften av det te det en gång varit, en det mesta har gått ur tiden för länge sedan. Behöll bara det som är i porslinsburken. Torkad kamomill. Det hade faktiskt doften kvar än. Efter (håll-i-er-nu) TJUGO år! Det är 20 år sedan jag plockade kamomillen till den burken. Makalöst. Burken har knappt varit öppnad sedan dess.


 Den här är ny. Jag väntar på att vi ska få hit ICA Kvantum (hade hellre tagit en MAXI, men man kan inte få allt) och hoppas på att resten av kryddburkarna följer med. Det fanns fyra eller fem olika med exotiska smaksammansättningar, grillkryddor. Exotiska för svenska munnar. Annars var det olika kryddor från amerrkat. TexMex, Cajun och några andra. Jag var tvungen att köpa EN o valde Uncle Sam.

*

*

*

*
*

*


Sen har jag ju alltid mina anteckningsböcker.....


 

Åhléns, en ständig källa till glädje...!


Av Kvasthilda - 14 augusti 2009 11:14


Pigan åker. Vad kul för henne! Har pratat med sin kompis o allt är som det ska. Mamma fixade en biljett ner så känns det mindre jobbigt för henne och hon kan åka hem när och hur hon vill.

Skönt för henne att få lite "egen semester".


Av Kvasthilda - 14 augusti 2009 09:15


Slut i luvan. Får man vakna en morgon snart och må bra? Sådär kanoners som man bara gör vissa morgnar? Livet känns på topp och framtiden står framför en...?

Jag hörde att mensvärken skulle försvinna "när man får barn". Har varit ett stående uttryck bland folk i eviga tider. Kan ju ha stämt. Under nåt år, men nu är den då tillbaks med förnyad kraft. Under ett par dagar finns inga tabletter i världen som hjälper. Det är världens migränvärk o nacken tar stryk. Det värsta är att man tappar lusten till allt! Man orkar inte vara på topp.

Än så länge är jag ensam vaken om man inte räknar mössen som bäddar med nåt eller ett av marsvinen som prasslar med hö. Katten snarkar nästan, sover ju tjugo timmar om dygnet eller så. Vet inte ens om mellantjejen är hemma. Hennes sovrumsdörr är stängd, men lillebror kanske kom ihåg att dra igen den i morse när han pös i säng. Igår stod den på vid gavel. Katten kan härja fritt om ingen är där. Tittade in igår, men det är omöjligt att säga vad Neo eventuellt har ställt till med och vad som redan låg i kaoset därinne. En bomb har briserat i hennes tvättkorg/garderob/resväska.

Å andra sidan ser det ut som om en bomb briserat lite här o där i vårt hus.


Har en björkistur ikväll. Hoppas migränen gett med sig till dess. Fast det ÄR ju inte migrän. Egentligen.


Storpigan skulle åka bort idag, men allt känns så oöverstigligt emellanåt och att hitta ett tåg som passar eller en buss som är snabb. Det gör sig liksom inte. Bussen tar dryga sju timmar, tåget ungefär fyra. Då kostar bussen 151 o tåget 309/315. Billig buss & lång tid kontra dyrare tåg & kortare tid? Jag hade valt tåget. Åtminstone med gårdagens resa i färskt minne. Lite jobbigt att det är dubbla priset. Man måste ju liksom ta det som bjuds. Finns ju biljetter på Tradera för en spänn! Ibland. Kan kanske lyckas om man har några dagars framförhållning.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards