Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 8 maj 2010

Kelley Armstrong - The Otherworld

Av Kvasthilda - 8 maj 2010 12:09

Jaha. Krysset avklarat. Kanske jag ska ta mig tillbaks till bokhyllan då?

Kelley Armstrong var det. Hennes bokserie The Otherworld var aldrig meningen att bli en bokserie. Hon skrev boken Bitten (Biten) och avslutade den. Det kom önskningar om en uppföljare men Kelley ville inte låsa fast sig vid just den genren (om varulvar) utan involverade andra väsen i sin andra bok. Serien består av en massa böcker och noveller, en del online och andra som eböcker och de handlar om allt från varulvar o vampyrer till häxor och schamaner och allt däremellan. Varje bok har en eller flera huvudpersoner och de återkommer i flera böcker genom serien.


Första boken, Biten handlar om Elena, världens enda kvinnliga varulv. Varulv är en "gen" som ärvs från far till son. Inga kvinnor blir varulvar. Man kan bli biten och på så sätt blir "smittad" och det är vad som händer Elena. Hon ska gifta sig med Clay då han vid ett tillfälle förvandlat sig till, vad Elena ser som en lite vilse och rädd hund och nafsar henne i handen. Hon har då ingen aning om att Clay och hans styvfar Jeremy är varulvar och kan förvandla sig till varg när de vill. Eller att hans kompisar/kusiner Nicholas och Loren också är det. Eller Nicks pappa Antonio som också är medlem i Jeremy's Flock... Eller att det finns andra varulvar som inte ingår i en flock o kallas rackor.

Efter att ha bitit Elena förvisar Jeremy Clay från hemmet och flocken och tar hand om Elena när hennes förvandling pågår och lär henne allt hon behöver veta. Just det här ingår egentligen inte i storyn utan är tillbakablickar som sker här och där genom boken. Elena bor i Toronto och lever ett vanligt "svenssonliv" med pojkvän och arbete som journalist. En dag lyssnar hon av ett telefonmeddelande från Jeremy som säger åt henne att komma hem. Hon försöker ringa upp men får inget svar och bestämmer sig för att resa "hem". Hem till ranchen där hennes liv som varulv började. Vid grinden sitter Clay och väntar på henne.

Som jag skrev tidigare idag hade jag svårt att komma in i boken men är glad att jag härdade ut den lilla texten i pocketen och den trista inledningen med för mycket information. Det kändes som om det var för mycket text helt enkelt. Det visade sig dock vara en pärla helt i min smak!

Andra boken heter Märkt. Har läst inledningen och det handlar om jakten på en schaman och dennes fysiska död. Ett forskningsteam är ute efter att söka rätt på mystiska väsen och udda varelser. En varulv har de ännu inte hittat men de vet att de antagligen finns - någonstans. Schamanen rymde från centret och blev alltså jagad av män med hundar. Hundarna sprang före och fick slutligen tag i schamanen, vars ande lämnade kroppen i sista stund innan jyckarna slet kroppen i stycken. Elena är fortfarande huvudrolls-innehavare i boken men jag antar att det tar fart nu i o med sökandet av andra sorters väsen.

Mer info om Kelley's böcker finns på hennes hemsida:
Kelley Armstrong - Step Into a New World 

 
 
Ingen bild

Tessan

19 juli 2010 23:44

den andra boken märkt handlar om ett team människor som fångar och fängslar övernaturliga väsen som schamanen, en häxa, Elena varulven och ett antal andra väsen för att iakta dem innan de använder dem som "vilt" och jagar dem som om de vore djur. det är aldrig meningen att de ska komma därifrån levande. Det är den slutgiltiga jakten som är huvudsyftet med deras "verksamhet"

 
Ingen bild

Kvasthilda

20 juli 2010 00:32

Jag läste ut boken några dagar efter att jag skrev det där och du har fångat (en del av) centrets syfte på pricken. Tessan.
Läser just nu andra böcker (i lite av samma genre) så den här har blivit "liggande". Dotra hade de två första böckerna och det är de enda jag hittills läst. Får försöka forska lite mer under senestern sen :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:53


Mmm. I väntan på?rå:

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag ?kunde...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Fredag 26 april 09:00


  Tema nr 3 Alldeles nyss 117/366   ... klev jag ur mitt lok och lämnade det för lossning av det jag för dagen hade med mig i vagnarna.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommenter...

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


  Tema nr 91 Genomgående 116/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards